Kızlar lütfen yardım edin paronayak oldum sütümmü yetmıyor :(

pamukprensesim_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2010
678
3
118
40
İstanbul
MERHABA arkadaslar ben 8 ağostosda doğum yaptım sezeryanla yapmama rağmen sütüm hemen geldi ama yetmıyomu anlıyorum saat basını gectım dakıka bası memede ıkı göğsümüde emzırıyorum besiğine koyarken kolumu emıyo memeye alısmıs olabılırmı yoksa yetmıyomu biraz zatıf doğdu zaten 1 aylıkken 3800 dü doktor biraz zayıf ama cok deyıl biraz daha sabret kılo aldır mama vermek zorunda kalmıyalım dedi randevumuz 7 ekımde telefondada konusulucak sey deyıl napım ben sımdı fıkır verın ne olur sütümün yeterlı olduğunu nasıl anlarım bazen cok dolu oluyo anlıyorum ee butun gun memede halıyle ymusuyo emmekten ozaman sütüm yok demekmı gıdınce söylıcem sorucam gerekırse mamada verım şimdiden tşkrbilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

bebeklerin ozellikle ilk aylarda emme guduleri cok guclu oluyormush,benim de bebisim surekli elini kolunu emmeye calisiyor,tok oldugu halde.Yemeklerden sonra 2-3 dk emzik veriyorum rahatliyor.Sizin de buyuk ihtimalle sutunuz yetiyor,telas etmeyin,gunde kac defa cis yapiyor onu takib edin sadece.

arkadaşım benım kızım da 2800 dogdu.devamlı emmek istiyodu.hem emme güdüsüne baglıyorum hem de gazı olan bebek daha fazla emmek istiyo.kendını emerek rahatlatıyo.1 aylıkken 3 800 demışşin bu gayet iyi bence.mama verme sütün yeter biraz zaman ver.3ay sonra daha rahat olursun.benım kızım şu an 3 ayını yeni bitirdi.6700 kilosu.kendıne sıkıntı yapma .rahat ol.1-2 aylık bi bebegin mıdesınden nolacak.az emıyo hemen acıkıyo tabi.sen kilo alımına bak yeter.birde hiççç canını sıkma.

canım benim kızım 3800 doğmuştu ama o da sürekli emmek istiyordu
emzirmekten yemek yemeye vakit bulamıyordum
nerdeyse 24 saat mememde geziyordu
doktorum seni emzik yerine kullanıyor emziğe alıştır dedi
zorda olsa emziğe alıştırdım ve rahatladım sende alıştırmaya çalış rahatlarsın

cok tşkr ederim çok sağol aylık kilosu tam olsun varsın zayıf olsun biraz sorun deyıl testlerı herseyı harıka bır sorun yok tekrar tşkr

Arkadaşım bende senin gibiyim,mama aldım,milupa bebek sütü,ara sıra akşamları sütümü sağıyorum bakıyorumki iki göğsümden toplamda 30 ml bile olmuyo,bende veriyorum bebek sütü,ama her zaman değil,sütüm yoksa veriyorum,haftada1-2 falan onuda sevmiyo zaten,daha doğrusu biberonu sevmiyor.
40. gün doktora gittik,hayır dışardan bişe vermiceksin,senin sütün bebeğe yetiyor doğduğunda 3400 dü,40. gününde 4800 olmuş sütün yetmese bebek kilo almaz diyor,ne yapayım süt olmadığı zamanlar göğsümde ağlıyo dedim,olsun bişe olmaz diyor,ama evden eksik edemem,sabahtan akşama sürekli emmek isteyen bir bebeğim var,süt mü kalır,uyursam uyandıktan sonra acayip sütüm oluyo,her dakkada uyunmuyoki,yerine göre tuvalete bile gidemiyorum,bu yüzden son çıkış yolu olarak verdiğim oluyor..

haklısın valla doktorlara kolay geliyo tabii hemen vermeyin diyor ama bizim halimiz ne oacak bende veriyorum cünkü akşama kadar olan sütte bitiyor ama geceleri emzirmeye devam acayip süt oluyor cünkü

Bebeğini 4-5 günde bir tarttır. Günde en az 20 gr alıyorsa sütün yetiyor demektir. Benim kızım da her an memede kalmak istiyor. Doymadığından değil,emmeye çok düşkün bir çocuk. Zaten çoğu bebek için anne memesi beslenmenin çok ötesinde,sevgi bağı,teselli,sığınak vb gibi şeyleri de ifade ediyor.Bebeğin ikinci ayını bitirince emzik vermeyi deneyebilirsin,emme isteğini tatmin eder. Ama tartıyı ihmal etme.Ayrıca 1.ay sonunda 3800 iyi bir kilo,doktor neden öyle dedi anlamadım. aslında kriter şu, bebek 20.günü doğum kilosuna ulaşmış olmalı.Yani 1.ayın sonunda doğum kilosunun üzerine 200-400 gr arası almış olmalı.

Memenin yumuşak olması süt olmadığını göstermez.Bebeğin düzenli bir şekilde 2-3 saatte bir emiyorsa,göğüslerde aşırı süt birikmeyeceği için kolay kolay sert olmaz.Ama her zaman bebeğe yetecek süt üretilir.Benim de göğüslerim yumuşak ama süt var.Sadece 4-5 saat emzirmezsen sertleşir.Bir de bebeğin emerken yutma sesini dinle.Özellikle emmenin ilk iki üç dakikasında her çekişten sonra yutma sesi duyarsan süt bol demektir.Birkaç dakikadan sonra bebek daha az kuvvetli çekeceği için yutma sesi 4-5 çekişte bire düşüyor.

a.s.tatiım bebekler hızlı büyüme dönemlerinde daha çok emmek isterler buda 2. ve 4. aylara geçiş dönemidir seninde bebeğin 2. ayına yakın sanırım benim bebeğimde aynı çünkü saat başı emiyoruz önceden 2 3 saatte bir emiyordu sütünün yetmemesinden değil sütünle kal cnm

Ben 20.09.2010 da doğum yaptım bebişim malesef 2480 kg doğdu saat başı emzirdim uyuyor olsa bile uykusunda yada uyandırarak emzirdim 21.10.2010 da tartıldı en son 3600 kg olmuştu. Banada bazen sütüm yetmiyor gibi geliyor ama öyle değil özellikle bide başta emzirirken fışkırıyor hatta bu yüzden ara veriyor. Humana Steel Tee diye bir çay var ondan içiyorum günde 3 kere ve az olduğunu düşündüğüm zamanlarda banyo yapıyorum çok faydası oluyor. En önemlisi günde en az 3.5 lt su içmek gerekiyor. Birde benim bebişim çok gazlı gaz sancıları sırasında ne yapacalarını bilmiyorlar o anda elini yada ne bulursa onu emmeye çalışıyor bu aç olduğundan değil o anda emzirmeye kalktım birkaç kez beş dakka geçmeden bir daha aynı şeyi yapmaya başladı yine emzirdim bu seferde kusmalar oldu anladım ki aslında aç değil şimdi 2 saatte bazen 1.30 saatte emziriyorum yine aynı şeyleri yaparsa emzirmiyorum çünkü gazı artıyor yada kusuyor daha kötü oluyor.

Aç kalan bebek uyumaz canım. Hafif olur uykusu. Sürekli emzir sütün çoğalsın, sakın aç da kalma. Bebeğinin doyduğunu anlamak için bezine bakman lazım. Günde 1-3 kez kakasını yapıyor, 5 kere de çiş yapıyorsa (yani sen dolu dolu 5 kez bez değiştiriyorsan) doyuyordur. Evinde dijital baskül varsa, önce kendin çık tartıl. Sonra bebeğinle tartıl. Hesapla bakalım; aradaki fark bebeğinin yaklaşık kilosunu verir. Muhakkak o basküllerden edin kendine. 20-25lira filan. Eğer "onu alana kadar bekleyemem" diyorsan, bağlı bulunduğun sağlık ocağında ya da aile hekimliğinde tarttırabilirsin yavrunu.

Edit-büdüt: Emme mevzusuna gelince. Bebeklerin emme güdüleri çok kuvvetlidir, öylesine emerler. Ayrıca dişetleri ilk zaman parmaklardan daha duyarlıdır. Hissetme güdüsünden yapıyor olabilir. Benimki öperken birkaç kez burnumu kapmıştı kaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
evet canım dijital baskül hamılelığımde almıstım cıkıp bakıyorum hem konuyu actıktan 20 gun sonra doktora göturdum doktora daraldım ıyce kılo aldıramıyorum dedım evet derya haklısın okadar az aldırmıssınkı 10 gunde 700 gr almıs neden bahsedıyosun cocuk 1 ayda alması gerekn kıloyu 10 gunde almıs dedı anlıcanız göğsun yumusak olmasıyla alakası yokmus doğduğunda zayıftı bıraz ama 3 ay dolmadan arayı kapattım dıyebılırım sımdı ıyı kılosu az olmasın fazla da olmasın sağlıklı olsun yavrularımız o yeter bana :)))))

Aynen canım benim de başıma geldi. 5900'dü benim oğlum, 10 gün sonra 6600gr çıktı. Aradan neredeyse bir hafta geçti evdeki tartıda 6900 çıkıyor. Haftaya doktora gideceğiz. Haydi hayırlısı.

ben ona kıyamam benimki de devamlı emmek istiyor ama boş da olsa mememde hiç ağlamadı çok şükür en fazla yüzünü ekşitiyo.. çok yazık bebeciğe bu doktorlar da çok insafsız canım

merhaba tatlım bende 15 temmuzda sezeryanla doğum yaptım bebeğim 2880 gr doğdu 45 günlükken kontrole götürdük 3800dü kakasını yapamıyo ve beni sürekli emmek istiyo dediğimde doymuyo sanırım mama tavsiye edicem sana dedi milupa devam sütü al doymadığını anlarsan emzirdiğin halde seni bırakmak istemezse ver alırsa mecburen mamaya devam dedi çok rahat bi şekilde ben tabi çok üzüldüm sütüm yetmiyo diye doktorun rahatlığınada kızdım biraz sonra humana stil tea çaylardan bol bol içtim mamada vermedim biberona alışır sonra beni emmek istemez diye 1 ay sonra kontrole gittiğimizde bebişim 5 kilo olmuştu dr mama veriyosun dmi dedi hayır sadece anne sütü dedim kakasını yapamamasıda bağırsak düzensizliğindenmiş sanırım d artık yapıyo dedim doktorun bana sölüceğini ben doktora söledim şu an hala sadece anne sütü veriyorum bebişim 3 aylıkken 6500 kiloydu benimde göğüslerim gündüzleri sünger gibiolduğu için kafayı yemek üzereydim ama yılmadım istedikçe emzirdim emziğede alıştırmadım boş memeyi çekçeğine beni çeksin belki içine fazladan bişeyler gider bebişimden önemlimi vaktim o beni bırakana kadar ben bırakmıyorum onu zaten zamanla emme süreleri azalıyo karnı doyunca memede oyun yapmaya başlıyo...:))) sütünle kal tatlım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…