• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Kızlar lütfen cevap yazın! Çocuğum da kıllanma

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sedef76

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2007
27
1
86
48
Almanya
kizlar bu ikinci yazisim ,hicbir cevap gelmedi.Dokuz yasinda kizimin kollarinda ve bacaklarinda asiri killanma var.Cocuk doktoru normal ,ergenlik caginda azalir diyor.Ama kizim c0k sorun yapiyor,yazlari bile uzun giyinmek istiyor,her firsatta kollarini sakliyor.Aranizda ayni durumda olan varmi,lütfen bana tavsiyelerde bulunun.....LÜTFEN!!!!!!!!!!!!!!!!!:1no2::1no2:

Canım benim yeğenimde de aynı dert var.... 12 yaşında ama kılları çok ve siyah çıkıyor....Biz de tüyleri sir ağdayla aldırdıktan sonra; tala karınca yumurtası yağı kullanmaya başladık.. Çok faydası olduğunu gördük. Ben de kullanıyorum.... Ama 4-5 ay sonra ancak görebiliyorsun faydasını.....

Eğer hormonal bir sorun yoksa karınca yumurtası yağı veya biyoder veya başka tüy azaltıcılar kullanabilirsin. Ama yine de, başka bir doktora yeniden hormon testi yaptırmanızı tavsiye ederim...Geçmiş olsun.. Sevgiler....

yediğimiz yiyecekler, kremler vb ürünler kıllanmaya neden olabiliyor. geçenlerde otobüste gördüğüm 5-6 yaşlarındaki kız çocuğunun favori kısmında müthiş kalın ve siyah tüyleri vardı. bende PCO olmasına rağmen öyle bir tüylenme asla olmadı(çok şükür).

sizlere yediklerinize ve sürdüklerinize dikkat etmenizi öneriyorum. doktorunuza güvenin, eğer kızınız bunu fazla sorun yapıyorsa bir psikiyatristten yardım alın.

canım cidden üzücü bir durum .arkadaşların tavsiyesi güzel onu dene,bir de aklıma geldi benim yeğenimin de bıyık bölgesi tüylü o da bu tüylerini makasla kesmiş geçenlerde sen de dikkat et kızın böyle bişey yapmasın benim yeğenm 11 yaşında .ben ona birdaha yapma çok sert çıkar dedim ve sir ağdayla alıcam ama ikna edemiyorum.
beslenmesine dikkat edin yapay hormonlu gıdalar yemesin.bünyesi hassassa herşeye tepki veriyor olabilir.
aslında en önemlisi onun psikolojsi.yalnız olmadığını anlatın ve farklı meşguliyetlere yönlendirin

gecmis olsun sedefcigim sana tavsiyem kiziyin guaturi varmi bilmiyorsan muayaene ettir birde hormonlarini kontrol ettirmen doktorlar her seyi yüzeysel olarak görüyor ben bu kinuda doktorlardan sikayetciyim cok önemli guatir ve hormonlar gelisimi ve psikolojisi kiziyin cok önemli cocuk yipranmasin cok gecmis olsun. gelismelerden haberdar edersen benide sevinirim özelede yazabilirsin sevgiler canim

Yaa kizlar cok,cok tesekkür ederim.Haftaya doktora gidecegiz.Agda yaptirmayi zaten cok istiyor,ama ben yinede önce doktora tanismak istiyorum.

merhaba.umarım dr dan iyi haberlerle dönersiniz.benim kızımda 4 yaşında hafif tüylenmesi var.bende yavaş yavaş endişelenmeye başlıyorum.biraz zayıf o yüzden olur kilo aldıkça geçer diyor yakınlarım.umarım öyle olur.çok çok geçmiş olsun.kızınında dikkatini dağıtmaya çalışırsan iyi olur sanırım..

kizlar bu ikinci yazisim ,hicbir cevap gelmedi.Dokuz yasinda kizimin kollarinda ve bacaklarinda asiri killanma var.Cocuk doktoru normal ,ergenlik caginda azalir diyor.Ama kizim c0k sorun yapiyor,yazlari bile uzun giyinmek istiyor,her firsatta kollarini sakliyor.Aranizda ayni durumda olan varmi,lütfen bana tavsiyelerde bulunun.....LÜTFEN!!!!!!!!!!!!!!!!!:1no2::1no2:

Sedef76 hala buralarda mısın ?

merhaba arkadaşım 12 yaşında benimde kızım var daha tam olarak ergenliğe girmedi ama kıllanma çok az var egenliğin başlangıcı gögüs gelişimi kılanma ve regl l diye bitiyor ama genetik faktör çok önemli iyi düşün muhakkak ailede birinde vardır aynen doktorlar senin dediğini söylüyorlar çünkü ergenliğe girme yaşı malesef 8 yaşına kadar düştü görümcemin kızı 8 yaşındayken acayip derecede kıllanması vardı doktor doktor gezdiridi ama aynı cevabı aldı ama hani yinede başka bir uzmana da danış tabi hormonelmi baktır bakalım ama genetiğinizde varsa bu zaten normaldir keza benim kayınpederim kolarındaki kılları kesseniz yastık yaparsınız o kadar kıllıdır dilerim benim kızlarım ona benzemezler:olmaz:

Back