Kizlar levotiron ne ise yariyo bakar misiniz?

Herseyeragmenumutvar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2020
130
34
28
Merhaba kızlar 11 haftalık hamileyim doktorun bana verdiği bir diğer ilaçlardan levotiron 25mg de var hiç sorgulamadan içtim ve hala devam ediyorum ayrıca hiç bir hastalığım yok şükür arastirinca karşıma baya şey çıktı tiroit hastalığı mi ne öyle birseyde kullaniliyormus şaşırdım açıkçası şaşırmamı gerektirecek birseyde var mı bilmiyorum daha yeniyim aile hekimim ilaçlardan sonra sadece decviti oneriyo onu kullanicam bu ilaç da çok olduğu için merak ettim yardımcı olursanız sevinirim

Ben kullanıyorum tsh değerim 3 küsür bsydi 2 buçuk altında olmasını isteriz gebelerde dedi dr verdi yarım aç karnına içiyorum

Merhaba, levotiron bir sentetik tiroid hormonu takviyesidir. Tiroidin az çalıştığı durumlarda dışarıdan almak gerekir, bu sebeple kullanılır. Gebelikte kullanmanın bir sakıncası yok, bebeğe zarar vermeyecek bir ilaç( zaten vucudunuzda tiroid hormonu var öyle düşünün). Farkında olmadığınız ve gebelik kontrollerinizde çıkan bir tiroid yetmezliğini olabileceği gibi hamilelikten kaynaklı bir ihtiyaçta olabilir. Gebeliğiniz boyunca doktorunuz aksini söylemedikçe kullanmaya devam edin, farklı doktorlar ile görüşüyorsanız bu ilacı kullandığınızı mutlaka söyleyin ve doğum sonrası tiroidlerinize baktırmayı ihmal etmeyin. Sağlıkla doğurursunuz umarım.

Çok teşekkür ederim sağolun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…