Kızlar lekeleriniz için güzellik merkezlerine servet yatırmayın !!

plastica

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
202
27
48
İstanbul
Yıllardır lekelerimden bıkmıştım denemediğim şey kalmadı. bitkiselkürler, dermatologun verdiği ilaçlar evde yaptığım maskeler. güzellik merkezinede gittim. kimyasal peeling yaptırdım üç seans her seansa okadar para döktüm. hiç soyulamadım neden? çünkü seans uzatmak için sulandırıyolar peelıngi 8 seans dedı bana oyle aşırı lekemde yok sivilce lekeleri benim bıraktım baktım olacak gibi değil. yüzüm bebek gibi olacak diye takıntı yaptım nefret ettim fondöten sürmekten çünkü. bi arkadasımdan duydum k,myasal peelingi kendisi yapıyormus hemen arastırdım aldım. cok pahalı deıl güzellik merkezinin bir seansından daha ucuz. cesaret ettim yaptım cok yakıo ılk cok korktum 20 sanıyede yıkadım ama 4gun sonra bı baktım soyuluyo bepanten surdum hep daha ılk seansta rengim açıldı lekeler azaldı. mutluluktan uçtum resmen.:) 15 gün bekledim ikinciyi yaptım daha çok bekledim. şuan soyuldum yıne yüzüm taptaze cok az leke kaldı daha ıkıncıde. dısarı cıkarken hep koruyucu kullandım tabi. güzellık merkezleri bu işleri sırf ticari yapıyor. ben cok ugrastım ya emeklerıme paralarıma yazıkmıs onca sey aldım ettım.kesınlıkle hiçbişeyle uğrasmayın alın ve yapın. ben hayatta föndötensizpudrasız bıyere cıkamazdım ya sımdı hiçç sürmuyorum ve yenı tanıstıklarım tenin nekadar güzelmiş dioo :D

aldığın bu kimyasal peelingin adı ne ?eczaneden mi aldın? bir de benim yüzümde gözenekler var aldığın bu peeling sadece lekeler için mi?cevaplarsan sevinirim...

Yıllardır lekelerimden bıkmıştım denemediğim şey kalmadı. bitkiselkürler, dermatologun verdiği ilaçlar evde yaptığım maskeler. güzellik merkezinede gittim. kimyasal peeling yaptırdım üç seans her seansa okadar para döktüm. hiç soyulamadım neden? çünkü seans uzatmak için sulandırıyolar peelıngi 8 seans dedı bana oyle aşırı lekemde yok sivilce lekeleri benim bıraktım baktım olacak gibi değil. yüzüm bebek gibi olacak diye takıntı yaptım nefret ettim fondöten sürmekten çünkü. bi arkadasımdan duydum k,myasal peelingi kendisi yapıyormus hemen arastırdım aldım. cok pahalı deıl güzellik merkezinin bir seansından daha ucuz. cesaret ettim yaptım cok yakıo ılk cok korktum 20 sanıyede yıkadım ama 4gun sonra bı baktım soyuluyo bepanten surdum hep daha ılk seansta rengim açıldı lekeler azaldı. mutluluktan uçtum resmen.:) 15 gün bekledim ikinciyi yaptım daha çok bekledim. şuan soyuldum yıne yüzüm taptaze cok az leke kaldı daha ıkıncıde. dısarı cıkarken hep koruyucu kullandım tabi. güzellık merkezleri bu işleri sırf ticari yapıyor. ben cok ugrastım ya emeklerıme paralarıma yazıkmıs onca sey aldım ettım.kesınlıkle hiçbişeyle uğrasmayın alın ve yapın. ben hayatta föndötensizpudrasız bıyere cıkamazdım ya sımdı hiçç sürmuyorum ve yenı tanıstıklarım tenin nekadar güzelmiş dioo :D

evet canım paylaşırmısın bizimle neler yaptın??markası ne? ya da nasıl yapılıyor..??

ilk başlayanlar için tca %15 alıyosunuz internetten gözeneklere ıyı gelırmı bılmıyorum acıkcası bende yoktu gözenek. gg den alabılırsınız ben oradan aldım.

ilk başlayanlar için tca %15 alıyosunuz internetten gözeneklere ıyı gelırmı bılmıyorum acıkcası bende yoktu gözenek. gg den alabılırsınız ben oradan aldım.

ya canım bir ayrıntısıyla anlatsan ya şunu nasıl yaptığını falan cımbızla alıyoruz plastica:)) :32:

Öncelikle geçmiş olsun ve sana iyi gelmiş olması ve cildinin düzelmesi ne kadar güzel birşey. Bu anlamda senin adına sevindim.
Bende şahsen cilt sorunları yaşayan bir insanım. Fakat konunun detaylarını iyice belirtmeden bunu anlatmış olman biraz tuhafıma gitti.

Araştırdığım üzere bulduğum bilgiler:

Kimyasal Peeling

Kimyasal peeeling yani kimyasal soyucular en sık leke, iz ve kırışıklık tedavisi gibi kozmetik nedenler için uygulanır. Ayrıca yüzdeki sivilce izlerini hafifletmek ve sivilceyi tedavi etmek, kanser öncüsü lezyonları gidermek amacı ile kullanılmaktadır.

Sivilce, rozase ve leke tedavisinde yardımcı bir tedavi yöntemidir. Kimyasal peeling deriye kimyasal solüsyon sürülerek, derinin üst tabakasını soyup deriyi iyileştirme ve düzeltme amacı ile kullanılmaktadır.

Kimyasal peeling, işlemin derinlik seviyesine göre; yüzeysel, orta ve derin olmak üzere sınıflandırılır. Bu sınıflandırma peeling yöntemini derinin hangi tabakasına kadar soyulma yaptığına göre yapılmaktadır. Günümüzde, yüzeysel ve orta derinlikteki uygulamalar daha sık yapılmaktadır. Derin peeling uygulamalarının yerine lazer ile soyma ve dermabrasyon yöntemi daha çok tercih edilmektedir.

Yüzeyel peelingler haftalık aralıklarla uygulanabilirken, orta derecedeki peelingler 3-6 ay aralıkla uygulanabilir.

Bütün kimyasal peeling uygulamalarının seyrek görülen belli riskleri vardır. Kimyasal peeling mutlaka uzman bir hekim tarafından uygulanmalıdır.

Yüzeysel Peeling

Yüzeysel peelingte en çok kullanılan maddeler alfa –hidroksi asitler (AHA), beta- hidroksi asit (BHA), jessner solüsyonu ve düşük konsantrasyolu triklorasetik asit (TCA)’tir. Tüm bu ürünler ciltte soyulmayı arttırıcı etki gösterir. Böylece hücre yenilenmesi hızlanmış olur. Derinin üst tabakası soyularak, derinin pürüzsüzleşmesi sağlanır.

Yüzeysel Peeling Uygulama Nedenleri:

•Düzensiz , kuru cildin düzenlenmesi
•Ince kırışıklıkların giderilmesi
•Sivilce tedavisi
•Leke problemlerinde

Peeling öncesi ve seans aralıklarında A vitamini türevi retinoik asitli krem veya düşük konsantrasyonlarda AHA ‘lı krem veya yıkama jelleri kullanılmalıdır. Bu ürünler peelinglerin etkinliğini arttırır. Leke tedavisi görenlerde bu ürünlerin yanı sıra leke giderici kremler mesela Hidrokinon eklenir.

Kimyasal peeling muayenehane ortamında uygulanabilir. Ameliyathane şartları gerektirmez.

Yüzeysel peeling uygulamaları esnasında sadece hafif bir batma duygusu yaratmaktadır. Anestezi gerektirmez.

Yüzeysel peelingten sonra geçici kızarıklık, kabuklanma ve soyulma olabilir. Bu tür şikayetler peeling cilt tipine göre ayarlanarak giderilebilir.

Yüzeysel peeling ile geçici kızarıklık, kabuklanma ve kuruluk günlük yaşam ve çalışma hayatını engellemez. Düzenli uygulanan peeling tedavisinden sonra cilt daha canlı ve parlak hale gelir. Mutlaka tedavi sonrası ve seans aralıklarında günlük cilt bakımında güneşten koruyucu krem kullanılmalıdır.

•Tedavi alanları serin tutulur ( örneğin yatıştırıcı su spreyleri)
•Kabuklar koparılmamalıdır. Iz kalabilir.
•Yüzeyel peeling sonrası hafif nemlendiriciler, derin peeling sonrası yoğun nemlendiriler kullanılır.
•En az 6 ay güneşten korunulmalıdır.
•Tavsiye edilirse geceleri retinoik asit, AHA veya hidrokinon kullanılabilir.

Yüzeyel peeling sonrası daha sağlıklı ve canlı bir cilt görünümü oluşur. Tedavi devam ettikçe cildin yapısı daha sağlıklı bir hale gelir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Peeling kimler için uygun değildir?
Gebeler
Uygulama bölgesinde aktif enfeksiyonu olanlar

Peeling tedavisi nasıl yapılır?
İşlem öncesinde cilt temizlenir aşırı yağdan arındırılır. Daha sonra "Alfa Hidroksi Asitler (AHA)" uygulanır. Bir süre bekletildikten sonra kimyasal ciltten uzaklaştırılır. Seans aralarında kullanılacak kremlerle tedaviye devam edilir. Uygulama ortalama olarak 10 Dakika sürer.
AHA peeling 1-3 haftalık aralarla 6-8 seans yapılır. İşlem sırasında ve sonrasında geçici olarak hafif yanma hissedilebilir, ancak kişi normal aktivitesine devam edebilir.

Peeling tedavisinde ne tür problemler görülebilir?
Tedaviden sonra kısa süreli hafif kızarıklık, pullanma ve soyulma olabilir. Tedavi sonrası enfeksiyon, skar (nebbe dokusu) oluşma riski ise AHA peelingde yok denecek kadar azdır.

Peeling sonrası nelere dikkat etmek gereklidir?
Peeling uygulamasını takiben güneşten korunma çok önemlidir. AHA peeling sonrası kişiler normal aktivitelerine devam ederler. Uygulamayı takiben birkaç Saat makyaj yapılmaması, bazı özel kremler dışında ürün kullanılmaması ve güneşten korunulması önemlidir.

Kimyasal peeling nasıl uygulanır?
Kimyasal peeling doktor tarafından ihtiyaca göre belirlenerek uygulanır. Konsantrasyon arttıkça daha derin bir soyma işlemi yapar. Bu nedenle cildin durumuna göre doktor asit komsantrasyonu ve ciltte kalma süresini belirler. Derin soyma işlemlerinde ağrıyı azaltmak için ağrı kesici ve lokal anestezik kremlerden faydalanılabilir. Bazı peelinglerden sonra yüzeye bandajda uygulanmaktadır.

Kimyasal peeling yan etkileri
Kimyasal peeling sonrası ciltte bir hassasiyet oluşmaktadır. Özellikle kimyasal peeling sonrası cildi güneşten korumak şarttır. Bazen ciltte yaralar oluşabilir. Bu yaralar derin olabilir. Bu duruma antibiyotik başlamak gerekebilir.

Kimyasal peeling zararları
Bazı derin peeling uygulamalarından sonra ciltte kalıcı lekeler oluşabilmektedir. Özellikle doğum komntrol hapı kullananlarda, gebelerde ve ailesel olarak ciltte pigment bozukluğu olanlarda kimyasal peeling uygulanmamalıdır. Nadirde olsa kalıcı skar denilen cilt izleri de oluşabilir.

Kimyasal peeling sonrası iyileşme
Kimyasal peeling sonrası iyileşme tipik güneş yanığının iyileşmesi gibidir. İlk önce kızarıklık oluşur. Daha sonraki günlerde pullanma gözlenir. Pullanma sonrası soyulma ve cildin yeniden iyileşmesi başlar. Pullanıp soyulma 4–7 gün sürebilir.
Bazen ilk günlerde uygulanan alanda ödem oluşabilir. Kabuklanma olup soyulmalar gözlenebilir.

Kimyasal peeling Sonuçları
Kimyasal peeling sonuçları bir seansta alınmaz. Tekrar eden seanslar yapılmalıdır. Seans ihtiyacı cilde göre doktor tarafından belirlenmektedir. Cilt sorununa göre birçok peeling uygulama yöntemi vardır. Orta derce peelingler genelde 15 günde bir kez uygulanmaktadır. Daha derin peeling uygulamaları ise 6–12 hafta arayla yapılmaktadır. Genelde orta derece peeling uygulamaları 2 seneye kadar kalıcılık sağlar. Daha derin peeling uygulamalarının sonuçları kalıcı olabilir.

-------------------------------------------------------------------------------

Yani kısaca adı üzerinde KİMYASAL. Herkesin cilt reaksiyonu cilde göre farklılık gösterecektir.
Benden herkese tavsiye, bir kişiye iyi gelen herkese iyi gelecek diye birşey yok aynı zamanda hekime danışmadan, kişinin düşüncesine göre bu şekilde bir cilt tedavisine başvurması, ileride geri dönülemez sorunlar yaratabilir.
Yine de siz bilirsiniz ;)

Son düzenleme:
kimyasal peeling duymustum daha ncede ama hiç kullanmadim bende arap kizi diye bir krem var onu kullaniyorum kucuck bir kap ta 2 5 tl fiyati lekeleren cok iii geliyo hani belirli donemlerde insanlarin yuzunde elinde cillenmeler olur ona cok iii geliyo.annem soyledi bana bunu kardeşimin yuzu cok sivilceliydi sadece 1 ay kaldim yanlarinda 1 ay içnde yuzunde birşey kalmadi benimde burun ustumde ve gozumun cevresinde lekeler vardi onun için kullaniyorum cok etkisini gordum pembe ve beyazi var siyah noktam cok olurdu oda gitti yanliz bunu kullandiğiniz zamn gunese cikmiycaksiniz gece yatmadan surun oyle yatin sabah normal yuzunuzu yikiyorsunuz

ben o arapkızı kremınıde kullandım hatta netten 20 tlye alıp kazıklandım:D bana hiç fayda etmedi salyongoz kremi almıştım sonra oda fayda etmedi. arkadaşlar kimyasal peelingin yüzde dereceleri var ve %15 tca en düşüğü yani yüzünüzü yakma gibi bi durum söz konusu değil. fakat yapıp koruyucu sürmezseniz eğer yani lekelenmelerle karşı karsıya kalırsınız gg den kastım ünlü alısverıs sıtesi gitti gid. eczane eczane gezdım bulamadım ben sonra bı eczanede varmıs 170 tl dedi güldüm ve cıktım. 65 tl gg de .yazamadım pazar günü kusura bakmayın.

valla bilemiycegim kuuck bir kabin içinde aktar dan aldim cok ucuz du belki sizin ki farkli birşeydi ben memnunum herkezde ayni seyi veremez o ayri ben kullandiğim için soylemek istedim

konunun üzerinden uzun zaman geçmiş ama yardımcı olabilirseniz sevinirim.daha dün yeni ilk seansımı yaptırdım.doktor, mayısa kadar yapıyoruz bi sonraki ay görüşürüz dedi.açıkcası benim çok bir sorunum yok sivilce derin çukurlar vs yok yani. sadece alın bölgemde biraz pürüz.gözenek problemim,hafif lekeler var.ben tek seansta hallolur diye düşünmüştüm.yüzümde çok çok az gerginlik var şu an sadece.sanki soyulma olmayacak gibi...acaba gerçekten yüze sürülen asiti seyreltiyorlar mı? tek seansta bitmesin diye.evde yapan arkadaşlardan yardım istiyorum.detaylı bir şekilde anlatabilirler mi nasıl uyguladıklarını.doktor fırça gibi birşeyle devamlı olarak yüzüme yaydı.gözlerim kapalı olduğu için tam olarak neyi nasıl sürdü anlayamadım....gidip yığınla para vermek istemiyorum.her işte bir kandırmaca ya

Canım sorun olmazsa öncesi ve sonrası resim g9ndereblrmsn ben de çok merak edyrm bu konuyu

2012cde yaptrmsn😅şimdi farkettim peki lekelrin filan geri döndü mü memnun kaldın mi

Back
X