Kizlar kv anneme sinir krizi geçirtti :(

Çeyizle ilgili bir konun vardı hatırlıyorum,gayet güzel hazırlık yapmıştın,yorum yapmıştım hatta konuna,ne hevesli ne mutluydun ama kayınvalden bütün neşeni,enerjini alıp götürmüş ne yazıkki.
Alışveriş konusuna birşey diyemem alınır alınmaz buna aileler ortak karar verir genelde ,karşılıklı oturup, ama alışveriş esnasında olmamalılar diye düşünüyorum illaki alınacaksa nişanlıyla gidip alınmalı bence. Kayınvalidenin alıp sizi götürüp mağazada oğlunu arayıp sanki siz beleşçiymişsiniz gibi sanada alsınlar demesi çok çirkin. Alacağiz demişsin daha ne yapacakmışsın anlamadım. Gidip alalım demişsin onada yanasmamıs amaç sadece sorun çıkarmak demekki.
Nişanlınla konuşman iyi olmuş, cidden gerek yokmuş böyle bir muameleye,bunu yapacağına almayalım deyip geçseymiş daha makbule geçermiş. Oldu olacak oğluna meblağda söyleseymis ben şu kadar harcadım sende şu kadarlık alışveriş yaptır diye. Çok acayip bir kadın valla korkulur.

peki nişanlınız ne diyor bu duruma sizi savunuyormu bence ısın o boyutuna bakmak lazım ben anlayamadım benımkının anacı oldugunu tabiri cahizse sürünüyorum anası öl dese ölecek bak calısmıyo suan bıle anasının yanında ben evde tekim bence bunu sorgula bı yarın bı gun annesını haklı cıkarır hep sen haksız konumuna dusersen cok uzulursun benım gıbı ben kocamla tek bıle dısarı cıkamıyorum hep aılesının ıstedıgı yerlere gıdıoruz bayramın uc gunu anasındayız mesela bunlarıda dusunmek gerek

Kayınvalidenizin evinde mi misafir kalıyorsunuz şu an ? Kusura bakmayın , nişanlınızla anneniz o evde nasıl ayrı bir odaya çekilip konuşabildiler anlayamadığım için soruyorum.

Sinsiliğe bak kızı ne kadar zor durumda bırakıyorlar ama tabi kız aileye söyleyince maskeler düştü herhalde , şimdi moda kız kaçırmak , beleş evlenmek
buna benzer erkekler çok , bu evlilik masraflarına kaldıramayan erkekler evliliği nasıl yürütecek , fedakarlık yapmamış ki, yazdıklarınıza şok oldum , allah iyi insanlarla karşılaştırsın

FrKafka inşallah her şey yoluna girer nişanlın da sözünde durur. Senin sorunun iç çamaşırı filan değil o son damla olmuş örnek vermişsin sadece ama ona takılanlar oldu. Her yerin adeti farklı oluyor. Umarım karşındaki insan annesi konusunda kararlı davranır seni ezdirmez.

samimiyetle soruyorum sevgili kafka gelin için yapılan alışverişte yeri gelin belirlerken siz bu alışveriş için neden kaynananızın şehrine gittiniz..

Aminn

Ablamin kayinvalidesi aynı.. Ortalığı birbirine katar sonra gider oğluna masum ayakları yapar. 5 yıl oldu değişmedi. Annem kadın ne sinir krizleri geçirdi, ablam da aynı şekilde..

Bir de artık kaynana ile alışverişe çıkmak kaldı mı ya? Benim de bu hafta nişanim var, biz alınacakları kendimiz beğendik aldık, kimse gelmedi. Kayinvalidem hatta az almışsınız dedi benim seçtiklerim için, şunu da alın bunu da alın diyor, sağolsun. Şükür ediyorum bu zamanda böyle bir kayinvalide nasip oldu bana..

Burada bir çok kişi ayrıl yazmış ama bence ayrılma. Sonuç itibari ile kaynananın terbiyesizliği ve nişanlın sizin tarafınızda. Kimse annesini seçemez ve annesi kötü diye tüm gemileri yakmamak gerek. Ama tabiki sizinde yaptığınız gibi, her haksızlık karşısında susmayacagınızı ve ona göre nişanlınızın annesiyle sert konusması gerektiginide anlaması lazım.

Bundan sonra tek tavsiyem kv nize okadar uzak, soguk ve mesafeli davranın ki nerde durması gerektiğini bilsin dengesiz kadın (çok özür dileyerek yazıyorum)

Sırf senin için üye girişi yaptım şuan.
Sakın ama sakın sürdürme. Bitir.
En baştan olsun olacak, evlendikten sonra geç olabiliyor bazen. Vazgeçmek, bırakıp gitmek zor oluyor. Ama EV LEN ME !

Tercih meselesi tabi ki ama ben çeyiz alışverişine gidemedim nefesim kesildi kalp krizi geçirir gibi oldum ki ben ve eşim tek gitmiştik o zaman alışverişe, bunu alalım dedikçe ben fenalık geçirdim en sonda ben senden bir şey istemiyorum ne saçma adet bunlar diye hiç bi şey almamıştım görümcemle alışveriş yapmıştı o da mecbur eğer büyükler işin içine girerse mutlaka bir tatsızlık çıkıyor sırf ağızlarına laf vermemek için böyle şeylerden uzak durulması gerekiyor bence.

Kusura bakmayında madem birlikte gidiyorsunuz alışverişe
Yani adetleri yerine getiriyorsunuz tam yapın ozaman
mesela sana takım alınıyorsa onada takım alınır
O da anne sonuçta seninki nasıl seni düşünüyorsa o da oğlunu düşünüyor
Bunda tuhaflık göremedim ben

E sende yaşadıkları anlat o halde , canın epey yanmış anlaşılan
Sırf senin için üye girişi yaptım şuan.
Sakın ama sakın sürdürme. Bitir.
En baştan olsun olacak, evlendikten sonra geç olabiliyor bazen. Vazgeçmek, bırakıp gitmek zor oluyor. Ama EV LEN ME !

Çeyiz şeysi tamamen kaldırılsa da Türk kızları rahata erse. Şu konuda açılmış bininci konu bile olabilir. Lütfen çamaşırınızı da kendiniz alın kızlar. Eskide kaldı bunlar, gerdek çarşafınızı kaynananıza vermediğiniz gibi çamaşırınızı da göstermek zorunda değilsiniz.

Valla okurken adetlere iyi bir saydırdım! Bak hele ya bir atlet Don için nasıl canlar sıkılmış!

Bu adetler hep bir sınav adetleri kazasız atlatmayı başaranlar evlenmeye hak kazanıyor resmen!

Ay canım uzulme ama bu is yaş.. Daha şimdiden sana boyle davranan kp ile nişanlın ılerde kim bilir neler yapar bosuna ne annen üzülsün ne de sen bunlar daha ne sorunlar acar basına bence bastan bitir ve sanada dogru düzgün bi aile denk gelir ınsallah

Tamamen sevdiğiniz şahse bağlı ezik mi ?annesinin karşısında güçlü mü? , sevdiği kızı üzmeyecek kadar, birde erkeğin cebindeki paraylada endeksli , 2 çıplak hamama yakışır sözde bu durumlardan çıkmaya bağlı herhalde

Bu söylediğimi bir kenara yaz güzelim, evlenince o verilen bütün sözler unutulur senin nişanlın maske takmış nişanı atma niye köprüyü geçene kadar hesabı. Evlenince cehennem azabı çekeceksin kaynanandan. Daha iyisi daha hayırlısı demek değildir bekar kalırım korkusuyla neden azap çekeceğiniz evlilikleri yaşıyorsunuz? Anlamıyorum.. Anneleri de kandırmak kolay.

benim eşim en başından bu nişan alışverişine karşıydı. bende olmazsa olmasın diye bakıyordum ama anacığım tavır yapınca, kadının içinde kalmış napıyım, bizde, biz 3 kayınvalidem tek, 4 kişi alışverişe çıktık. eşim gelmedi. kadınlarla alışverişe çıkmam dedi. birşey istemiyorum bana birşey almayın dedi.
ama biz adet yerini bulsun diye aldık birşeyler. misal karşılıklı anlaşıp, bana makyaj takımı onada traş takımı almadık. çok dediler al diye ama aldırmadım.
hatta o alışverişte annem annesi ile eşime pijima takımı aldılar. biz yoktuk yanlarında alrlarken. kadın xl beden almış. ki eşim kuru bir uşaktır yani. alırken büyük olsun demiş annesi. annemde karışmamış. kadının oğlu sonuçta.
şimdi o pijimayı ya diğer oğlu ya eşi giyiyor. geçen ipte asılıydı.
yani bizim eve hiç girmedi diye hatırlıyorum o pijimanın. ki kaldı ki eşim zaten pijima giyen biri değilmiş.
o günkü tek alışverişle işi bitirdik.
yani galiba iş erkekte bitiyor. eşim istemediği konusunda netti. kimse ısrar edemedi. hatta damatlık bile aldırmadı.
Rabbim hayırlısını nasip etsin. Gönlünüze ferahlık versin de hakkınızda en doğru kararı verin İnşaallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…