Kizlar kv anneme sinir krizi geçirtti :(

Biz onum evine mecbur gitmek zorunda kaldik cunku baska sehirden geldik buraya. Elimizde anahtar yok, gidecek baska yerimiz yok. Ne yapsaydik? Annem lanet olsun gidelim dedi.

Kadina dur diyoruz ama anlamiyor ki. Ben haklıyim davasi guduyor. Nisanlim dün anlatinca anladi. Annesinin boyle yaptığını bilmiyordu. Annem de bütün kirginliklarini dile getirdi zaten.

Ben ayar cekmedim. Sizden destek beklerdim. Size kirildim. Diyorum ya tanimadigim insanlara neden kiriliyorum? Ben de hata.
Sadece hatalimi oldugumu soyleyip birakilsaydi. Bir kac yorumda dalga mi desem? Lagvete almak mi desem bilmiyorum cok bozuldum.

Olay cozumlenince kimseyi kirmak derdinde degilim.

Tekrar kusurabakmayin. Dun yazdim yine yaziyorum. Kafam dalgindi. Sinirli ve uzgundum.
Yorumlariniz icin tekrar tesekkur ederim.

erkekler akıl noksanı gerçekten ya.bende bu kv illetinden nişanı atmıştım ama sonra dedim ben nişanı atınca kadın seviniyor başka kızı oğluna bekletiyodu hemen ona koşuyor ben emek verdim nişanlıma niye onun yüzünden sevindireyim diyorum.taktım yüzüğümü tekrar parmağıma soğuktum daha da soğuk davranıyorum kardeşi ameliyat olmuş ara konuş diyor bana ki benim annem asla öyle nirşey demez nişanlıma zorlamaz..arayamam tanımıyorum oğlunuz arasın selamımı söylesin dedim hmm dedi kapattım telefonu suratına.oğluşuna anlattım bana hak verdi tabi ama kv telefonda ağlamış filan nişanlımda çok şey yapma dedi.kadın şimdide ağlayarak kullanmaya çalışıyor ben bir ağlarsam yerle bir olur.yüz verme bunlara ya.ben olsam koşmam kv arkasından cehenneme kadar yolu var.benim annemi ağlatmaya asla hakkı yok hele.senin annen böyleyse gelmiyorum iistanbula der resti çekerdim.sen ailenden uzakta başka şehirde onların olduğu şehirde ne yapacaksın bir başına.zaten şunu anlamıyorum niye illa erkeğin ve ailesinin olduğu şehirde oturmak lazım.asıl kızın aşlesinin olduğu şehirde olmak lazım.kv heryerde aynı gelini ezmek için var.

bu devirde soz veren cokta, sozunu tutacak adam yok maalesef canim..fazla guvenme cok hayal kirikligi yasarsin

Ne yapayim o zaman

Ne yapmasini bekleyim. ? Nisanlim kv ye ne desin? Yani bir akil verin.
Evet soz verdi tutacagina inandirdi.
Tutmazsa ne olacak. Ya da sozunu tutar ama kv anlamazsa ne olacak?

Ay bilmiyorum dun nisanlim gelmeden once oturup dua ettim. Hayirsizsa olmasin allahim diye. Bugun bu konusmalardan sonra bitsin dedim.
Ne yapilabilir ben de suan bilmiyorum.

Iki ucu b.klu değnek.

nişanlınız evlendikten sora yapmayacagi söz verdikçe o sözü tutabilecekmi?? bazilari hiç tutmaz ya o meseleyi çözmesi lazim. nişanlına çok fazla güvenme.. annen haklı tabi. kv hep karışacak gibime geliyor ben olsam bi kere bardagi son damlasi taşirsa hiç de güvenemezdimm...

ayni sehirde yasayacaksaniz zor..uzakta olursaniz oluru var..cunku neler okuyoruz burda dimi..evlenmeden canim cicim..evlenince birde ana kuzusu..bu adamda degisebilir bilemem tabii genede gunahini almayalim..ama cok riskli..bu kv varken size rahat yok onu soyleyeyim sadece...

Sizin düğün tarihiniz yakın mı, hani biraz daha gözlemleme şansınız, yada yakınsa düğün tarihini erteleme şansınız var mı? çünkü evlendikten sonra olmadı bitirelim sözü uygulamaya öyle hemen kolay kolay girmez. Şimdi ayrılmayı 100 kere düşünüp hareket ediyorsanız evlenince 100.000 defa düşüneceksiniz. yine sizi ve ailenizi üzmeye devam ederse değişmez çünkü, sizin bu dönemde en el üstünde tutulmanız gereken dönem; evlenince ailenin içine girince asıl o zaman herkes kendini gösteriyor. Arkadaşımıza da katılıyorum, kapıyı kapattığımızda dışarıda kalıyor sözü doğru değil maalesef, telefonlar yetiyor. Amca, dayı değilki , annesi.

FrKafka Canım aklını karıştırma şuan. Ama nişanlına duruşunu net göster. Evli dahi olsan böyle bir sorun olursa onu bırakıp gideceğini bilsin.Seni kaybetme korkusu olsun.
Gönül isterdi ki sorunsuz bu süreç geçsin ,güzel anılarla anın bu günleri ama herşey bir tecrübe hayatta.

Sen de yaşayarak ,deneyimleyerek edineceksin bunu. Evet kv adayın sinsi ve içten pazarlıklı ama sen mesafeni ayarladıktan sonra ve eşin de dur demesini bildikten sonra üstesinden gelinmeyecek birşey yok.Hoş kimisi dediği deik on ton ağır laf etsen anlamaz ama. Evine karıştırma ,mesafeli ol.

Daha da kafanı bulandırma.

estağfurullah dedim ya bu hayat sizin inşallah gönlünüze göre olur her şey..bakın genelde yorumlarım serttir bende kaynana çekiyorum başımda değil bende susmuyorum cevap veriyorum ama dediğim dedik insanlar değişmez..hayatınız aynen devam eder.bu sebeple gözünüzü iyi açın..başında başka bir şehirden geldik deseydiniz zaten o eve gitmenizi kimse sorgulamazdı

Canım
Okudum bu çamaşır olanıydı şuydu buydu
Caktı cuktu
Olmamış Şeyler
Düğün arefelerinde iki aile de gerginlik olur
Biz de yaşadık
Ama sen yaşayacaksın bu günler geçecek gülüp geçeceksin
Ya karışır da nişanlım bişe demezse dersen daha çooook Can'ın sıkılır
Sen güzel düşün bir karışır iki karışır he de geç ama yapma dediğini bir kerede anlamaz elli kerede anlar nişanlında çok muhabbetini etme o da bakar yahu annem daha çok Konuşuyor eşim hakkında diye düşünmeye başlar
Yani hayatına bak böyle ufak tefek şeylerin sevginizin önüne geçmesine izin verme
Annene çok geçmiş olsun onu da karıştırma böyle şeylere bak kadın naif kaldıramıyor sen kendin halledecekmiş akılla mantıkla bu yol hep Güllü dallı değil Taşlar dağlar çıkacak önemli olan eşine sarılıp atlatabilmeniz onlar bugün var yarın yoklar

kayınvalıdemle alısverıse cıktıgımda ne ıstedıyse onu aldı hıc sesımı cıkarmadım
ne ıstedıyse de ogluna onu aldım hıc yok demedım
dugunden 1 hafta once esımle ben cıkıp canımız ne ıstedıyse onu aldık
herkesın gonlu olmus oldu :)
tartısmaya gırmeye bıle gerek yok evet de gec nolcakkı
kayınvalıdem ozel camasırlara hep lazım olur dıyerek zorla sectırmeye calıstı
ben zevkıme gore begenemedım begendıgım yerde ben alırım anne benım nasıl bısey ıstedıgımıde anladın sende baska yerde gorursen alırsın zevkıne guvenıyorum dedım hep maksat gonuller hos olsun
kendım aldım hep özel olanları
butun yasadıklarınıza hıc gerek yoktu yanı

Anammm bu nasıl kaynana başını yakarsın bu kadınla... Evliliğinde huzur muzur kalmaz çok iyi düşün derim...
Aynı alışverişe hepimiz çıktık, benim kayın validem oturdu bir sandalye kızımız ne istiyorsa seçsin beğensin, siz hesaplayın dedi. Aldıklarıma bile bakmadı, utanırım çekinirim diye.

Allah korusun böyle fettan kaynanalardan tüm bekar kızlarımızı....

Benim anlamadığım, neden iki parça kumaş için kayınvalidelerle muhatap olunuyor, sinirler geriliyor? Kendinize zevkinize göre iç çamaşırı, gecelik alsanız, kimseye de laf düşmese daha iyi değil mi?

böyleleri herşeye atlar.bu hanım kızın kayınvalide ille sende gel dediğini sanmıyorum.kendi atlamıştır.ay yok biz nişanlımla kendimiz alcaz desen oğluma çok harcatacaklar diye düşünür zor gerçekten

Canm demekki kv anladi hatadini sizi davet etti araya sigukluk girmesin diye.bu bile ozur yerine gecer.
Her ailede oluyo boyle seyler hemen yuva yikmak yok ayrilin yok ben olsam ayrilirdim falan bekara kari bosamak kolay diye bi laf var.
Kv dilini tutamamis ama sonunun boyle olacagini kestirememistir.
Hic canini sıkma.
Hersey duzelir.
Mecbur yuzyuze bakicaksiniz.
Hadi bunu biraktiniz digerinin nasil bi insan olucagi ne malum.
Annesi iyi olur kendi yaramaz cikar olmadi aileden baska biri fitne sokar.neyin ne olacagi hic belli olmaz.
Hangi birimizin ailesi dortdortluk.
Siz yinede sayginizi gosterin o bi adim atmis sizde unutun.
Bir omur mutluluklar dilerim

Yazdıklarına katılıyorum damat ezik olmayacak düğün salonu kimseye danışmadan tutmak ne demek yahu mesela benim yurtdışında ablam var o her zaman gelemez yani benim kızımın düğününde olması isterim , ah bu bencil, empati yoksun kaynanalar akılları ancak maddiyata ve benciliğe çalışıyor hergünde düğün olmuyor düğün olağan üstü bir durum , aldık kızınızı it yalasın yüzünü durumları yapılmaz , saygılı olunmalı anlayışlı olunmalı

bu arada da bu moda..... yorum atanlara bi ayar yapmalar falan isinize gelmiyorsa konu acmayin bence burada saygi cercevesinde herkes her yorumu yapabilir....

isin gucun rast gitsin ne diyelim...
Ama iste bazi uyeler saygi cercevesini asiyolar.

Evlenirsiniz evlenmezsiniz sizin kararınız. Yalnız devam etme kararı almanızdaki en büyük etken "Bugun bundan aayrilsam yarin karsima daha iyisinin cikacaginin garantisi yok. Ayrica pat diye bir iliski de bitmiyor." bu ise oturup sakin kafayla bir kez daha düşünün.

Anneniz , sizin mutluluğunuzu gölgeleyen kişi olmaktan korkuyor olabilir. Annenizle açıkça konuşun. " Anne benim aklımda bu bu soru işaretleri var , sen gerçekten hayat görüşün ve yaşanmışlıklarınla ikna oldun mu yoksa nişanı atarım ve yarın bir gün seni suçlarım diye mi ben inandım diyorsun " diye sorun.

Öyleyse FrKafka, aileni eşinin ailesi ile asla muhatap etme, hatta sen de kv ile mümkün mertebe muhatap olma. Uzak ol ona karşı ve şimdiden yap bunu, alışsınlar.

Ayrıca hiçbir iyini, kötünü belli etme arkadaşım. Eşya mı alınacak gidin alın kv nin sonradan haberi olsun. Gelinlik mi alınacak kardeşinle, annenle, arkadaşınla al kimseyle konuşma. Sorunun olduğunda sessizce, kavga etmeden, gülerek cevabını ver kv ye. Ne sen üzül ne eşini üz. Bunları şimdiden yap ki nişanlın da alışsın senin tavır koymana. Çünkü bir konuda sana hak veriyorum; nişanı atınca yeni kişinin daha iyi olacağının garantisi yok. Hal böyleyken yapacak tek bir şey kalıyor kv ile yaşamayı öğrenmek....

Ne kadar basit seyler bunlar.yok iç çamaşırı aldım demiş bilmem ne.aranızda saygı falan varmı sizin birbirinize?böyle seyler içten gelinirse alınır, alınmazsa susup oturulur.çok çirkin seyler bunlar

Bize sorulmadan düğün tarihi alınıyor salon tutuluyor asıl olay eşya almak bahanesiyle çağırıp resmi nikahı erken yapmak istemeleriydi. Tayin olayı filan olmadığı halde.Böylece her dediklerini kabul etmek zorunda kalacaktık boşanmasınlar diye. Masrafsızca gelin edeceklerdi. Öyle adi insanlar var ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…