Kizlar kv anneme sinir krizi geçirtti :(

Aslında buradaki sorun nişanlım bir birey olmuş mu yoksa halen annesinin ağzıyla mı hareket ediyür gelecektede edecek mi ? Yani ne kadar anna kuzusu , bu şu an için küçük sorun olur ama evlendiğinde sürekli annem haklı sen haksız deyince o zaman anlarsın durumun vahim ve kaçınılmaz olduğunu ,sorunun büyük olduğunu , ya isyan edeceksin ya tartışacaksın yada noktayı koyacaksın birde erkek kısmı hemen kabul etmiyor düzelmesi hatasını kabul etmesl yıllar alıyor , ama tabi o zamanda insanda duygu namına değişmeler olur veya insan katılaşıyor , gürdüğü haksız muamele karşısında

daha evlenmeden böyleyse....annenize bende çok üzüldüm....bence hemen kestirip atmadan önce son bir şans daha verin...nişanlınızla konuşun ''o seninde annen,sen annen böyle ağlasa dayanabilir misin?'' deyin gönlünü alsın kadıncağızın..kayınvalideniz çok tuhaf biriymiş gerçekten!

FrKafka hakkında hayırlısı olsun umarım böyle bir durum bir daha yaşanmaz. Allah mutluluğunuzu daim etsin.

Siz benim kızım olsaydınız, ben size yapılan bu muameleyi görseydim sizi asla bu aileye gelin vermezdim.

Başka biri ile nişanlandığınızda da bu yaşanılanlardan ders çıkarmanızı söylerdim.

Meselenin özü,
Siz bu aile ile , bu kv ile bir ömür geçireceksiniz. Ya onu idare etmenin yolunu bulacaksınız, ya onu düzeltmenin bir yolunu bulacaksınız ya da ayrılacaksınız.

Eğer devam etme kararı aldıysanız nişanlınıza annesinin yaptığını kabul etmediğinizi, hayatınıza müdahale ettirmeyeceğinizi kesin bir şekilde söylemelisiniz. Ne kadar dinlerse....

Valla adetlere laf söylenmiş, niye kayınvalidenizle gittiniz, bu bohça adetleri çok gereksiz falan denmiş ama bence cok iyi olmuş ve hatta oluyor.
Herkes gercek yuzunu cıkarıyor ortaya işte böyle durumlarda. O melek melek dediğin kayınvalidenin içinden canavar cıktıgını görüyorsun. Ona göre yola devam edip etmeyeceğine karar veriyorsun.
Bence annenin ağlaması dısında cok iyi olmuş. Görmüşsün nasıl bir aileye gelin olacağını.
Nişanlının o telefon gorusmesinde anne bir Frkafka ya ver telefonu deyip durumu senden de dinlemesi gerekirdi. Ben istemiyorum deyince şimdi sanki sen devamlı bir seyler istiyorsun da o istemiyor gibi olmuş.
Merak ettim nişanlınla konustunuz mu neler söyledi?

iğrenç şu kaynanaların çoğu yaa üff erkek annelerıı gercekten inşallah erkek çocugum olmazz ve bende bunlar gıbı rezıl olmamm..kesınlıkle bu kadın evlenıncede huzur vermez

Yaşadıkların çok yıpratıcı ve üzücü.
Daha geçenlerde diğer konuna yorum yapmıştık ailenin tek evladı ve çeyiz götürme. Herkes hassas,ağlaşıyoruz diye yazmıştın..

Bu olayda nişanlını gerektiği kadar tepki vermiş olarak görmedim ben. Kv senin yanında takım aldır diye oğlunu fişekliyorsa nişanlının ardından seninle konuşmak istemesi gerekirdi.
Ya da saat akşamın 9u olmuş o saate dek mutlaka kv oğlunu arayıp haberdar etmiştir olanlardan 3e 5 katarak.
Annen çok naif ve yapıcı bir kadın. Sırf yine benim yüzümden ayrılırsanız vebali kaldıramam demiş. Ama eminim ki biricik evladını yiyecekler diye içi gidiyordur.
Kız tarafı nedense daha yapıcı oluyor. Nişanlınız söz vermiş ama annesine gerekli tepkiyi senin yanında sizin karşınızda vermeliydi.
Siz yapıcı oldukça kv de sizleri hatalı görmeye devam edecek. Nişanlının annesine zerre laf söylediğine inanmıyorum.
Bir şekilde sana ve annene söz verdi bu konu kendilerince kapandı.
Ayrıl ya da ayrılma demek zor. Bir ilişki kolay yürümüyor ama anne adayı olarak benim burda içim parçalandı .Şuan annenizin halini düşünemiyorum. Yüzü gülse de içi kan ağlıyordur.

evlenince böyle olmayacak demiş.annesine bir ultimaton çekmemiş..kızla annesini ikna etmiş,o kadar.

Bence bu ufak bi olay değil daha nişanlıyken bi gecelik için böyle edepsizlik yapıyo evlenince daha fazlasını yapacağını herkes bilir nişanlında susturacak biri değil belliki sustursa orda sustururdu anne beni arayıp durma derdi eger seviyosan bu nişan atmak için de yeterli bi şey değil ama sen bilirsin

Bence bu ufak bi olay değil daha nişanlıyken bi gecelik için böyle edepsizlik yapıyo evlenince daha fazlasını yapacağını herkes bilir nişanlında susturacak biri değil belliki sustursa orda sustururdu anne beni arayıp durma derdi eger seviyosan bu nişan atmak için de yeterli bi şey değil ama sen bilirsin

Ablam da nişanlıydı hiçbir şey almadılar, insan bir çorap alıp gelmez mi yok hiçbir şey almadı.Bize sormadan düğün günü belirleyip salon tutmuşlardı. Annem resmen sinir hastası oldu sürekli ağlıyordu. Çocuk da orta yolu bulamıyordu.annesi haksız olduğu halde sesi çıkmıyordu. Benim ısrarımla ayrıldı şimdi çok şükür rahat. hayatı zindan edecekti o kadın yoksa. Karşındaki koca sağlam karakterli otoriter olsa yeri gelince annesine sus demeyi bilse neyse..

Bence Konuş nişanlınla oda annesini tutar sana surat yaparsa ilerde çok üzülürsün sonra hep birlikte toplanın konuşun uymuyorsa ayrılırsın tabi oda kolay değil ama

O gitti sen pesinden kostun nisanlinin demi?
Birde madem haklisin anasina o kadar susmadim falan diye ovunuyorsun, niye sen ozur dile bende dileyim diyorsun?
Hakliysan bekleyeceksin ozur dileyecek. Pesinden kosmak nedir yani yazik anneni o duruma niye dusuruyorsun. Ayrica aramistir oglunu takim al diye buyutup koca kadina ayip yaptigin demek nedir? Insanlari ortalik yerde utandirirsan boyle onlarda sana tepkilerini agresif bir sekilde gosterir.
Bence annenin uzulmemesi daha onemli istemiyorsa vardir bildigi ayril gitsin hergun alayacagina uc gun aglarsin.

Birde kk bazı kadınlar yazmış kaynanayı alışverişe almasaydın diye herşeyi organize eden kaynana , herkes daha o kadar modern ve anlayışlı olamadı halen gelenek diye birşey var çoğu insan şehirde değil kasabada yaşıyor,ilçede yaşıyor her kuruş önemli maksat harcamayı kontrol altına almak , ki erkek evlat genelde annesinin ağzıya hareket eder yıllarcada etmiştir hemen bu alışkanlığı nasıl bıraksın ?
Herşeyin içinde kaynana olacak , ama ne kadar bunu dengelemeyen ,idare etmeyi beceremeyen erkek sayısı epeyce fazla memlekette ,
işler o kadar kolay değil evlilik kolay değil şimdi gelin kız hemen herşey değişmesini isteyecek
ama erkeğin karekter yapısı çok önemli ,
kızı ezdirecek mi ezdirmiyecek mi?
Bütün mesele bu

Cahil cühela hadsiz kadının biri annemi ağlatacak?
Değil nişanlımın feriştahının anası olsa dinlemem o kadını orada parçalar yüzüğü de münasip bir tarafına monte eder çeker giderdim.
laflar cok guzelde...buyuk lokma yeyip buyuk konusmamak lazim derim..tecrubelerime dayanaraktann

bu ne saygısızlık, terbiyesizlik, görgüsüzlük yahu?? ben olsam bitirirdim işi.

Simdi tekrar tekrar nisanlimla konusup kafasini sisirmek istemiyorum gercekten. Erkeklere bir şeyi ne kadar cok soylersen o kadar dinlemiyor.

Dun saat 9.30 da geldi yanimiza 1 de gitti. Epey konustuk. Her seyi soyledik. Annem bos konusuyor, haddini aşmış ben ona haddini bildiririm dedi.

Şu kapiyi kapattigimizda annem disarida kaliyor dedi.

Ben zaten son sözümü soyledim. Dedim ilerde böyle olacaksa simdiden bitsin. Bugun son kez yuzukleri cikarip kirilalim ileriki zamanlarda kirilmayalim dedim. Evlenince boyle olursa uzun surmez dedim.

Benim annem, senin anneni boyle aglatsa ne olurdu dedim.
Beni arayip s.ktir olup gidiyorsunuz demez miydin dedim. Demezdim diyor ama derdi.
Boyle derdin o yuzden simdi ona göre davran benim anneme bir sey olsa sorumlusu senin annen dedim.

Bilmiyorum kizlar. Yasamadan goremiyorsun. Söz verdi.

Bir cogunuz yaninda lafini versin demis yanimizda veremezdi. Telefonda zaten vermis ama kadin anlamiyor.

Nisanlim daha once de annesini uyardi. Daha oncede haddini bildirdi. Evlendikten sonra yapamaz soz veriyorum diyor.

Anneme inandin mi dedim. Ben ona söyleyeceğimi soyledim kizim, eger nisanlin da saf değilse demek istedigimi cok iyi anlamistir dedi. Ikisi odaya gidip konustular da ayrica.

Aynen canim mecbur kaldik. Yoksa nasil giderim ben o eve. Gidip orada nasil oturduk. O koltuklar nasil batti. Yemek yapti bize. O yemek nasil gecsin bizim bogazimizdan? Gecmedi iste.
Insan olsa biraz anlar o yemegi yemedigimizden.

Bundan sonra daha hicbir seyime karisamaz.
Karisir da nisanlim da cevabini vermezse biter artik. Soz verdi insallah gerekli haddi bildirir annesine.

O kapı meselesi hep söylenir ama hiç olmaz , kaynanalar herşeye dahil olmak ister evlendiğinde oğlunu sana karşı doldurur gelin kız beni aramıyor diye yani dolduruşa gelir erkekler orada aramazsa aramaz diyemez hemen saygısız neden annemi aramıyorsun diye ortalığı bulandırır daha çok örnek var

bu devirde soz veren cokta, sozunu tutacak adam yok maalesef canim..fazla guvenme cok hayal kirikligi yasarsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…