Kizlar kv anneme sinir krizi geçirtti :(

Ayrica su bohca olayina kil oluyorum.. bende almam dedim aman bosver adet yerini bulsun dediler (gorumcemler)iyi nisanlimla giderim dedim.. esimde aman bosver askm gelsinler ben sana alirim en guzelini dedi.. esim annem gorumcemle kirmamak icin gittim

Madem oyle dedim alin size adet annem hic karismadi arkada durdu baktm gorumcem vitvit su olsun diyo hooop dedim seviyeli bicimde bi fircayi kaydim arkaya nasladi.. alin size adet sadece orda baskada hic biyerde hic bir aile uyesi olmadi SACMALIK. Kaynanayla donmu alinir sacmalik kendim aldim
Eger benim annemi aglatsaydilar suan evli olmazdim sanirim.

Senin olaya cok sinirlendim bide hala orta yolu bulalim konusalim sen simdiden boyle yuz verirsen oho

O kadar sinirli ve uzgunum ki yazim hatalarini affedin.

Uzun uzun yazacak kadar sakin degilim ellerim titriyor.
Dun bi kac bir sey almaya çıktık gelin alışverişine. Oncesinde konustuk tabi kendi aramizda kizim butceyi asmadan alacaklarini al dedi. Neyse gittik almaya bi surati dustu anlatamam. Oglunu cagirdi hemen o da bir surat geldi ama bir sey demedi. Annem kirildi tabi surat yaptigina. Neyse bugun de ic çamaşırı icin bizi kendi bildigi uygun bi yeregetirdi. Orada gelin setleri vardi, tek tek almaktansa bu daha uygun dedi orada calisan bayan ben de sordum anne fiyati uygun mu ne diyosun diye. Tamam dedi. Sonra hemen siz ogluma boyle takim alacak misiniz dedi. Ben de biz bulusup birlikte alacagiz takim almicaz dedim. Hemen oglunu arayip oglum sen de takim iste, takim alsinlar diye telefonda konusmaya basladi. Ben de bu yaptigin ne kadar ayip anne biz zaten alicaz sen neden onu arayip dolduruuosun ki dedim. Olay buyudu de buyudu. Hatasini kabul etmiyor. Bir suru laf soyledi. Ben de susmadim yani cunku hemen oglunu arayip soylemesi hos olmadi. Guya biz ogluna deger vermiyormusuz da o yuzden almiyor musuz. Ben de takim aldircam size dedi. Annem de, ben bu aldiginin parasini vereyim konu kapansin dedi yok onu da kabul etmedi. O zaman kizina koy onu dedi. Iyi kizima koyarim siz de boyle devam edin diyor. Sonra hep birlikte gidelim nisanlim icin de takim alalim dedik. Nisanlim da isten cikip gelecekti. Bu sefer ben gelmem diye tutturdu. Ben de gel aldigimizi gor, bizim de deger verdigimizi anla dedim. Birakti nasil gidiyor. Sonra pesinden kostum annemlerde geldi o sirada ben senden ozur dileyim sen de benden dile konu kapansin gidip alalim dedim. Ben senden ozur dilemem dedi . Annem o sirada sinir krizi geçirdi. Aglamaya basladi. Ama nasil aglama, kriz gecirecek diye korktum eli ayagi bosaldi, herkes basimiza toplandi ben de tutamadim agladim kendimi zor sakinleştirdik. Hala ne oldu ki x hanim simdi diyor? Daha ne oldusu mu var. Hala ust cikmaya calisip ben ne yaptim ki, sorun cikarmadim ki diyor kadin orada sinit krizi geçiriyor.

Valla kizlar size ne soracağımi da unuttum. Olanlar bu.

Nisanlima ne desem bilmiyorum.
Bu evlilik bunun yuzunden ne kadar surer bilmiyorum.
Suana kadar hic hayirsiz ise olmasin diye dua etmemiştim, hep hayirli olarak birbirimizi kaderimize yaz diye dua ediyordum suan hayirsiz ise olmasin diyorum.

Annem hasta olacak. Kadinin aklo hep ben de kalacal simdi. Tamam ben uzulmem, canim sikilsa da egrr nisanlim annesini susturursa ben uzulmem ama annem? Hep uzulecek simdi.

Bitsin mi?
:KK42: :KK43:
Güzel kızım, sorun don sütyen değil, biliyorsun değil mi? Kayınvaliden kavga çıkaracak yer aramış. Nişanlında da kabahat var. Annesi açıp 'geline çamaşırları takım aldık, sana da takım alsınlar' dediğinde evliliğe hazır olgunlukta bir erkeğin 'anne bu tür hesaplar hoş değil hele ki çamaşır için, biz sonra beraber alacağız' demesi lazım.

Nişanlın için anneci demişsin. Bu forumda diğer anneci nişanlıların ve kocaların maceralarını okumuşsundur. Nişanlının bu saatten sonra değişeceğini, değişmek istese bile annesinin buna izin vereceğini zannetmiyorum. Sen evliliğinin nasıl geçeceğiyle ilgili bir fragman görmüş oldun. Filmin tümünü görmek isteyip istemediğine yalnız sen karar verebilirsin. Umarım çok mutlu olursun.

Evlenme çağındaki kızlara önemli not: Lütfen, lütfen külotunuzu sütyeninizi kendiniz alın. Kayınvalideye, görümceye, eltiye muhtaç olmayın. Adet diye mahreminizi başkasının diline dolamayın.

Evet nnisanlimla konusacagim.
Annenin doldurusuyla hareket edeceksen bitsin dicem
Ask'ta bir yere kadar.
Ben annemin hasta olmasina dayanamam.
Zaten ben de hasta olurum heralde bu gidisle cok surmez.

ögrenirse nişanlının tavrı ne olur? telefonda ne cevap verdi acaba, annesini haklı buldu mu veya yaptıgı hareketin yanlıslıgının farkında mı? genelde armut dibine düştügünden, korkuyorum acıkcası.. istisnalar haricinde, aile ne ise cocuk odur.. ne demek nişan çarşısında kız tarafıyla böyle ucuz pazarlıklara girmek, ne cirkin.. mesele don külot değil, üstünü örtmeyelim lütfen, 'olur böyle seyler' demeyin, niye olsun ya?
nişanlın annesinin bu yaptıklarını, tarzını savunursa, arkana bakmadan kaç.. sürekli sorun cıkaran kv, onun her yaptıgını örtüp eşini kıran anacı erkek; yapmayın lütfen ya, nişan döneminde öyle de bi belli ediyorlar ki insanlar kendilerini.. ama alışılmış 'düğün stresi' bahanesiyle cirkeflikleri, saygısızlıkları örtmeye ve 'evlenince düzelir' tesellisiyle bile bile lades demeye..

Nisanlim, birak anne istediklerini alsinlar ben zaten istemiyorum demis.
Sonrasinda ben aramadim hic o da aramadi. Bugun damatligini alacakti. Biz orada bulusacaktik. Simdi ne gidebildim, ne hep beraber gidebildik ne de nisanlim eve geldi .

Kaynanan boyle yapiyosa simdiden esyalarinizada burnunu sokar.. insallah nisanlin annesine uymaz o kimbilr nasil anlatir.
Kendi arasin madem bosver

şimdi bi de şey derler, annesine düşkünse iyidir aile babası olur :KK48: yapmayın lütfen; anacı erkek baska, annesini seven erkek baska.. anne her kötülüğü yapacak, oglu da bırak hatasını görmeyi kalkıp annesini haklı cıkaracak, onun gibi davranacak, ne aile babası ne ailesi?!

Bitecek gibi sanki. Icim cok sikintili. Neyse hayirlisi olsun

Biz ev esyalarini alirken kimseye sormadik. Gittik aldik. Hala da ev icin bir seyler alirken sormuyoruz. Sormadik diye burnumuzdan getirdi her konusmada lafini etti.
Simdi birlikte almayi kendi de istiyor. Kendi dedi ben sizibildigim yere goturecegim diye.
Keske almasaydi.
Lanet ettim.
Iki dk da annemi hasta etti.
eski eşim de kendisi her yere yalnız gitmek istemişti, kendimiz gidip secmiştik her seyi.. ki ben gelseler de problem etmezdim; o zamanlar iyi insanlar sanıyordum saf ben.. annesi, ablası evde nasıl işlemişse artık, herseyin dısında kaldı zavallı annem ablam diye acılara gark olmuştu olayları koparmıştı :KK53: şimdi esyayı annesi secemediyse ve ogluna acite ettiyse her seyi, oglu da anacı dedin, inşaAllah seni suclu cıkarmazlar..

Son düzenleme:
Kaynanan çok görgüsüz
daha çok başını arıtacak
ve nişanlınla da aranı bozacak ve hep haklı olmaya çalışacak buna hazırlıklı ol
kaynanayı idare eden sen olacaksın , o seni kesinlikle idare etmeyecek

Dun bi kac bir sey almaya çıktık gelin alışverişine. Oncesinde konustuk tabi kendi aramizda kizim butceyi asmadan alacaklarini al dedi. Neyse gittik almaya bi surati dustu anlatamam. Oglunu cagirdi hemen o da bir surat geldi ama bir sey demedi. Annem kirildi tabi surat yaptigina. Neyse bugun de ic çamaşırı icin bizi kendi bildigi uygun bi yeregetirdi. Orada gelin setleri vardi, tek tek almaktansa bu daha uygun dedi orada calisan bayan ben de sordum anne fiyati uygun mu ne diyosun diye. Tamam dedi. Sonra hemen siz ogluma boyle takim alacak misiniz dedi. Ben de biz bulusup birlikte alacagiz takim almicaz dedim. Hemen oglunu arayip oglum sen de takim iste, takim alsinlar diye telefonda konusmaya basladi. Ben de bu yaptigin ne kadar ayip anne biz zaten alicaz sen neden onu arayip dolduruuosun ki dedim. Olay buyudu de buyudu. Hatasini kabul etmiyor. Bir suru laf soyledi. Ben de susmadim yani cunku hemen oglunu arayip soylemesi hos olmadi. Guya biz ogluna deger vermiyormusuz da o yuzden almiyor musuz. Ben de takim aldircam size dedi. Annem de, ben bu aldiginin parasini vereyim konu kapansin dedi yok onu da kabul etmedi. O zaman kizina koy onu dedi. Iyi kizima koyarim siz de boyle devam edin diyor. Sonra hep birlikte gidelim nisanlim icin de takim alalim dedik. Nisanlim da isten cikip gelecekti. Bu sefer ben gelmem diye tutturdu. Ben de gel aldigimizi gor, bizim de deger verdigimizi anla dedim. Birakti nasil gidiyor. Sonra pesinden kostum annemlerde geldi o sirada ben senden ozur dileyim sen de benden dile konu kapansin gidip alalim dedim. Ben senden ozur dilemem dedi . Annem o sirada sinir krizi geçirdi. Aglamaya basladi. Ama nasil aglama, kriz gecirecek diye korktum eli ayagi bosaldi, herkes basimiza toplandi ben de tutamadim agladim kendimi zor sakinleştirdik. Hala ne oldu ki x hanim simdi diyor? Daha ne oldusu mu var. Hala ust cikmaya calisip ben ne yaptim ki, sorun cikarmadim ki diyor kadin orada sinit krizi geçiriyor.

Bu evlilik bunun yuzunden ne kadar surer bilmiyorum.
Suana kadar hic hayirsiz ise olmasin diye dua etmemiştim, hep hayirli olarak birbirimizi kaderimize yaz diye dua ediyordum suan hayirsiz ise olmasin diyorum.

Annem hasta olacak. Kadinin aklo hep ben de kalacal simdi. Tamam ben uzulmem, canim sikilsa da egrr nisanlim annesini susturursa ben uzulmem ama annem? Hep uzulecek simdi.

Bitsin mi?

Alış verişe ne diye annelere gidiyorsunuz ki? nişanlana kendin cık al iç çamasırını ıvır zıvırını...
Hem senin iç çamaşırından kv ne?

Çok üzüldüm canım annene de sana da... bu kv'ye dikkat et bence ileride daha çok sorun yaratmasın.. nişanlın bir şekilde orta yolu bulmalı ve sana laf söyletmemeli yoksa işler çığrından çıkar...

Kizlar suan kv nin evindeyiz birakmadi. Bizde sorun cikmasin daha fazla diye geldik. O kadar laftan sonra sanki o yemekler bogazimizdan gececek!

Neyse nisanlim daha gelmedi. O gelene kadar beklesek mi? Yoksa gitsek mi?

Bir de aldigi camasir takimini gotursek mi biraksak mi? Simdi gotursek ayri sorun goturmesek deger vermedi goturmedi diyecek. Gotursek bir sey der mi bilmiyorum.

Ay ben kendimi akilli sanardim ama bildigin salakmisim, safmisim. Ne yapilacak edilecej hic bilmiyorum.
Nasil davranmam gerektigini de bilmiyorum :KK43:

Bir seyler söyleyin.

Nisanlim, birak anne istediklerini alsinlar ben zaten istemiyorum demis.
Sonrasinda ben aramadim hic o da aramadi. Bugun damatligini alacakti. Biz orada bulusacaktik. Simdi ne gidebildim, ne hep beraber gidebildik ne de nisanlim eve geldi .

Hani şu adetlerden dolayı bunlar oluyor denmiş ya , hiç mi hiç ilgisi yok.
Kadın tamamen kişiliğini ortaya koymuş.

Unutma olur mu , bir kv. veya diğer ucuncu şahıslar bir evliliği bitirebilir ya da çok ciddi sarsabilir bir daha aynısı gibi toparlanmamak üzere.

Bu süreçte nişanlını çok iyi gözlemle.
Ne olur birşeyleri göre göre, bile bile devam etme eğer kafanda eksiler çoğalırsa.

Sadece kv değil nişanliniz da sorunlu
Evlendikten sonra ailesi ortalığı karıştıracak nisanlıniz da onlara uyup hep beraber üzecekler sizi
Bitirin bence fazla bile uzamış

• Beğen
Reactions: anu
Bence acil bir iş çıkartın ve gidin. Giderken de sorun kendisine bunlar " pohhçaya" mı konacak , yoksa götürecek miyiz diye ? "

Evet nnisanlimla konusacagim.
Annenin doldurusuyla hareket edeceksen bitsin dicem
Ask'ta bir yere kadar.
Ben annemin hasta olmasina dayanamam.
Zaten ben de hasta olurum heralde bu gidisle cok surmez.

Hİç kimse annesinden degerli olamaz. Kv de kim ki sizin annenizi ağlatıyor???

Valla oracıkta cagırıp fırlatsaydınız yüzüğü suratına :KK62:

Kizlar suan kv nin evindeyiz birakmadi. Bizde sorun cikmasin daha fazla diye geldik. O kadar laftan sonra sanki o yemekler bogazimizdan gececek!

Neyse nisanlim daha gelmedi. O gelene kadar beklesek mi? Yoksa gitsek mi?

Bir de aldigi camasir takimini gotursek mi biraksak mi? Simdi gotursek ayri sorun goturmesek deger vermedi goturmedi diyecek. Gotursek bir sey der mi bilmiyorum.

Ay ben kendimi akilli sanardim ama bildigin salakmisim, safmisim. Ne yapilacak edilecej hic bilmiyorum.
Nasil davranmam gerektigini de bilmiyorum :KK43:

Bir seyler söyleyin.

Annenizi yapılardan sonra bir de evlerine mi gittiniz? Valla pesssss....

Bu evlilik bunun yuzunden ne kadar surer bilmiyorum. yol yakınken dön ben nişan alışverişin sonunda gözümü acil de açtım eşim vazgeçmedi ailemde ve eşimin ailesi de nişanı attırmadılar eşimi seviyorum ama hastalık sahibi oldum

Bitsin mi?

Dugun alisverisim tam bir fiyaskoydu ya simdi aklima geldide Allah sabir versin ayip etmisler benim alisverise tam 14kisi geldiler 5katli bi magzaya goturduler ellerinde tabure her katta kabinin onune siralandilar herkez bisey getirdi kucuk bi defile yaptirdilar nisanlim gozumun icine bakiyodu bisey demiyim diye bende delilige vurdum guldum eglendim hic bisey demedim onlar secti bende her al dedijlerine tamam dedim 2gun sonra nisanlimla beraber ciktik alisverise istedigim herseyi aldi onlarin aldiklarinida ihtiyac sahiplerine dagittim giyebilecegim hic bisey yoktu cunku :KK66:

X