Kizlar kv anneme sinir krizi geçirtti :(

Kayınvalide patlama noktasına gelmiş. Ha böyle oğlunu arayıp yanınızda doldurması doğru mu? Hayır, ortamı germiş. Ama bilerek yapmış. Sitemi size. Size patlamış orada yani.
Adet diye milleti don sütyen alışverişine kadar götürünce böyle sahnelere şaşırmıyorum ben. Anlayın artık, zorla aldırılan malla değer olmuyor. Bu kadar oluyor işte. Suratlar 5 karış, para vermekten bıkmış, çocuğunu evlendirmeye pişman olnuş insan manzaraları. Kendi işinizi kendiniz halledip kimseye gebe kalmasaydınız bu kadar yüzgöz olmazdınız. Ben olsam şu andan itibaren onlardan bir şey istemeyi bırakırdım. Bu adetler çok sıktı gerçekten. Sırf geline çalışıyor adet dediğiniz zaten, tek taraflı. Hal böyle olunca kvler daha en baştan gıcık oluyorlar geline, ki haksız da değiller. Değer değer değer diye karşı tarafa baskıyla iş yaptıranlara ibret olsun bu konu. İşte bu davranışlarla görülen değer budur.

Hemen bitsin deme canim bu ne acele. Nisanlinla konus bakalim. Simdi dusun birbirini hic tanimayan insanlar birden ortak bir amac etrafinda toplaniyor. Gicigi var, huysuzu var, sinirlisi var, kiskanci var var da var. Burada nisanlinin tavri onemli bence. Sen sakinligini korumaya calis bana kalirsa, hemen kopruleri atarsan pisman olabilirsin. En azindan bak bakalim nisanlin ne diyecek di mi? Sunu da belirteyim annesinin doldurusuyla surati 5 karis yaniniza gelmesi pek hos olmamis. Yani sen iyice tart oyle kararini ver.

Aynen bana 200 liralik takimla mi beni korkutuyorsunuz diyor ogluna da takimla deger biciyor. Sonra terbiyesiz ben oldum. Gep anne gidelim takimi alalim ogluna deger verdiğinizi sende gor dedim. Sonra birakip gidiyor anlayamadim. B BayanHicKimse
Ya iste onun derdi baska. Ya olay ciksin istedi ya da is bozulsun istedi.

Kayınvalide patlama noktasına gelmiş. Ha böyle oğlunu arayıp yanınızda doldurması doğru mu? Hayır, ortamı germiş. Ama bilerek yapmış. Sitemi size. Size patlamış orada yani.
Adet diye milleti don sütyen alışverişine kadar götürünce böyle sahnelere şaşırmıyorum ben. Anlayın artık, zorla aldırılan malla değer olmuyor. Bu kadar oluyor işte. Suratlar 5 karış, para vermekten bıkmış, çocuğunu evlendirmeye pişman olnuş insan manzaraları. Kendi işinizi kendiniz halledip kimseye gebe kalmasaydınız bu kadar yüzgöz olmazdınız. Ben olsam şu andan itibaren onlardan bir şey istemeyi bırakırdım. Bu adetler çok sıktı gerçekten. Sırf geline çalışıyor adet dediğiniz zaten, tek taraflı. Hal böyle olunca kvler daha en baştan gıcık oluyorlar geline, ki haksız da değiller. Değer değer değer diye karşı tarafa baskıyla iş yaptıranlara ibret olsun bu konu. İşte bu davranışlarla görülen değer budur.

Canim biz adet diye tutturmadik. Annem, nisanlima dedi ki
Oglum sana bir seyler alacagim ne istersen onu alayim. Kv ye de bir kac bir sey alinacak dedik hani bi kendi misafirlige götürdüğünde orada giyecegim kendi begendigi bir sey. Tamam dedi butceyi asma dedi sadece guzelce konustuk anlastik. Bugün kendi goturdu bizi ic camasirciya. Sonra gelin seti vardi calisan bayan bu uygun bundan alin parca parca almayin dedi ben sordum uygun mu diye uygun dedi aldik.
Hemen diyor ki sizde oğluma takim alin. Hemen gidip onada bakalim. Ben de dedim ki biz onunla surada bulusacagiz istedigini alacagim takim almicam dedim. O sirada oglunu arayip sende takim iste diye telefonda fisekliyor.

Kadinin kendisi sikintili. Her seye sorun yaratmaya bayiliyor sonra ben sorun yaratmadim diyor. Benim annem hic oyle su olacak bu olacak diye tutturan biri degil yoksa. Sorduk alacagiz dedi. Almayacagiz deseydi bizde zorlamazdik.

Ya iste onun derdi baska. Ya olay ciksin istedi ya da is bozulsun istedi.
Bazilari cok huysuz oluyor. Ben isten cikip gitmisim neymis efendim kahvemi yapip onunla dedikodu yapmamisim. Tum gun disarda buroda deli gibi yorulmusum, insanlari dinlemekten dert anlatmaktan tukenmisim bir de konu komsu derdi dinleyecegim. Resmen aglayacaktim beynimin dolulugundan o kadar bitkinim. Sirf onunla dedikodu yapmadim diye uzerime gelmisligi oldu dusun. Sohbetten bahsetmiyorum o kadar yabani degilim, onu bunu cekistirirken onu dinlememisim, onaylamamisim olay bu. Ben de koltukta olu balik gibi oturuyorum orada ulke kurtarilsa beynim algilayacak durumda degil yani. Huysuz iste. Ailemde kalirken onlara cevap bile veremezdim bazen duvar gibi olurdum, hissiz nötr. Anlayis olacak bir insanda.

Oglum sana bir seyler alacagim ne istersen onu alayim. Kv ye de bir kac bir sey alinacak dedik hani bi kendi misafirlige götürdüğünde orada giyecegim kendi begendigi bir sey. Tamam dedi butceyi asma dedi sadece guzelce konustuk anlastik. Bugün kendi goturdu bizi ic camasirciya. Sonra gelin seti vardi calisan bayan bu uygun bundan alin parca parca almayin dedi ben sordum uygun mu diye uygun dedi aldik.
Hemen diyor ki sizde oğluma takim alin. Hemen gidip onada bakalim. Ben de dedim ki biz onunla surada bulusacagiz istedigini alacagim takim almicam dedim. O sirada oglunu arayip sende takim iste diye telefonda fisekliyor.

Kadinin kendisi sikintili. Her seye sorun yaratmaya bayiliyor sonra ben sorun yaratmadim diyor. Benim annem hic oyle su olacak bu olacak diye tutturan biri degil yoksa. Sorduk alacagiz dedi. Almayacagiz deseydi bizde zorlamazdik.

İşte demeyin. "Bir şeyler alınacak" demeyin. Bu bir baskıdır, beklentidir. Kadın size isteksiz evet demiş. Hayır deseydi sorun olmazdı diyorsunuz, ama olurdu. Aynı buna yakın sahneler çıkardı. "Kv sorun çıkardı, yapmıyor, etmiyor, annem çok üzülüyor" derdiniz. Madem bu kadar sorunlu, ona eyvallahınız olmayacak o zaman. Her şeyden sorun çıkarıyor dediğiniz insanların üzerine gitmeyin yani.

Ama bikaç bişey alınacak demişsiniz ama, belli ki gönülsüz kabul etti, şimdi ben kV nin arabalarına falan giderken ondan kıyafet mi istemeliyim baya talep bu

Kafkacim suc kvnde degil nisanlinda bence
Bu kafayla zor yurutursun keske bitirebilsen

Benim de anlamadığım alınacakları, yapılacakları niye konuşuyorsun ki?
Büyükler sorar, merak eder, kurcalar, akıl vermeye çalışır, karışır vs.
Ama konuyu uzatmalarına müsade etmemek gerek.
Bize çok sormuşlardır; neredesiniz, ne yapıyorsunuz, ne alıyorsunuz diye?
Biz hep alışverişimiz var diyerek genel konuştuk.
İçimdeki tanganın da parası kayınvalidemden çıkmadığı için çok mutluyum, çok şükür...

Hemen bitsin deme canim bu ne acele. Nisanlinla konus bakalim. Simdi dusun birbirini hic tanimayan insanlar birden ortak bir amac etrafinda toplaniyor. Gicigi var, huysuzu var, sinirlisi var, kiskanci var var da var. Burada nisanlinin tavri onemli bence. Sen sakinligini korumaya calis bana kalirsa, hemen kopruleri atarsan pisman olabilirsin. En azindan bak bakalim nisanlin ne diyecek di mi? Sunu da belirteyim annesinin doldurusuyla surati 5 karis yaniniza gelmesi pek hos olmamis. Yani sen iyice tart oyle kararini ver.

Benim nisanlim da cok anneci. Yani annesi kendine bagimli yetistirmis resmen. Onun lafida onemli onun için. Simdi nasil gelecek bilmiyorum. Gelince konuscam zaten. Ona gore bakacagiz artik :KK43:

İşte demeyin. "Bir şeyler alınacak" demeyin. Bu bir baskıdır, beklentidir. Kadın size isteksiz evet demiş. Hayır deseydi sorun olmazdı diyorsunuz, ama olurdu. Aynı buna yakın sahneler çıkardı. "Kv sorun çıkardı, yapmıyor, etmiyor, annem çok üzülüyor" derdiniz. Madem bu kadar sorunlu, ona eyvallahınız olmayacak o zaman. Her şeyden sorun çıkarıyor dediğiniz insanların üzerine gitmeyin yani.

Biz de mutfak alisverisi yaparken, onu da alin sunu da alin su eksik bu eksik diye pesimizde dolanip bize aldırmasini biliyor ama. Almayacagim dese gercekten sorun olmazdi. Cunku ben beklentiye girmedim. Tamam der evlendikten sonra alirdim. Ne bileyim yahu daha dun konusup sorunlari hallettik sandim. Allahtan korkuyorum diyor yaptigina bak. Annemin uzuntuden beli iki buklum oldu 10 dk icinde.

Ama bikaç bişey alınacak demişsiniz ama, belli ki gönülsüz kabul etti, şimdi ben kV nin arabalarına falan giderken ondan kıyafet mi istemeliyim baya talep bu

Hayir o bizden bir seyleri istiyor. Biz de sorduk alinacak mi diye. Yani alin demedik. Ya iste annemde bitane kizi var onu gelin ediyor biraz heveslendi soyledi. Boyle karsilacagimizi bilemedik pismaniz

Erkek için de mi var iç çamaşırı takımı anlamadım ben orayı

Var demisler baska yerde. Oraya gidelim dedi. Ben de takim almicaz nisanlimin begendigini alicaz dedim. Yani ben 6'li takım almisim da neden ogluna sadece bi alt bi ust takim aliyormusuz. Ona da oyle altılı takim alacakmisiz.

Kafkacim suc kvnde degil nisanlinda bence
Bu kafayla zor yurutursun keske bitirebilsen

Bitecek gibi sanki. Icim cok sikintili. Neyse hayirlisi olsun

Benim de anlamadığım alınacakları, yapılacakları niye konuşuyorsun ki?
Büyükler sorar, merak eder, kurcalar, akıl vermeye çalışır, karışır vs.
Ama konuyu uzatmalarına müsade etmemek gerek.
Bize çok sormuşlardır; neredesiniz, ne yapıyorsunuz, ne alıyorsunuz diye?
Biz hep alışverişimiz var diyerek genel konuştuk.
İçimdeki tanganın da parası kayınvalidemden çıkmadığı için çok mutluyum, çok şükür...

Biz ev esyalarini alirken kimseye sormadik. Gittik aldik. Hala da ev icin bir seyler alirken sormuyoruz. Sormadik diye burnumuzdan getirdi her konusmada lafini etti.
Simdi birlikte almayi kendi de istiyor. Kendi dedi ben sizibildigim yere goturecegim diye.
Keske almasaydi.
Lanet ettim.
Iki dk da annemi hasta etti.

Nisanlimi arayip oglum sende takim iste, aanada alsinlar, kendilerine gelince aldiriyorlar seni es geciyirlar dediklerini duydum.
Nisanlim alsinlar anne demis. Ben istemiyorum demis.

Benim oglumun gözü tok diyor.
Sonrada ogluna bir takimla deger vermeyi öngörüyor. Yani biz takım almamisiz o yuzden deger vermiyormusuz.

İşin çok zor canım daha şimdiden yüz göz olmalar nişanlında hiç olgun bir adam değil kayın valide desen anlattığına göre edepsizliği seven bir insan çokmu pahalı şeyler aldınızda bu kadın bukadar sizin yanınızda konuşacak kadar şirkefleşti hakkınızda hayırlısı

Eger damat annesine hak veriyorsa yuzugu suratina firlatirdim ne halleri varsa gorsunler annemi kimse uzemez..

O kaynanada sana gicik bencee ayy kiyasa bak sen ne aldn ben ne alcam sinir sey uyuz oldum yaaa..
Ayrilmiyosanda korkut cocugu anasini uyarsin biraz agirdan al kendini bu ne be gicik kadin

Babaanneme kurban olayım kimse onun gibi kaynana olamadı annem yetim ana yok baba evli üvey anne bi caput vermemiş. Anneannemin küpelerini bile vermemiş hatıra kalsın. Babaannem hem kız gibi anneme çeyiz dizmis hem de babama yapmış herşeyini. Başkası olsa banane der. Ki o zamanlar öyle çeşit bile yokken anneme kız gibi çeyiz düzmüş. Şimdikiler de o kadar varlığın içinde (ucuzu da var pahalısi da ) bi parça kıyafet alacaklar yapmadıklarını bırakmıyorlar. Madem gönlün yok alma arkadaş. Senin alacağın dona mi muhtaç bu kız. Anasi iki don koyar. Evlendikten sonra da iki don kendi alır yeter işte. Dünya kadar olsa nolur huzur olmadıktan sonra.
Arkadaşım nişanlınla konuş anlaş. Konu çözülmeden evlenme yoksa kv çok başını ağrıtır. Annene çok üzüldüm bilse böyle olacak kızına kendi alır koyar. Anneni iyi dinle. Sonra pişman olma.

Bitecek gibi sanki. Icim cok sikintili. Neyse hayirlisi olsun

Biz ev esyalarini alirken kimseye sormadik. Gittik aldik. Hala da ev icin bir seyler alirken sormuyoruz. Sormadik diye burnumuzdan getirdi her konusmada lafini etti.
Simdi birlikte almayi kendi de istiyor. Kendi dedi ben sizibildigim yere goturecegim diye.
Keske almasaydi.
Lanet ettim.
Iki dk da annemi hasta etti.
Yani canim bir camasir takimi icin olay cikarmislar
Su oglan analari halen gelinle damadi bir tutuyorlar ya alinacaklar bakimindan hayret ediyorum
Yahu gelinin camasir takimi olur damadin jartiyer giyecek hali yok ya
Gelinjn gelinligi ozel birsey ama damadinki siradan takim elbise yani arada fark var
Oldu olacak bir gelinlik de damada alinsin salak midir nedir millet iyice ucmus

X