Kizlar kv anneme sinir krizi geçirtti :(

Ben kendi gelinliğimi bile kendi paramla aldım. Bırak gerisini.. Kimseye tenezzül etmem işime karıştırmam laf ettirmem.

Kısmetse benim de kızım olacak kızımı bu şekilde aşağılayan kaynanın önünde bırak ağlamayı onu orada rezil eder ben ağlatırdım.

3 kuruşluk takımın peşine düşmüş. Eşşek kadar oğluna bunca zaman para biriktirmeyip bir takımın lafını yapıyorsan o yola hiç girmeyeceksin.

Biz enayiyiz valla doğmamış kızıma ordan burdan kısıp para biriktirmeye çalışıyorum. Bu yüzyılda da oğlan anaları babaları pek bir rahat olmaya başladılar.

Nisanlin orda asik surat ile gezmesi herseyi acikliyor aslinda. Istedigi kadar konussun, anneciligini birakmaz. Düsün bir don icin bu kadar olay cikiyorsa, evlilik nasil olacak? Senin annen sinir krizi gecirdiginde umursamayan kadina nasil yanina gidip "anne" diyeceksin?

Ha nisanlin simdi durumu kurtarmak icin "annem ile görüsmeyiz olur biter" der ama asla olmaz. Emin ol, evlendikten sonrada "senin annen ne diye agliyordu, abartmisti" diyecek. Sonucta bunun yasgünleri var, bayramlari var,...

Aha burda yaziyorum, evlendiginde "keske nisani atsaydim" diyeceksin, ama is isten gecmis olur.

Ha bide genel olarak tüm kizlarimiza söylüyorum, lütfen kayin aileden kiyafet, ic camasiri talep etmeyin. Bak bir don nerelere kadar geliyor. Bu yasiniza kadar kendi sütyeninizi kendiniz aldiysaniz, evlendiginizdede kendiniz alabilirsiniz. Ki hic birimiz victoria's secret melekleri degiliz. Abartmaya gerek yok.

kadın baştan gelip söylemiş ucuz al demek istemiş . bu onun huyu demek para harcamak istemiyor . siz de adet yerine gelsin diye alacaksanız ucuSunu alıp takıma yönelmeyecektiniz . kavga çıkmayacaktı . sonra kendi paranızla kendinize istediğinizi alırdınız . bu bir nevi hediye gibi düşünün . illa bu demek yanlış. siz bile bile lades diyorsunuz . sizi gelip önceden uyaran insan orda tartışır da .

Evlenirsiniz evlenmezsiniz sizin kararınız. Yalnız devam etme kararı almanızdaki en büyük etken "Bugun bundan aayrilsam yarin karsima daha iyisinin cikacaginin garantisi yok. Ayrica pat diye bir iliski de bitmiyor." bu ise oturup sakin kafayla bir kez daha düşünün.

Anneniz , sizin mutluluğunuzu gölgeleyen kişi olmaktan korkuyor olabilir. Annenizle açıkça konuşun. " Anne benim aklımda bu bu soru işaretleri var , sen gerçekten hayat görüşün ve yaşanmışlıklarınla ikna oldun mu yoksa nişanı atarım ve yarın bir gün seni suçlarım diye mi ben inandım diyorsun " diye sorun.

Aynen bu sekilde sordum anneme. Anne ikna oldun mu dedim. Kizim ben diyeceğimi dedim nisanlin anladi beni de inandirdi dedi.

Eger annem bilmiyorum, ya da ne bileyim anlayamadim deseydi gercekten dusunuyordum bitsin diye. Ben de onun yasanmisliklarindan yola cikarak annem hissetmistir dedim, tamam dedim.

Öyleyse FrKafka, aileni eşinin ailesi ile asla muhatap etme, hatta sen de kv ile mümkün mertebe muhatap olma. Uzak ol ona karşı ve şimdiden yap bunu, alışsınlar.

Ayrıca hiçbir iyini, kötünü belli etme arkadaşım. Eşya mı alınacak gidin alın kv nin sonradan haberi olsun. Gelinlik mi alınacak kardeşinle, annenle, arkadaşınla al kimseyle konuşma. Sorunun olduğunda sessizce, kavga etmeden, gülerek cevabını ver kv ye. Ne sen üzül ne eşini üz. Bunları şimdiden yap ki nişanlın da alışsın senin tavır koymana. Çünkü bir konuda sana hak veriyorum; nişanı atınca yeni kişinin daha iyi olacağının garantisi yok. Hal böyleyken yapacak tek bir şey kalıyor kv ile yaşamayı öğrenmek....

Evet haklisiniz. Annemde hep boyle guzel guzel nasihatlar verdi.

Aklimin bir kosesine yazdim.
Teşekkür ederim :)

Kayınvalidenizin evinde mi misafir kalıyorsunuz şu an ? Kusura bakmayın , nişanlınızla anneniz o evde nasıl ayrı bir odaya çekilip konuşabildiler anlayamadığım için soruyorum.

Hayir dun tartisma olup eve geldikten sonra bizde evin anahtari yoktu. Onlara mecbur gitmek zorunda kaldik. Sonra bizim oturacagimiz eve gectik. Biz orada kaldik.

samimiyetle soruyorum sevgili kafka gelin için yapılan alışverişte yeri gelin belirlerken siz bu alışveriş için neden kaynananızın şehrine gittiniz..

Adet usulden anlamayan insanlar. Adetleri kucumsuyor cunku. Bizim niyetimiz gelin alışverişi yaptirmak degildi. Ancak damat bohcasina annem bir seyler alirken bu konu da konusuldu. Tamam aliriz dedi butceyi de söylemişti hatta kartimda limit yok diye. Ben butcesini bile asmadim. O nedenle burada yapildi

Bir de artık kaynana ile alışverişe çıkmak kaldı mı ya? Benim de bu hafta nişanim var, biz alınacakları kendimiz beğendik aldık, kimse gelmedi. Kayinvalidem hatta az almışsınız dedi benim seçtiklerim için, şunu da alın bunu da alın diyor, sağolsun. Şükür ediyorum bu zamanda böyle bir kayinvalide nasip oldu bana..

Ne guzel adiniza sevindim. Insallah hep boyle sorunsuz devam edersiniz :)

Nisanlin orda asik surat ile gezmesi herseyi acikliyor aslinda. Istedigi kadar konussun, anneciligini birakmaz. Düsün bir don icin bu kadar olay cikiyorsa, evlilik nasil olacak? Senin annen sinir krizi gecirdiginde umursamayan kadina nasil yanina gidip "anne" diyeceksin?

Ha nisanlin simdi durumu kurtarmak icin "annem ile görüsmeyiz olur biter" der ama asla olmaz. Emin ol, evlendikten sonrada "senin annen ne diye agliyordu, abartmisti" diyecek. Sonucta bunun yasgünleri var, bayramlari var,...

Aha burda yaziyorum, evlendiginde "keske nisani atsaydim" diyeceksin, ama is isten gecmis olur.

Ha bide genel olarak tüm kizlarimiza söylüyorum, lütfen kayin aileden kiyafet, ic camasiri talep etmeyin. Bak bir don nerelere kadar geliyor. Bu yasiniza kadar kendi sütyeninizi kendiniz aldiysaniz, evlendiginizdede kendiniz alabilirsiniz. Ki hic birimiz victoria's secret melekleri degiliz. Abartmaya gerek yok.

Nisanlima hatasini soyledim. Farkinda degilim dedi. Tabi annemin etkisi altinda kaliyorum demiyor. Ama bugün hep beni aradi. Sucunu soyledigimiz de hatasini düzeltiyor nisanlim. O yuzden güveniyoruz.

Hayirlisi artık.

Aksam tekrar yazarim kizlar suan musait degilim.

Her şer de vardır bir hayır derler ya bu da bizim imtihanimiz mi oldu bilmiyorum ama sanki hayrimiza olacak.

Bugün kv hic mi hic sorun etmedi. Resmen agzimiza bakti. Annemin gözünün icine bakarak gün gecirdi.

Nisanlim konustum dedi.

Annem de suan mutlu. Belki de bana mutlu gorunuyor ama yüzü gülüyor. Insallah hep boyle devam eder kizim diyor.

Hayirlisi olsun hakkimizda.

Hepinize teşekkür ederim yorumlariniz icin.

Bu adetler hep kavga gürültü hep bi dedikodu onu aldı bunu almadı hep bi hüsran..batsın böyle adet.gelin damat alsınlar paraları cıksınlar kendileri..

Bu adetler hep kavga gürültü hep bi dedikodu onu aldı bunu almadı hep bi hüsran..batsın böyle adet.gelin damat alsınlar paraları cıksınlar kendileri..

Aynen öyle. Kimseyi karistirmamak lazim. Biz aslinda bugüne kadar hic karistirmadik. Nisan alisverisi, ev esyalari hep kendimiz almistik ama bu sefer boyle oldu.

Ama benim de evlenecek kizlara tavsiyem kimseyi karistirmayin gerçekten.

O kadar sinirli ve uzgunum ki yazim hatalarini affedin.

Uzun uzun yazacak kadar sakin degilim ellerim titriyor.
Dun bi kac bir sey almaya çıktık gelin alışverişine. Oncesinde konustuk tabi kendi aramizda kizim butceyi asmadan alacaklarini al dedi. Neyse gittik almaya bi surati dustu anlatamam. Oglunu cagirdi hemen o da bir surat geldi ama bir sey demedi. Annem kirildi tabi surat yaptigina. Neyse bugun de ic çamaşırı icin bizi kendi bildigi uygun bi yeregetirdi. Orada gelin setleri vardi, tek tek almaktansa bu daha uygun dedi orada calisan bayan ben de sordum anne fiyati uygun mu ne diyosun diye. Tamam dedi. Sonra hemen siz ogluma boyle takim alacak misiniz dedi. Ben de biz bulusup birlikte alacagiz takim almicaz dedim. Hemen oglunu arayip oglum sen de takim iste, takim alsinlar diye telefonda konusmaya basladi. Ben de bu yaptigin ne kadar ayip anne biz zaten alicaz sen neden onu arayip dolduruuosun ki dedim. Olay buyudu de buyudu. Hatasini kabul etmiyor. Bir suru laf soyledi. Ben de susmadim yani cunku hemen oglunu arayip soylemesi hos olmadi. Guya biz ogluna deger vermiyormusuz da o yuzden almiyor musuz. Ben de takim aldircam size dedi. Annem de, ben bu aldiginin parasini vereyim konu kapansin dedi yok onu da kabul etmedi. O zaman kizina koy onu dedi. Iyi kizima koyarim siz de boyle devam edin diyor. Sonra hep birlikte gidelim nisanlim icin de takim alalim dedik. Nisanlim da isten cikip gelecekti. Bu sefer ben gelmem diye tutturdu. Ben de gel aldigimizi gor, bizim de deger verdigimizi anla dedim. Birakti nasil gidiyor. Sonra pesinden kostum annemlerde geldi o sirada ben senden ozur dileyim sen de benden dile konu kapansin gidip alalim dedim. Ben senden ozur dilemem dedi . Annem o sirada sinir krizi geçirdi. Aglamaya basladi. Ama nasil aglama, kriz gecirecek diye korktum eli ayagi bosaldi, herkes basimiza toplandi ben de tutamadim agladim kendimi zor sakinleştirdik. Hala ne oldu ki x hanim simdi diyor? Daha ne oldusu mu var. Hala ust cikmaya calisip ben ne yaptim ki, sorun cikarmadim ki diyor kadin orada sinit krizi geçiriyor.

Valla kizlar size ne soracağımi da unuttum. Olanlar bu.

Nisanlima ne desem bilmiyorum.
Bu evlilik bunun yuzunden ne kadar surer bilmiyorum.
Suana kadar hic hayirsiz ise olmasin diye dua etmemiştim, hep hayirli olarak birbirimizi kaderimize yaz diye dua ediyordum suan hayirsiz ise olmasin diyorum.

Annem hasta olacak. Kadinin aklo hep ben de kalacal simdi. Tamam ben uzulmem, canim sikilsa da egrr nisanlim annesini susturursa ben uzulmem ama annem? Hep uzulecek simdi.

Nisanlima ne desem bilmiyorum.

Bitsin mi?
:KK42: :KK43:

O alişverişler zaten insanı çileden çıkarır! Aynısına benzeri bende yaşadım kayınvalidem ile buluştuk nişan bohçası için alışveriş yaptık ki ben her elime aldığımı sordum anne alalım mı uygun mu diye. Ayna takımları var bilirsiniz aynası tarağı fln çok hoşuma gitti taşlı bişey anne bunu alabilirmiyiz dedim alalım dedi hiç bir şey demedi dışarı çıktık nişanlım iç çamaşırı satılıyor kadınlar var diye mağazaya girmemişti. Ona dedim bunları aldık bu kadar tuttu tamam dedi. Kayınvalidem evine gitti bizde dışarıda takıldık hiç problem yok sonra evlerimize gittik. Sabah uyanır uyanmaz nişanlım beni aradı neden ayna aldın gerek varmıydı işte boşuna masraf birton şey söyledi çıldırdım! Ben sana söyledim aldıklarımı sen şimdi bana bunları neden söylüyosun annen mi seni doldurdu dedim mahvettim adamı söylediklerine pişman oldu kalk gidiyoruz geri vericez o aynaları dedim. Anladı hatasını annesinin gazına geldiğinin farkına vardı. Senin nişanlın annesinin lafını çok dinliyor sanırım işin çok zor :/ kouş düzgünce durumun farkına varsın böyle zırta pırta kaga çıkaracak bir aileyle yapılmaz yaşanmaz

X