Kızlar kocalarınızı bebek yapmaya nasıl ikna ettiniz? Ben edemiyorum

Kızlar selamlar. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım. Bebeğim olsun çok istiyorum. Hatta hayallerimin arasında daha da erken bir yaşta anne olmak vardı gerçi çokta geçkalmış sayılmam. eşimle 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik. Yani tek bir sey hariç herşeyi doya doya yaşadık. gezdik eğlendik vs vs. Artık bir bebeğim olsun istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Büyük sorumluluk diyor,borç var diyor, tatile gidip gelelim bi diyor. Hep arka planlara atıyor Allah korusun korkuyorumda.. Böyle mucize bir olayı arkaya atıp başka şeylere öncelik verince Allahın gücüne gidicekmiş gibi düşünüyorum :cry:
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım ben :KK43: Ne yapabilirim ki acaba bu durumda ?

İlk konuyu açarken yazdığım şeyi ısrarla tekrar yazıyorum ki ayaklanan halk önce tekrardan okuyup bir idrak etsin konuyu ok !! kocama zorla sahip olucak bir insan değilim onu aldatıp kendimi bir şekilde hamile bıraktırıcak da değilim, hani bazılarınızın alaycı gibi yazdığı yöntemler var ya sarhoşluk prezervatif delinmesi vs gibi şeyler.

Ben çocukmusum daha ya hani şu işareti :KK47: yaptım diye haklısınız bu işaret kullanılınca ben kesinlikle çocuk sahibi olamam. Bu işareti yapmamda ki sebep yazıda da belirttiğim gibi sizden fikir almak için konu açtım daha yaşın erken vs diyenlere yönelik yaptım. Yaşımın, Yaşadıklarımın, Eşimle diyalogumun, evimdeki maddi durumun farkında olupta konu açtım. Bana yaşın daha genç, hayatınızı yaşayın, ev düzeni oturtun vs die öğüt verenlereydi o ikonum. herkez yaptığı yorumun alaycılığı kadar algıladı o ikonu aslında.

Ben kimseden evliliğim ile ilgili öğüt istemedim, tekrar söylüyorum bu durumu yaşayan varsa eşleriyle nasıl bir konuşma yaptılar neler söylediler çocuk fikrine sıcak bakmasını nasıl sağladılar bunu öğrenmek istemiştim ama burda sanırım kk vatandaşları kendilerini aşıp yardım isteyen kişilerin daha çok üzerine giderek, konuyu saptırıp farklı yerlere çekerek prim yapılıyor =)

Konu açtığıma göre tabiki de yapılan her yoruma açığım ama yazmadan önce dikkatli okuyupta algılamak ve daha sonrasında yorum yaparsanız polemik yaşanacağını sanmıyorum.

Yaptığınız yorumlara yetişmek gerçekten yorucuydu. Şimdi bu ayaklananları alkışlıyorum :KK9::KK9:
Çünkü benim yardım isteme konumu sabote ederek kocamdan gizli onu kullanarak nasıl çocuk sahibi olunur konusuna çevirdiler. Teşekkürler..

Cocuk sahibi olmak istemeyen birini konusarak, aglayarak, hele de baska cocuklarla biraraya getirerek asla ikna edemezsin, hele esinle de bu tarzinla konusuyorsan cocuk istiyorsa bile 2 kere dusunur :KK59:

dedıgının bırkısmına evet bır kısmına hayır...

sabote senın cvp vermemen ıcın oluştu canım saptı konu cunku sen yoktun

bence konunun bu kadar sapitilmasini tetikleyenlerden kaynaklaniyor ben surekli olarak kk takibinde olamam calisiyorum sonucta. bence yapilan 3 5 yorumdan sonra cevabim beklenilseydi konu bukadar sapitilmazdi. cunku ben kimseye ben kocamdan zorla yada kocami zorlayarak nasil hamile kalabilirim diye bir soru yoneltmedim! okudugum cogu yorumda goruyorum ki herkez kendince yorumlamis soruyu ve farkli yerlere cekilip alay konusu olmus bazilarida yaptigi yorumlara aldigo destekten ego tatmini yasamis. ne mutlu onlara diyorum.

Kızlar selamlar. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım. Bebeğim olsun çok istiyorum. Hatta hayallerimin arasında daha da erken bir yaşta anne olmak vardı gerçi çokta geçkalmış sayılmam. eşimle 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik. Yani tek bir sey hariç herşeyi doya doya yaşadık. gezdik eğlendik vs vs. Artık bir bebeğim olsun istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Büyük sorumluluk diyor,borç var diyor, tatile gidip gelelim bi diyor. Hep arka planlara atıyor Allah korusun korkuyorumda.. Böyle mucize bir olayı arkaya atıp başka şeylere öncelik verince Allahın gücüne gidicekmiş gibi düşünüyorum :cry:
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım ben :KK43: Ne yapabilirim ki acaba bu durumda ?

İlk konuyu açarken yazdığım şeyi ısrarla tekrar yazıyorum ki ayaklanan halk önce tekrardan okuyup bir idrak etsin konuyu ok !! kocama zorla sahip olucak bir insan değilim onu aldatıp kendimi bir şekilde hamile bıraktırıcak da değilim, hani bazılarınızın alaycı gibi yazdığı yöntemler var ya sarhoşluk prezervatif delinmesi vs gibi şeyler.

Ben çocukmusum daha ya hani şu işareti :KK47: yaptım diye haklısınız bu işaret kullanılınca ben kesinlikle çocuk sahibi olamam. Bu işareti yapmamda ki sebep yazıda da belirttiğim gibi sizden fikir almak için konu açtım daha yaşın erken vs diyenlere yönelik yaptım. Yaşımın, Yaşadıklarımın, Eşimle diyalogumun, evimdeki maddi durumun farkında olupta konu açtım. Bana yaşın daha genç, hayatınızı yaşayın, ev düzeni oturtun vs die öğüt verenlereydi o ikonum. herkez yaptığı yorumun alaycılığı kadar algıladı o ikonu aslında.

Ben kimseden evliliğim ile ilgili öğüt istemedim, tekrar söylüyorum bu durumu yaşayan varsa eşleriyle nasıl bir konuşma yaptılar neler söylediler çocuk fikrine sıcak bakmasını nasıl sağladılar bunu öğrenmek istemiştim ama burda sanırım kk vatandaşları kendilerini aşıp yardım isteyen kişilerin daha çok üzerine giderek, konuyu saptırıp farklı yerlere çekerek prim yapılıyor =)

Konu açtığıma göre tabiki de yapılan her yoruma açığım ama yazmadan önce dikkatli okuyupta algılamak ve daha sonrasında yorum yaparsanız polemik yaşanacağını sanmıyorum.

Yaptığınız yorumlara yetişmek gerçekten yorucuydu. Şimdi bu ayaklananları alkışlıyorum :KK9::KK9:
Çünkü benim yardım isteme konumu sabote ederek kocamdan gizli onu kullanarak nasıl çocuk sahibi olunur konusuna çevirdiler. Teşekkürler..

öneri veren arkadaşlar da nasibini almış...buda iyi oldu

şu sabote lafını iki gündür kk da duyuyorum ve gerçekten hiç hoş değil

neyse ben kendi adıma ne öneri verdim ne evlilikle ilgili öğüt

sadece eşin istemedigi için babalığı hissetmediği için bunu ona zorluyamazsın ikna edemezsin dedim.sonra da inşallah bebeğinizi kucağınıza alırsınız dedim...

şimdi alkışa ne gerek var dalga geçer gibi

şu yaptığın yorum bile sözüm ona açıklamak istemişin ama yine herkese kızıp azar yagdırmışın

bence konunun bu kadar sapitilmasini tetikleyenlerden kaynaklaniyor ben surekli olarak kk takibinde olamam calisiyorum sonucta. bence yapilan 3 5 yorumdan sonra cevabim beklenilseydi konu bukadar sapitilmazdi. cunku ben kimseye ben kocamdan zorla yada kocami zorlayarak nasil hamile kalabilirim diye bir soru yoneltmedim! okudugum cogu yorumda goruyorum ki herkez kendince yorumlamis soruyu ve farkli yerlere cekilip alay konusu olmus bazilarida yaptigi yorumlara aldigo destekten ego tatmini yasamis. ne mutlu onlara diyorum.
evet sen nasıl zorla yapabılırım demedın...ıkna yı kast ettın ama dedıgım gıbı senden cvp alınmayınca yazılıyor bu gıbı dusunceler

Esinizi nasil ikna edersiniz bilmiyorum ama Allahin gucune gitmez korkmayin, 10 yillik sevgili 6 yillik evliyken cocuk yaptik biz, gezme tozma maddi durumlar benim hazir hissetmemem vs gibi nedenlerle istemedik, hic de gucune gitmedi hapi biraktigim ay hamile kaldim.
Aynen bende şu aj sizin gibiyim
2 yıldır evliyiz ve benim okulum var
2 yil daha yapamam :KK43:
Eşim se çok üzülüyor çok istiyor ama boynunu bükük şekilde sen istemiyorsan peki ne yapalım diyor..
çok uzuyor beni bu durum
siz nasıl çözümler buldunuz

ben de tekrar cevap veriyorum.. :)

sabırlı olmayı öğrenmelisiniz.

evlilik nasıl iki kişinin hazır olması ile oluyorsa çoçuk konusu da aynı. nasıl biri sizi evlenmeye , boşanmaya laflar ile ikna edemezse siz de eşinizi çocuk gibi güzel sözler ile böyle büyük bir sorumluluğa ikna edemezsiniz/etmemelisiniz.

arkadaşım sanırım Türkçe veya Edebiyat derslerinde "oku-özetle" alanında notların kırıktı
zira
konunun (13 sayfa) giriş - gelişme ve sonuç bölümlerini ayırdedememiş, tamamen birbirine karıştırmışsın!!!

Aynen bende şu aj sizin gibiyim
2 yıldır evliyiz ve benim okulum var
2 yil daha yapamam :KK43:
Eşim se çok üzülüyor çok istiyor ama boynunu bükük şekilde sen istemiyorsan peki ne yapalım diyor..
çok uzuyor beni bu durum
siz nasıl çözümler buldunuz

Acikcasi ben istemiyordum, yani oyle bir sorumluluk almak agirdi zatrn ama icimde anne olmak gibi bir istek de yoktu. Esim de ilerde isteyebilirim sen ne zaman istersen dedi hep. Velhasil bir gun geldi oyle mi boyle mi dedik ve oldu. O yuzden pek cozum sunamayacagim. Benimki istiyordum ama erteliyordum gibi degildi.

baba olmak istemeyen birini baba etmenin 2 yolu vardır ya konuşursun ya da o farkında olmadan kontrol yönteminin etrafından dolanırsın. ikincisi garantidir, birincisinin hiçbir garantisi yoktur. baba olmak istemeyen birini en fazla konuşarak yıldırırsın ki onu yapmasan bile diyelim ki üzerine gitmeden ikna ettin baba olmak istemeyen adam baba olduğunda çocukla tek başına ilgilenirsin.
insanların sana evliliğinle ilgili tavsiye vermesinin temel nedeni bu, senin aptal olduğunu düşünmelerinden değil bu gerçeği bilmelerinden kendi yaşamasalar bile gördüler benzer durumları, biliyorlar.
kimseyi konuşarak babalığa ikna edemezsin. sen nasıl ki biz ne dersek diyelim anne olma isteğinden vazgeçemezsin kocan da baba olmama isteğinden konuşarak vazgeçemez.
senin bu sana karşı fikir sunanları düşman görme tavrın yüzünden konu buralara geldi. bizi o kadar takmadın ki senin hakkında bir fikir edindik ister istemez ve bu fikri bize sen verdin.
eğer sen çıkıp kusura bakmayın canımslar yorumlarınız benim için çok da fifi demeseydin konu buralara gelmeyecekti.
ha sen yine de ben kocamla ille de konuşacağım, ikna edeceğim diyorsan çene senin koca senin buyur konuş ama olur da ikna olmazsa ya da ikna olup da çocukla ilgilenmezse gelip konu açtığında alacağın yorumlara da hazır ol bence. çünkü şu an bu konuya yazan hiç kimse lohusa depresyonu demeyecek verip verişterecek sana haberin olsun.
bak bu da bir kehanet değil mesela, bir gerçek. işte bunlar hep tecrübe.
her neyse ister yakında ister biraz daha uzakta dilerim bebeğini sağlıkla kucağına alırsın

ve
bunu da yazsaydın keşke
3-5 yorumdan sonra cevabımı bekleyin deseydin ya
o zaman "konu sahibi ne zaman yazacak" diye beklerdik!
arkadaşım, forumda olduğunun farkında mısın?
nasıl bekleyecek insanlar 3-5 yorumdan sonra? şaka mı? yani bunu inanarak mı söylüyorsun, nasıl üste çıkarım diye mi?

biz sana sadece "gençsin, bekle" dedik, dünyanın lafını yedik
şimdi konuları çarpıtıp, üste çıkmaya çalışma!!!!

o diğer yanıtlar ve yorumlar, sana gelen bir cevabaydı, sana değil!!!
iyi oku anla, sonra yazarsın!!!

burada sayfalarca da yazsan
üste çıkamazsın!!!

Bu acele niye daha 8 aylık evlisiniz yaşın küçük çocuk demek büyük sorumluluk demek gece gündüz mesai demek ilgi demek sevgi emek deger zaman aklına gelebilecek herşey demek bu kadar sorumlulugu her insan hemen kabullenmek hemen yaşamak istemez kendini buna hazır hissettiğinde elbet o da baba olmak
İsteyecektir zaman heherşeyin ilacı sabır şifasdır sabırlı olun

benimde eşim çok istiyor ama bizde 8 aylık evliyiz 27 yaşımdayım ama bi sürü borç ve oturtmaya çalıştığımız bi evlilik var böyle pata küte hazır olmadan çocuk yapınca kötü anne olmaktan veya bebeğinden soğuyan anne olmaktan korktuğum için biraz daha zaman diorum hatamı ediyorumki ????
Aynı soruyu soruyorum bende kendime
27 yaşındayım çalışıyorum ayrıca bi okulum var 2 yılı var bitmesine
2 yıldır da evliyim eşim 31 yaşında çok istiyor ama ben hala hazır hissedemedim gitti
konu sahibi 24 yaşında daha 8 aylık evli
acaba biz de mi bi sorun problem var

Sabote etmek diye bir şey yok, burada farklı bir konu konuşulmadı sabote edilsin. Sen çocuk sahibi olmak istiyorsun eşin istemiyor, insanlar farklı yorumlar yapabilir. Kimse sana nasihat vermiyor, mesela muzurtilki muzurtilki o evli iki çocuk annesi sana tavsiye vermiş evliliği anne- baba olmanın sorumluluğunu senden daha iyi bilen birisi olarak, hatunu haşlamışsın. Farklı yorumlara açık ol ki farklı açılardan bak. Sen insanları azarlama haddini kendinde bulmasaydın açtığın konu buraya gelmeyecekti. Hala saygısızca alay eder gibi alkışlıyorum falan diyorsun. Saygı göstermeyi bilmiyorsan saygı beklemeyecesin. Gerçekten şu davranışların yazdıkların çocuk gibi. halk ayaklandı, sizi alkışlıyorum, algılamanız yok vs vs şeyler yazarak belli ediyorsun zaten.
O :KK47: yaptığın insan evliliği senden öğrenecek değil, evli ve 2 çocuğu var. Birşey biliyor ki yazıyor. Sen yazma, senin nasihatına ihtiyacım yok. Ben eşimin baba olacağına eminim, herkes eşi için unu düşünüyor, kim baba olacağına emin olmadığı birisi ile evlenir? ya evli barklı senden kaç yaş büyük adına mı öğretiyorsun bunu? Eşinle bu şekilde konuşuyorsan adam haklı düşünmekte.

Son düzenleme:
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım ben :KK43: Ne yapabilirim ki acaba bu durumda
?
Canım bende 8 aylık evliyim ve 5 yıl sevgili dönemi yaşadık. şuan seni çok iyi anlıyorum benim eşimde ilkte çok erken diyordu ama ben çok istiyordum. işyerinden bir arkadaşının bebeği oldu onu görmeye gittik oradan dönerken eşim bizimde bebeğimiz olsun dedi ve 3 ay hastaneye gidip geldikten sonra oldu. bence başka sorununuz yoksa geciktirme ozaman daha da zorlaşıyor bebek sahibi olmak.

Ben de mantık çerçevesinde bir şeyler yazacaktım ama vazgeçtim. Zira siz sadece duygularınızla hareket ediyorsunuz.
Bu arada eşiniz mantıklı ve ne istediğini bilen birisi.

kondomunu yırt iyi bir ikna yöntemi olur

Kaçak dövüş diyorsun yani? :KK59:

korunuyorm bisey olmaz de ilişki sirasinda ama ilac içme hamile kaldigindada ilk 3 ay soylene sonrada gunah aldiramayiz de oldu bittiye getir .adamin keyfinimi beklicen.dogan cocuk bi sekilde buyuyo zaten.hele ilk cocuksa yap bence.ilk cocuk maddi acidan cok sknti olmaz ama 2.3. Olsa dusun derdim.
ilginç bir bakış açısı

haaa son birşey daha sevgili! konu sahibi
bence sen bu konuyu kapattır
zira, bu beğenmeyip alkış tuttuğun!!! yorumlar, daha gelecek yorumların yarısıdır!
Orbii Orbii , MissPoine MissPoine , marilyn monroe marilyn monroe , ben muzurtilki muzurtilki vb. üyelerin sahip olduğu görüşlere sahip başka üyeler gelecek buraya!
ki görüyorum...yavaş yavaş okumaya başladılarrrrr.......

korunuyorm bisey olmaz de ilişki sirasinda ama ilac içme hamile kaldigindada ilk 3 ay soylene sonrada gunah aldiramayiz de oldu bittiye getir .adamin keyfinimi beklicen.dogan cocuk bi sekilde buyuyo zaten.hele ilk cocuksa yap bence.ilk cocuk maddi acidan cok sknti olmaz ama 2.3. Olsa dusun derdim.

Boşuna demiyorlar tv dizileri gerçek hayattan kesitlerdir diye. Gel de yalanla.
Entrikaya bak!

Adam resmen 'baba olmaya hazır değilim' diyor siz bu cümleyi nasıl bir mantık süzgeçten geçiriyorsunuz?

X