Kızlar kocalarınızı bebek yapmaya nasıl ikna ettiniz? Ben edemiyorum

Bizde tam tersi eşim baskı yapiyor. 25 yasindayim ben de. ufak tefek borçlarımiz var onlar bitmeden istemiyorum. Maddi olarak da manevi olarak da olabildiğince fazlasını sağlamak istiyorum çocuğuma. Eşiniz de sizin ilişkinizde daha garantici taraf belli ki. Bence ikna etmeye uğraşmayın eşinizin de kendisini hazır hissetmesine fırsat tanıyın.

Kızlar yorumlarınız için teşekkürler ama sizden aksi bir nasihat yada destek istemedim. Benimle aynı durumu yaşayanlar var ise onlar ikna edebildilermi nasıl yaptılar diye soru yönelttim. 5 yıllık yada 20 yıllık sonuçta tanıdığım adam ile evlendiğim adam aynı kişi. ben bu adamdan koca da babada olabilir diye düşünüyo olmasaydım evliliğe adım atmazdım heralde :KK66: yada yorum yazarken lütfen daha gençsin baskı yapma vs vs gibi yorumlarda bulunmazsanız sevinirim. Bende biliyorum baskıyla cocuk sahıbı olamayacagımı. Sadece kocayı yumuşatmanın yolları varmıdır diye merak ettim :KK47:

Kimse eşinden baba olmaz demedi zaten.
Hazır değilse baba olmaz en doğal hakkı da budur.

korunuyorm bisey olmaz de ilişki sirasinda ama ilac içme hamile kaldigindada ilk 3 ay soylene sonrada gunah aldiramayiz de oldu bittiye getir .adamin keyfinimi beklicen.dogan cocuk bi sekilde buyuyo zaten.hele ilk cocuksa yap bence.ilk cocuk maddi acidan cok sknti olmaz ama 2.3. Olsa dusun derdim.

3 yıl hukuk sektöründe çalıştım kocası tarafından boşanma davası açılan sizin gibi kadınlar gördüm zorla babalık olmaz. Bu ne demek ya, iyi misiniz siz? Bu boşanma nedeni resmen. Bir eş hamileyse ve eşinin rızası olmadan bebeği aldırırsa boşanma nedenidir. Tersten düşünürsek aynı şekilde eşten habersiz hamile kalınması da aynıdır. Baba olmak istemeyen bir erkeği sırf evlilik birliği içinde oldukları için rızası olmadan baba olmaya zorlamak da bence yasada boşanma sebebi olmalıdır. Çocuk bir şekilde büyüyor ne demek ya evinize kedi yavrusu falan mı alıyorsunuz siz?

kendimi gördüm biranda....bende artık 28 yaşıma giricem 6 aydır deniyoruz ve 5 yıllık evliyim...ama seninki bukadar uzun olmaz..hiç sözünü açma bir süre zaten evliliğin yeni..gez toz tadını çıkar..bebek olunca zaten ona bağlı yaşıcaksın..

Oy oy oy... Hele yorumlara bak :)
Bu yazdıklarınız "ikna yöntemi" değil katakulli, üçkağıtçılık, kandırmaca.
Sonra yıkılan güveni ne yapacaksınız? "Evlilik güvene saygıya sevgiye dayanır" ezberi herkeste çok kuvvetli de ne hikmetse işine gelen Ali Cengiz oyunu yapmakta da sakınca görmüyor. :)
Çocuk kolay bir şey çünkü, evlilik rutine binip sıkılınca yapıverelim bir tane. :)

3 yıl hukuk sektöründe çalıştım kocası tarafından boşanma davası açılan sizin gibi kadınlar gördüm zorla babalık olmaz. Bu ne demek ya, iyi misiniz siz? Bu boşanma nedeni resmen. Bir eş hamileyse ve eşinin rızası olmadan bebeği aldırırsa boşanma nedenidir. Tersten düşünürsek aynı şekilde eşten habersiz hamile kalınması da aynıdır. Baba olmak istemeyen bir erkeği sırf evlilik birliği içinde oldukları için rızası olmadan baba olmaya zorlamak da bence yasada boşanma sebebi olmalıdır. Çocuk bir şekilde büyüyor ne demek ya evinize kedi yavrusu falan mı alıyorsunuz siz?
ben böyle bir boşanma sebebi hatırlıyorum sanki ama doğru mu hatırlıyorum emin olamadım. bilgisi olan aydınlatsın, acayip merak ettim.

Ben de bebek görünce hevesleniyorum. İlk aylarda istiyordum, eşim istemiyordu, ikna etmeye de çalışmadım. Şu anda ben de kesinlikle istemiyorum. 3 sene sonra kısmetse :)
Ama şundan da korkuyorum, ya biz istediğimiz zaman olmazsa.
Napalım hayırlısı

sonra da o adam çocukla ilgilenmeyince sevmeyince evde huzursuzlukla esip gürleyince her şeyden öte onu dinleyen kararlarına saygı duyan başka bir kadınla tanışınca adamdan kötüsü olmaz, son örnekteki kadından kötüsü de olmaz tabii.
insanların evlilikleri böyle böyle bitiyor.
sonra neden kocam beni sevmiyor, benimle ilgilenmiyor, benimle yatmıyor, e sen adama damızlık beygir muamelesi yaparsan adam seninle niye ilgilensin.
bu yorumlarım o yorumu yazan üye için değil bu arada, bu fikirde olan çok kadın var biliyorum, genele yazıyorum yani, tek bir kişiyi merkeze alarak değil.

Aynen oyle iste, evlilik karsilikli saygi meselesi, ki bir insanin hayatinda cocuk yapmaktan yani dunyaya yeni bir birey getirip onu faydali bir insan olarak yetistirmeye calismaktan daha ciddi bir karar olabilir mi? Boyle bir karari nasil tek kisi alabilir? Bi de ilk 3 ay soyleme ki aldiramasin demis, boyle buyuk bir yalanla nasil yurur ki bir evlilik?

canım 24 geç bi yaş değil tabiki ama bence gayet uygun olur olmaz bilemeyiz ama daha bugün bi arkadaş konu açmıştı eşi kaç sene istemiyorum diye oyalamış şimdi de olmuyomuş. Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın hayırlı sağlıklı evlatlar versin.
arkadaşlarından bebeği olanlar varsa sen size çağır. bebeği de ortada bi yerde uyutun falan. diğer odalarda olmasın yani göz önünde dursun. siz çok düşmeyin bebeğin üstüne ama. sonra heveslenirse siz hemen istersiniz diye gizleyebilir hevesini. hala bişey demiyosa işte senin bebekliğin nasıldır acaba falandan girin, ne tatlıydı bizimki nasıl olur acabadan çıkın:KK53: ben düşünerek yapmamıştım bunları ama bu olaylardan sonra eşim istedi. üstünden 1.5 sene geçti hala yokk ama bebeğimiz...:KK14:

ben böyle bir boşanma sebebi hatırlıyorum sanki ama doğru mu hatırlıyorum emin olamadım. bilgisi olan aydınlatsın, acayip merak ettim.

Ben birkaç tanesine tanık oldum, bebeğe alışamayan depresyona giren insanların dava açtığına. Ama bir rektörde bu şekilde boşanma davası açmıştı bya konuşulmuştu, ama hangi üniversitenin hatırlayamadım şu an.

kendimi gördüm biranda....bende artık 28 yaşıma giricem 6 aydır deniyoruz ve 5 yıllık evliyim...ama seninki bukadar uzun olmaz..hiç sözünü açma bir süre zaten evliliğin yeni..gez toz tadını çıkar..bebek olunca zaten ona bağlı yaşıcaksın..
bende sende kendımı gordum bı an:oops:

Kızlar selamlar. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım. Bebeğim olsun çok istiyorum. Hatta hayallerimin arasında daha da erken bir yaşta anne olmak vardı gerçi çokta geçkalmış sayılmam. eşimle 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik. Yani tek bir sey hariç herşeyi doya doya yaşadık. gezdik eğlendik vs vs. Artık bir bebeğim olsun istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Büyük sorumluluk diyor,borç var diyor, tatile gidip gelelim bi diyor. Hep arka planlara atıyor Allah korusun korkuyorumda.. Böyle mucize bir olayı arkaya atıp başka şeylere öncelik verince Allahın gücüne gidicekmiş gibi düşünüyorum :cry:
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım ben :KK43: Ne yapabilirim ki acaba bu durumda ?

İlk konuyu açarken yazdığım şeyi ısrarla tekrar yazıyorum ki ayaklanan halk önce tekrardan okuyup bir idrak etsin konuyu ok !! kocama zorla sahip olucak bir insan değilim onu aldatıp kendimi bir şekilde hamile bıraktırıcak da değilim, hani bazılarınızın alaycı gibi yazdığı yöntemler var ya sarhoşluk prezervatif delinmesi vs gibi şeyler.

Ben çocukmusum daha ya hani şu işareti :KK47: yaptım diye haklısınız bu işaret kullanılınca ben kesinlikle çocuk sahibi olamam. Bu işareti yapmamda ki sebep yazıda da belirttiğim gibi sizden fikir almak için konu açtım daha yaşın erken vs diyenlere yönelik yaptım. Yaşımın, Yaşadıklarımın, Eşimle diyalogumun, evimdeki maddi durumun farkında olupta konu açtım. Bana yaşın daha genç, hayatınızı yaşayın, ev düzeni oturtun vs die öğüt verenlereydi o ikonum. herkez yaptığı yorumun alaycılığı kadar algıladı o ikonu aslında.

Ben kimseden evliliğim ile ilgili öğüt istemedim, tekrar söylüyorum bu durumu yaşayan varsa eşleriyle nasıl bir konuşma yaptılar neler söylediler çocuk fikrine sıcak bakmasını nasıl sağladılar bunu öğrenmek istemiştim ama burda sanırım kk vatandaşları kendilerini aşıp yardım isteyen kişilerin daha çok üzerine giderek, konuyu saptırıp farklı yerlere çekerek prim yapılıyor =)

Konu açtığıma göre tabiki de yapılan her yoruma açığım ama yazmadan önce dikkatli okuyupta algılamak ve daha sonrasında yorum yaparsanız polemik yaşanacağını sanmıyorum.

Yaptığınız yorumlara yetişmek gerçekten yorucuydu. Şimdi bu ayaklananları alkışlıyorum :KK9::KK9:
Çünkü benim yardım isteme konumu sabote ederek kocamdan gizli onu kullanarak nasıl çocuk sahibi olunur konusuna çevirdiler. Teşekkürler..

Kızlar selamlar. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım. Bebeğim olsun çok istiyorum. Hatta hayallerimin arasında daha da erken bir yaşta anne olmak vardı gerçi çokta geçkalmış sayılmam. eşimle 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik. Yani tek bir sey hariç herşeyi doya doya yaşadık. gezdik eğlendik vs vs. Artık bir bebeğim olsun istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Büyük sorumluluk diyor,borç var diyor, tatile gidip gelelim bi diyor. Hep arka planlara atıyor Allah korusun korkuyorumda.. Böyle mucize bir olayı arkaya atıp başka şeylere öncelik verince Allahın gücüne gidicekmiş gibi düşünüyorum :cry:
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım ben :KK43: Ne yapabilirim ki acaba bu durumda ?

İlk konuyu açarken yazdığım şeyi ısrarla tekrar yazıyorum ki ayaklanan halk önce tekrardan okuyup bir idrak etsin konuyu ok !! kocama zorla sahip olucak bir insan değilim onu aldatıp kendimi bir şekilde hamile bıraktırıcak da değilim, hani bazılarınızın alaycı gibi yazdığı yöntemler var ya sarhoşluk prezervatif delinmesi vs gibi şeyler.

Ben çocukmusum daha ya hani şu işareti :KK47: yaptım diye haklısınız bu işaret kullanılınca ben kesinlikle çocuk sahibi olamam. Bu işareti yapmamda ki sebep yazıda da belirttiğim gibi sizden fikir almak için konu açtım daha yaşın erken vs diyenlere yönelik yaptım. Yaşımın, Yaşadıklarımın, Eşimle diyalogumun, evimdeki maddi durumun farkında olupta konu açtım. Bana yaşın daha genç, hayatınızı yaşayın, ev düzeni oturtun vs die öğüt verenlereydi o ikonum. herkez yaptığı yorumun alaycılığı kadar algıladı o ikonu aslında.

Ben kimseden evliliğim ile ilgili öğüt istemedim, tekrar söylüyorum bu durumu yaşayan varsa eşleriyle nasıl bir konuşma yaptılar neler söylediler çocuk fikrine sıcak bakmasını nasıl sağladılar bunu öğrenmek istemiştim ama burda sanırım kk vatandaşları kendilerini aşıp yardım isteyen kişilerin daha çok üzerine giderek, konuyu saptırıp farklı yerlere çekerek prim yapılıyor =)

Konu açtığıma göre tabiki de yapılan her yoruma açığım ama yazmadan önce dikkatli okuyupta algılamak ve daha sonrasında yorum yaparsanız polemik yaşanacağını sanmıyorum.

Yaptığınız yorumlara yetişmek gerçekten yorucuydu. Şimdi bu ayaklananları alkışlıyorum :KK9::KK9:
Çünkü benim yardım isteme konumu sabote ederek kocamdan gizli onu kullanarak nasıl çocuk sahibi olunur konusuna çevirdiler. Teşekkürler..
dedıgının bırkısmına evet bır kısmına hayır...

sabote senın cvp vermemen ıcın oluştu canım saptı konu cunku sen yoktun

iyi hoş iknalar yok delik aç yok hap içme hamile kal falan laflarıda

adam ters bir şeyse ben korunuyorum bu çocuk nerden çıktı derse ne olucak yani böyle olanlar da var o çocuk benden mi diyen dolu adam var

hayatı zindana çevirenler çok,adamın güvenini zedelemeye ne gerek var ya

otur konuş istemiyor sa bekle yapcak bir şey yok.

ilişkiye giricek hap içmeyecek yada kondonu delicek sonra o çocuk istenmeyerek dünyaya gelicek

belki çocuk dünyaya gelince sevgisi olucak pişman olucak neden önceden yapmadım diye belki de istemediği için o çocuğa asla babalık edemeyecek o çocuk baba sevgisi almadan yetişecek ki zaten yalanla da dünya ya gelmiş.

sonra ilgisiz olan adam baba olucak...

bende sende kendımı gordum bı an:oops:
yok canım bence sizin borçlarınız falan hafifleyince denersiniz..kafana takma yeter..her günü anın tadını çıkar..Rabbim hayırlısını versin..eşininde senin kadar hazır ve istekli olması lazım..ona biraz zaman tanı..bebek çok büyük bir sorumluluk..

Ben birkaç tanesine tanık oldum, bebeğe alışamayan depresyona giren insanların dava açtığına. Ama bir rektörde bu şekilde boşanma davası açmıştı bya konuşulmuştu, ama hangi üniversitenin hatırlayamadım şu an.
o konuyu ben de hatırlıyorum, boşanma sebebi değilse de boşanma sebebi olmalı bence.

Ay kahkaha atarak okudum şu yazdıklarını ayaklanan halk ve şu an Taksim meydanında zırhlı arabalar konumlandırılmış :KK53: sen insanlara ne yazıp yazmayacağını söyleyemezsin önce bir haddini bileceksin. Topluma açık olan bir yerde bıdı bıdı konuşuyorsan her türlü yoruma açık olacaksın. İnsanlar sana eşinin haklı olduğunu söyleyebilir. Herkes fikrini belirtebilir. Sırf seninle aynı görüşte değil diye insanlara saygısızlık yapamazsın. Biz burada prim yapmak derinde değiliz sen kimsin ki senin üzerinden prim yapalım hadi yaptık çıkarımız ne? :
Adamı zorla baba yapmak istiyorsun, seninle aynı düşüncede olmayan insanlar hadsizce saygısızlık yapıp onu deme bunu de bıdı bıdı falan diyorsun sonra saygı bekleyip konumu sabote ettiler diyorsun yok yaa.

X