Kızlar kocalarınızı bebek yapmaya nasıl ikna ettiniz? Ben edemiyorum

:KK23:
5 yılda uzun bi süre 2,5 yılda istemiş eşiniz ama düşük olmuş :KK43: Allahım hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah tokyoo cum
evlendık esım ıkıbucuk yıl sonra ıstedı..ıstedıkten 6 ay sonra hamıle kaldım..kürtaj oldum

4 ay korumdum kürtajdan sonra ve 5 ay sonra ıkıncıye hamıle kadılm..suanda 1.5 ay oldu onada...

ettı sana koca bı yıl

Allah bağışlasın canım. Çok var öyle korunurken hamile kalan. Önce istemeyip sonradan keşke önceden yapsaymışım diye düşünende var. Ama depresyona girende var. Hatta işi çok ciddi boyutlara ulaşan da var.
Geçen haberle de izledim kadın kendi çocuğunu öldürmüş. Lohusalık sendromu varmış zaten doktorlar uyarmış bile bebekle anneyi yalnız bırakmayın diye. Bjk'li bir futbolcunun eşi de intihar etmişti kaç sene önce bu yüzden. Hazır hissetmek önemli.
Herkes kaldıramıyor gerçekten. Bu yüzden evliliği biten birini tanıyorum müşterimiz. Adam çocuk olunca canavara dönüşmüş çünkü istemiyormuş. Hazır hissetmiyorsan zorla olmaz, hele bir erkek için hiç olmaz. Kadın farklı bir varlık annelik iç güdüsü var. Benim annemin arkadaşı asla çocuk yapmak istemiyordu kedileri vardı diyordu al çocuk ne gerek var çocuğa :KK53: sonra kazara hamile kaldı dedi keşke daha önce doğursaydım :)
amin canım benım . eevt cok haklısın o yuzden hazır olmak annelıge ve babalıga cok onemlı ıkı tarafta aynı anda ıstemelı ve aynı dusuncede olmalı ıstenmeyerek sahıp olunan bı bebek anne babadan cok o masum yavruya zarar verıyor ... benım durumum farklı anne olmaya hazır olarak kendımı goruyordum ama yenı evlendıgım ıcın bıraz evlılıgımı oturtmak ıstıyordum o yuzden de esımın anlayıslı olusuylada korunuyorduk zaten ama dedım ya rabbım verecek oldumu ne kadar ıstemesende verıyor
bende doktora mıde agrısıyla gıttım doktor gebelıkten suphelendı kadın doguma yonlendırdı doktora dıyorumkı yoktur gebelık korunuyoruz falan :KK70: neyse kan verdım hayda bu seferde negatıf cıkarsa uzulurum dusuncesı sardı benı :KK70: kendıme sastım yanı daha erken bulan ben sonucun pozıtıf olmasını ıstıyordum :KK70: cok sukurde pozıtıf sonucu gordum

Kocam korunuyorum diye kandirip beni hamile biraksa o dakika bosarim, askimdan olsem de bosarim. Ne demek hayatimin en ciddi kararini benim iradem disinda verecek? Bir insani istemedigi halde anne baba yapmak tecavuzden de agirdir farkinda misiniz?
aynen kadının nasıl haklarını savunuyorsak erkeğinde burda hakkı var olu bittiye getirince o adam karasına olan güvenini kaybedince boşanmaya kadar varınca bu kadınkucağında küçücük bebeğiyle ortada kalınca o bebekde baba hasreti çekince çokmu güzel olacak ??????
diğer yorumumdada söylemiştim ben hazır olmadan anne olursam bebeğimden soğurum die olmak istemiyorum bırakın oda hazır olmadan baba olmasın!!!!!

Çocuk bi olunca bida unut gezmeyi, eğlenmeyi.. Eşin haklı biraz gezin tozun.. Tatillere çıkın her şey bebek mi yaa bu kafayı hiç anlamıcam :KK14:

evlendık esım ıkıbucuk yıl sonra ıstedı..ıstedıkten 6 ay sonra hamıle kaldım..kürtaj oldum

4 ay korumdum kürtajdan sonra ve 5 ay sonra ıkıncıye hamıle kadılm..suanda 1.5 ay oldu onada...

ettı sana koca bı yıl
sen şu an hamilesin yani ?? e nie ilkinde kürtaj olmuştun düşük dememişmiydin kafam karıştı

korunuyorm bisey olmaz de ilişki sirasinda ama ilac içme hamile kaldigindada ilk 3 ay soylene sonrada gunah aldiramayiz de oldu bittiye getir .adamin keyfinimi beklicen.dogan cocuk bi sekilde buyuyo zaten.hele ilk cocuksa yap bence.ilk cocuk maddi acidan cok sknti olmaz ama 2.3. Olsa dusun derdim.
bence sen ne dedıgını bılmıyorsun.....

tavsıye ver dedıde konu sahıbı bu kadarda uç bı tavsıye olmaz....

aynen kadının nasıl haklarını savunuyorsak erkeğinde burda hakkı var olu bittiye getirince o adam karasına olan güvenini kaybedince boşanmaya kadar varınca bu kadınkucağında küçücük bebeğiyle ortada kalınca o bebekde baba hasreti çekince çokmu güzel olacak ??????
diğer yorumumdada söylemiştim ben hazır olmadan anne olursam bebeğimden soğurum die olmak istemiyorum bırakın oda hazır olmadan baba olmasın!!!!!

Konu sahibi bebeği ile boşanınca bu tavsiyeyi veren arkadaş bakar onlara artık ne diyelim.

Anlamiyorum gercekten, dunyanin en buyuk sorumlulugu anne baba olmak, insanlar yillarca dusunuyor, kendini hayatini hazırlıyor, oyle zorla yalanla dolanla olacak sey mi? Nasil boyle seyler dusunebilir bir kadin? Insan esi istemiyorsa eve evcil hayvan bile almaz degil ki cocuk bu, omur boyu maddi manevi sorumluluk. Nasil istenmeden yapilir...

bazı arkadaslar empatı yapmadan yorum yapmıslar kandırarak bı yere varamazsınızkı evet belkı cocuk sahıbı olursunuz ama onu sevemeyen benımseyemen bı baba ya sahıp olursunuz , kı ınsansın hayatında baba cok onemlı bı rol oynar ve babalık malesef annelık gıbı dogustan ıcınde var olan bı duygu degıl bebegın dogumundan sonra ogrenılen hıssedılen bı duygu o yuzden babanın ıstemesı cok onemlı konu sahıbı arkadas esını ıkna edemmıyorsa zorla cocuk sahıp olmaya kalkısmamalı kesınlıkle

Kızlar yorumlarınız için teşekkürler ama sizden aksi bir nasihat yada destek istemedim. Benimle aynı durumu yaşayanlar var ise onlar ikna edebildilermi nasıl yaptılar diye soru yönelttim. 5 yıllık yada 20 yıllık sonuçta tanıdığım adam ile evlendiğim adam aynı kişi. ben bu adamdan koca da babada olabilir diye düşünüyo olmasaydım evliliğe adım atmazdım heralde :KK66: yada yorum yazarken lütfen daha gençsin baskı yapma vs vs gibi yorumlarda bulunmazsanız sevinirim. Bende biliyorum baskıyla cocuk sahıbı olamayacagımı. Sadece kocayı yumuşatmanın yolları varmıdır diye merak ettim :KK47:

Yorumunuzda inanilmaz bir çoçukluk seziyorum. Sanki oyuncak istiyen fakat alamayan bir çoçuk gibi davraniyorsunuz. Bu bebektir, candir, elbette insan hazir olmali böyle birsey için. Ve sizin çoçuksu tavriniza bakarsak esiniz çok haklidir. Önce bu evlilik bir oturtsun, olgunlasin, gezin tozun, ondan sonra bebek yapin.

Bir bebek ayrica öyle kolay birsey degil. Yani yedirip, içirip, uyutmaktan ibaret degil. Bebekler hele ilk dogduklarinda sürekli ilgi isterler, her bir iki saatte bir emzirmen gerekebilir, gaz sancisindan dolayi sürekli aglar, aksam olur bebegin daha sabah/aksam ritmi olmadigi için uyanir, tekrar gaz sancidan dolayi yine aglar,..

Yani bebek öyle "aaah ne tatli, bende isterim" bir olay degl hanimefendi. Bir bebek için, evlilik çok saglam olmasi gerekiyor çünkü bebek ayni zamnda çok büyük bir stress kaynagidir. Hatta bir evlilik için neredeyse bir sinav gibi olabilir.

Öyle ukala ukala konusmadan önce, burdaki konulari bir oku bakim. Birçok insan ilk yilinda bebek yapiyor ve sonuç hüsran oluyor. 3 aylik bebek ile baba evine tekrar dönüyorlar. Hep daima diyorum, ne olursa olsun, ilk yilda bebek yapilmasin. Esinin dedigi gibi, biraz borçlar bir bitsin, beraber basbasa tatil yapin da öyle.

Burdaki insanlar tecrübelerinden konusuyor, güya senin iyiligin için. Sonuçta bize ne senin bebek yapip ve ya yapmaman. Sonuçta gece uykusuz kalacak, kocasi ile sorun yasayacak biz degil, sen yasayacaksin... :KK14:

korunuyorm bisey olmaz de ilişki sirasinda ama ilac içme hamile kaldigindada ilk 3 ay soylene sonrada gunah aldiramayiz de oldu bittiye getir .adamin keyfinimi beklicen.dogan cocuk bi sekilde buyuyo zaten.hele ilk cocuksa yap bence.ilk cocuk maddi acidan cok sknti olmaz ama 2.3. Olsa dusun derdim.

hah bak işte konu sahibi arkadaşın aradığı tam cevap bu olsa gerek

bunu uygula ne güzel

zaten yalanla gelen herşey de çok güzel olur.

süper fikir uygula @meltemkahraman cım

Anlamiyorum gercekten, dunyanin en buyuk sorumlulugu anne baba olmak, insanlar yillarca dusunuyor, kendini hayatini hazırlıyor, oyle zorla yalanla dolanla olacak sey mi? Nasil boyle seyler dusunebilir bir kadin? Insan esi istemiyorsa eve evcil hayvan bile almaz degil ki cocuk bu, omur boyu maddi manevi sorumluluk. Nasil istenmeden yapilir...
sonra da o adam çocukla ilgilenmeyince sevmeyince evde huzursuzlukla esip gürleyince her şeyden öte onu dinleyen kararlarına saygı duyan başka bir kadınla tanışınca adamdan kötüsü olmaz, son örnekteki kadından kötüsü de olmaz tabii.
insanların evlilikleri böyle böyle bitiyor.
sonra neden kocam beni sevmiyor, benimle ilgilenmiyor, benimle yatmıyor, e sen adama damızlık beygir muamelesi yaparsan adam seninle niye ilgilensin.
bu yorumlarım o yorumu yazan üye için değil bu arada, bu fikirde olan çok kadın var biliyorum, genele yazıyorum yani, tek bir kişiyi merkeze alarak değil.

X