- 19 Haziran 2013
- 24.362
- 92.111
-
- Konu Sahibi Pokahontass
ben esımın kendınden demesını bekledim artık baktım olmuo kendı dedı sonradan...benimde eşim çok istiyor ama bizde 8 aylık evliyiz 27 yaşımdayım ama bi sürü borç ve oturtmaya çalıştığımız bi evlilik var böyle pata küte hazır olmadan çocuk yapınca kötü anne olmaktan veya bebeğinden soğuyan anne olmaktan korktuğum için biraz daha zaman diorum hatamı ediyorumki ????
Ya niye Allahın gücüne gidecek ki? Çocuk yapmayan, yapabilecek imkan varken erteleyen kullarıma darılırım, istese de ben vermem diye bişey mi var?Kızlar selamlar. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım. Bebeğim olsun çok istiyorum. Hatta hayallerimin arasında daha da erken bir yaşta anne olmak vardı gerçi çokta geçkalmış sayılmam. eşimle 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik. Yani tek bir sey hariç herşeyi doya doya yaşadık. gezdik eğlendik vs vs. Artık bir bebeğim olsun istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Büyük sorumluluk diyor,borç var diyor, tatile gidip gelelim bi diyor. Hep arka planlara atıyor Allah korusun korkuyorumda.. Böyle mucize bir olayı arkaya atıp başka şeylere öncelik verince Allahın gücüne gidicekmiş gibi düşünüyorum
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım benNe yapabilirim ki acaba bu durumda ?
korunuyorm bisey olmaz de ilişki sirasinda ama ilac içme hamile kaldigindada ilk 3 ay soylene sonrada gunah aldiramayiz de oldu bittiye getir .adamin keyfinimi beklicen.dogan cocuk bi sekilde buyuyo zaten.hele ilk cocuksa yap bence.ilk cocuk maddi acidan cok sknti olmaz ama 2.3. Olsa dusun derdim.
bızdede tam terstı esım hemen evlenır evlenmez cocuk ıstııyordu bense bıraz evlılık rayına otursun dıye dusunuyordum ama rabbım esımın gonlune gore verdıtedbır alıyor olmamıza ragmen rabbım nasıp ettı hamıle kaldıgımdan berı hıc pısmanlık duymadım cok sukur rabbım ıyıkı nasıp ettı dıyorum sımdı kucagıma alacagım gunu sabırsızlıkla beklıyorum rabbım butun ısteyenlere nasıp etsın ınsallah canım
evet korunuyordukKorunuyor muydunuz?
bu nasıl bir öğüt? şu dediğinizin bir kadını zorla hamile bırakmaktan ne farkı var? adam çocuk istemiyor. çocuğu kadın karnında taşıyor diye tek sorumluluk kadının değil. adamdan o çocuğa bakmasını babalık etmesini bekleyecekseniz onun hazır olmasını da bekleyeceksiniz. karşınızda bir insan var damızlık bir beygir değil. bu nasıl bir fikir yapmayın lütfen, böyle şeyler yazmayın şuraya yarın öbür gün biri dediğinizi ciddiye alır mahkemelik olurlar karı koca. hiç kimse istemediği bir çocuğa bakmakla yükümlü değildir.korunuyorm bisey olmaz de ilişki sirasinda ama ilac içme hamile kaldigindada ilk 3 ay soylene sonrada gunah aldiramayiz de oldu bittiye getir .adamin keyfinimi beklicen.dogan cocuk bi sekilde buyuyo zaten.hele ilk cocuksa yap bence.ilk cocuk maddi acidan cok sknti olmaz ama 2.3. Olsa dusun derdim.
korunuyorm bisey olmaz de ilişki sirasinda ama ilac içme hamile kaldigindada ilk 3 ay soylene sonrada gunah aldiramayiz de oldu bittiye getir .adamin keyfinimi beklicen.dogan cocuk bi sekilde buyuyo zaten.hele ilk cocuksa yap bence.ilk cocuk maddi acidan cok sknti olmaz ama 2.3. Olsa dusun derdim.
bu nasıl bir öğüt? şu dediğinizin bir kadını zorla hamile bırakmaktan ne farkı var? adam çocuk istemiyor. çocuğu kadın karnında taşıyor diye tek sorumluluk kadının değil. adamdan o çocuğa bakmasını babalık etmesini bekleyecekseniz onun hazır olmasını da bekleyeceksiniz. karşınızda bir insan var damızlık bir beygir değil. bu nasıl bir fikir yapmayın lütfen, böyle şeyler yazmayın şuraya yarın öbür gün biri dediğinizi ciddiye alır mahkemelik olurlar karı koca. hiç kimse istemediği bir çocuğa bakmakla yükümlü değildir.
ben erkek olsam ve karımın böyle bir şey yaptığını öğrensem çocuğa adımı verir, onun masraflarını üstlenir ama karımı boşardım, lütfen yazdıklarınızın sonuçlarının nereye varacağını bilerek tavsiye verin, bir evliliğin yıkılmasına sebep olabilirsiniz çünkü.
arkadaşım, "baba" olmaya hazır olmayan bir erkeği kandırıp "baba" yapmak doğru birşey mi?
ya adam hiç hiç hazır değilse?
ya biraz daha çocuk bağı olmadan yaşamak, gezmek, dolaşmak istiyorsa?
sırf "erkek" diye bu hakları o adamın elinden hangi hakla alırsınız?
sonra ne oluyor?
adam diyor ki kadına sen çocukla ilgileniyorsun, ben yalnız kalıyorum, bu evlilikten sıkıldım
sonra kadın ağlıyor, kocam benimle ilgilenmiyor, çocuğun bütün yükü bende
isteyerek çocuk yapan adamlardan bazıları bile bu geçiş döneminde zorlanırken, istemeyen hile ile bir adamı baba yapmak niye?
o çocuğa yazık değil mi? kendisini isteyerek, dört gözle bekleyen bir babaya sahip olmak yerine, mutsuz bir babayla karşılaşmak!
bu ne bencilliktir!
bızdede tam terstı esım hemen evlenır evlenmez cocuk ıstııyordu bense bıraz evlılık rayına otursun dıye dusunuyordum ama rabbım esımın gonlune gore verdıtedbır alıyor olmamıza ragmen rabbım nasıp ettı hamıle kaldıgımdan berı hıc pısmanlık duymadım cok sukur rabbım ıyıkı nasıp ettı dıyorum sımdı kucagıma alacagım gunu sabırsızlıkla beklıyorum rabbım butun ısteyenlere nasıp etsın ınsallah canım
kaçıncı oldu bumarilyn, gel tanışalım arkadaşım
5 yılda uzun bi süre 2,5 yılda istemiş eşiniz ama düşük olmuşben esımın kendınden demesını bekledim artık baktım olmuo kendı dedı sonradan...
ve ben bes yıllık evlıyım