Kızlar kocalarınızı bebek yapmaya nasıl ikna ettiniz? Ben edemiyorum

bızdede tam terstı esım hemen evlenır evlenmez cocuk ıstııyordu bense bıraz evlılık rayına otursun dıye dusunuyordum ama rabbım esımın gonlune gore verdı tedbır alıyor olmamıza ragmen rabbım nasıp ettı hamıle kaldıgımdan berı hıc pısmanlık duymadım cok sukur rabbım ıyıkı nasıp ettı dıyorum sımdı kucagıma alacagım gunu sabırsızlıkla beklıyorum rabbım butun ısteyenlere nasıp etsın ınsallah canım

ben esımın kendınden demesını bekledim artık baktım olmuo kendı dedı sonradan...
ve ben bes yıllık evlıyım

Ya niye Allahın gücüne gidecek ki? Çocuk yapmayan, yapabilecek imkan varken erteleyen kullarıma darılırım, istese de ben vermem diye bişey mi var?

Bence biraz lafını etmeyin, rahat bırakın belki o ister; biri beni böyle sıkıştırsa, ya da çocuk kandırır gibi ikna etmeye çalışsa, isteyeceğim varsa da kaçar valla.

korunuyorm bisey olmaz de ilişki sirasinda ama ilac içme hamile kaldigindada ilk 3 ay soylene sonrada gunah aldiramayiz de oldu bittiye getir .adamin keyfinimi beklicen.dogan cocuk bi sekilde buyuyo zaten.hele ilk cocuksa yap bence.ilk cocuk maddi acidan cok sknti olmaz ama 2.3. Olsa dusun derdim.

Ama bebek iki kişilik bir karar. Tabiki de ikisinin de istemesi gerekir.

Korunuyor muydunuz?

bu nasıl bir öğüt? şu dediğinizin bir kadını zorla hamile bırakmaktan ne farkı var? adam çocuk istemiyor. çocuğu kadın karnında taşıyor diye tek sorumluluk kadının değil. adamdan o çocuğa bakmasını babalık etmesini bekleyecekseniz onun hazır olmasını da bekleyeceksiniz. karşınızda bir insan var damızlık bir beygir değil. bu nasıl bir fikir yapmayın lütfen, böyle şeyler yazmayın şuraya yarın öbür gün biri dediğinizi ciddiye alır mahkemelik olurlar karı koca. hiç kimse istemediği bir çocuğa bakmakla yükümlü değildir.
ben erkek olsam ve karımın böyle bir şey yaptığını öğrensem çocuğa adımı verir, onun masraflarını üstlenir ama karımı boşardım, lütfen yazdıklarınızın sonuçlarının nereye varacağını bilerek tavsiye verin, bir evliliğin yıkılmasına sebep olabilirsiniz çünkü.

arkadaşım, "baba" olmaya hazır olmayan bir erkeği kandırıp "baba" yapmak doğru birşey mi?
ya adam hiç hiç hazır değilse?
ya biraz daha çocuk bağı olmadan yaşamak, gezmek, dolaşmak istiyorsa?
sırf "erkek" diye bu hakları o adamın elinden hangi hakla alırsınız?

sonra ne oluyor?
adam diyor ki kadına sen çocukla ilgileniyorsun, ben yalnız kalıyorum, bu evlilikten sıkıldım
sonra kadın ağlıyor, kocam benimle ilgilenmiyor, çocuğun bütün yükü bende
isteyerek çocuk yapan adamlardan bazıları bile bu geçiş döneminde zorlanırken, istemeyen hile ile bir adamı baba yapmak niye?

o çocuğa yazık değil mi? kendisini isteyerek, dört gözle bekleyen bir babaya sahip olmak yerine, mutsuz bir babayla karşılaşmak!
bu ne bencilliktir!

marilyn, gel tanışalım arkadaşım

Çüjj fikre gel hatta gelmee.. Yapma bunu yapma adamda şok etkisi yaratır. Hadi hissetti kandırıldığını hadi anladı nolacak o zaman

Allah bağışlasın canım. Çok var öyle korunurken hamile kalan. Önce istemeyip sonradan keşke önceden yapsaymışım diye düşünende var. Ama depresyona girende var. Hatta işi çok ciddi boyutlara ulaşan da var.
Geçen haberle de izledim kadın kendi çocuğunu öldürmüş. Lohusalık sendromu varmış zaten doktorlar uyarmış bile bebekle anneyi yalnız bırakmayın diye. Bjk'li bir futbolcunun eşi de intihar etmişti kaç sene önce bu yüzden. Hazır hissetmek önemli.
Herkes kaldıramıyor gerçekten. Bu yüzden evliliği biten birini tanıyorum müşterimiz. Adam çocuk olunca canavara dönüşmüş çünkü istemiyormuş. Hazır hissetmiyorsan zorla olmaz, hele bir erkek için hiç olmaz. Kadın farklı bir varlık annelik iç güdüsü var. Benim annemin arkadaşı asla çocuk yapmak istemiyordu kedileri vardı diyordu al çocuk ne gerek var çocuğa sonra kazara hamile kaldı dedi keşke daha önce doğursaydım :)

Böyle tavsiye mi olur Allah aşkına?
Ne demek adamın keyfini mi bekleyeceksin?
O zaman doğursun her şeyiyle kendisi ilgilensin kadın.
Adamdan da babalık beklemesin böyle saçma bir şey olabilir mi?

Bana böyle bir şey yapılsa kesinlikle boşanırdım.
O yüzden de verdiğiniz tavsiyeler biraz usturuplu olsun.

size adamın teki şu kızı seviyorum ama benımle evlenmıyor dese.

''tut kolundan nikah masasına oturt. onun keyfını mı bekleyeceksın'' mı dıyeceksınız?

nikah olduktan sonra evlilik bir şekilde ilerler diye de destek mi çıkacaksınız.

korkunç gercekten.

korkulur bu kafadaki kadından da erkekten de..

''Allah hepimize bizlere saygı duymayı bilen eşler nasip etsin''

Kocam korunuyorum diye kandirip beni hamile biraksa o dakika bosarim, askimdan olsem de bosarim. Ne demek hayatimin en ciddi kararini benim iradem disinda verecek? Bir insani istemedigi halde anne baba yapmak tecavuzden de agirdir farkinda misiniz?

konu sahibi cevap yazmayıp ööööyyyle bekliyor
ya tırstı bişey yazamayacak
ya da (küçük ihtimal) hak verecek
yorumlardan korktuysan kapat konu sahibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…