Kızlar kocalarınızı bebek yapmaya nasıl ikna ettiniz? Ben edemiyorum

anneyim, iki çocuğum var, para dışında diyorsunuz, bir kere buna katılmıyorum, tüm anneler evde oturmuyor, para sorumluluğunu da alan biriyim şükürler olsun.

her sey benim ustumde değil, evde işler ortak yapılıyor, çocuk bakımı konusunda da hemen hemen her seyi paylaşıyoruz, aksini düşünmem imkansız

asgari ücretle 5-6 çocuk nasıl bakılır? düşünce tarzınızı anlayamıyorum. bizim ortalamanın üzerinde gelirimiz olmasına rağmen 2 çocuk için bile endişe duyuyorum, siz iyi bir kreş, iyi bir okul ücretinden haberdar mısınız?

o zaman adamların şey düşünmesi normal "yaw kadının istemesini beklersen ohhooo. git üstüne atıl işini gör"

o zaman adamların şey düşünmesi normal "yaw kadının istemesini beklersen ohhooo. git üstüne atıl işini gör"
Ay sabahtan beri o kadar laf soleyenlerle tartismamak onlarada kendilerince hak verdgim icun sesimi cikarmadm ama bu kadar igrenclesme ya ne demek atla git isini gor falan ne kadar gunah kecisi aramaya meraklisiniz ben evli kadin koca icin konusuyirum ona buna saldiran pisliklere degil kari koca arasinda bana gore uygun ben gidin baskasindan cocuk yapin demedim herkes kendi kocasini iyi biliyo bende kendimce kendi kocami goz onune alarak soledim ben bole bisey yapsam. Dogrusunuda aciklasam bisey demez olan olmus sonucta bizim cocugumuz diye

Esiniz de kendini hazir hissedene kadar sabredin.
Bu tur konularda birileri illa "onun istemesi onemli degil, cocuga anne bakar, babanin rizasinin onemi yok" gibi seyler soyler. Bu tur laflara kanmayin. Bunu diyenler babasi cocuguna para odemeyince, ilgilenmeyince, tum isi anneye birakinca aglayan insanlar. Islerine gelince "Bu ne bicim baba, babasi degil mi yapacak" demeyi bilirler. :) Babanin onemsizligi, cocuga hem anne, hem baba ilgisi verebilirsen, maddi-manevi babadan hic bir sey beklemezsen olur. Lafla olmaz. E bu da anlamsiz olduguna gore? Sokaktan gecen adamdan bahsetmiyoruz. Babalik da en az annelik kadar sorumluluk isteyen bir sey. Adama zorla, emirvaki olarak bu sorumlulugu yuklemeye hakkiniz yok. Mecbur bekleyeceksiniz. Zaten esiniz bu konuda sizden daha mantikli dusunmus bence.

yoo ben de elin adamı değil kendi kocası da böyle düşünür/düşünüyor da zaten.

o zaman çocuğunuza derrsiniz. çok istiyordum seni babanı kandırdım. aslında seni istemiyordu. sonra napsın kabul etti tabii.

başka zamanlar adam tü kaka, ama işinize gelince de ona "danışmadan" dünyaya bir İNSAN getiriyorsunuz.

Herşeyi doya doya 8 ayda mı yaşadın.Daha evlilik oturmamıştır 8 ayda.Değil 5 yıl,istersen 10 yıl görüş.Aynı çatı altında evli olmak farklı.Sanırım eşin sana göre daha mantıklı,ayakları yere basan biri.Çalışıyor musun bilmiyorum ama,borç varsa bebek ertelenmeli.Yaşın genç.Bir de şu Allah ın gücüne gider olayı nedir?Ne alaka.

Allah kitapta çoğunlukla övünmeyin/güvenmeyin diyor. Çocuk mal para vs. imtihan aracıdır diyor. ne olur doğurun demiyor (töbe töbe)

Valla eger cocugumu bu kadar zor bi durumda dunyaya getirsem ssolerim hic problem degil ama kimi kime kabul ettiriyom anlayamadim o onun babasi tabiki coxugunu kabul etcek tutki evlenir evlenmez hamile kaldin ve ladin adama soyluyo adamda istemiyo daha cok erken aldiralim dedi o zamanda aldircan mi yine kocana bebegini kabul ettircen ayni sey yani terk farkli olan birini hamile olmadan once istemedgini soyluyo biride hamile kaldiktan sonra istemiyorum diyo.burda tel sorun kadinin cocuk isteyerek kocasina oyun yapmasimi koca onun kocasi seviyo sadece biraz erken yapmak icin bu fikri dusundu adam icin bi sene sonra bi sene once fark etmiyo ama kadin biran once anne olmak istiyo bu kadar masum bi istegi alip yok su yok bu yaptiniz hedefe gidilen yolda her yol mubahtir annelik bu ertelemeye gelmez .

Kocayi aldatarak, kandirarak cocuk mu yapilir yahu? Bu neyin cesareti, nasil bir zinhiyet? Bir de cok mantikli, cok matah bir seymis gibi "akil vermek" adina anlatilmasi... Bu bilincsizlik... Bu cehalet beni cildirtiyor.

sen kocanı kandırıyor musun kandırmıyor musun bu durumda?
evlilik/hayat için en önemli olan konulardan birinde?
bütün ömrünzü etkileyecek bir konuda?

soru bu

Kocayi aldatarak, kandirarak cocuk mu yapilir yahu? Bu neyin cesareti, nasil bir zinhiyet? Bir de cok mantikli, cok matah bir seymis gibi "akil vermek" adina anlatilmasi... Bu bilincsizlik... Bu cehalet beni cildirtiyor.
Kesinlikle bu nasıl bir cesaret ve nasıl bir zihniyet!!!!

sen kocanı kandırıyor musun kandırmıyor musun bu durumda?
evlilik/hayat için en önemli olan konulardan birinde?
bütün ömrünzü etkileyecek bir konuda?

soru bu
Bnim bole bi oyuna ihtiyacim yoktu cunku kocamda bnde cok istiyoduk ve evlenir evlnmez hamile kaldim sukur

Anne olmak hakkın tabi eşin beklemekte çok kararliysa beklemekte doktora konturole gidin sorun varsa tedavi olursunuz aradan zaman geçip eşin istediğinde tedavi ile uğraşmayın hemen çocuk olmuyor olanlar çok şanslı bizim de olmuyor eşim azosperm (sıfır sperm) allah artmasın

ya ben senin özel hayatına bir şey demedim ki. ama sen de kabul ettin sonunda bunun OYUN/HİLE olduğunu şükür
Oyun oldugunu zaten hic inkar etmedim ama cocuk sahibu olmk icin eger ikinci cocugu istersem ve esim istemezse bnu yparimcunku esim bni ne ikinci cocuktan nede evladini kardesten mahrum birakmaya hakki yok.mesela suanfa o istemiyo bende ona hak veriyorum bebegimiz iki uc yasina gelince dusunuyoruz ama olursada hayr demeyiz

Sonra ki yorumlarını yorum yaptıktan sonra gördüm. Senin gibi henüz yapısal olarak büyümemiş insanların anne olmadan önce evlenmemesi lazım.Önce belirgin bir olgunluğa erişmen lazım.Sen at gözlüklerini takmışsın oyuncak isteyen bebeler gibi insanların yorumlarını yargılıyorsun.Biz ne bilelim elin kocası nasıl ikna edilir.Adam borçlarım var diyor,daha 8 aylık evli,gezip tatil yapmak istiyor.Burda senden yaşça büyük,evlilikleri yılları geçmiş insanlar,yani senin geçtiğin yoldan geçen insanlar sana üzülmemen,pişman olmaman,sağlıklı bir evlilik yürütmen için hayat tecrübeleriyle fikir veriyor.Sen ukalaca yorum yapıp bi de halaaaa basına demeç verir gibi açıklama yapıyorsun.

Kusura bakma,babalığa hazır olmayan adamı ikna etme yöntemlerini veripte kimsenin evliliğine babalığına analığına sebebp olamayız.ALLAH'IN GÜCÜNE GİDER
Sen ancak şu dilden anlarsın :

sen hâlâ kendinden bahsediyorsun. konu prensip meselesi. SIRF sen istiyorsun diye, eşini kandırarak çocuk yapnmak doğru mu/ ahlaki mi/ etik mi?

kendinden bahsetme evet veya hayır

sen hâlâ kendinden bahsediyorsun. konu prensip meselesi. SIRF sen istiyorsun diye, eşini kandırarak çocuk yapnmak doğru mu/ ahlaki mi/ etik mi?

kendinden bahsetme evet veya hayır
Evet dogru cunku kimse gunahsiz temiz degil burda beni yargilarken herkes sutten cikmis ak kasik gbi konusuyo benim yetisme tarzim cevrem bnu uygun goruyo k.bakma baskalari adina konusamam kendim icin etik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…