- 19 Ağustos 2010
- 4.604
- 3.549
-
- Konu Sahibi Pokahontass
anneyim, iki çocuğum var, para dışında diyorsunuz, bir kere buna katılmıyorum, tüm anneler evde oturmuyor, para sorumluluğunu da alan biriyim şükürler olsun.Zateb anne olanlar bilir para disinda butun sorumluluk anneye ait baba ne kadar katkida bulunabilir cocugaki her zaman hersey kadinlarun ustunde bgun asgari ucretle 5 6 cocuk bakan var allah rizkini verir bu kadar korkulmaz cocuktan tabikide bu arada lafim size degil sadece yorumunuza ek biseyler kattim
Bak canim sen kimseyi dinleme ama kocani hic dinleme erkeklerin keyfini beklersen ne anne olursun ne anneanne ne babaanne onlar sen ben gbi bilemezler annelik ne nasil bisey. Hayat hizla geciyo guzelligin gencligin kuvvetin varsa anne olursun hemen sonrasini iyi toparlarsin dogumdan sonra al karsina konus baktin hala olumsuz dusunuyo oyuna getir yap bebeguni
Ay sabahtan beri o kadar laf soleyenlerle tartismamak onlarada kendilerince hak verdgim icun sesimi cikarmadm ama bu kadar igrenclesme ya ne demek atla git isini gor falan ne kadar gunah kecisi aramaya meraklisiniz ben evli kadin koca icin konusuyirum ona buna saldiran pisliklere degil kari koca arasinda bana gore uygun ben gidin baskasindan cocuk yapin demedim herkes kendi kocasini iyi biliyo bende kendimce kendi kocami goz onune alarak soledim ben bole bisey yapsam. Dogrusunuda aciklasam bisey demez olan olmus sonucta bizim cocugumuz diyeo zaman adamların şey düşünmesi normal "yaw kadının istemesini beklersen ohhooo. git üstüne atıl işini gör"
Ay sabahtan beri o kadar laf soleyenlerle tartismamak onlarada kendilerince hak verdgim icun sesimi cikarmadm ama bu kadar igrenclesme ya ne demek atla git isini gor falan ne kadar gunah kecisi aramaya meraklisiniz ben evli kadin koca icin konusuyirum ona buna saldiran pisliklere degil kari koca arasinda bana gore uygun ben gidin baskasindan cocuk yapin demedim herkes kendi kocasini iyi biliyo bende kendimce kendi kocami goz onune alarak soledim ben bole bisey yapsam. Dogrusunuda aciklasam bisey demez olan olmus sonucta bizim cocugumuz diye
Herşeyi doya doya 8 ayda mı yaşadın.Daha evlilik oturmamıştır 8 ayda.Değil 5 yıl,istersen 10 yıl görüş.Aynı çatı altında evli olmak farklı.Sanırım eşin sana göre daha mantıklı,ayakları yere basan biri.Çalışıyor musun bilmiyorum ama,borç varsa bebek ertelenmeli.Yaşın genç.Bir de şu Allah ın gücüne gider olayı nedir?Ne alaka.Kızlar selamlar. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım. Bebeğim olsun çok istiyorum. Hatta hayallerimin arasında daha da erken bir yaşta anne olmak vardı gerçi çokta geçkalmış sayılmam. eşimle 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik. Yani tek bir sey hariç herşeyi doya doya yaşadık. gezdik eğlendik vs vs. Artık bir bebeğim olsun istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Büyük sorumluluk diyor,borç var diyor, tatile gidip gelelim bi diyor. Hep arka planlara atıyor Allah korusun korkuyorumda.. Böyle mucize bir olayı arkaya atıp başka şeylere öncelik verince Allahın gücüne gidicekmiş gibi düşünüyorum
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım benNe yapabilirim ki acaba bu durumda ?
Herşeyi doya doya 8 ayda mı yaşadın.Daha evlilik oturmamıştır 8 ayda.Değil 5 yıl,istersen 10 yıl görüş.Aynı çatı altında evli olmak farklı.Sanırım eşin sana göre daha mantıklı,ayakları yere basan biri.Çalışıyor musun bilmiyorum ama,borç varsa bebek ertelenmeli.Yaşın genç.Bir de şu Allah ın gücüne gider olayı nedir?Ne alaka.
Valla eger cocugumu bu kadar zor bi durumda dunyaya getirsem ssolerim hic problem degil ama kimi kime kabul ettiriyom anlayamadim o onun babasi tabiki coxugunu kabul etcek tutki evlenir evlenmez hamile kaldin ve ladin adama soyluyo adamda istemiyo daha cok erken aldiralim dedi o zamanda aldircan mi yine kocana bebegini kabul ettircen ayni sey yani terk farkli olan birini hamile olmadan once istemedgini soyluyo biride hamile kaldiktan sonra istemiyorum diyo.burda tel sorun kadinin cocuk isteyerek kocasina oyun yapmasimi koca onun kocasi seviyo sadece biraz erken yapmak icin bu fikri dusundu adam icin bi sene sonra bi sene once fark etmiyo ama kadin biran once anne olmak istiyo bu kadar masum bi istegi alip yok su yok bu yaptiniz hedefe gidilen yolda her yol mubahtir annelik bu ertelemeye gelmez .yoo ben de elin adamı değil kendi kocası da böyle düşünür/düşünüyor da zaten.
o zaman çocuğunuza derrsiniz. çok istiyordum seni babanı kandırdım. aslında seni istemiyordu. sonra napsın kabul etti tabii.
Valla eger cocugumu bu kadar zor bi durumda dunyaya getirsem ssolerim hic problem degil ama kimi kime kabul ettiriyom anlayamadim o onun babasi tabiki coxugunu kabul etcek tutki evlenir evlenmez hamile kaldin ve ladin adama soyluyo adamda istemiyo daha cok erken aldiralim dedi o zamanda aldircan mi yine kocana bebegini kabul ettircen ayni sey yani terk farkli olan birini hamile olmadan once istemedgini soyluyo biride hamile kaldiktan sonra istemiyorum diyo.burda tel sorun kadinin cocuk isteyerek kocasina oyun yapmasimi koca onun kocasi seviyo sadece biraz erken yapmak icin bu fikri dusundu adam icin bi sene sonra bi sene once fark etmiyo ama kadin biran once anne olmak istiyo bu kadar masum bi istegi alip yok su yok bu yaptiniz hedefe gidilen yolda her yol mubahtir annelik bu ertelemeye gelmez .
Kesinlikle bu nasıl bir cesaret ve nasıl bir zihniyet!!!!Kocayi aldatarak, kandirarak cocuk mu yapilir yahu? Bu neyin cesareti, nasil bir zinhiyet? Bir de cok mantikli, cok matah bir seymis gibi "akil vermek" adina anlatilmasi... Bu bilincsizlik... Bu cehalet beni cildirtiyor.
Bnim bole bi oyuna ihtiyacim yoktu cunku kocamda bnde cok istiyoduk ve evlenir evlnmez hamile kaldim sukursen kocanı kandırıyor musun kandırmıyor musun bu durumda?
evlilik/hayat için en önemli olan konulardan birinde?
bütün ömrünzü etkileyecek bir konuda?
soru bu
Bnim bole bi oyuna ihtiyacim yoktu cunku kocamda bnde cok istiyoduk ve evlenir evlnmez hamile kaldim sukur
Anne olmak hakkın tabi eşin beklemekte çok kararliysa beklemekte doktora konturole gidin sorun varsa tedavi olursunuz aradan zaman geçip eşin istediğinde tedavi ile uğraşmayın hemen çocuk olmuyor olanlar çok şanslı bizim de olmuyor eşim azosperm (sıfır sperm) allah artmasınKızlar yorumlarınız için teşekkürler ama sizden aksi bir nasihat yada destek istemedim. Benimle aynı durumu yaşayanlar var ise onlar ikna edebildilermi nasıl yaptılar diye soru yönelttim. 5 yıllık yada 20 yıllık sonuçta tanıdığım adam ile evlendiğim adam aynı kişi. ben bu adamdan koca da babada olabilir diye düşünüyo olmasaydım evliliğe adım atmazdım heraldeyada yorum yazarken lütfen daha gençsin baskı yapma vs vs gibi yorumlarda bulunmazsanız sevinirim. Bende biliyorum baskıyla cocuk sahıbı olamayacagımı. Sadece kocayı yumuşatmanın yolları varmıdır diye merak ettim
Oyun oldugunu zaten hic inkar etmedim ama cocuk sahibu olmk icin eger ikinci cocugu istersem ve esim istemezse bnu yparimcunku esim bni ne ikinci cocuktan nede evladini kardesten mahrum birakmaya hakki yok.mesela suanfa o istemiyo bende ona hak veriyorum bebegimiz iki uc yasina gelince dusunuyoruz ama olursada hayr demeyizya ben senin özel hayatına bir şey demedim ki. ama sen de kabul ettin sonunda bunun OYUN/HİLE olduğunu şükür
Sonra ki yorumlarını yorum yaptıktan sonra gördüm. Senin gibi henüz yapısal olarak büyümemiş insanların anne olmadan önce evlenmemesi lazım.Önce belirgin bir olgunluğa erişmen lazım.Sen at gözlüklerini takmışsın oyuncak isteyen bebeler gibi insanların yorumlarını yargılıyorsun.Biz ne bilelim elin kocası nasıl ikna edilir.Adam borçlarım var diyor,daha 8 aylık evli,gezip tatil yapmak istiyor.Burda senden yaşça büyük,evlilikleri yılları geçmiş insanlar,yani senin geçtiğin yoldan geçen insanlar sana üzülmemen,pişman olmaman,sağlıklı bir evlilik yürütmen için hayat tecrübeleriyle fikir veriyor.Sen ukalaca yorum yapıp bi de halaaaa basına demeç verir gibi açıklama yapıyorsun.Kızlar selamlar. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım. Bebeğim olsun çok istiyorum. Hatta hayallerimin arasında daha da erken bir yaşta anne olmak vardı gerçi çokta geçkalmış sayılmam. eşimle 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik. Yani tek bir sey hariç herşeyi doya doya yaşadık. gezdik eğlendik vs vs. Artık bir bebeğim olsun istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Büyük sorumluluk diyor,borç var diyor, tatile gidip gelelim bi diyor. Hep arka planlara atıyor Allah korusun korkuyorumda.. Böyle mucize bir olayı arkaya atıp başka şeylere öncelik verince Allahın gücüne gidicekmiş gibi düşünüyorum
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım benNe yapabilirim ki acaba bu durumda ?
İlk konuyu açarken yazdığım şeyi ısrarla tekrar yazıyorum ki ayaklanan halk önce tekrardan okuyup bir idrak etsin konuyu ok !! kocama zorla sahip olucak bir insan değilim onu aldatıp kendimi bir şekilde hamile bıraktırıcak da değilim, hani bazılarınızın alaycı gibi yazdığı yöntemler var ya sarhoşluk prezervatif delinmesi vs gibi şeyler.
Ben çocukmusum daha ya hani şu işaretiyaptım diye haklısınız bu işaret kullanılınca ben kesinlikle çocuk sahibi olamam. Bu işareti yapmamda ki sebep yazıda da belirttiğim gibi sizden fikir almak için konu açtım daha yaşın erken vs diyenlere yönelik yaptım. Yaşımın, Yaşadıklarımın, Eşimle diyalogumun, evimdeki maddi durumun farkında olupta konu açtım. Bana yaşın daha genç, hayatınızı yaşayın, ev düzeni oturtun vs die öğüt verenlereydi o ikonum. herkez yaptığı yorumun alaycılığı kadar algıladı o ikonu aslında.
Ben kimseden evliliğim ile ilgili öğüt istemedim, tekrar söylüyorum bu durumu yaşayan varsa eşleriyle nasıl bir konuşma yaptılar neler söylediler çocuk fikrine sıcak bakmasını nasıl sağladılar bunu öğrenmek istemiştim ama burda sanırım kk vatandaşları kendilerini aşıp yardım isteyen kişilerin daha çok üzerine giderek, konuyu saptırıp farklı yerlere çekerek prim yapılıyor =)
Konu açtığıma göre tabiki de yapılan her yoruma açığım ama yazmadan önce dikkatli okuyupta algılamak ve daha sonrasında yorum yaparsanız polemik yaşanacağını sanmıyorum.
Yaptığınız yorumlara yetişmek gerçekten yorucuydu. Şimdi bu ayaklananları alkışlıyorum
Çünkü benim yardım isteme konumu sabote ederek kocamdan gizli onu kullanarak nasıl çocuk sahibi olunur konusuna çevirdiler. Teşekkürler..
Oyun oldugunu zaten hic inkar etmedim ama cocuk sahibu olmk icin eger ikinci cocugu istersem ve esim istemezse bnu yparimcunku esim bni ne ikinci cocuktan nede evladini kardesten mahrum birakmaya hakki yok.mesela suanfa o istemiyo bende ona hak veriyorum bebegimiz iki uc yasina gelince dusunuyoruz ama olursada hayr demeyiz
Evet dogru cunku kimse gunahsiz temiz degil burda beni yargilarken herkes sutten cikmis ak kasik gbi konusuyo benim yetisme tarzim cevrem bnu uygun goruyo k.bakma baskalari adina konusamam kendim icin etiksen hâlâ kendinden bahsediyorsun. konu prensip meselesi. SIRF sen istiyorsun diye, eşini kandırarak çocuk yapnmak doğru mu/ ahlaki mi/ etik mi?
kendinden bahsetme evet veya hayır