Kızlar kocalarınızı bebek yapmaya nasıl ikna ettiniz? Ben edemiyorum

Kızlar yorumlarınız için teşekkürler ama sizden aksi bir nasihat yada destek istemedim. Benimle aynı durumu yaşayanlar var ise onlar ikna edebildilermi nasıl yaptılar diye soru yönelttim. 5 yıllık yada 20 yıllık sonuçta tanıdığım adam ile evlendiğim adam aynı kişi. ben bu adamdan koca da babada olabilir diye düşünüyo olmasaydım evliliğe adım atmazdım heralde :KK66: yada yorum yazarken lütfen daha gençsin baskı yapma vs vs gibi yorumlarda bulunmazsanız sevinirim. Bende biliyorum baskıyla cocuk sahıbı olamayacagımı. Sadece kocayı yumuşatmanın yolları varmıdır diye merak ettim :KK47:

Iste maalesef hayat o guveni silip atabiliyor. Allah asiri mutlu etsin sizi daimi bir evliliginiz olsun kimsenin gozu olmasin ama sen olumsuz yorum dedigin fikirler tecrube ve gercekler.
Esini hayatinizi tumden degistirecek seye ikna etmek icin evliliginiz erken. Yasiniz tercih meselesi.

Biz evlendiğimzde eşim askere gitti bir buçuk senemiz ayrı geçti ama gelir gelmez bebek iştedi çünkü bütün arkadaşlarınn bebeği vardı bn korkyordm doğumdan sonra bebekleri seve seve arkadaşlarında baskısıyla denedik. Hiç korunmamış ve ilaç almamış olmama rağmen 9 ay hamile kalamadım ve çok üzüldm dua ettim hep çok şükür bir evladım var şu an :) en İyi yol teşvik kısacası borç harç bahane :KK66:

Kızlar selamlar. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım. Bebeğim olsun çok istiyorum. Hatta hayallerimin arasında daha da erken bir yaşta anne olmak vardı gerçi çokta geçkalmış sayılmam. eşimle 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik. Yani tek bir sey hariç herşeyi doya doya yaşadık. gezdik eğlendik vs vs. Artık bir bebeğim olsun istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Büyük sorumluluk diyor,borç var diyor, tatile gidip gelelim bi diyor. Hep arka planlara atıyor Allah korusun korkuyorumda.. Böyle mucize bir olayı arkaya atıp başka şeylere öncelik verince Allahın gücüne gidicekmiş gibi düşünüyorum :cry:
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım ben :KK43: Ne yapabilirim ki acaba bu durumda
?
Bence eşin haklı, beraber olmak başka evlilik başka, daha çok erken Çocuk için.

Bence esin hakli. Bana sorsalar cocuk istemek icin cok erken. Ben bir avukatim ve aile sorunlari uzerine calisiyorum. Her ne kadar 5 yillik bir gecmisiniz olsada henuz evliliginiz cok yeni. Evlilik ile flort donemini bir sayamazsin. Bence en az 2 yil beklemelisiniz. Allah in ne diyecegini bilemezsin ve sen sirf bebek istegi icin Allah in gucune gider fikri ile kendini kitliyorsun.
Zorla bebek yapmaya kalkarsan esin bebegi sevmeye bilir ve gelecekteki hayallerinin olmayisindan onu sorumlu tutabilir. Bu butun evlilik hayatinizi cehenneme cevirebilir.

Herseyin disinda esini ben cocuk istiyorum diye ikna edemezsin. Mumkun degil. Ne zaman cevrenizde bebekli arkadaslariniz olacak onlarla hasir nesir olacaksiniz ancak o zaman ozenir. Babalik fikri oturur yuregine.

yine de tekrar ediyorum ki suan esin hakli.

2. sayfayı ve sonraki bir kaç sayfayı okumadıysanız, bir okuyun derim...

16. Sayfaya kadar okudum bana yazdiklarinizi.burada sonuçta herkes düşündüğünü yaziyor tabiki eleştiri olucak ama bazi arkadaşlar bana çok agir konuşmuş daha kibar bir eleştiri yapabilirsiniz.neyse tartismak istemiyorum.su şekilde düşünerekyazdigimi belirtmek isterim.bbirçok anne adayi sirf esi istemiyor diye ertelediği için ileride çocuk sahibi olamiyor .elbette iki kişilik bir karar olmali .ama adam istemiyosa kadinin annelik hakkinida elinden almamali yazik degilmi anne olmak isteyen kişiye o zaman adamin yaptigida bencillik.neyse ben fikrimi söyledim.konu sahibi sende beni kotu ornek olarak gör ve dedigimi yapma sakin ne diyim.yazmasaydim keşke.lütfen bir kişi daha beni eleştirmeye kalkmasin çokmmoralim bozuldu.eleştirinin de bir dozu olur. Dahada yazmicam bu konuya.benim mesajimi görmemiş okumamis olsun konu sahibi de.hadi iyi geceler.

bi defa erkegin ikna edilmesi diye bir sey yok..iki tarafta bunu istemeli..
5 yillik evliyim,evliligimizin ilk gununden beri esim cocuk istedi ben hazir degildim.
3 sene erteledik bu sureci,sonra cok sukur icime o duygu geldi yani anne olma fikri bana hos gelmeye basladi ve Allaha sukur yavrumu kucagima aldim.
ama iki taraf annelik ve babalik fikrine kendimizi alistirmis olmamiza ragmen bebegin eve gelmesi cok apayri bi surec.
3umuzun birbirine ve aile olma fikrine adapte olmamiz 1 yili buldu.:KK5:
yasin daha cok kucuk,hicbir seye gec kalmis degilsin.
evliliginin tadini cikar,esin kendi istesin senin iknan ile olmaz bu..

16. Sayfaya kadar okudum bana yazdiklarinizi.burada sonuçta herkes düşündüğünü yaziyor tabiki eleştiri olucak ama bazi arkadaşlar bana çok agir konuşmuş daha kibar bir eleştiri yapabilirsiniz.neyse tartismak istemiyorum.su şekilde düşünerekyazdigimi belirtmek isterim.bbirçok anne adayi sirf esi istemiyor diye ertelediği için ileride çocuk sahibi olamiyor .elbette iki kişilik bir karar olmali .ama adam istemiyosa kadinin annelik hakkinida elinden almamali yazik degilmi anne olmak isteyen kişiye o zaman adamin yaptigida bencillik.neyse ben fikrimi söyledim.konu sahibi sende beni kotu ornek olarak gör ve dedigimi yapma sakin ne diyim.yazmasaydim keşke.lütfen bir kişi daha beni eleştirmeye kalkmasin çokmmoralim bozuldu.eleştirinin de bir dozu olur. Dahada yazmicam bu konuya.benim mesajimi görmemiş okumamis olsun konu sahibi de.hadi iyi geceler.

yanlış anladığın bi kısım var o zaman kadınlık hakkı filan elinden alındığı yok tek başına üreyemez doğanın kanunu bu hak tek başına onun değil yani. ikincisi adam hiçbi zaman istemem demiyo daha yeni evliyiz borçlar var tatil yapamadık diyo ki bunlar konu sahibininkinden çok daha mantıklı şeyler.

Kızlar selamlar. 8 aylık evliyim 24 yaşındayım. Bebeğim olsun çok istiyorum. Hatta hayallerimin arasında daha da erken bir yaşta anne olmak vardı gerçi çokta geçkalmış sayılmam. eşimle 5 yıllık bir birliktelikten sonra evlendik. Yani tek bir sey hariç herşeyi doya doya yaşadık. gezdik eğlendik vs vs. Artık bir bebeğim olsun istiyorum ama eşimi ikna edemiyorum. Büyük sorumluluk diyor,borç var diyor, tatile gidip gelelim bi diyor. Hep arka planlara atıyor Allah korusun korkuyorumda.. Böyle mucize bir olayı arkaya atıp başka şeylere öncelik verince Allahın gücüne gidicekmiş gibi düşünüyorum :cry:
çokta fazla üzerine gidip baskı yapmakta istemiyorum açıkçası korkuyorum sırf benim ısrarımdan kaynaklı kabul edicek diye. Oda istesin diye bekliyorum ama sabırsızım ben :KK43: Ne yapabilirim ki acaba bu durumda
?

Bende 24 yaşında evlendim ve evliliğimin oturmasını ve borçlarımızın hafiflemesini bekledik çok şükür şuan ikimizde isteğiyle hamileyim bence sende evliliğin tadını çıkar 8 aylık evlilik çok kısa 2 yıl geçmeden anlamıosun bu arada şuan 27 yaşındayım evet bende daha genç anne olmak isterdim ama bekarkende evli çocuksuzkende her anımın tadını çıkardım şimdide allah nasip ederse bebeğimle tadını çıkarıcam bebek kararı ikinizinde istemesiyle sorumluluğuyla olucak bişey çünkü kadınlar doğuştan anne ama erkekler bebek doğduktan sonra baba oluyorlar eşimde çok heyecanlı ama şuan senin kadar derin duygular hissedemiyorum dio çünkü ne benim acılarımı hissedio nede bebişin hareketlerini kucağına alınca görücek nasıl bir duygu olduğunu o yüzden senin zorlamanla olursa eğer en güzel zamanlarında (hamilelikte) yanlız kalabilirsin belki bence zamana bırak acele etme allah ne zaman nasip edicek bilemeyiz

ben de 9 aylık olucam birkaç gün sonra işk zamanlar eşim nedense çok karşıydı (sanırım benim hala okuyor olmam, borçlarımızın bitmemiş olması nedeniyle) ama benim babam kendini artık kötü hissediyor. her fırsatta çocuk istediğini bi şekilde dile getirdi. ben okuyorken nasıl olur dedik, biz bakarız annen bakar sen okuldayken dediler. borç var diyoruz rızkını Allah verir, hem biz varız diyolar. (bu evliliğimin 3.ayında oldu bu arada) Onlar öyle diyince eşim de istedi birden. ama görsen varya nasıl heyecanlı. bir buçuk yaşında bir yeğeni var onu her gördüğünde daha da çok istiyor. gerçi 5 ay geçti hala yok bişey bence ailen de çocuk istediklerini belli etsinler bir de hep çocuklu bebekli ortamlara sok

Canim benim en önemlisi okulum var
bankaciyim ama okul öncesi öğretmenliği okuyorum 2. Sınıfım :)))))
2 yil var okulumun bitmesine :KK66:
Ben en çok onu düşünüyorum çocuk yüzünden okulumdan geri kalırsam suçlarım diye korkuyorum çocuğu. Eşim çocuk deyip durmasa düşünmem yanu .
Bence de haklısın hemen düşünme gez toz valla insanın eşiyle gezmesi çok güzel :)
Benim de okulum var ve bitmesine 2 sene var, Muhtemelen geri kalıcaksın bi şekilde yani ben kendim için de öyle düşünüyorum. ama toparlanmayacak şey değil, hele ki çocuğuna bakacak biri varsa yanında (anne,kayınvalide gibi...) İnsanın eşiyle gezmesi de çocuğuyla gezmesi de özel, eğer eşin istiyorsa yine de bir düşün.
:)

?
canim nasil korunuyosunuz bilmiyorum onu sole ona gore bi cozum onercem sana

?
Eger korunan sensen ilac yada spiralle ilaci kullanma esinin haberi olmadanda spirali cikart ve esine korunmaya gerek kalmadgini yani o kendini geri tutuyosa geri tutmasin sonra kolaylikla hamilr kalirsin yasin genc hamile kalincada spiral kaymis ole hamile kaldim dersin

?
Bak canim sen kimseyi dinleme ama kocani hic dinleme erkeklerin keyfini beklersen ne anne olursun ne anneanne ne babaanne onlar sen ben gbi bilemezler annelik ne nasil bisey. Hayat hizla geciyo guzelligin gencligin kuvvetin varsa anne olursun hemen sonrasini iyi toparlarsin dogumdan sonra al karsina konus baktin hala olumsuz dusunuyo oyuna getir yap bebeguni

Bak canim sen kimseyi dinleme ama kocani hic dinleme erkeklerin keyfini beklersen ne anne olursun ne anneanne ne babaanne onlar sen ben gbi bilemezler annelik ne nasil bisey. Hayat hizla geciyo guzelligin gencligin kuvvetin varsa anne olursun hemen sonrasini iyi toparlarsin dogumdan sonra al karsina konus baktin hala olumsuz dusunuyo oyuna getir yap bebeguni

sonra adam ben bebek istemiyorum deyip evi terk ettiğinde siz sahip çıkarsınız artık..

X