Doğuma Hazırlık kızlar kızıma isim arıyorum bir bakın lütfen....

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
E
Esila, ela, sahra, almila, lila, samira.

E

Esila, ela, sahra, almila, lila, samira.

Dilaya uygun bitek deva ismi geliyor aklima..
önerileriniz için teşekkür ederim kızlar benim eşime önerdiğim isimler arasında deva almila var ama almila nın söylenişi zor diyor anneler söyleyemez diyor deva için de ilaç gibi diyor beğendiremiyorum dora dedim kaba diyor kendisi buldu bir tane MAYSA türkmencede ilkbaharda açan çiçek demekmiş bebiş de mayıs ayında doğuyor ya uygun diyor ama onu da ben beğenemiyorum.

mina olabilir son zamanda epey popüler ama dila'ya yakın gibi ya da dilara olsun mesela:)

maysa da bi tuhaf durdu. Bu arada neden isimler uyakli olmali ki? İki oglum var isimleri kelalaka. Yani uysun diye ugrasmadim.

Peygamber efendimizin sav en sevdigi kiz ismi zeyneptir. Bu yuzden esinin ismini degistirip zeynep yapmistir. Hatta kizinin ismini bile zeynep koymustur. Bi düşün? Her cocuk isminin anlamiyla yasar. Farkli koynak adina uyduruk isimler koymaya basladi millet.

evet canım maysa bir tuhaf gibi ısınamadım isimleri uyması konusu her anneye göre değişir sen uyumlu olsun istemeyebilirsin elbette ama ben çok severim uyumlu isimleri. ayrıca doğum tarihleri falan bile aynı isimleri de uyumlu olsun istedim ama tabiki uysun diye abuk subuk isim koymayacağım bu konuyu da o yüzden açtım zaten yardım için.

Dilan olabilir. Ama bu uyumlu isim olayı ikinci isim uyumu aramadan da çocuğunuza koyacağınız kadar içinize sinen bir isimse güzel. Öteki türlü çocuğa haksızlık oluyor hakikaten ve çocuk ilerde kendi ismi ona uydurulan ismin gerisinde gibi geliyorsa rahatsız oluyor.

Çok eski isimleri tercih etmezdim ben. Ama Maysa gibi hiç duyulmamış bir isim de koymak istemem, isim çocuğa zorluk çıkarmamalı. Alya ya da Arya da güzel ve uyabilecek isimler bence. Bu zorlu ve keyifli telaşta kolay gelsin diyorum :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…