• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar kızım ne su içiyor ne de kahvaltı yiyor lütfen yardım

xoxzgem83

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Ağustos 2008
16
0
86
41
Ağrı
öncelikle merhabalar.kızım 6 aylık çalıştığım için ek gıdaya erken başlamak zorunda kaldım.yemeği yedikten sonra hiçbir şekilde su içiremiyorum.boğazını alıyor kusacak gibi oluyor.bende yediklerini de çıkarır diye zorlamıyorum.ayrıca kahvaltı karışımıda midesini bulandırıyor.ayrı ayrı versem yermi?suya nasıl alıştırmalıyım?sositososito

kahvaltıyı ayrı ayrı vermek daha iyi tabi, yiyebiliyorsa öyle ver. suyu da yemekten hemen sonra değil de yarım saat sonra falan vermeyi dene istersen, midesi dolu olunca içmek istemiyordur belki

benimkide ne bulamaç nede ayrı ayrı hiçbir şekilde sabah birşey yemiyor. doktorumuz yumurtasını peynirini çorbasına meyvesine katın dedi. birde 2. dişinide çıkartmak üzere çıkartsın yemeye başlayabilir dedi. ayrıca su sorunu bizde de var kavga dövüş kaşıkla vermeye çalışıyorum devamlı kabızız tabi:(

benim bebeğimede su içiremiyordum hatta meyve suyu,ıhlamıur vs... tabi kaka yapmaktada sorun yaşadık o esnada en sonunda multitabs diye bir vitamin ilacı var onun damlalığıyla oynaya oynaya verdim bir hafta içinde alıştı azar azar o damlalığı çiğnerken oynarken su içmiş oldu şimdi tüm sıvıları alıyor ben böyle alıştırdım o bile fark etmeden alışmış oldu.Multitabs kullanıyorsanız damlalığını atmayın çok şeye lazım oluyor:)

benim kizim basta su icerken zorlaniyordu sonra hipp mamalarina ait konsantre bi icecek var boyle sivi icmeyi reddeden bebekler icin suyun tadini 1damla koyuyorsun cok lezzetli yapiyor onu tavsiye etti dr kizim elmali naneli sine bayiliyor zamanla alisti simdi direk suyu iciyor ustelik sabahta o bulamac gibi kahvaltiyla taze meyva suyu istiyor vermezsem uuuuuuuu diye bagiriyor turkiyede o konsantre varmi bilmiyorum ama dilerseniz 2kayisiyi kaynatin yada elmayi belki icer sonrada zamanla alisir

benimkide bardakda içmek istiyor biberonu reddediyor mamayı bile bardakda su içer gibi içmek istiyor alıştırsam mı zorlanır mıyım acaba
su verdiğimde ceylinde tıkanıyor yutkunamıyor kızlar bu normal mi yoksa boğaz enfeksiyonundan yapar mı enfeksiyon bulgusu da yok ama anlayamadım

kızlar teşekkür ederim.ben biberonada alıştıramadım.bu nedenle kaşıkla vermeye çalışıyorum.ama olmıyor.suluklada almak istemiyor.büyük insan gibi dudaklarını kilitliyor açmak ne mümkün

Bende çıldırıyorum.Oğlum ne kahvaltısını yiyor, ne çorbalarını ne de meyve sularını. Bundan 1 veya 1.5 ay öncesine kadar nispeten daha iyi idi. Şimdiyse kaşığı reddediyor. Suyu zaten oldum olası hiç sevmedi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Doktorumuz kilosu iyi sakın zorlama dedi ama yine de engel olamıyorum kendime. Psikolojim çok bozuldu bugün ağlama krizim tuttu.

benim kuzucuk 2 gündür su içmeye başladı nasıl mı? bardakla lıkır lıkır içiyor büyük insan gibi....şimdiye kadar sulukla biberonla veya çay kaşığıyla denemiştim...artık bardakla içiyor...

yasoncum bunu nasıl başardın ben su verirken sanki acı bişey veriyormuşum gibi suratını buruşturuyor

yasoncum bunu nasıl başardın ben su verirken sanki acı bişey veriyormuşum gibi suratını buruşturuyor

canım bilmiyorum nasıl oldu :) önceden çay kaşığıyla biberon ve sulukla vermeye çalışıyordum istemiyordu içmiyordu ...birkaç gün önce ben bardakla su içerken elini uzattı onada çay bardağına koyup verdim bir güzel içti ve artık bardakla içmeye başladı....

benimki de bardaktan içmeye başladı birkaç gündür
üstünü ıslatıyor ama olsun
nasılda hevesli bir görseniz:teytey:

ama hala kahvaltısını yemiyorsenağlama

suyu bardakla içmesi daha iyi biberondan daha sağlıklı eyer su içmiyorsa zorlama su tatsız gelebilir benim kızımda içmiyordu ama şimdi çok içiyor
mamayıda kaşıkla verirsen daha iyi olur

benim kızımın tek sevdiği şey su.herşeyi zorla yediriyorum her şeyi denedim aç bıraktım ama nafile.her öğün bir olay halime acırsınız vallahi.bu gidişle kafayı yemezsem iyidir

cokacimcoookvalla kızlar durum bende de hiç iç açıcı değil.yemek yedirirken söylemediğim şarkı ninni kalmıyor .artık şu ali babanın çiftliğinden kafayı yemek üzereyim.ali baba ölsede çiftlikte kapansa.bu çocuklar bizi ne hale sokuyorlar

cokacimcoookvalla kızlar durum bende de hiç iç açıcı değil.yemek yedirirken söylemediğim şarkı ninni kalmıyor .artık şu ali babanın çiftliğinden kafayı yemek üzereyim.ali baba ölsede çiftlikte kapansa.bu çocuklar bizi ne hale sokuyorlar

:roflol: :roflol: bizdede durum aynı bende kedi ata binmiş diye bi şarkı uydurmuştum bi ara. yedirmek için transa geçtiğimde farkında olmadan o şarkıyı söylemeye başlıyorum alt komşu bizi dinlenmekten bıkmış ara sıra alibaba yı söyle vurucam kedinizi diyo sırnaşık şey

bize doktor suyuna biraz pekmez karıştır demişti. ben o şekilde alıştırmıştım. ama diş çıkarma dönemi iştahı baya azalıyor. biz ayın 20 günü diş yüzünden iştahsızlık çekiyoruz. kahvaltıyı karışık veriyosanız bir şeyin tadını sevmiyor diye ötekileride reddebilir bu yumurta da olabilir, mama da. her türlü yolu denemişsinizdir ama ben fikir olsun diye yazayım dedim. biz çareyi uyandıktan yarım saat 45 dk.sonra beraber kahvaltı etmekte bulduk ben yiyince oda yiyor.

ben bu sabah sadece 6 cici bebe bir tatlı kaşığı pekmez ve 30 cc ıhlamur verdim peynir yumutta reçel koymadım
ilk defa iştahlı olmasada hepsini yedi baktım yiyor arada labne verdim çaktırmadan yedirdim

sabahtan beri o kadar mutlu hissediyorum ki kendimi moralim tamamen onun yeme içmesine bağlı valla

:roflol: :roflol: bizdede durum aynı bende kedi ata binmiş diye bi şarkı uydurmuştum bi ara. yedirmek için transa geçtiğimde farkında olmadan o şarkıyı söylemeye başlıyorum alt komşu bizi dinlenmekten bıkmış ara sıra alibaba yı söyle vurucam kedinizi diyo sırnaşık şey

bize doktor suyuna biraz pekmez karıştır demişti. ben o şekilde alıştırmıştım. ama diş çıkarma dönemi iştahı baya azalıyor. biz ayın 20 günü diş yüzünden iştahsızlık çekiyoruz. kahvaltıyı karışık veriyosanız bir şeyin tadını sevmiyor diye ötekileride reddebilir bu yumurta da olabilir, mama da. her türlü yolu denemişsinizdir ama ben fikir olsun diye yazayım dedim. biz çareyi uyandıktan yarım saat 45 dk.sonra beraber kahvaltı etmekte bulduk ben yiyince oda yiyor.

ay kızlar gülmekten öldürdünüz beni yaaa.bende sizlerle aynı durumdayım valla komşulardan henüz ses yok gerçi pek samimi değilim allah bilir bana neler diyolardır.aman kızımı doyurayımda varsın ne derlerse desinler.:lepi:

bayanlar sayfalarınızdaki bebeğinizin kaç aylık kaç günlük olduğunu gösteren sevimli çizelgeleri nasıl yapıyorsunuz:sm_confused:

Back