Çocuk Hastalıkları kızlar kıl kurtu neden olur?

• Konu Sahibi Konu Sahibi ebis
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
E

ebis

Ziyaretçi
tecrübeli anneler bilgilendirirmisiniz beni.:1no2:

Kıl Kurdu ağız yoluyla bulaşır. Yutulan yumurtalar midede larva şekline ulaşır ve kör bağırsağa göç ederek erişkin forma gelir. Makat bölgesinde yumurtaların larva şekline gelmesi ve anal yoldan tekrar bağırsağa girmesiyle de tekrarlayabilir.

Kıl kurdu genellikle belirtisizdir. En sık görülen belirti geceleri görülen makat bölgesindeki kaşıntılarıdır. Vücudun bazı bölgelerinde cerahatli enfeksiyonlar gelişebilir. Uykusuzluk, gece korkuları, diş gıcırdatma, gece işemeleri olabilir. Kıl kurdunun çok fazla yoğun olması halinde çocuğun psikolojik durumunu veya parazite karşı oluşan alerjik bir reaksiyonda oluşabilir. Ağır enfeksiyonlar bağırsakta tahribat yaratarak sindirim sisteminde bozukluklara neden olabilir.

Kesin tanı yumurtaları veya parazitin kendisinin görülmesi ile konur. Yumurtalar sabahları çocuğun makat bölgesine seloteyp yapıştırılarak kolaylıkla saptanır. Tekrarlayan vakalarda çocuğun yanı sıra tüm aile bireyleri de incelenmelidir. Tekrarlamaları önlemek oldukça güçtür. El yıkama alışkanlığın yerleştirilmesi, tırnakların kısa kesilmesi ve fırçalanması bulaşmayı ve tekrarlama riskini azaltır.

Tedavinin temeli tüm aile bireylerini ayni anda tedavi etmek, genel hijyen kurallarına azami dikkat etmek gerekir. Tuvalet temizliğine, ellerin yıkanarak tırnak aralarının tırnak ya da eski bir diş fırçası ile fırçalanarak iyice temizlenmesi gerekir. Kıl kurdu bulunan çocukların sabah uyandığında makatı sabunlu su ile yıkanmalı. İç çamaşırları değiştirilmeli, yeni külot giydirilerek, kirliler sıcak suda yıkanıp, kaynatılarak kızgın ütü ile ütülenmelidir. Bir haftalık tedavi sırasında bu uygulama yeniden bulaşma riskini azaltacaktır.alıntı

asi kelebek verdiğin bilgiler için teşekkür ederim

canım bendede kıl kurdu vardı hem hamılelıkte hemde hamılelıkten once ama hamıle olunca cok cektım bu kıl kurdundan popomun ustune oturamıyodum kasıntıdan doktora gıttım ve 5 aylık hamıleyken pirok adında ilaç verdı onu kullandım masallah sımdı bebegım 2 aylık oldu ve kurt falan yok bıttı sendede varsa doktoruna basvurmanı tavsıye ederım ılk baslarda az gıbı gorunuyo ama sonraları cogalıyo canım

iyi yıkanmamış meyve ve sebzeden de olabiliyo.tırnaklar temiz olmalı.iç çamaşırları kaynatılmalı ve ütülenmeli.tuvalette hijyen şart.tabi bunlar olmaması için eğer kıl kurdu oluşmuşsa ilaç tedavisi şart.

ebiscim bu forumdan merhaba diyorum sana. Canım kıl kurdu sorununmu var? Eğer varsa geçmiş olsun canım...

sevarcım benim yok komşumuzun çocuğunun var bilgi edinip ona söledim :)

:Roflol: :Roflol: :Roflol: hay Allah. karıştırdım ben ozaman. sen rahatsızsın sandımdı. yerimseniben

amn allah göstermesin sevarcım çok kötü bişey ya baksana arkadaşlar yazmışta

nohut sırkenın içinde 1 gun bekletılır sabah ac karnına yenır öglene kadar bışı yenmez

ebişşşşşş bak gülücüğün geldiiiii
canım şarküteri gibi ürünlerde çok yapar.çiğ olarak salam sosis sucuk yani kısaca çiğ et kıl kurdu çok yapar tabi iyi yıkanmamış meyve ve sebzelerinde yenmesiylede ortaya çıkar..dr. gitsin şurup verir geçer..ama çok dikkat etsin çiğ et veya temizliğinden emin olunmayan şeylerden uzak tutsun çocuğunu..öpüyorum ebişşşşşşş

Merhaba kıl kurdu ile ilgili yazınızı okudum Pirok kullanmışsınız bende 25 haftalık hamileyim ve dr yomesan verdi 4 tableti aynı anda aldım çok endişeliyim siz hapı nasil kullandiniz yazarsanız sevinirim bebişıme bişi olmasından korkuyorum

Benimde ilk gebeligimde olmustu ama dr um ilac vermedi sekerli sutu kestim.bitmisti a resmen disari ciktiklarini peceteye geldiklerini hatirliyorum
Insallla.tez zamanda atlatirsiniz cpk.sevimsiz durum

canım bendede kıl kurdu vardı hem hamılelıkte hemde hamılelıkten once ama hamıle olunca cok cektım bu kıl kurdundan popomun ustune oturamıyodum kasıntıdan doktora gıttım ve 5 aylık hamıleyken pirok adında ilaç verdı onu kullandım masallah sımdı bebegım 2 aylık oldu ve kurt falan yok bıttı sendede varsa doktoruna basvurmanı tavsıye ederım ılk baslarda az gıbı gorunuyo ama sonraları cogalıyo canım
Merhaba, gönderinizin tarihi çok eski ama yine de şansımı denemek istedim çünkü kendimi çok çaresiz hissediyorum. 17 haftalık hamileyim, aynı sorun bende de var hamilelik öncesi de oluyordu ve hamileyken geçtiğimiz hafta yine oldu gittikçe arttı, sonunda dr a gittiğimde durumu anlattım bana sirtaks diye bir şurup verdi ve bebeğe zararı olmayacağını söyledi bende 2 gün önce kullandım şimdi kurtlardan kurtuldum ama içim çok tedirgin bebeğe zararı olmuşmudur diye, bazı yerlerde hamilelikte kullanılmaması gerektiği yazıyor. Ama dr vermezdi heralde öyle kötü bir etkisi olacak olsa diye kendimi talkin etmeye çalışıyorum yine de içim çok rahatsız, bir dahaki kontrolüme de daha 2 hafta var. Sizin yaıznı biraz moral oldu ama ne yapıcağımı bilemiyorum. Sizde içtikten sonra bebekte va bir sorun olmadı değil mi?

Merhaba kıl kurdu ile ilgili yazınızı okudum Pirok kullanmışsınız bende 25 haftalık hamileyim ve dr yomesan verdi 4 tableti aynı anda aldım çok endişeliyim siz hapı nasil kullandiniz yazarsanız sevinirim bebişıme bişi olmasından korkuyorum
Bende şuan aynı dırumdayım, çok korkuyorum.

Kizlar bu sorun nasıl anlaşılıyor bilgilendirir misiniz

Back
X