Doğuma Hazırlık kızlar kayra, ayaz, utku sizce hangisi karar veremiyorum

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

aysimaaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2013
219
7
68
eşimi uzun uğraşlar sonucunda babasının ismini koymaktan vazgeçirmeyi başardım.şuan o kayra koymamı istiyor bnde utku ayaz arasında gitgel yaşıyorum ama heralde onu kırmayıp kayra koyarım çünkü oda beni kırmayıp vazgeçti babasının isminden sizce kayra güzelmi ??

içlerinden kayra kulağıma hoş geldi ama anlamını bilemiyorumm

"Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğü’ne göre Türkçe kökenli olan Kayra ismi ; büyük bir kimseden gelen iyilik, ihsan anlamına gelmektedir."

Bence anlamıda hoş ama utku da fena değil

Kayra eski Türk mitolojisinde tanrı demek. Oğlunun adı Kayra olan bir tanıdığıma anlamını sorduğumda Allahın lütfu demek demişti ve benim de çok hoşuma giden bir isimdi anlamını da sevmiştim. Ama sonra araştırınca tanrı demek olduğunu öğrendim. Kendi fikriniz tabi ama bence bu tarz farklı yorumları olan bir ismi koymak çok da lüzumlu değil. Utku da harika bir isim bence. Zafer demek diye biliyorum. Allah bağışlasın şimdiden. :nazar:

kizlar cok saolun allah razi olsun hepinizden tanri anlamina geldigini ilk kez duydum cnm nette oyle bisey yazmiyo ama bilmiyorum bi arastiriym.

Kayra eski Türk mitolojisinde tanrı demek. Oğlunun adı Kayra olan bir tanıdığıma anlamını sorduğumda Allahın lütfu demek demişti ve benim de çok hoşuma giden bir isimdi anlamını da sevmiştim. Ama sonra araştırınca tanrı demek olduğunu öğrendim. Kendi fikriniz tabi ama bence bu tarz farklı yorumları olan bir ismi koymak çok da lüzumlu değil. Utku da harika bir isim bence. Zafer demek diye biliyorum. Allah bağışlasın şimdiden. :nazar:

Ben utkuyu cesaret olarak biliyordum :17:

Utku ; zor kazanılan zafer anlamına geliyor..İsminden muzdarip bir arkadaşım vardı, bazı şeyleri başardığını ama bunun için çok fazla çaba sarfetmesi gerektiğini söylerdi..

kizlar cok saolun allah razi olsun hepinizden tanri anlamina geldigini ilk kez duydum cnm nette oyle bisey yazmiyo ama bilmiyorum bi arastiriym.

Diyanet'te isim polemiği - Sabah - 07 Haziran 2013

Bir dönem Samsun müftüsü tarafından dikkat çekici bir açıklamayla beraber gündeme gelmişti bu isim mevzusu. Kayra da o isimler arasındaydı. Oradan hatırladım. :)

Erkek Çocuk İçin Kayra İsmi Uygun Mu? | Fetva Meclisi

İşin İslami boyutuna önem veriyorsanız sizin gibi düşünen biri Nureddin Yıldız'a sormuş bunu. Aldığı cevabın linkini de kopyaladım.

Ben etkilemek istemem. Emin değilim açıkçası belki yanlış duymuşumdur anlamını. Ama bana kalırsa herkesin anlamı hakkında farklı bir fikir yürüttüğü bir isim koymak çok makul değil. O bakımdan koymamanız daha doğru olur sanki..

Amin. :) En mantıklısı her kafadan farklı bir ses çıkan isimleri koymamak. İçinde hiç şüphe kalmasın ki rahat edesin. Bir sürü çok güzel isim var ayrıca. Daha önce belirttiğim gibi Utku da çok güzel bir isim bence.

mitolojide neyin nedemek olduğunun ne önemi varki, zaten mitolojinin kendisi saçma efsaneler bütünü
benim oğlum kayra, iyilik demek onun için koydum pişmanda değilim,
bilimsel yada dinimizde kötü anlamı olmasın önemli olan o

mitolojide neyin nedemek olduğunun ne önemi varki, zaten mitolojinin kendisi saçma efsaneler bütünü
benim oğlum kayra, iyilik demek onun için koydum pişmanda değilim,
bilimsel yada dinimizde kötü anlamı olmasın önemli olan o

Allah bağışlasın. Adıyla yaşasın.

Ben de seviyorum Kayra ismini. Kulağıma da hoş geliyor. Ama bir din adamı koymayın dediyse bende şüphe uyandırıyor. Herkesin görüşü farklı tabi. Aslında gayet mantıklı açıklamanız ama işte dediğim gibi.

Back
X