• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar katiplige atanan var mı aranizda ?

Tugceumut

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2017
55
21
3
32
İşletme mezunuyum 5 yıl okudum 2 yıllık evliyim şöyle soyleyim esimde bende artık bebek istiyoruz 26 oldum ama şu an esim askerde
7 ay bir surem var hem KPSS çalışıyorum hem f klavye hem de sabahları tecvid için kuran kursuna gidiyorum bebek olursa bunları yapamam sanırım
Bu sene elimden geleni yapım yerlesemezsem artık hayatı akışına birakicam
F klavyede harflerin yerini öğrendim 2 hafta oldu işte çalışmaya başlayalı
Sizin tavsiyeleriniz var mı
Her gün duzenli çalışıyorum sizce kaç ayda iyi bir yazıya erisebilirim m5 bilişim ve Türk egitim.netten çalışıyorum
Şubatta icra alımı varmış ona yetisemem belki ama nisan gibi sanırım zabıt alımı olur

Ben kazanmıştım ama mulakata gitmedim. Benim zamanimda Q klavyede kullanılabiliyordu. Bu sitelerden hic calismadim. Universite ogrencisiydim, tum notlarimi, sunumlarimi bilgisayar ustunden yaptigim icin zorlanmamistim. Websiteler haricinde Word e surekli biseyler yazin, pratiginiz artsin

Yazıyorum bende her gün tesekkur ederim öyle pratik çok onemli çok teşekkür ederim
Neden gitmedin ya
Şimdi ne iş yapiyorsun

Onun belli teknikleri var diye biliyorum . Benim arkadasım kazanmıştı katip olmuştu adliyede işinden de gayet memnun . Hatta adalet mezunuydu kendisi hukuk tamamlamak için de kursa gidiyordu . Neyse konuyu dağıtmayayım word de yazı yaz sürekli nisana kadar zaten ilerletersin . Onun kursları falan da vardır hızlı yazmanın bir araştır derim .

Onun belli teknikleri var diye biliyorum . Benim arkadasım kazanmıştı katip olmuştu adliyede işinden de gayet memnun . Hatta adalet mezunuydu kendisi hukuk tamamlamak için de kursa gidiyordu . Neyse konuyu dağıtmayayım word de yazı yaz sürekli nisana kadar zaten ilerletersin . Onun kursları falan da vardır hızlı yazmanın bir araştır derim .
Programı var kuzum seni yönlendiriyor ordan çalışıyorum çok sagolasin

Önceliğiniz kpss ile atanmak olsun derim katiplik için eskiye kıyasla talep çok daha fazla ve referans mevzusu almış başını gidiyor .hayal kırıklığı yaşamayın diye söylüyorum bunları.Hakkinizda hayırlısını dilerim .

Önce yaz

Sonra da duyduğunu yazmaya alış

3 dk da 90 kelime vs yazacaksın en az galiba

Bir de hukuki Metin'ler yaz

Yani müddeabih de yazabilmelisin zira

İcra için küçük bir şehir veya ilçe düşün derim.
İcra katipligi normal zabıt katipligi gibi masa başı memurluk değil. Mahkemede değil icra müdürlüklerinde çalışırsin haliyle duruşma katibi de olmazsin.
İcra mi zabıt mi dersen bence zabıt. Zira suan sene sonu ve nefes alamıyoruz. İcra memuruyum bu arada.

İcra katipligi normal zabıt katipligi gibi masa başı memurluk değil. Mahkemede değil icra müdürlüklerinde çalışırsin haliyle duruşma katibi de olmazsin.
İcra mi zabıt mi dersen bence zabıt. Zira suan sene sonu ve nefes alamıyoruz. İcra memuruyum bu arada.
Maaş olarak fark ne kadar kuzum
Benim bir tanıdığım da icra katibi oldu o da çok yoğun diyordu

Su an 2 haftada 40 sn de 33 kelime yazıyorum

Maaş olarak fark ne kadar kuzum
Benim bir tanıdığım da icra katibi oldu o da çok yoğun diyordu
Zabıt katibi ne kadar alıyor bilmiyorum o yüzden maaşta fark var mi bilemiyorum.
İcranın yollugu vardır ek olarak o da hacze çıkılırsa gelir.
2018de de artık eskisi gibi haciz olmayacağı söyleniyor. O yüzden seçme şansın varsa zabıt derim.
Büyükşehirde icra memuru olmak zor.

Zabıt katibi ne kadar alıyor bilmiyorum o yüzden maaşta fark var mi bilemiyorum.
İcranın yollugu vardır ek olarak o da hacze çıkılırsa gelir.
2018de de artık eskisi gibi haciz olmayacağı söyleniyor. O yüzden seçme şansın varsa zabıt derim.
Büyükşehirde icra memuru olmak zor.
Bende öyle dusunuyorum canım çok tesekkur ederim ..icrada çalışan bir arkadaşım var o da zor diyordu ..inşallah hayırlısı olsun

Meraba
Aranan kan bulundu açılın ben katibim :)
Eskiye oranla artık daha çok talep olduğu için zorluyorlar sınavda. İmla kuralları, büyük küçük harf anlam bütünlüğü vs hepsi önemli. Ama güzel haber, f klavye çabuk öğrenilen ve hızlanılan bi klavye. Zaten metinler belli. Gece gündüz yazacaksın. Sosyal medyada falan arkadaşlarınla bol bol yazış. Beklesinler panik yapma :D bi süre sonra konuştuğum her cümle zihnimdeki klavyeden geçerdi benim. Yerleri parmak hareketleri falan...

Bu arada evet icra katipleri daha yoğun çalışırlar. hacizlere giderler. Stresli ve can sıkıcı bir iştir. Ama maaşı daha fazla.

Katip iş yoğunluğu adliyeden adliyeye göre değişir, büyük adliyeler çok yoğundur, kafanızı kaldıramazsınız çalışmaktan, ama küçük adliyelerde ise yoğunluk pek yoktur ve daha rahattır, icra katipliği ise daha yoğundur ..

Elinize bi tane kitap dergi alın oradan metinler yazın ama sürekli yazın. Uzun süreli ara vermeyin çünkü ara verdikçe gerilersiniz, başarılar..

Meraba
Aranan kan bulundu açılın ben katibim :)
Eskiye oranla artık daha çok talep olduğu için zorluyorlar sınavda. İmla kuralları, büyük küçük harf anlam bütünlüğü vs hepsi önemli. Ama güzel haber, f klavye çabuk öğrenilen ve hızlanılan bi klavye. Zaten metinler belli. Gece gündüz yazacaksın. Sosyal medyada falan arkadaşlarınla bol bol yazış. Beklesinler panik yapma :KK70: bi süre sonra konuştuğum her cümle zihnimdeki klavyeden geçerdi benim. Yerleri parmak hareketleri falan...

Bu arada evet icra katipleri daha yoğun çalışırlar. hacizlere giderler. Stresli ve can sıkıcı bir iştir. Ama maaşı daha fazla.
Peki başvuru için hangi adliyeyi önerirsin
Hangisi daha kolay alıyor ben kayseri de oturuyorum bu arada

Katip iş yoğunluğu adliyeden adliyeye göre değişir, büyük adliyeler çok yoğundur, kafanızı kaldıramazsınız çalışmaktan, ama küçük adliyelerde ise yoğunluk pek yoktur ve daha rahattır, icra katipliği ise daha yoğundur ..

Elinize bi tane kitap dergi alın oradan metinler yazın ama sürekli yazın. Uzun süreli ara vermeyin çünkü ara verdikçe gerilersiniz, başarılar..
Tesekkur ederim icra mı zabıt mı yoksa cezaevleri de alım açıyor orayı mı önerirsin canım ?
Birde hangi adliyeye daha kolay gidebilirim

Tesekkur ederim icra mı zabıt mı yoksa cezaevleri de alım açıyor orayı mı önerirsin canım ?
Birde hangi adliyeye daha kolay gidebilirim
Büyük adliyelerde alım daha çok olur , en çok hangi adliyede alım varsa oralara başvur sıralamaya girme sansın yüksek olur, zabıt katipliğini öneririm canım, ne kadar fazla kelime yazarsan o kadar avantajlı olursun.

Back