"KIZLAR KARDEŞİNİ DOĞURUYOR" Büşra Sanay

Limon11

Kaldırım mühendisi
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2018
2.204
2.676
133

Türkiye'de ensest gerçeğini ortaya koyan kadın.
Lütfen önyargılarınızi bırakıp önce videoyu izleyin. Kitap içeriğini öz az bir şekilde size anlatacagim.
Ensest anlamı aile içi yakın ilişki .
Yani bir babanin, abinin, dayı,amca, dede, vb aile bireylerinin kız çocuklarni cinsel obje olarak görmesini anlatıyor desem abartmam.

Dusunmenizi ve acaba demenizi amaçlayan bazı cümleler .bunlar benim dusuncelerimdir.

- Türk ve Müslüman toplumuz bizde öyle şey olmaz!
- Benim kocam yapmaz!
- Abisi dir sevmiştir!
- Benim ailemde olmaz biz namazında niyazinda insanlariz.!
- Sus sus sonra bizim başımız ağrır.

Lütfen çocuğunuz birşey diyorsa dinleyin . Çocuktur hayal ürünü bunlar çok televizyon izlemekten hep, gibi cümleler kurmak yerine dinleyin . Kitapta eğer çocuğunuz böyle birşey yaşıyorsa kime götürülmeli nasıl tedavi olmalı kimden yardım alınmalı psikolojik ve hukuksal yönden herşey var.

kitap hak. Yorumları ve içeriğini paylaşacağım içeriği olduğu gibi yazamam . Ve şikayet edilmeye karşı çok fazla paylasmayacagim

Eklentiler

• Screenshot_20190713-124321~2.png
    47,2 KB · Görüntüleme: 272
  • Screenshot_20190713-124150~2.png
    45,2 KB · Görüntüleme: 267
  • Screenshot_20190713-124321~3.png
    105,5 KB · Görüntüleme: 268
  • Screenshot_20190713-124203~2.png
    94,1 KB · Görüntüleme: 273
Bu konuyu açıp açmamak konusunda çok kararsız kaldım . Sonunda danışarak açtım. Yazacağım çok şey vardı . Fakat midem kaldırmadı. Şuan bile elim ayağım tekrar tekrar titriyor ve midem bulanıyor . Biraz bilinçli anne ler olmak dileğiyle .

Kitabı okudum farkli bir bilinç katmakla beraber uzun sure(ki halada tam geçmiş degil) bozuk psikolojiyle dolaştım yolda gördüğüm her erkeğe acaba onlardan birimidir diye her gördüğüm kadına acaba böyle acı bir hikâyenin parçası mi diye bakmadan geçemedim otobüslerde erkeklerin kadınlara yardımcı olmak icin düşecek çocuklara bile tutmalarına tahammülüm yoktu parklarda gördüğüm benimle konuşan çocuklara yabancılarla konuşmayın vs diye öğütlerde bulunurken gordum kendimi...
Nasıl iğrenç bir dünyada yaşadığımızın kitaba dökülmüş hali

Birde uzun süredir toplu taşıma araclarina binmek istemiyordu. Mecburen biniyorum ama sanki o kitabın içinde yaşayan erkekleri bi çoğu o arabanın içinde gibi geliyor

Doğmamış çocuğum için endişeliyim, öğrencilerim için, yeğenlerim için, tüm çocuklar için endişe doluyum. En acısı da insanlık devam ettikçe bu sorunların devam edecek olması. Lütfen bilinç kazanalım ki koruyabilelim. Rabbim zalimlere fırsat vermesin.

Bu kitabı okudum, uzun süre kendime gelemedim, cidden çok çarpıcı

Evet çok acı fazlasıyla acı ve gerçek konuyu açmakla iyi yapmışsınız, bende ilk defa yaşadığım o kötü zamanlarımı burada paylaşmıştım. Evet haklı olarak inanmayanlar olmuştu,birde bu şekilde dinlemenizi tavsiye ederim.

Kitabı ben de okudum. Insanlar okuma psikolojin bozulur dedi. Ama unuttukları şey yaşayan insanlarda psikoloji namına bir şey kalmamıştır.
Asıl okuma sebebim ise, pek çok çocuğun durumunu öğretmeni fark etmişti. Karşılaşırsam nasıl davranmam gerektiğini öğrendim. Ama ınşallah o bilgilere hiçbir zaman ihtiyacım olmaz.

Kusasım geliyor.
Özellikle anneleri tarafından bu sapkınlığın bilinip de görmezden gelinmesi beni mahvediyor.

Babanin ihtiyacını gider nedir ya ?
Abindir evlenene kadar dayan nedir Allah Muhammed aşkına?!

Midem,kalbim,beynim,ruhum dayanmıyor bu duruma

Kimseye güvenmem. Kalmadı güven duygusu bende.
Tvlerde gazetelerde gördüğümüz onca olaydan sonra ben kimseye güvenemiyorum.
Paranoyak olucam bu erkeklerin iğrenç zihniyeti yüzünden.

Konusmayi dinlemistim sonrasinda da kitabi okudum ancak icinde yapman gerekenleri gosteren bir yol cizilmemis. Hepsi havada kalmis, don dolas ayni seyleri oku ama bilinclenmeme! uzerine kurgulanmis seklinde olmus.

Gerci sebebi de Turkiye‘ de ki kurumlarin icinde butunluk, standart olmayisi onlar bile boyle durumlarda kavramlarin icini bosaltip, olaylari gozardi ediyor ve saglikli degerlendiremiyor. Is stklara dusuyor onlar da etkin degil. Turkiye de canli olarak hayatta kalmak cok zor.

Son düzenleme:
Bizim okurken bile dayanamadığımız şeyleri birilerinin yaşadığını bilmek korkunç.
Kızım doğduğundan beri rahat yolculuk yapamıyorum. Biri biraz fazla baksa aklıma olmadık şeyler geliyor ve sinirleniyorum.
Çocukların söylediklerini çok iyi dinlememiz gerekir. B Brunello Cicinelli sen de çok iyi ve bilinçli bir anne olacaksın

P Pelinimben
Sseerraayy
B Balgozlu55
papatyakokankadin
M MMihrimahh
kahvecibaby B Bendeniz07
A alsah
Hayallerimsin
Sem0510
Y yaprakali
Blueangel34
B Bayansss
N Nurlana14 diligecmisinsan00
ipeek35
@ - Pudra Pembe - G Glyzz
2 2015umut
B Bebybenb @Huzur45 E ebrargelin
E eeesssrrraaa_45 L lifedoesntwait balbocegi35
P Papatya161
O ozu25
Sadece02matilda
A Aselceren

Kızlar diğer tipikten etiketledim sizi samimi gördüklerimi . Hamile olanları etkilenmesini diye etiketlemedim bence her anne adayının okuması gereken bir kitap . Konu üste kalsın diye arkadaşlarınızı etiketlemeyi unutmayın ne kadar çok kişi o kadar bilinçli anneler .

Bu kadar yazılıyor çiziliyor, bangır bangır bağırılıyor ama bazı insanlar halen duymuyor. Bir haftadır yazlıktayım sinir olmuş durumdayım; hala mayosuz gezdirilen çocuklar, sokağa salınıp arkası aranmayanlar, özel bölgeleri ile güya sevmek adı altında ellenen çocuklar var, insanlar hiç akıllanmıyor. Bir tanesini uyardım sapıklar yüzünden çocuğum hava almasın mı yazlığa geldik dal t.... gezsin diye dedi, şoka girdim resmen, insanlarla konuşulmuyorda artık

Yazık günah bunu yaşayan insanları anlamak zor ama bu acılarını bir nebzede olsa dindirmek yine bizim elimizde. Yaşatanların çoğu ceza alıyor ama peki ya almayanlar elini kolunu sallaya sallaya geziyorlar.

Çok haklısın limonsuzum, hepimiz paranoyak olduk bu sapkınlar yüzünden. Allah herkesin evladını korusun. Bu arada teşekkür ederim çok mutlu ettin beni , inşallah öyle olur

Kitaptaki o yerleri okuyunca oturup ağlamıştım

Evet canım bende tiksiniyorum erkeklerden . Konuyu açtıktan sonra midem çok bulandı açıp yazılanları okudum daha kötü oldum . Ama unutmamalıyız ki bu erkekleri doğuranlar da kadın. Biz onları üstün bir varlık gibi yetistirmezsek bu kadar cesur davranamazlar bence

Güzel anlatım olmuş ama ne yazık ki bu bilince ulaşamıyor herkes
Kitabı da okumak istiyorum en kısa zamanda ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…