Canım normalde 1 tane bile sivilce çıkarmazken tüm yüz iğneli sonrası özellikle yanaklarım ve butnumun kenarlarında sizilceler fışkırdı. Bazıları iz bıraktı, bazıları bırakmadı ama geçmesi çok uzun sürdü yaklaşık 2-3 ay.
Nedenine gelirsek iğneli yüz yaptırmadan önce mutlaka evde küçük ama derinlemesine temizleyen cilt bakımı yapıp gitmelisin bundan sonrası onlara kalmış;
1) Mutlaka eldiven takılmalı.
2) İğneye spreyle veya başka bir şekilde dezenfektan uygulanmalı. (5-10 dk da bir, iğne gözeneklere girip çıktıkça yağı kiri diğer yere aktarıyor.)
3) Tüm yüz hem uygulama öncesi hem uygulama anında ve sonrasında "sürekli" alkollü su veya kloroben ile dezenfekte edilmeli. (Mesela ben yüzüme yaptırıken 5 dk da bir bol bol hem iğneyi hem yüzümü sildiriyorum.)
** Evet kloroben içindeki etkin madde sayesinde yüzde dezenfektan için harika bir maddedir, tüm Rus ve Ukrayna'da kloroben kullanılır, hatta cilt bakımlarında bile.
***Bu şekilde artık hiç sivilce derdi çekmedim, olan izler içinse bir dermatoloğa görünmek gerek. Benim sana tavsiyem mevcut sivilcelerini her gün en az 3 defa çay ağacı sabunuyla yıkadıktan sonra bol bol klorobenle, hem ucuz hem de en etkili yöntem.