kızlar hıc bebeği ağlarken katılıp nefesı gıden var mı?

baranxixnannesi

cantanem baranım benım
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2008
1.186
8
116
İzmir
baran 4keredır 2.3ay arayla yasadım bunu aglarken bırden nefesı kesılıyor bırkac dakıka gelmıyor. her defasında allah korusun öldü sanıyorum. bırden oluyor. mosmor kesılıyor nefes falan almıyor. su dokuyorum bırkac kez yuzune oyle gelıyor ama o gecen dakıkalrı bırde bana bana sorun.
doktora goturdum 3ay once kansız ondan olmus dedı. ılac kullan 3ay gecer dedı. kullandım üc ay bıttı bır hafta sonra yıne oldu.
hıc bu sorunu cevresınde cocugunda yasayan oldumu arkadaslar. doktorlar yok bısı dıyo. ama ıcım rahat degıl. noroloji uzmanına goturcem artık pazartesı bırde o baksın.

canım bizdede 5 aylıkken 2 kez oldu aklım gitti sanki çok iyi anlıyorum seni drda ekg eeg kan idrar bütün tahliller yapıldı kansızlık çıkmıştı ilaç kullandık çok şükür geçti ama bazı bebeklerde daha uzun sürebiliyormus 3 yaşına kadar olabiliyormus huy ediniyormus bebekler saglık sorunundan değilmiş umarım Baranda biran önce düzelir o durumda dr balkona çıkarın demişti hırpalamayın birde ağlatmayın dedi.bir arkadaşımda nefesin kaçacagını hissettiysen yüzüne üfle demişti bebek endini toparlıyoırmus o zaman

lolı2005 cok tesekkur ederım canım ıncelıyorum sımdı sagol arastırdıgın ıcın.
gülce2008 ılacta kullandım yenıden oldu dıye korktum gulce sorma cnm ya allah sızede yasatmasın cok korkuyo ınsan sorma umarım tekrarlamaz bırdaha

Benim yeğenim (abimin kızı) doğduğundan beri böyle herseferinde elimizde kaçkere katılıp kaldı bonya yaptırırken simsiyah luyordu bize gelmelerini istemiyordum korkudan ölecek diye korkuyordum hiç ağlatmamaya çalışıyorduk zırlamaya başladığında görseniz evde cıngar çıkıyodu herkes bir panik çok zor büyüdü yaa ama neyseki dr. dedi birşeyi yok tahlilleri yapıldı büyüdükçe azalırmış zaten öyle oldu şimdi çok canı yanarsa katılıyor eskisi gibi çok morarmıyo sadece ağız etrafı nefesi kesiliyo oıff..
Bi gün dr götürdük yengemle 20 günlük üstünü çıkardık bi morardı sesi gitti ağzı açık kaldı yengem o panikle benim elime verdi ebn yüzüne baktım panikle dr verdim sonra dr aldı eline yan çevirip parmağını vermişti kendine geldi meğer kerata açlıktan katılmış :ecrin_bebek: şimdi 3 yaşında maşallah eskisi gibi değil nadir... ve çok şımarık oldu bu sayede sırnaşık şey zilli
Yapcağınız şey yan çevirin a.s. kormayınn

geçmiş olsun kimisi buna uğunma diyor. bizdede arasıra oluyor. dakikalarca değil ama.. aslında nefessiz kalıp hayati bi tehlikesi olmazmış ama insan panikliyo tabiki niye olsun..
ben birinden duymuştum böyle olacağını anladığın an yüzüne üfle o zaman nefesi kesilmz dediler . bende işe yaradı gibi sende dene istersen..

benim yigenimdede vardı canın sıkılmasın ama kalbi delik o yüzdenmiş ama abisindede oluyordu onda bişey yok şükür sen genede bi doktora danış canım

canımsenin anlattığın olay benim 2 kardeşimdede oluyordu küçüklerken,3-3,5yaşına kadar bu olat ara ara sürdü,bir şey verilmediğinde istediği olmadığında,en olmayacak şeyde ağlar ve nefesi kesilip morarırdılar ve bir müddet öyle kasılıp nefessis kaldıklarında,annem burnunu kapatıp ağızdan suni tenefüs yapardı be öylece kendilerine gelirlerdi,doktor ise aklı ermeye başlayınca bıracağını söylemişti,gerçektende öyle oldu,şimdiikiside evlive bir sağlık sorunları yok şükür rabbime.amahiç unutmam,annem dayısının cenazesine gitmişti ve bir yakınımıza bırakmıştı bizi,kardeşimbir çay kaşığını alamadı diye yine morardı nefesi kesilmişti,ben kardeşimöldübu teyze kardeşime suni tenefüs yapamaz diye krize girmiştim,gerçektenkadıncağız suya tutuyordu oan,bense ağlaya ağlaya tarif ediyordumne yapacağını,inşaallah senin oğlunda sebebiböyledir,zor anlar bilirim allah yardımcın olsun.

benım oğlumda da var..

kansızlık olabılır ama 3 aydan 2 yasa kadar son derece normalmiş.

fazla tepkı göstermeyın.. tepkıyı ılgı olarak algılar ve sık sık yınelermiş.

ayagını cimdikleyın,yuzune üfürün ve balkon gibi acık havaya cıkarın..

benim kızjkardeşimin kızı öyle oluyordu götürmediğimiz doktor kalmadı bütün doktorlar ağızbirlkiği etmişcesine bişeyi yok geçer dediler en son annem benim çocukluk doktoruma götürmeye karar verdi dalında en iyisi diyebilirim güzelcene muayene etti bütün tahlilerini filmlerini herneyse yaptırdı en son koyduğu tanı şuydu ilgi çekmek için yapıyor öyle olduğunda skaın panik yapmayın üstüne düşmeyin sadece kendine gelmesi için yüzüne üfleyin dedi aynen dediğini uyguladık şuan 3 yaşında ve olmuyor

canım sagol ama baran ne hareket edıyor ne nefes alıyor katılınca ölü gıbı kalıyor ufleyıncede gelmıyor kesınlıkle sadece su dokunce gelıyor
yok bısı dıyo doktorlar.

benim 16 aylık ikz bebeklerım var ikisde erkek erkek cocuklarında sık görülürmüş zaten d,ger bebegımın kalbı delık cıktı cok gec farkettıler dogduklarından beri ayda 2 kez kontrole goturmeme ragmen 2 ay once fark ettıler once ufurum sonra kalbı delık ve damarlarında kalınlasma cok uzulmustum zaten cocugum katılıyodu sureklı bılın falan gıdıo du her defasında kesın oldu dıye cıglıklar atıyordum allah kımseye yasatmasın böle bişi neyse kı doktora götürdüm sol tarafa yan yatır ve sureklı konus dedı işe yarıyor gercekten popsuna falan vuruyorum elını tutuyorum kendıne gelıo o bı kacdakıka bana ne kadar uzun gelıo bı bılsenız allaha sukur dıger bebegımdeyok böle bişi sadece aglatmamak ve sınırlendırmemek gerekıo buyunce gecer falan dedıler ama cok korkuyorumm ya bı gun nefesı gerı gelmesse dıye

arkadaşlar benimde 5 gün önce ve 2 gün önce başıma geldi.kızım 16 aylık.ağlamaya başladı ses gitti,gözeri döndü ve kasıldı kaldı bayıldı.kriz geçiriodum resmen birileri elime aldı.doktora götürdük.bisürü şey dedi.hafızası gidebilir nefsini hemen açmanız lazım,üfleyin,suyla yüzünü yıkayın falan çok korktum.kaybetme korkusu geldi birden.ertesi gün tahlillerini yaptırdık.kanını alırken bile ödüm koptu kan alırken ağlar ve katılır diye.ve su an çok korkuyorum.yanımda aynısı olur ve yanlızken tepki veremezsem die çocuk bu ağlıcak.babası ağlatmıcaksın diyor ama nasıl yapıcam çok kötüyüm ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…