kızlar hamileyken grip olunca ne yaptınız yardım?

sevilakdemir

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2010
214
1
kızlar 21 haftalık hamileyim ve dün grip oldum ilk hamileleiğim ne yapacağımı bilmiyorum çok ağır geçirmiyorum ama korkuyorum bebeğime bişey olcak diye siz hamileyken grip olunca neler yaptınız?:KK59:

mümkünse bol bol dinlen ben grip olduğumda doktoruma sormuştum sadece parol içebilirsin demişti başka hiç bir ilaç vermiyorlar güvenli değilmiş hamileler için bende limonu sıkıp limonata yapmıştım meyve yemiştim çok ağır değildi gribim sende öyle yapabilirsin şimdi mandalinayla portakalda çıktı bol bol onlardan ye bide bol su iç faydası oluyor 3 yada 4 güne kadar geçer inşallah ama sakın doktoruna sormadan ilaç kullanma benim en son sırtım ağrımıştı jel sürebilirmiyim dedim ona bile izin vermedi sadece parol verdi yine

mümkünse bol bol dinlen ben grip olduğumda doktoruma sormuştum sadece parol içebilirsin demişti başka hiç bir ilaç vermiyorlar güvenli değilmiş hamileler için bende limonu sıkıp limonata yapmıştım meyve yemiştim çok ağır değildi gribim sende öyle yapabilirsin şimdi mandalinayla portakalda çıktı bol bol onlardan ye bide bol su iç faydası oluyor 3 yada 4 güne kadar geçer inşallah ama sakın doktoruna sormadan ilaç kullanma benim en son sırtım ağrımıştı jel sürebilirmiyim dedim ona bile izin vermedi sadece parol verdi yine

sağolcnm zaten günde bir kilo mandalina yiyorum su desenbol içiyorum nane limonda içiorum bol bol iyileişirim inşallah hemen...

Ben hamileyken çok ağir bir grip geçirmiştim ve bol bol vitamin alarak, dinlenerek atlatmıştım. Bir de burnum kapalı olduğu için doktor bir ilaç vermişti. Tencerede kaynayan suya koyup buharını içime çekiyordum, o nefes almamı kolaylaştırıyordu. Allah'a şükür bebeğime bir şey olmamamıştı. Kendini fazla üzme canım bir çok kadın hamileyken grip olur ve bebeğe etkisi olmaz. Ama sen yine bir doktora görün, belki başka önerileri de olur. Geçmiş olsun.

canım bende tam senin haftalarında grip geçirmiştim. günde iki bardak limonlu ıhlamur içtim allaha şükür atlattım. ben hamileliğim boyunca hiç ilaç almadım şimdi süt verdiğim için yine almıyorum.

kızlar çok ağır grip değilim sanırım daha başında olduuumdan nane limon içiorum ama ıhlamur gibi bitki çaylarının gebelikte kullanılmadığını duymuştum ondan ıhlamura pek yanaşmıyorum...doktora gitmedim çok kötü olmadığım için ateşim falanda yok şimdilik vitaminlerle atlamaya çalışıcam dahada ağırlaşırsam doktora giderim...saolun kızlar...

kızlar 21 haftalık hamileyim ve dün grip oldum ilk hamileleiğim ne yapacağımı bilmiyorum çok ağır geçirmiyorum ama korkuyorum bebeğime bişey olcak diye siz hamileyken grip olunca neler yaptınız?:KK59:

ben doğuma 3 hafta kala grip oldum. doktorum sakın grip ilacı içme dedi sadece minoset yazdı. bol meyve yiyerek ve ıhlamur içerek atlattım gribi.

Ben de grıpten bır hafta oluyor kurtulalı cnm. Terlı kalmamaya calıs bol su ıc ve meyve ye. Hele burun tıkanıklıgı berbat bırsey. Acıl sıfalar dılıyorum cnm

canım bende bi kaç hafta önce ağır grip geçirdim burnum falan tamamen tıkanmıştı antibiyotiklik olmuşum doktorum beni kulak burun boğaza gönderdi oda bana bi antibiyotik yazdı ama hemen kullanma dedi.
bol bol limonlu ıhlamur iç, bi kase içinde 1 tatlı kaşığı zencefil ve zerdaçalı balla karıştırıp macun kıvamına getir günde 4-5 tatlı kaşığı ye bunu bana doktor söledi ve deniz suyu olan bi serum verdi bununla burnumu yıkıyodum hergün hiç ilaç içmeden evde istirahatle 5 günde atabildim anca bu dönemde bebiş az hareket edebilir hiç korkma sen halsiz olunca oda öle oluyor. ateşine çok dikkat et çıkarsa hemen doktora git ben soğuk ter döküyodum anca

bende geçen hafta grip oldum.İyileştim sayılır ama öksürük bana yadigar kaldı.
Bu süreçte eğer ateşin çıkarsa parol alabilirsin... Gece öksürmekten dolayı uyuyamıyorsan eğer göğsüne viks sürüp üstüne de sıcak havlu koyarak rahat uyumayı sağlayabilirsin.Ayrıca yatmadan önce ılık sütün içine 2 kaşık pekmez koyup içmeni yada 2 kaşık pekmezi direkt yemeni tavsiye ederim.Boğazı çok rahatlatıyor ve öksürüğü kesiyor.... Ayrıca ılık suyun içine 1 tane limonu sıkıp içtim hergün. Bol bol dinlendim... Bol su tükettim. Burnuma su çekerek temizledim hep.
Vücut direncim düşmesin diye nar,mandalina,portakal,kivi falan yedim.

sakın bitkininde özellikle ıhlamuru çok içme..iki hafta önce maalesef düşük tehlikem vardı bebeğe çok bitki de zararlıymış hemen iyi olucam diye aşırıya kaçma benim kananam oldu bu ıhlamur limondan her bünye bir değil ama çok içme derim canım.geçmiş olsun

canım bende bi kaç hafta önce ağır grip geçirdim burnum falan tamamen tıkanmıştı antibiyotiklik olmuşum doktorum beni kulak burun boğaza gönderdi oda bana bi antibiyotik yazdı ama hemen kullanma dedi.
bol bol limonlu ıhlamur iç, bi kase içinde 1 tatlı kaşığı zencefil ve zerdaçalı balla karıştırıp macun kıvamına getir günde 4-5 tatlı kaşığı ye bunu bana doktor söledi ve deniz suyu olan bi serum verdi bununla burnumu yıkıyodum hergün hiç ilaç içmeden evde istirahatle 5 günde atabildim anca bu dönemde bebiş az hareket edebilir hiç korkma sen halsiz olunca oda öle oluyor. ateşine çok dikkat et çıkarsa hemen doktora git ben soğuk ter döküyodum anca

sağol cnm şimdi nane limon içiorum ıhlamurda içiim bari ..söölediklerine uycam aynen bugün ii oldum biraz..hepiniz saolun kızlar...ilaç hiç içmedim zaten içmemde,,meyve bol sıvı gıda o şeklde atlatıcaz artık...

ben de grip oldum ilaç kullanamadığım için saolsun annem baktı bana bol bol c vitamini mandalina portakal limon
nane limon bal ve ıhlamır başka çaresi yok biraz uzun sürüyo atlatmak ama bunlarla daha rahat atlatılıyor:KK19:

selamlar,bende 3 aylık hamile ve maalesef 2 gündür de gribim
oğlumda var evde ona bulaşacak diye korkuyorum
hamileyim diye ilaç kullanmıyorum
portakal mandalina limon vs vs pekmez ıhlamur birşey kar etmedi yaa offf

bende hamileyim 4 aylik ve dun gribe yakalandim once ben sonra oglum ve kizim evde twk saglam.esim suan ama oda kapti kapacak. doktorum sadece agri kesici verdi bol bol.meyve yiyorum ama fayda yok pek burnum yara oldu dudaklarim.hep catladi cok berbat bisi bu yaaa

Ilık suya bal ve limon suyu karıştırıp içmiştim ben günde 4-5 kere. Bol bol da meyve yedim. Saolsun annem de gündüzleri yanıma gelip bol besleyici yemekler yaptı. Böyle harika bir bakıma rağmen 4-5 günde anca kalkabilmiştim yataktan. Antibiyotik almadan iyileşmek zor oluyor ama bol vitamin ve dinlenmeyle en kısa zamanda iyieşirsin inşallah.geçmiş olsun.

Bunlari ben dr tavsiyesiyle yaptim. 2 aylik hamieyken 2 kez grip oldum ve cok kisa surede iyilestim

Limon bal ilik su

İhlamur limon tarcin ilaveli gunde 2 fincan kadar

Tavuk suyuna corba, limonu.

1 avuc bugday,1 avuc kirmizi mercimek, 1 patates, 1 havuc corbq benderden gecip icilecek

Coook gecmis olsun

X