- 30 Nisan 2023
- 1.879
- 1.977
- 53
- 31
- Konu Sahibi Zeytin_zey
-
Merhaba öncelikle sağlıklı , sıhhatli sekılde bebeğinizi kucagınıza almanızı dilerimKızlar
Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra
Ne zaman ailelere
Ne zaman arkadaşlara
Ne zaman iştekilere ( özellikle kamu kurumlarında çalışanlar )
Söylediniz?
Siz de aynı şekilde sağlıkla alın kucağınızaMerhaba öncelikle sağlıklı , sıhhatli sekılde bebeğinizi kucagınıza almanızı dilerim
Biz kalp atısını duyduktan sonra cevremıze söylemıstık
Ailelere 5-6 haftalık falanken öyle dümdüz söylemiştik.Kızlar
Ne zaman ailelere
Ne zaman arkadaşlara
Söylediniz?
Amin çok sağolunSiz de aynı şekilde sağlıkla alın kucağınıza
Bence çok mantıklı
Bence ideal bir zaman aralığı fakat siz kendinizi ne zaman hazır hissederseniz o zaman diliminde söyleyin
Şöyle benim kendi tarafımdan sadece yakınım olarak teyzemler amcam babaannemler falan var , onlara ilk etapta söylemesem bi şey olmaz diye düşünüyorumBiz 3 ay söylemesek 3 ay trip yerdik sanırımBiz de heyecanımızı paylaşmak istedik çünkü güzel haber duymaya herkesin ihtiyacı var onlar da sevinsin diye düşündük. Ama sizin ailelerniz ile iletişime bağlı arayıp sormayan birleri ise çokta aceleye gerek yok..
Ben şu an 6+3 teyim , sanki sonsuza kadar mide bulantım olmayacakmış gibi geliyorKeseyi gördükten sonra (ki bu da idrar testinden 4-5 gün sonrası oluyor) ailelere söyledik. Kalp atışı duyduktan sonra da ( 7+) akrabalardan öyle karşılaştıklarımıza konuştuklarımıza söyledim. 8.haftadan sonra aşırı bir mide bulantısıyla pert olduğum için iletişimde olduğum herkes öğrenmiştiBen dayanamam zaten sevincimi hemen annemle ablamla paylaşmak isterim
Ben de aynı fikirdeyimBence çok mantıklıkimsenin erkenden öğrenmesine gerek yok bence. Üç arkadaşım var üçü de öğrenir öğrenmez söyledi ailelere, 1 ay aramayan kaynanaları gün aşırı aramaya başladı. Nasılsın, iyi misin, geleyim mi falan diye hiç çekemem bana ders oldu. Hatta içlerinden birinin doğumu başlayınca hastaneye gittiler maaile, kızcağız sancı çekerken erkekler falan kenarda pide yiyordu. Delirmiştik şu anda eşimle evde bulantılarımın tadını çıkarıyoruz. Evin bütün sorumluluğunu eşim üstlendi, benimle ilgileniyor ve kendimi çok çok iyi hissediyorum
Benim bulantılar altıncı haftanın sonunda başladı hafif hafif. Şu anda şiddetli değil, sadece belli başlı yiyecekler biraz fazla mide bulantısı yapıyor. Onlardan da uzak duruyorumBen de aynı fikirdeyimbu arada bulantıların kaçıncı hafta başlamıştı canım
Ben tam 8 haftalık olmuştum öyle başlamıştı. Kusma da yoğun bir şekildeydi bende 5 kiloya yakın verdim. Hiç geçmeyecek gibi geliyordu ama 18.haftaya kadar sürdü kusma. Kusma bitti neredeyse doğuracağım hala midem bulanıyor hiçbir şeyi iştahla yiyemedim bu zamana kadarBen şu an 6+3 teyim , sanki sonsuza kadar mide bulantım olmayacakmış gibi geliyorama mide bulantısı kusma olursa iş yerinde kesin fark edilir herkes kadın nerdeyse
Keseyi görünce ailelere söyledik. Sadece anne babalar kardeşler. Kalp atışını duyunca en yakın arkadaş çevresi. 9. Haftadan sonra da akrabalar öğrendiler, bir de iş yerinde sadece sorunluma söyledim. Şimdi 11. Haftadayız iş arkadaşlarıma olabildiğince geç söyleyeceğim. Kamudayım. Sağlık personeliyim tutabildiğim kadar nöbet tutmak istiyorumKızlar
Ne zaman ailelere
Ne zaman arkadaşlara
Söylediniz?
Haberim olmadı üstüne gördüm mide bulantıları artınca hastaneye gittim öğrendim de geçŞöyle benim kendi tarafımdan sadece yakınım olarak teyzemler amcam babaannemler falan var , onlara ilk etapta söylemesem bi şey olmaz diye düşünüyorum
Eşimin ailesi aslında isterhemen öğrenseler hemen de mutlu olurlar ama eşimin annesi çevresine söyler mi ondan emin olamıyorum , dıdısının dıdısı erkenden öğrensin istemiyorum , ama 3 ayda söylemezsek de arkamızdan maşallah ne ketumlar mış da desinler istemem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?