• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar fikrinizi almak istiyorum . lütfen iyi kötü bişeyler yazın

Amacınız biran önce ayrı eve çıkmaksa sizde bir iş bulup çalışın.
1200 lira maaşla borç ödeyip eve çıkmanız hayal olur.
ben karakalem yapıyorum , yeni yeni başladım etraftan spariş alıyorum . güzel sanatlar okudum . ama ordan para gelincede daha kötü oluyo . istekleri çogalıyo :(

karakalemden gelen paranızla veremem diyin yada gidip hemen kendi eviniz için ileri tarih teslimli eşya borcuna girin.başta hatayı yapmışsınız 1 yıl nişanlı bekleseydiniz keşke.

zor çok çok. yalnızca eşinin asgari ücretiyle o evden çıkabilmeniz mümkün değil. çalışmaya başlamalısın.

1- Ben zaten kayınvalidemle oturmayı kabul etmezdim.
2-1200 tl maaşla ayrı eve çıkma hayalleri kuracağıma kendim de bir işe girer çalışırdım.
3-Maaşının yarısını alıyor diye tatsızlık çıkarmaya da hakkınız yok. O evde yaşıyorsunuz beraber. Evlendikten sonra kimse size bakmak zorunda değil. Bu teklif geldiğinde kabul etmeyecektiniz. Geçmiş olsun.
canım yine verelim annesi sonuçta . ama ihtiyacımız var .. yarısını verecek durumda degiliz

ben sekiz buçuk aylık evliyim . bir yıl kaynanamla oturmak şartıyla evlendim .ben bu şehirden degilim buraya gelin geldim . bir yıl yanımda durun eşyalarınızı dizin ,kendinizi toparlayın ayrılın dedi . şimdi kocam ilk ay iş yerinin taşınmasından dolayı işi bırakıp başka işe girdi makine oparatörü olarak . deneyimsiz oldugu için askeri ücretle başlattılar .şimdi bin iki yüze çıktı maaşı . fakat asıl sorunum geldigimizden beri maaşının yarısını annesi alıyor . borçları var . bizle alakalı degil . biz evimiz için bir çöp alamıyoruz . mesela gecen ay kredi kartına yüklendik biraz . anne sana biraz eksik para verecem dedi . annesi çıldırdı . ben kendi hayatımla ilgilenmek istiyorum . benimde ailem maddi anlamda sıkışık . buraya sürekli para vermek benim zoruma gidiyor . kızlar burda suanda birlikte yaşadıgımız için büyük huzursuzluk çıkssında istemiyorum . iyi yolla siz olsanız nasıl hallederdiniz durumu
Siz niye çalışmıyorsunuz? 1200 maaşla kira ödeyip ev geçindirmek zaten zor.
Madem ev kuracak imkanız da yoktu, mantıklı olan ikinizinden 1-2 yıl daha çalışıp kenara para koyması değil miydi? Kendi düzeninizi kurmak istiyorsanız, acil iş bulmalısınız sanırım.

Ne yaparsanız şimdi yaparsınız, çocukta olunca eşinin maaşı zaten yetmicek, eğer gerçekten huzursuzsan o evde, çocuk yapmıcaksın bi kaç sene ev alcaksın ne yapıp edip, yoksa kaynananla kalırsın o evde

canım yine verelim annesi sonuçta . ama ihtiyacımız var .. yarısını verecek durumda degiliz
kadının evinde kalıyosanız bana kalırsa eve az da olsa bi katkıda bulunmalısınız, size bakmak zorunda değil. ki o parayı vermeseniz de o paranın size yetebiliceğini düşünmüyorum. kiraya çıkınca yalnızca eşinizin maaşı yeter mi?

onu diyorum eşime .. borç yapalım ,bende girim işe diyorum . yanaşmıyo .
Yanaşmadığına göre üzgünüm canım kandırılmışsın, baştan nasıl kabul ettirelim demişler herkese söylenen klasik hikayeyi söylemişler 1 sene kalın sonra çıkarsınız bi kere girenin çıktığı görülmedi istisnalar hariç :KK43:

onu diyorum eşime .. borç yapalım ,bende girim işe diyorum . yanaşmıyo .

yani sen işe gir birikim yapıcam benden para beklemeyin o zman diyin eşinize ama açıkça biriktirmeden ve kırmadan anne böyle demiştin biz ne zaman birikim yapıpta eşya alıcaz girelim eşya borcunaki 1 yılda ancak biter zaten diyin.

Öncelikle siz de kendinize uygun bir iş bulup çalışmaya başlayın, en kısa zamanda da kirasını karşılayabileceğiniz ayrı bir eve çıkın. Eşyalarınız az olur, bir sürü eksiğiniz olur ama o ev sizin olur, kimse sizin kazandığınız para üzerinde hak iddia edemez, siz de evlendikten sonra başkasının eline bakmak zorunda kalmazsınız.

ben sekiz buçuk aylık evliyim . bir yıl kaynanamla oturmak şartıyla evlendim .ben bu şehirden degilim buraya gelin geldim . bir yıl yanımda durun eşyalarınızı dizin ,kendinizi toparlayın ayrılın dedi . şimdi kocam ilk ay iş yerinin taşınmasından dolayı işi bırakıp başka işe girdi makine oparatörü olarak . deneyimsiz oldugu için askeri ücretle başlattılar .şimdi bin iki yüze çıktı maaşı . fakat asıl sorunum geldigimizden beri maaşının yarısını annesi alıyor . borçları var . bizle alakalı degil . biz evimiz için bir çöp alamıyoruz . mesela gecen ay kredi kartına yüklendik biraz . anne sana biraz eksik para verecem dedi . annesi çıldırdı . ben kendi hayatımla ilgilenmek istiyorum . benimde ailem maddi anlamda sıkışık . buraya sürekli para vermek benim zoruma gidiyor . kızlar burda suanda birlikte yaşadıgımız için büyük huzursuzluk çıkssında istemiyorum . iyi yolla siz olsanız nasıl hallederdiniz durumu

Ahh be canım
o 1 yıl şartlar falan hep hikaye ..
Siz çıkamazsınız o kaynananın yanından, hiç uyaran da mı olmadı seni.

Tabii kı vereceksiniz para. 600 lıra dedığın nedır kı? O evin elektrığı, suyu, doğalgazı vs. var. Mutfak masrafını saymıyorum bile. Hayat her konuda çok zor! 1200 lıra ile ayrı eve çıkınca gecım daha da zor olacak inan buna.

1 yıl yanımda kalın kendinizi toparlayın dedin şimdi den maaşımızın yarısını aldıkça biz nasıl toparlanıcaz diye sorsana bir şu kayınvalidene.
Burada suç eşinde bence.

E eşyalarınızı alın biraz toparlanın diye kv ile birlikte oturuyorsanız maaşın yarısını almasının nedeni ne olabilir? Tek nedeni, kadın borçlarını ödetmek için size bu öneriyi sunmuş. Sen de çalış ve kiraya çıkın bence. Orada para biriktiremezsiniz.

Bir yıl değil bir ay bile kabul etmezdim ben çünkü o sözler hiç bir zaman, zamanında gerçekleşmiyor...
Kadın sizi değilde kendini toparlamak için kalın demiş kandırmış resmen, eşinizle konuşun oda annesi ile konuşsun...

ben karakalem yapıyorum , yeni yeni başladım etraftan spariş alıyorum . güzel sanatlar okudum . ama ordan para gelincede daha kötü oluyo . istekleri çogalıyo :KK43:
kusura bakma konu sahibi ama sende de iş yok
ya çok küçüksün kandın ya da evlenmek için acele ettin
ne demek sen para kazanınca istekler çoğalıyo
vermiyorum diyeceksin oğlunun bişey yapacağı yok bari ben eşya parası biriktireyim
1 yıl dediniz 4 ay kaldı hani oğlun ne attı kenara diyeceksin

Back
X