• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar fikir verin yardım edin ne olur

kukuku

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
18 Mart 2025
6
1
1
30
Hanımlar bir konu hakkında da sizden fikir almak istiyorum ne yapacağımı cidden bilmiyorum artık
Öncelikle 11 yaşında 5. Sınıfa giden bir kızım var okula ilk başladığında farklı bir sınıftaydı 2hafta sonra kızımı başka sınıfa aldılar kızım sınıfını çok sevdi ve seviyordu daha sonra sistem bu şekilde kabul ediyorlar dediler kızım bu sınıfa girdiğinden beri çok mutsuz ve sosyal uyum problemi yaşamaya başladı akran zorbalığa sözel ve duygusal zorbalığa maruz kaldı kimse arasına almıyor kimse onunla oturmak istemiyor kimse onunla etkinlik yapmıyor neyse hocayla görüştüm rehberlige yönlendirdi ama rehberlik 2 defa çağırıp başından savdı sonra bir süre daha düzelmesi için bekledim ama hiç bir şekilde düzel e yok hocayla konuşuyorum tamma diyim bir çözüm yok aksine ben okuldan gittikten sonra arkamdan kızıma annene böyle şikayetler yapma benim işim gücüm var bir de bunlarla uğraşamam diyor sınıfta bir kız var kızımla istediği zaman arkadaşlık yapıp istemediği zaman yapmıyor kızım başka arkadaşlarıyla oynasa hemen diğer arkadaşlarıyla arasını bozuyor kızım artık okula gitmek istemiyor bu daha 5. Sınıf şimdiden böyleyse ileriki zamanda düşünemiyorum kime nasıl dersimi anlatacagımı bilmiyorum ne yapmalıyım bilmiyorum ne olur fikir verin bana

ben okuldan gittikten sonra arkamdan kızıma annene böyle şikayetler yapma benim işim gücüm var bir de bunlarla uğraşamam diyor
Bunu bir öğretmen öğrenciye nasıl söylüyor, şikayet etmediniz mi, ogretmenle konuşmak çözüm değil belli ki, ciddi bı durum bu

Bende öğretmenim bu arada, veliyle konuşulan öğrenciye şıp diye yapıştırılır mı pes, birde annene şikayet etme diye çocuğu zorbaliyor, o çocuk yarın aileden saklasın tüm zorbaliklari, sonucu ne olacak, sorumluluğu alacak mıymış o kişi

Uzmandan da destek alsaniz iyi olur akran zorbalığı yüzünden okuldan sogumasin

Bunu bir öğretmen öğrenciye nasıl söylüyor, şikayet etmediniz mi, ogretmenle konuşmak çözüm değil belli ki, ciddi bı durum bu

Bende öğretmenim bu arada, veliyle konuşulan öğrenciye şıp diye yapıştırılır mı pes

Uzmandan da destek alsaniz iyi olur akran zorbalığı yüzünden okuldan sogumasin
İnanın ki hep sorunu kızımda arayıp hep destek aldık gerek okulda gerek okul dışında ama sadece bizimle bitmiyor sınıf içi uyum da çok önemli ve öğretmenin bu tepkisiyle karşılaşıyorum hocayla tartışmak ta istemiyorum ama kızımın okul hayatı söz konusu ne yapacağım bilmiyorum

İnanın ki hep sorunu kızımda arayıp hep destek aldık gerek okulda gerek okul dışında ama sadece bizimle bitmiyor sınıf içi uyum da çok önemli ve öğretmenin bu tepkisiyle karşılaşıyorum hocayla tartışmak ta istemiyorum ama kızımın okul hayatı söz konusu ne yapacağım bilmiyorum
Bende cidden sinirlendim tutum yanlış, çocuğa sizin arkanızdan yaptığı harkeet çok yanlış, çocuk sorununu anneyle paylaşacak başka kime güvenecek, anne çözmeye çalışınca arkadan tekrar başka bı sorun çıkacak, çocukta zaten öğretmeni de şikayet etme dedi diye anneyi çözüm mercii görmeyecek. İçine kapanması, daha fazla akran zorbalığına uğraması mı gerekiyor öğretmenin uyumu sağlaması için.
Çocuğunuzla siz de konuşun arkadaş olmak için zorlamasin, zamanla daha iyi güzel arkadaşlıklar kurar, biraz rahatlatın
bitmek üzere zaten dönem, sonrası için bı plan yapın

Konunuz içinde en çok canımı sıkan öğretmenin tutumu oldu, çocuklarin arkadaşlığı değil problem bu yaşlarda olur, bı şekilde çözülür, ileriye gitmediği sürece.. Tabii bunlardan dolayı okuldan sogumayi da onlemk lazım

O nasıl öğretmenmiş öyle ya milli eğitime şikayet edin
En sonunda öyle olacak gibi görünüyor hanımefendi şikayet kabul etmiyormuş çocujlara annenize şikayet edip üzerime yollamayın ve bi sürü işleri varmış birde bununla uğraşamazmış

En sonunda öyle olacak gibi görünüyor hanımefendi şikayet kabul etmiyormuş çocujlara annenize şikayet edip üzerime yollamayın ve bi sürü işleri varmış birde bununla uğraşamazmış
Allah Allah, şimdi çalismiyorum ara verdim de bizim agzimiza ediyorlardı gece gündüz, soruları problemleri bitmiyordu, mesai içi dışı yoktu, hiçte surat yapamadık, bizim işimiz yok muydu ki, bunlar nerenin öğretmeniymis böyle 🙄

Allah Allah, bizim agzimiza ediyorlardı hiçte surat yapamadık, bizim işimiz yok muydu ki, bunlar nerenin öğretmeniymis böyle 🙄
Bir de kızım devlet okulunda ve İngilizce sınıfında ben 30 bin lira para verdim bu sınıf için buna rağmen bu muamleyi görüyoruz kızım artık korkuyor bana sorununu anlatmaktan çünkü öğretmeni onu ve arkadaşlarını bu sözlerle korkutmuş ve şuanda sözel akran zorbalığına maruz kalıyor idare çıksam ögretmen bana neden söylemediniz diyecek kalkıp öğretmene siz çocuklara annenize şikayet etmeyin uğraşamam dediniz desem bu sefer kızıma gıcık olacak diye korkuyorum ne yapacagım bilmiyorum kızımla konuşuyorm rahatlatmaya çalışıyorum ama o da bir çocuk benim gibi davranması düşünmesini bekleyemem her gün aglıyor annen ben ne yaptım kimse beni sevmiyor diyor şuan yazarken ağlıyorum

Bir de kızım devlet okulunda ve İngilizce sınıfında ben 30 bin lira para verdim bu sınıf için buna rağmen bu muamleyi görüyoruz kızım artık korkuyor bana sorununu anlatmaktan çünkü öğretmeni onu ve arkadaşlarını bu sözlerle korkutmuş ve şuanda sözel akran zorbalığına maruz kalıyor idare çıksam ögretmen bana neden söylemediniz diyecek kalkıp öğretmene siz çocuklara annenize şikayet etmeyin uğraşamam dediniz desem bu sefer kızıma gıcık olacak diye korkuyorum ne yapacagım bilmiyorum kızımla konuşuyorm rahatlatmaya çalışıyorum ama o da bir çocuk benim gibi davranması düşünmesini bekleyemem her gün aglıyor annen ben ne yaptım kimse beni sevmiyor diyor şuan yazarken ağlıyorum
İdareye çıkıp öğretmeni de şikayet edip durumu anlatın, cozumunuz yoksa milli eğitime gideceğim deyin, sınıfını değiştirmelerini isteyin, ben de tam bunu söylüyordum pedagojik eğitim almamış mi ki cocuklara ailelere anlatmayın etmeyin diyebiliyor, sizin bu durumda öğretmen şunu der bunu der derdiniz olmasın, idareyle konuşun, cagirsinlar öğretmeni yüzüne soyleyin, hadi o dkdan sonra gitsin de öğrenciye böyle demeyin deyip tavır yapsın görelim, idare olmadı üstü var sizin cekinecwginiz bı durum yok çocuk söz konusuyken,
arkadaşı olmaması problem destek alsın uğraşın, zorbalığa uğraması problem ama temelde sınıfta uyumun sağlanmamasi problem, en büyük problem de öğretmenin işim gücüm var tavrı

İdareye çıkıp öğretmeni de şikayet edip durumu anlatın, cozumunuz yoksa milli eğitime gideceğim deyin, sınıfını değiştirmelerini isteyin, ben de tam bunu söylüyordum pedagojik eğitim almamış mi ki cocuklara ailelere anlatmayın etmeyin diyebiliyor, sizin bu durumda öğretmen şunu der bunu der derdiniz olmasın, idareyle konuşun, cagirsinlar öğretmeni yüzüne soyleyin, hadi o dkdan sonra gitsin de öğrenciye böyle demeyin deyip tavır yapsın görelim, idare olmadı üstü var sizin cekinecwginiz bı durum yok çocuk söz konusuyken,
arkadaşı olmaması problem destek alsın uğraşın, zorbalığa uğraması problem ama temelde sınıfta uyumun sağlanmamasi problem, en büyük problem de öğretmenin işim gücüm var tavrı
Kesinlikle haklısınız çok teşekkür ederim yarın ilk işim bu şekilde yapmak olacak çok sagolun en azından banada çok büyük bir özgüven kazandırdınız sizin gibi eğitimciler keşke daha çok olsa çok sagolun

Kesinlikle haklısınız çok teşekkür ederim yarın ilk işim bu şekilde yapmak olacak çok sagolun en azından banada çok büyük bir özgüven kazandırdınız sizin gibi eğitimciler keşke daha çok olsa çok sagolun
Ya cidden tavra üzüldüm, hamileyim ara verdim, bir de oğlum var, bende okula göndereceğim, tanıdığım iyi kötü ogretmnler var, öğretmen çocukların hayatindaki en büyük etken, iyisi de kötüsü de, inşallah sizin probleminiz çözülür, destekle falan çözülmeyecek durumlar değil, herkes işini görevini yapsın, öyle işim var şikayet etmeyin deyip çocukları asıl zorbalayan öğretmen olmuş.

Ya cidden tavra üzüldüm, hamileyim ara verdim, bir de oğlum var, bende okula göndereceğim, tanıdığım iyi kötü ogretmnler var, öğretmen çocukların hayatindaki en büyük etken, iyisi de kötüsü de, inşallah sizin probleminiz çözülür, destekle falan çözülmeyecek durumlar değil, herkes işini görevini yapsın, öyle işim var şikayet etmeyin deyip çocukları asıl zorbalayan öğretmen olmuş.
İnşallah çözülür 🤲

Back
X