Kızlar evdeki fazla eşya sorunu ve temizlik

cennetinkapisi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2024
6
5
25
Kızlar hanımlar merhaba forumda yeniyim ilk sorum şu ki önceden eşyam çoktu ama bu beni artık boğuyordu ve çoğunu elden çıkardım minimalleşmeye gittim evden eşya gidince rahatladım sanki gereksiz kullanmadığım ne varsa sattım yada birilerine verdim ve fark ettim ki evi silip süpürmek kolaylaştı biblolarım çoktu çoğunu verdim gitti toz almak bile kolaylaştı sizde benim gibi az eşyacımısınız halıları bile sattım yerine dekoratif kilimler aldım vs bu bir hastalık mı oldu bende anlamadım birde hanımlar iki senedir evliyim kullanmadığım mop kalmadı ama bazen iz kalıyor öneriniz varmı sirkeli su kullanıyorhm yada amway genel temizlik evde evcil hayvanım var bu sebepten kimyasal kullanmıyorum önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum yerleri haftada bir siliyorum haftada 4-5 kerede süpürüyorum ama ona rağmen yerler tozlanıyor nerde yanlış yapıyorum

Asla hastalık değil, canının kıymetini bilmek bence bu :) bende eşya elemeyi severim, 5 senedir sürüyor sadeleşme sürecim çünkü eşim bıraksam tam bir istifçi 😬🫣

Toz olayını ben tamamen kurutma makinesi + robot süpürgeyle çözdüm.

Robot süpürge bence de birçok kişinin söylediği gibi büyük süpürge gibi güzel süpürmüyor ama bütün minik tozları topluyor. 10 gündür fırçası olmadığı için çalıştırmıyordum, gözle görülür tozlandı ev, ki ben toz almam yani ayda bir falan anca çünkü toz olmuyor.

Yerler için önerebileceğim bir şey yok maalesef :/ kimyasal kullanıyorum ben, çocuklarım emeklerken sirke kullanıyordum ama şuan bingo falan kullanıyorum.

Mop olayından bende muzdaribim ancak fayanslarım parlak olduğu için sanırım, vileda, temizlik mendili, mop bezi ne kullandıysam iz yapıyor. İlbays cam bezi almıştım dörtlü paket. Birini yerlere ayıracağım sanırım, deneyince yazarım 🤩

Asla hastalık değil, canının kıymetini bilmek bence bu :) bende eşya elemeyi severim, 5 senedir sürüyor sadeleşme sürecim çünkü eşim bıraksam tam bir istifçi 😬🫣

Robot süpürge bence de birçok kişinin söylediği gibi büyük süpürge gibi güzel süpürmüyor ama bütün minik tozları topluyor. 10 gündür fırçası olmadığı için çalıştırmıyordum, gözle görülür tozlandı ev, ki ben toz almam yani ayda bir falan anca çünkü toz olmuyor.

Yerler için önerebileceğim bir şey yok maalesef :/ kimyasal kullanıyorum ben, çocuklarım emeklerken sirke kullanıyordum ama şuan bingo falan kullanıyorum.

Mop olayından bende muzdaribim ancak fayanslarım parlak olduğu için sanırım, vileda, temizlik mendili, mop bezi ne kullandıysam iz yapıyor. İlbays cam bezi almıştım dörtlü paket. Birini yerlere ayıracağım sanırım, deneyince yazarım 🤩
Evet o bezleri gördüm ama almadım senden cevap bekliyorum🤩 bu arada çeyizime robot süpürge almıstım 1 sene kullandım temizlik hissi vermiyor diye onuda sattım😂 Kurutma makinem var ama oda sanki tozlu çıkarıyor arada anlamadım ben ya :KK43: bu arada yerleri bazen siliyorum ya kuruduktan sonra basıyorum eğer terlik varsa cırt cırt ses çıkıyo terlik yoksa ayağımın izi çıkıyor sence sebebi nedir ya , bu arada ben son 6 aydır minimalleşmeye başladım harika bişey ya ferahlıyorum😂

Bu arada süpürge olarak fantom aldım su an haznesini temizliyorum ertesi gün tekrar süpüyorum kedimin bütün tüylerini almış o derece memnunum😂😂 mop olarakta kirli su temiz su ayırandan almıstım onuda eledim sattım şimdi mandallı mop ve fısfıslı mop aldım yerde kaplamıyor 🥲😆

Robot süpürge ne önerirsin csnım

Kızlar hanımlar merhaba forumda yeniyim ilk sorum şu ki önceden eşyam çoktu ama bu beni artık boğuyordu ve çoğunu elden çıkardım minimalleşmeye gittim evden eşya gidince rahatladım sanki gereksiz kullanmadığım ne varsa sattım yada birilerine verdim ve fark ettim ki evi silip süpürmek kolaylaştı biblolarım çoktu çoğunu verdim gitti toz almak bile kolaylaştı sizde benim gibi az eşyacımısınız halıları bile sattım yerine dekoratif kilimler aldım vs bu bir hastalık mı oldu bende anlamadım birde hanımlar iki senedir evliyim kullanmadığım mop kalmadı ama bazen iz kalıyor öneriniz varmı sirkeli su kullanıyorhm yada amway genel temizlik evde evcil hayvanım var bu sebepten kimyasal kullanmıyorum önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum yerleri haftada bir siliyorum haftada 4-5 kerede süpürüyorum ama ona rağmen yerler tozlanıyor nerde yanlış yapıyorum
Valla ben hiç fazla eşya sevmem ,kullanmadığım şeyin kölesi olmayı da sevmiyorum. İncik cincik biblo vs de sevmem. Bütün evi halıları kaldırıp indirmem detaylı temizlik 1.5-2 saatimi bile almiyor. Günlük temizliğin 30 dk suruyor. Yatakları topla etrafı topla şupur sil 30 dk 3+1 ev. Bir köşe takimim var, 1 TV unitesi bitti. kullanmadığım koltuğu bile sokmam evime 😂

Benim de çok sade bir evim var, mobilyalarım bile öyle. Hiç sevmem gereksiz eşya, benim de evcil hayvanlarım ve küçük çocuğum var, kendi canıma kastım yok. Ayrıca çok eşyalı evler beni boğuyor sanki bence iyi yapmışsınız.
Ben mop olarak iki çeşit kullanıyorum, biri bildiğimiz klasik olandan, suyu döndürerek sıkanlardan, diğeri de tek elle kullanabildiğim haznesi olan fısfıslı model. Fısfıslı olandan çok memnunum, hem kullanımı rahat hem de işim bitince ucundaki mikrofiber bezi çıkarıp hemen yıkayıp asıyorum

:KK43: bu arada yerleri bazen siliyorum ya kuruduktan sonra basıyorum eğer terlik varsa cırt cırt ses çıkıyo terlik yoksa ayağımın izi çıkıyor sence sebebi nedir ya , bu arada ben son 6 aydır minimalleşmeye başladım harika bişey ya ferahlıyorum😂
Ben de sinir oluyorum o cırt cırt sese. Bitek vileda yapınca olmuyor o ses. Mopta hep oluyor. Ama genelde deterjanlı su ile mopladıktan sonra mopun arkasını cevirip(çift taraflı bezi olan model) deterjansız tekrar bi siliyorum o zaman ses yapmıyor. Ama iz kalmasına engel olamıyorum onun için ekstra kuru bir mop ile kurulamak lazım hemen yerleri. O kadarını da sadece misafir geleceğinde yapıyorum zaten zırt pırt mop yapıyorum uğrasamam kediler de gezince pati izi oluyor zaten hemen her yer 😂😂

Fazla eşyayı ben de sevmiyorum. Hiç biblo süs eşyası kullanmam. Şifonyerin üzeri bile boştur. Ortalıkta eşya demek, toz demek. Mutfak dolabım yeterli gelmediği için orda ortada bir şeyler oluyor. Bir şekilde orayı da düzene koyacağım.

X