Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Kızlar demir eksiklği ve teogen effuvilium sorununu yaşayan varmı?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

eda_01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2013
185
2
96
Adana
saclarım 1.5 yıldır cok dökülüyor ve tepe bölgem ve yanlarım cok acıldı genel bir dökülme var doktor kan testi yaptı ve ferritinim cok düsük cıktı tanıyada telogen effuvilie koydu( aynaya bakamaz oldum psiklojim cok bozuldu demir eksiklği olupta eski saçlarına kavusan varmı? cevap verirseniz cok sevinirim

benim çok uzun zamandır dökülüyo canım dünya para döktüm nafile kel kalcam bu ortada moralim çok bozuluyo daha yenigittim bi ton şey verdi hepside pahalı şeyler alcam ama ümitsizim seninki deir eksikliğindense korkma geçer yerine gelir dökülen demir eksikliğine dut pekmezi tavsiye ederim bide saça sürülen vitaminler var karışım doktor veriyo onuyapma ilaç sana vermedilermi

canım kan tahlili yaptı ferritin 7 cıktı sonra demir hapı kullanacaksın dedi bir ara yine eksikti düzelmedi( birde bemks evigen böyle bir karısım yazdı eczanede hazırlattım onu verdi bir baskada bir sey vermedi. seninki neyden kaynaklanan bir sey canım bende tam 1.5 yıldır yasıyorum ve sacımın yarısıda kalmadı ceyreği kaldı( psikolojim cok bozuldu her yanı acıldı özellkle tepe ve yanlar

Öbür konuya cevap yazdım canım, merak ettiklerin varsa sorabilirsin

canım ne zamandır senin sacların dökülüyor peki? baya bir seyrelme varmı benim özellikle tepe ve yanlar gitti her yerden azalma olduda ama cogunklukla bu bölgelerde daha bir belirgin

canım bir dönem banada o teşhis konuldu ama başka bir dermatoloğa gittim o da genetik dedi bir diğeri erkek tipi dedi yani herkez herşeyi dedi:))

bencede canım hepsi farklı diyor:) ama banada genetik gibime geliyor saç dökülmem
şimdi bende eskiye göre genel olarak bir seyrelme var ama tepe bölgesi önler ve yanlar fena döküldü buda sanki erkek tipi gibi anlamadım bende...(

şimdi bende eskiye göre genel olarak bir seyrelme var ama tepe bölgesi önler ve yanlar fena döküldü buda sanki erkek tipi gibi anlamadım bende...(

aynı canım benimde öyle yanları gör oyuk seklini aldı tepede seyrelmeye basladı iyice(( her ay dahada acılıyor dökülen saç bir daha cıkmıyor takip ediyorumda( minoksil alıp bendemi kullansam acaba doktor bie demedide zaten bilmiyolarda(

canım senin 10 yıldır bu problemi yasıyosun demi emin ol benim sacım seninkinden kötüdür(( ben 1.5 yıldır yasıyorm hepsi gitti ( bu kadar hızlımı döküyor ki genetik dökülme birden erkeklerin bile bu kadar hızlı dökülmüyor ya yavas yavas dökülüyor((

doktor genetik olup olmadıgını anlamak icin annem ve teyzelerimin sacını sordu hepside masallahh cok gür benim sacımın 5 katı kadar sacları var:)) ama babam keldi onunda yine benim yasımda vardı yani fotolarına bakıyorumda varmıs baya ( ben kime cektim anlamıuyorum(

. Eda cım , annende teyzende saç dökülmesi olması sende de olma ihtimalini artırır sadece.. Baba dan ziyade anne genetik dökülmede etkili. Saçında genetik dökülme olduğunu( kadın tipi dökülme deniyor) anlamanın yolları saç diplerine dermatoskopi ile baktırmak, saçın şekline ( genel olarak saç teli incelir, uçlar incelir, saçın tamamında ya da üst kısmlarda seyrelme ) bakılarak konur. Üniversite hastanelerinde genelde bu söylediklerim oluyor . İstersen birde orayı dene. Bir çok genetik dökülme zaten başlangıçta kronik telogen alopesi tanısı alır... İstersen benim açtığım topiği bir incele orda daha ayrıntılı bilgiler var... Sormak istediğin bişey olursa elimden geldiğince cevaplarım...

cok sağol canımmm cok güzel anlatmıssın. bu saydıklarının aynısı bende mevcut.canım arastırma hastanesine gittim iki kere son gittiğimde dedi doktor ilk basta alopesiye benziyor dedi sonra demir eksiklği felan cıkınca telogen dedi. bence benimki genetik cünkü arastırdım aynısı bende var(

Canım o zaman bence ilk önce demirini yükselt , sonra minoksil düşün .. Ama yine de karar senin.

acaba yarın minoksil alıp baslasam mı canımbıraktıktan sonrada cok dökülüyor diyorlar baktımda iyice

minoksil kullanacaksan şikayetlerin tamamen düzeldikten sonrada aralıklı olarak kullanman gerekecek, bunu bilerek al canım.
benim fikrim demirden sonra zaten saçın büyük ihtimalle düzelecek. çünkü 7 ferritin zaten çok düşük
resmen depoların boşalmış canım.

tamam canım benim cok tesekkür ederimm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…