- 9 Ocak 2012
- 15.079
- 29.013
- 798
- Konu Sahibi maveraunnehirr
-
canim cok sagol sana da gecmis olsun.. riza bey kan akisini dinledi ve onda bir sorun olmadigini soyledi.. benimki genetik veya kromozomal bisey cikacak buyuk ihtimal..canım öncelikle Rabbim korktuğuna uğratmasın, gelişme geriliği dendiğinde doktorlar genellikle trizomi den şüphe ediyorlar, benzer şeyleri bende yaşadım ve acım çok ama çok taze, görünce yazmadan edemedim bende nisanda hamile kalmıştım, bendeki pıhtılaşmaydı ve bilemediler seninki de o olabilir yavrunu kaybetmeden en iyi doktoru bul ve bir doktorla yetinme, gerekiyorsa genetikçilere git, alacağım damar açıcı ilaçla bir iki saate her şey düzelirdi zamanla da gelişim geriliğini bebek kapatırdı dediler... araba devrildikten sonra akıl veren çok olur, lütfen ihmal etme dediklerimi.... bebeğine kan akışı gitmiyor olabilir
tesekkurler canim.. gorusleriniz benim.icin cok degerli tabii ki.. amniyosentezde belirgin bir sorun cikarsa aldirmayi dusunuyoruz. cikmazsa,hala kotu olma riski vardir dedi doktor ama iste o zaman ne yapariz hic bilmiyoruz.. benim hamileligim sonuna kadar gitmeyebilir zaten.. bu sekilde gerilikle kalbinin de durma ihtimali varmis..siz tavsiye istiyorsanız size derim ki aldırmayın. bir tane bile doktorun sağlıklı olur demediği çocuklar sağlıkla doğabiliyor. ha sağlıklı da olmayabilir ama senin de dediğin gibi içinde atan bir kalbi sırf Allah öyle yarattı sana bu sınavı uygun gördü diye durdurmakta iyi değil bence. amniyosentezden sonra aldırmayacaksanız yaptırmayın. zira düşüğe neden oluyor. inş sağlıkla kucağınıza almak nasip olur.
NOT: şu an objektif yorum yaptım. elbette insanın başına gelince bakış açısı çok çok farklı olabilir. ama sağlıkla düşününce bu benim doğrum olur.
olabilir tabii..kotuydu sperm durumu. o da aklima geldi.. ama en sagliklisi secilmiyor mu,zaten yikaniyor buyutuluyor vs..Çok zor
Ben tüp bebek annesiyim 3. denemede hamıle kalmıstım ,
Hıc sorunsuz gebelıgımı tamamladım evet agrım sızım oldu yataklardan cıkamadım ama bu tarz seylerı hıc bılmıyordum.
Oglum dogduktan sonra 2 tane sorunlu gebelıgım oldu bırı bos gebelık dıgerı 16 haftalıks onlandırıldı.
Sonuc ne bılmıyorum valla ama sıze bısey sormak ıstedım morfolojı nasıldı ? Yanı bu durumun bu sekılde gelısmesının sebebı spermlerın saglıksız olusu olabılır mı
amin canim sagol..Ah 2 aşılama 4 tüp yaptırıp olumsuz sonuç almış birisi olarak acını anlayabiliyorum diğer konuna da yazmıştım aklıma geldikçe dua ediyorum rabbim evladını sana bağışlasın inşallah
canim cok sagol sana da gecmis olsun.. riza bey kan akisini dinledi ve onda bir sorun olmadigini soyledi.. benimki genetik veya kromozomal bisey cikacak buyuk ihtimal..
Benım zamanımda tabı tıp bu kadar ılerı degıldıoglum 6 yasında o zaman ımsı teknıgıyle secılıyorduolabilir tabii..kotuydu sperm durumu. o da aklima geldi.. ama en sagliklisi secilmiyor mu,zaten yikaniyor buyutuluyor vs..
hala ımsı tekniğiyle yapılıyor denmesine rağmen epikrizler de ıcsı tekniği yazdığı oluyorBenım zamanımda tabı tıp bu kadar ılerı degıldıoglum 6 yasında o zaman ımsı teknıgıyle secılıyordu
sızın secme nasıl oldu ?
ıcsı da olabılır ama suanda cip yontemi filan duymustum sperm sorunu olanlarda o acıdan sormustum .hala ımsı tekniğiyle yapılıyor denmesine rağmen epikrizler de ıcsı tekniği yazdığı oluyor
Harmony test... %100 e yakın sonuç verdiğini okumuştum bi sağlık dergisinde.tesekkurler canim.. biz de bastan onu dusunduk..fakat amniyosentez daha kapsamli tariyor dediler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?