• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlar cok zor.. lutfen yardim edin...

maveraunnehirr

durum çok leyla... :)
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2016
621
636
18
39
kizlar nisan ayinda tup bebekle hamile kaldim.. oncesinde 8 ay denemistik. esimde sperm azligi ortaya cikinca baska secenek kalmadi.. ben 30 esim.32 yasinda.. ilk seferde tuttu.. cok sevindik.. fakat 12 haftalik olunca gelisme geriligi baslamis.. bunu 16.haftada ogrendik,bebek ultrasonda 3 hafta geri gorunuyordu..
hemen prof.lar vs.. bir suru perinatoloji uzmani vs ile gorustum.once cvs dediler..riskli daha kucuk.diye amniyosentezi beklemeye karar verdik. pzt amniyo.olacagim.. fakat artik bic umudum kalmadi.. riza madazli ile gorustum cok iyi bir insan ve harika bir doktor.. buyuk.ihtimalle.kromozom sikintisi var dedi. ha yoksa bile sevinme,genlerle.ilgili sikinti vardir o zaman o da amniyo.da cikmaz dedi..
yani kizlar;su anda bebegim.icimde,18 haftalik olacak,kalbi atiyor hicbir organi zarar gormemis ama gebeligin ilk haftalarindaki gelisme geriligi mutlaka bir sorun teskil edermis.. bunu amniyo. ile dogrulayip aldirmayi bekliyoruz.. cok zor bir durum.. artik hic umudum kalmadi.. onunla yasayip onu sevememek cok zor.. paylasmak istedim. simdiden fikirleriniz & dualariniz icin cok tesekkurler..

Canim
İnsallah saglikla mutlulukla alirsin kucagina. Uzulme ayni durumlari yasayip saglikli dunyaya gelen o kadar cok bebek var ki bunlardan biri de benim yegenim.
Asla umudunu kaybetme. Senin umudun icinde

Allah bebeğinize sağlık versin. Ne denir bilemedim. Rıza Madazlıyı çok duydum. Riskli gebelik uzmanı. Avrupa yakasında bir perinatolog önerebilirim. Prof. Dr. Cihat Şen. Fikir almak isterseniz.
Bu durum bir tanıdığımızda da oldu. 16 haftalıkken alındı. Gelişim geriliği. Şimdi tekrar hamile görünen hiçbir sıkıntısı yok. Doğumuna az kaldı.
Biliyorsunuzdur muhakkak. Bir test var fakat burada yapılmıyor. Kanınız alınıyor. Amerika ya gönderiyor doktorunuz. Ben hamileyken yaptırdım. Bütün kromozom anomalisi bakılıyor. Amniyosentez yerine çok tercih ediliyor. Çünkü düşük riski yok.
Doktorunuza güvenin. Sizin için dua edeceğim...

Allah bebeğinize sağlık versin. Ne denir bilemedim. Rıza Madazlıyı çok duydum. Riskli gebelik uzmanı. Avrupa yakasında bir perinatolog önerebilirim. Prof. Dr. Cihat Şen. Fikir almak isterseniz.
Bu durum bir tanıdığımızda da oldu. 16 haftalıkken alındı. Gelişim geriliği. Şimdi tekrar hamile görünen hiçbir sıkıntısı yok. Doğumuna az kaldı.
Biliyorsunuzdur muhakkak. Bir test var fakat burada yapılmıyor. Kanınız alınıyor. Amerika ya gönderiyor doktorunuz. Ben hamileyken yaptırdım. Bütün kromozom anomalisi bakılıyor. Amniyosentez yerine çok tercih ediliyor. Çünkü düşük riski yok.
Doktorunuza güvenin. Sizin için dua edeceğim...
tesekkurler canim.. biz de bastan onu dusunduk..fakat amniyosentez daha kapsamli tariyor dediler..

boyle bir konuda bilgilendirilmedim.. bahcecide tedavi olduk. acaba standart herkese yapiliyor mu,yapildi mi bize,yoksa ekstra ucretli bir sey mi inanin bilmiyorum..cunku soylemediler
Anladım
Genellikle tüp bebek merkezlerinin anlaşmalı olduğu genetik lab.vardır.
Ekstra ücrete tabidir
Hemen umutsuzluğa kapılmayın lütfen
Testleriniz yapılsın önce sonuçlara bakılsın
Hakkınızda hayırlısı olsun.

boyle bir konuda bilgilendirilmedim.. bahcecide tedavi olduk. acaba standart herkese yapiliyor mu,yapildi mi bize,yoksa ekstra ucretli bir sey mi inanin bilmiyorum..cunku soylemediler
standart değil.
anne-babada genetik problem varsa yapılıyor ama maaliyetli de tabi.
inşallah amniyosentez sonucu güzel çıkar.
hayırlısı olsun hakkınızda.

tesekkurler canim.. biz de bastan onu dusunduk..fakat amniyosentez daha kapsamli tariyor dediler..
Onu bilemiyorum mutlaka öyledir. Siz de şimdi görünen bir sıkıntı var.
Çok zor ama hayırlısını iste.
Yazmak istersen bize de bilgi ver canım

kizlar nisan ayinda tup bebekle hamile kaldim.. oncesinde 8 ay denemistik. esimde sperm azligi ortaya cikinca baska secenek kalmadi.. ben 30 esim.32 yasinda.. ilk seferde tuttu.. cok sevindik.. fakat 12 haftalik olunca gelisme geriligi baslamis.. bunu 16.haftada ogrendik,bebek ultrasonda 3 hafta geri gorunuyordu..
hemen prof.lar vs.. bir suru perinatoloji uzmani vs ile gorustum.once cvs dediler..riskli daha kucuk.diye amniyosentezi beklemeye karar verdik. pzt amniyo.olacagim.. fakat artik bic umudum kalmadi.. riza madazli ile gorustum cok iyi bir insan ve harika bir doktor.. buyuk.ihtimalle.kromozom sikintisi var dedi. ha yoksa bile sevinme,genlerle.ilgili sikinti vardir o zaman o da amniyo.da cikmaz dedi..
yani kizlar;su anda bebegim.icimde,18 haftalik olacak,kalbi atiyor hicbir organi zarar gormemis ama gebeligin ilk haftalarindaki gelisme geriligi mutlaka bir sorun teskil edermis.. bunu amniyo. ile dogrulayip aldirmayi bekliyoruz.. cok zor bir durum.. artik hic umudum kalmadi.. onunla yasayip onu sevememek cok zor.. paylasmak istedim. simdiden fikirleriniz & dualariniz icin cok tesekkurler..
Allah yardımcın olsun sozun bitiği yer ama umut tukenmez

Sakın sakın umudumu kaybettım deme. Rabbim ne mucizelerle dolu. Allah ım sana ve bebeğine sağlık versın, şifasını versin. Sen elinden gelen herseyı yap, gerisini Rabbim e bırak. Dualarımda olacaksınız

canım öncelikle Rabbim korktuğuna uğratmasın, gelişme geriliği dendiğinde doktorlar genellikle trizomi den şüphe ediyorlar, benzer şeyleri bende yaşadım ve acım çok ama çok taze, görünce yazmadan edemedim bende nisanda hamile kalmıştım, bendeki pıhtılaşmaydı ve bilemediler seninki de o olabilir yavrunu kaybetmeden en iyi doktoru bul ve bir doktorla yetinme, gerekiyorsa genetikçilere git, alacağım damar açıcı ilaçla bir iki saate her şey düzelirdi zamanla da gelişim geriliğini bebek kapatırdı dediler... araba devrildikten sonra akıl veren çok olur, lütfen ihmal etme dediklerimi.... bebeğine kan akışı gitmiyor olabilir:KK43:

Back