- 26 Kasım 2019
- 4.695
- 11.331
- 36
-
- Konu Sahibi ferayfusun87
Bir sürü müşterime keratin bakım yaptım hiç bir şey olmadı.Sana da olacağını sanmıyorum.Ama madem böyle takinlisin araştırmadan bir şey yapmaKızlar iyi akşamlar öncelikle. Lütfen bana yardımcı olun, akıl verin lütfen çok kötüyüm ağlamamı durduramıyorum. Ben kuaföre gitmiştim ve kuaför beni manipüle etti, benim de basiretim mi bağlandı nedir hayır diyemedim. Keratin bakımı yaptı saçıma. Yaparken dumanlar çıktı genzim yandı. Sonra ben araştırdım ki bu sağlığa son derece zararlı bir işlemmiş. Keratin içinde formaldehit maddesi varmış bu aşırı zararlı kanserojen bir maddeymiş. Eski Mısır'da mumyalama işleminde bu madde kullanılırmış. Asla deriye temas ettirmemek gerekiyormuş. Kızlar çok kötüyüm salaklık yaptım ben çok çok kötüyüm napayım ben? Burda doktor varsa lütfen yazabilir mi doktora gitsem bir tedavisi var mı çıkarır mı bu maddeyi saç derimden? Bana saçını Salıya kadar yıkama dedi ama yıkayayım mı? İnternette saçı sıcak suyla yıkayınca zehirli gaz açığa çıkar yazıyor evde aileme zararı olur mu ? Saçımı soğuk suyla mı yıkamalıyım? Şu an bekarım ama ilerde yuva kursam ve anne olmak istesem bebeği etkiler mi? Nolur bana yardım edin nolur
Biliyoz heralde absbakbskejlsFormaldehit içermeyenleri de var.
Toplumcak böyle bi sorunumuz var.Hangi bebeği?
Basireti baglanmisbu ne ay konunun basina dondum keratin degil de nukleer bi maddeden mi bahsediliyor diye
kuaforden de sikayetci olun hatta.
Biliyorum ne oldugunu zaten. Sacınıza yapılıyor derinizle ne alaka? Solumussunuz zaten soluncak kadar. Hem de bebekle falan ne alaka ya gercekten mantıklı mı bu telas shhshsİnternette araştırırsanız göreceksiniz son derece zararlı madde olduğu yazıyor yaptırmayın deniyor birçok mecrada.
Valla ben de çok şaşırdım(( Keratinin saç için önemli olduğunu duymuştum o nedenle zararlı olabileceği aklıma gelmemişti ((
Kesinlikle ben de hissettim bunu hatta bayılacak gibi oldum. Sonra araştırıp bu bilgileri okuyunca dünya başıma yıkıldıBen de yaptirdim ama bir daha yaptirmam cigerlerim mahvoldu hissettim cunku.
bu kadar panik olmaniza gerek yok cogu kuafor yapiyor zaten zararli olsa da.madem yaptirdiniz saliya kadar yikamayin sonrasinda bir daha yaptirmazsiniz olur biter.
Birazcık sadeceEvet biraz takıntılı biriyim.
Sen yaptırdığında da dumanlar çıktı mı ? Genzin yanmış mıydı ? Ben bayılacak gibi hissettim.Bende yaptirmistim 2 sene önce, birşey olmaz korkmaaa
Ya yıkamasın yaptırmış zatenMumya maddesi formaldehit değil miydi o saç dersini eritir geçer zaten odeğildir
Yıka gitsin yıkayınca çıkar
Ayy hemde nasıl ciktiSen yaptırdığında da dumanlar çıktı mı ? Genzin yanmış mıydı ? Ben bayılacak gibi hissettim.
iki dakika blogger olayım dedim yine kıyamet kopmuş canım,ahahahahahahSakin olun bence. Abartmayın. Kozmetik ürünlerin hepsi zararlı. Ama öldürecek kadar deil.
Internetten okuyup ordaki 2 saatlik ömrünüz kaldi yazılarına aldanmayın.
Vücut sürekli yenilenen bi şey ilerde anne olmakla ne alaka ya. Nedir bu insanlardaki üreme mekanizmasina zarar gelecek paniği ben anlamadım.
Yine de doktorumuz civanımızı etiket yapıyorum. Illaki akıl verir.
Otrera
Teşekkür ederim bilgilendirici mesajınız için. Bana yaparlarken çok duman çıktı ve genzim çok yandı bu tür olanlarda aşırı yüksek oranda formaldehit vardır diye yazıyor bazı forumlarda. Siz yaptırdığınızda da bu şekilde oluyor muydu? Ve yine forumlarda yazıyor: saç sıcak suyla her yıkandığında tepkime oluyor ve zehirli gaz açığa çıkıyor diye. O kadar panik oldum ki.Öncelikle sakin olun. Defalarca kez keratin bakımı yaptırmış biri olarak söylüyorum bakın yaşıyorum kanser de olmadım.
Saçlarımı 3 gün yıkamayıp sık sık ısıyla geçiyorum üstünden yaptırdığım zamanlar üstelik aaaa inanılmaz. Sandığınız kadar formaldehit yok bunların içinde. Brezilya fönü deseniz neyse diyeceğim de.
Elbette her kimyasal madde gibi zararlı, kuaförunüzün kullandığı markanın kalitesine göre de içeriğine göre de değişir elbette bu zarar. Bir kereden bir şey olmaz bunu derinizden hiçbir doktor da çıkarmaz güldürmeyin kendinize doktora gidip de. İçiniz rahat etmiyorsa ılık suyla bol şampuanla yıkanın.
Bir daha içeriğini bilmediğiniz bir şeye tamam demeyin olur mu?
Bence fazla takıntısısınız şöyle bir konularınıza bakınca üzüldüm size bende eskiden bu tür şeylerle savaştım tedavi olmanızı öneririm çünkü böyle hayat insana zehir oluyorEvet biraz takıntılı biriyim.