Saç Rengi ve Saç Boyama kızlar çok kötü durumdayım, saçlarım RENK ALMIYOR ve YANDI nolur yardm edin :((

april12th

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2011
142
0
66
İstanbul
Kızlar saçlarım bayadır bakır ve turuncu bazen de çilek sarısı arasında gidip geldi. upuzun saçlarım vardı, ve herkes kendi rengi sanıyordu herhangi bi yıpranma olmadı ilk başlarda. yazın çalıştığım yere gelen irlandalılar bile doğal rengim sanmışlardı çünkü hiç yıpranık durmuyordu. daha sonra biraz koyulaştırmak istedim sevmedim ve açıcı sürdüm ve bu açma işlemini kısa aralıklarla defalarca yaptım :2: değişik boyaları üst üste denedim, beğenmeyince zaten yıpranmıyo saçım diyerek aynı gün içinde 3 kere boyadığım ve açtığım oldu en sonunda da aniden diplerden 6 cm sonrası bi 25 cm kadar yandı, keçeleşti hamur gibi oldu ve kopmaya başladı. ben de gidip göğüs altıma kadar kestirdim, daha sonra yine koyulaştırmak istedim ve bir salaklık edip kızıl kahveye boyadım iğrenç olduğu gibi saçımın yıpranmış yerleri boya tutmadı 2 renk oldu. dayanamadım gidip sabah kestirdim şu an saçlarım hayatımda ilk kez bu kadar kısa, çenemden biraz daha uzun. depresyondayım diyebilirim, aynaya bakmak istemiyorum. üstelik kafamda o iğrenç kızıl kahve var şu anda.

ne yapsam da şu saçlarımı düzeltsem, brezilya fönü işe yarar mı? boya tutması için ne yapabilirm? üstelik üst taraftaki rengi de hiç sevmdiğim ve alt taraf da soluk bi turuncuda sabitlendiği için üstü de açmam gerek. dışarı çıkmak, okula gitmek istemiyorum nolur biri bana yardım etsin.

saçınıza bakım yapın ve açmayın çok yoksa benim gibi kısacık yapmak zorunda kalırsınız nolur dikkat edin saçlarınıza kızlar (

Son düzenleme:
canım hala saçına bir şey yapma derdindesin daha da yıpratmaktan başka bir çaresi olmaz bence yapacağın işlemelerin. bence belli bir müddet aksatmadan hafta da 2-3 kere saç bakımı yaptır kuaförde. evde de bol bol besleyici maskeler uygula. en azından saç kendine biraz olsun geldiği zaman saçını bir şekle ve renge sok. biraz bu saçla gezmeyi göz alacaksın ama saçının kendine gelmesi için

Gecmis olsun aman amaaan dokunma sacina kas yapim derken göz cikarmissin zaten... kalan bi avuc sacida kokunden yakarsan gercekten depresyona girersin, disini sik 2-3 ay surekli haftada 1-2 sac bakim kremi kullan o arada perisan sacin biraz kendine gelir ve olabildigince az yikamaya gayret et. 3-4gunde bir yikayip o gunlerde de bolca bakim kremi sur evde yapilabilecek urunlerden al, hatta bildigin iyi bir kuafor varsa gidip fikrini al bakim konusunda ama sakin boyama.
Bu aralar yeni tarzinmis gibi at kuyrugu yap saclarini iki renk saclari ve kecelesmis saclari salas topuzla yada at kiyrugu ile biraz kamufle edebilirsin

(Gecen yil sacim yanmisti korkudan 1 yildir boyatmiyorum, sacim su an kullak hizasindan itibaren iki renk ve belime yakin ama disimi sikiyorum yaza dogru boyatacagim keceligi bakimla kaybettim renk icinde saci 1 yil dinlendirdim.)

Geçmiş olsun canım. Saçını çok yorup suistimal etmişsin ama yanlışı farketmişsin sonuçta. Bir süre hiçbir şekilde ısı, boya vs uygulama. Yıpranmış saçın görünümünü düzeltebilecek bir sürü ürün var. Bunun dışında diğer başlığındaki bakımın işe yaramadı mı acaba? Hindistan cevizi veya argan yağı saçı tamamen düzeltemese de saç yapısına nüfuz edebilen ve toparlayabilen yağlar. Arganın bir iki damlası bile baya etkili bana göre. Onları uygulayıp yıkayana kadar bekletebilirsen işe yarar bence

Sonra da azar azar uçlarından kestirip istemediğin renkli kısımdan kurtulursun

canı acma ıslemı cıddı bır rısktır .kendı basına ust uste nasıl boyle bır seye cesaret edersın .
neyse olan olmus .sımdı yapman gereken saclarına yogun bakım kurlerı uygulaman .
ama sen hala yıpratmak ıcın ugrasıyorsun ,brezılya fonu yapmaktan bahsedıyorrsun ,
brezılya fonunden sonra sacından ıyıce olacaksın .hıc tavsıye etmıyorum sakın yaptırma .
en fazla 1 yıl memnun kalırsın ondan sonra da zaten brezılya fonu yaptıracak sac kalmaz kafanda

brezilya fönü yaptıran biri olarak kesinlikle yıpranmış saça yapılmaması gerektiğini üstüne basa basa burdan bağırıyorum saçlarınız kopar gider haberiniz olsun!!! çünkü keratin sürüldükten sonra 200 derece ile defalarca saç bildiğin haşlanıyor yanık yerler elinizde kalır kel kalırsınız . brezilya fönünün saça bakım yaptığı söylentisi şurdan geliyor sürülen keratin saçı besliyor doğru ama presleme yaptırmazsanız tabi. sana tek tavsiyem internet sitesinin birinden keratin bakımı seti alıp evde kendi saçına uygulaman üzerine presleme yapmadan tabiki . gerçekten işe yarıyor bana güvenebilirsinn :)

off fena oldum.. cok uzuldum gecmis olsn..

bence bir süre boyama ya ne yapmissin sen saclarina.. dinlensin bir kendine gelsin saclarin.. bakimlar var onlardan yap ne bileym boya ya biraz ara ver

çok kotu bır durum ama artık bundan sonra telafısıne bak bence bırak sacın kendı rengıne donsun ...ve dondukce boyalı ve yıpranan yerlerı ucundan ucundan kestır ta ki dogal sacına kavusana degın.o arada bandana tarzı seyler tak memnun degılsen ...ben olsam ıyıce kısa yapardım cunku o yanık durum benım sınırımı bozardı...zeytınyagı keratın falan o tarz bakım yap saclarına ve asla ısıya maruz bırakma...nemlı kalsın kurutma bıle derım...ben hep bunlardan dolayı dogallıktan yanayım..bır kere röfle yaptırdım da ne pişman olmustum kece gıbı oluyor ınsanın sacları..su an sadece kendı sacım ve boyatmayı dusunmuyorum asla..gecmıs olsun

hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim kızlar, vakit ayırıp yazmışsınız. dün ilk günün verdiği şaşkınlıkla çok karamsardım ama şimdi o kadar da berbat değil diye düşünüyorum. uzar yani sonuçta, uzadıkça da o yerleri aldırıp 1 yıl sürmeden kurtulurum diye düşünüyorum. zaten saçlarım çok çabuk uzadığı için bir dönem bu boyda sabit tutar kurtulurum o kötü yerlerden. sonra da daha dikkatli olurum. bi arkadaşımız kazıtmış saçını onu falan gördüm o kadar tatlıymış ki o haliyle bile benim de neşem yerine geldi biraz, kendim yaptım sonuçlarını da çekicem işin garip tarafı bu yüzden kestirdiğimi bilmeyenler bile böyle kısa daha çok yakıştığını falan söylediler hep, moral olsun diye mi bilmiyorum ama beğenmeyen 1 kişi çıktı o da babam :)

sashamia, eda_deu brezilya fönünü o keratin için demiştim, düzleştirme olmadan düşünmüştüm ben de ama yazmamışım heralde onu. yine siteden bi arkadaşımızın herkese tavsiye ettiği ve kullananın çok olduğu selective marka keratinli kremden sipariş vericem. tek başına keratin nası uygulanır bir zararı var mı bilmiyorum, duman fln çıkıyomuş zehirli falan mı acaba...düzleştirme olmadan da ısı tutmak gerekir mi keratine onları öğrenip ona göre denerim onu da dün 1-2 saatte bütün başlıkları okudum nerdeyse

mavikuş, canım şu an saçımda hindistan cevizi var hatta dün sürüp yattım :) yarıyor yumuşatıyor ama o zaman bu kadar değildi, toparlamıştı biraz. dün gece de marka vermemin sakıncası olur mu bilmiyorum burdan okuyup argan yağı ve shea yağı sipariş verdim doa'dan. ama benimki gibi dönülemez bi durum yoksa çok güzel sonuçlar alabilrsiniz hindistiancevizi ve sheadan.

esmeralisa, kuaförde ne zaman bakım yaptırdıysam saç derim garipleşti soyulup kabuk bağladı, fındık büyüklüğünde su topladı hep neden bilmiyorum ... ama evde kendim yapıcam artık bi şekilde :) dün eve yakın diye mehmet tatlıya gittim, kerastase'nin yeşil çimento serisinden verdi ısrarla ama internetten de baktım nasılmış diye resmen toksik. ondan emin olamadım açıkçası kullanıp kullanmamak açısından.

dokuzcanlikedi, canım denemeleri yaptım evde zaten, öyle gezicem baya bi :) dün çok kötüydüm de bugün baktım kısa saçlı o kadar da iğrenç değilim :/ bi kaç kuaföre de sordum ama hepsi kendi elindeki ürünleri satmaya çalıştılar. kimisi 1 ay bekle üstünü boyarız dedi kimisi o riski alamam falan dedi. üstteki boya amonyaksızdı, belki akar diye düşünüyorum kendiliğinden sanmıyorum ama

denizkizi82, valla kestirecektim dün ama dedim ben şimdi evden çıkmam böyle okula falan gitmem o kadar riske girmiym :)

fk1991 teşekkür ederim canım, daha dikkatli olucam artık bundan sonra. olan oldu galiba kabullendim artık :)

Bu durumdaki bir saca en iyi cözüm brezilya fönü. Dikkatli bir sekilde yapildiktan sonra hic bir zarari yok aksine fazlasiyla faydasi var.
Presleme malesef yapmak gerekiyor ama cok dikkatli bir sekilde. Presleme yapmanin amaci düzlestirme degil keratini saca nüfuz ettirmek icin yapiliyor. Presleme yapmadan malesef brezilya fönünün bir anlami kalmiyor.

Ben de koyu renk boyali saclarimi defalarca aciciyla actim ve ben de ayni durumdaydim. Burada evde brezilya fönüyle ilgili basligi inceledim, malzemelerimi aldim ve dikkatli bir sekilde uyguladim. Yaniklar büyük ölcüde azalmisti fakat tamamen kurtulamamistim. Yine de eskisinden iyidi. Benim fön ile ilgili actigim albüme bakabilirsin, orada fön öncesi ve sonrasi resimler var.
Saclarinin bir an önce saglikli bir sekilde uzamasi icin sana sinameki kürünü tavsiye ederim. Sitede bir cok kisi kullaniyor ve olumlu sonuc aliyor. Brezilya fönü ve sinameki kürü basliklarinin linkini veriyorum.

http://www.kadinlarkulubu.com/evde-yapilabilen-sac-dogal-bakim-kurleri/349242-haftada-1cm-uzayan-saclara-dersiniz.html

http://www.kadinlarkulubu.com/sac-bakiminda-kullanilan-urunler/417209-evde-brezilya-fonu-keratin-tedavisi-yapmanin-incelikleri.html

Bu arada bana bir baslikta saclarimin son durumunu sormussun. Yukarida anlattigim gibi koyu renkten acarak bakira ve kizila boyadim saclarimi. Ne kadar acarsam acayim üst üste siyah yaptigim kisimlar hep daha koyu oldu. Yine de istedigim renge yakin renkler elde ettim. Onun icin de saclarim isimli albümüme bakabilirsin.
Saclarimi yazdan beri boyamiyorum, diplerin gelmesini ve tamamen dogal rengime dönmeyi bekliyorum.

Bakiri ve dogal kizil tonlarini cok seviyorum cünkü cok iyi tasiyorum, tenime gidiyor. Bir cok insan sac rengin dogal mi diye soruyor ama artik annem dogal saclarimi özledigi icin boyamiyorum. Tamamen boyadan kurtulunca papatya suyuyla sac rengimi acip saclarima dogal sari balyajlar atacagim. Kendi sac rengim kumral-acik kumral tonlarinda oldugu icin yakisacagini düsünüyorum.

Bakiri cok seviyorsun sanirim sen de. Kina yakmaya ne dersin. Kinayla da cesit cesit renkler elde edebilirsin. Bu siteye bir göz at. (noktalari sen koy. :))

wwwhennaforhaircom

Üstte Mixes'e tikla ve renk cesitliligine bak..

cnm çok geçmiş olsun gerçekten çok zor bir durumdasın sanırmbence uzunca bir süre asla boyaya yaklaşma elinden geldiği kadar saçlarına bakım yap,saçların anladığım kadarıyla kötü durumda saçlarını iyice kısaltıp kendilerine gelmesini sağlamakta en mantıklısı olur.Hem sana değişiklik olur hemde saçlarına yaşama fırsatı tanırsın.

Saçlar gitmiş zaten ben derimki gidin güzel bir peruk alın saçlarınızı usturaya vurdurun bir dahada bukadar işlem yapmayın tek bir renkte sabit kalın deri.m

benim saçımı kuaför açtığında yakmıştı ve çok kısa kestirdim o saça tahammül edemeyeceyim için..tavsiye ederim..:)

organix markasının keratin bakım setini almanı tavsiye ederim duman falan çıkmıyor merak etme direk uyguluyorsun kendi saç düzleştiricinle çok hafif geçersin üstünden onca para verme brezilya fönü diye kuaförlere 300 liradan başlıyor bildiğim kadarıyla ...

minikaslan, cryptic, bu sabah dayanamadım ve saçlarımı biraz daha kestirdim zaten. hatta daha bile kestirecektim ama kuaför kesmedi fotoğrafnı ekliyorum, üstte koyu görünen yerler gerçekten koyu ve kızılımsı bir kahve, alt kısımlarsa bakırsarı. sarı kırmızı gibiyim resmen ama idare edicem.

Slania, bir sürü şey yazmışsın çok teşekkür ederim kınayı biraz kendinde geldikten sonra deneyebilirim aslında ama daha kurutabilir de. sen hangi marka almıştın keratin?

eda_deu, organix i cevahirde bi eczanede görmüştüm, sorarım bi yarın onu da :)

son hali

Eklentiler

• $saç5.jpg
    64,1 KB · Görüntüleme: 107
Son düzenleme:
kuaforun harika kesmis, zaten son donemlerin modasi biliyorsun ..

bu arada sende sacinla daha az oynamayi ogrenirsin canim.. benden sana soylemesi ne keratin, ne baska bakim urunleri, hepsi nihayetinde kimyasal, oldugu gibi kendi haline birak saclarini, nasil 3-4 ay icinde kendisine gelip toparlandigina sasiracaksin ..

bu arada keratin hakkinda birsey onereyim, boyali sacta ,uygulamadan 3 ay sonra tam olarak keratin sactan ciktiginda eskisinden daha kotu bir kalite birakir sacta.. en iyi sonuc gosterdigi boyasiz, dogal saclardir.. seninki gibi cok islem gormus bi sacin, elinde kalmasi icten bile degill aman dikkat et.

Keratini hiç yaptırmadım blmiyorum, fakat saçta bağımlılık yapabilir gibi geliyor. Yani sökülünce tekrar yaptırmak ister insan, ve her seferinde ciddi bir maliyet demek ve yüksek ısıda presleniyor.

Zaten kestirmişsin, ben olsam diplerinden gelenleri bekler ve yağ bakımları dışında da pek oynamazdım. Kınayı da önerebilirim ama renginden hoşlanmazsan sorun çıkarır. Biraz kınayı saçının tutamında deneyebilirsin. Benim kına maceramda saçta kuruma vs. olmadı tam aksine bebek saçı gibi saçlarım çok kalınlaştı

saçlarımı bir seneye yakın bu boyda kullanacağım zaten büyük ihtimalle, yani keratin yapsam da yapmasam da o kısımlar kesilip gidecek her türlü. çünkü o yıpranmış yerlerden kurtulmak istiyorum 1 cm bile kalmasın :) keratini de sırf bu kestireceğim dönem boyunca biraz daha rahat edebilmek için düşündüm, taranmıyor şekil almıyor diye. yağ bakımlarına da yağlar gelir gelmez başlayacağım. argan ve shea aldım. kızlar hepiniz yardım etmeye çalışıyor fikir veriyosunuz çok teşekkür ederim iyi niyetinize hepinize de...

Saçlar gitmiş zaten ben derimki gidin güzel bir peruk alın saçlarınızı usturaya vurdurun bir dahada bukadar işlem yapmayın tek bir renkte sabit kalın deri.m

bencede o saçlardan bi hayır gelmez bencede bi peruk alıp kestirin.hem yenilik olsun ,hemde baktıkça moreliniz bozulmasın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…