Kızlar çok doluyum nasıl boşaltırım

antisiyete

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2014
365
54
Kızlar kimseye derdini anlatamayan insanlardan biriyim herkesin derdini dinlerim kimseye içini açamayan ketum insanlar bile güvenir anlatır bana anlatabildiği kadarını. Derdini paylaşırım oturur onunla ağlarım elimden ne gelirse yaparım. Ama gel gelelim ki ben kimseye anlatamam bunun sebebini bilmiyorum belki çocuklukla alakalı olabilir. Ama olamaz çünkü gençlikte de aşırı samimi bir yapıda herkesle herşeyimi paylaşırdım. Şimdilerde hiç kimseye güvenmiyorum bir Allahın kulu da beni sorunum olduğunu bilsin istemiyorum. Ama çok doldum. Ben böyle değildim.Bana ne önerirsiniz bu aralar çok desteksiz hissediyorum.gönlüm kırıldıkça hiç alınmadı ben o insanlara karşı iyi olmaya devam ettim. Sağlıklı sınır çizemiyorum bu ü acil öğrenmem lazım. Başkalarının ihtiyaçları için değil de biraz da kendi ihtiyaçlarım istediklerim için yaşamam lazım. Bahar gibi olanlardan biri de benim. Aile hayatı hariç karakterimiz çok benzer. Fedakar oldukça mı insanın değeri düşüyor anlamış değilim. Tanıdığım bir bilge alma ve verme dengede olması lazım demişti. Sevgi saygı ve değer dengesi

Tanıdığınız çok doğru söylemiş. Sürekli kendinizden vere vere dengeniz şaşmış. Hiç kimseye güvenmemek de çok zor. Tamam tüm gizli saklınızı herkese dökmeyin ama gene de konuşmak dertleşmek için bir dostunuz olsun. Böyle içinize ata ata hasta olursunuz. Eşinizle, kardeşinizle, annenizle ya da varsa güvendiğini bir dostunuzla paylaşın dertlerinizi.

Tanıdığınız çok doğru söylemiş. Sürekli kendinizden vere vere dengeniz şaşmış. Hiç kimseye güvenmemek de çok zor. Tamam tüm gizli saklınızı herkese dökmeyin ama gene de konuşmak dertleşmek için bir dostunuz olsun. Böyle içinize ata ata hasta olursunuz. Eşinizle, kardeşinizle, annenizle ya da varsa güvendiğini bir dostunuzla paylaşın dertlerinizi.
Dengemi nasıl toparlarım ki dengemi bozan insanlara karşı mesafeli durarak yapabilirim aslında ama bana kötülük yapana bakın ben zararsızım deyip iyilikler yapmaya o kadar alişmışım ki kötülük yapana mesafe koyacak kadar bile cesaretim yok. Sevilmeme istenilmeme korkusu var bende de. Eşimle paylaşıyorum ama o da artık bir yerde doluyor. O da benim gibi kimse ile paylaşmıyor. Aile içi olduğu için. Bu kısır döngüden nasıl çıkarım bilmiyorum.

Kötülüğü görüp mesafe koyamıyorsanız bu büyük bir sorun. Kimse sizi sevmek zorunda değil siz de kimseyi sevmek ve kimseye katlanmak zorunda değilsiniz. Asıl değeri sevgiyi önce kendinize vermeniz lazım.

Yazmayı denediniz mi peki?
Yazarak derdinizi anlatabilir misiniz?
Hiç kimseye olmasa bile içinizde biriken nokta virgüle kadar her şeyi kağıda yazın uzun uzun
Sonra o kağıtları yırtıp atın
Biraz olsun içiniz sakinleşir
Ben öyle yapıyorum
Ve insanlara güvenmeyerek iyisini yapıyorsunuz
Şu zamanda herkes hançerle arkanda bekliyor oluyor, düşmeni ve sırtından hançerlemeyi

Kötülüğü görüp mesafe koyamıyorsanız bu büyük bir sorun. Kimse sizi sevmek zorunda değil siz de kimseyi sevmek ve kimseye katlanmak zorunda değilsiniz. Asıl değeri sevgiyi önce kendinize vermeniz lazım.
Büyük sorun biliyorum ancak yapamıyorum. Ben yapmaya kalktığımda küçük bir iyiliğe tav oluyorum yüzüm gülüyor hemen umutu veriyorum. Hatırlayınca düşüyor suratım ama tabi iyi niyet gözükünce bir kere karşı taraftan korkutmak zor

Yazmayı denediniz mi peki?
Yazarak derdinizi anlatabilir misiniz?
Hiç kimseye olmasa bile içinizde biriken nokta virgüle kadar her şeyi kağıda yazın uzun uzun
Sonra o kağıtları yırtıp atın
Biraz olsun içiniz sakinleşir
Ben öyle yapıyorum
Ve insanlara güvenmeyerek iyisini yapıyorsunuz
Şu zamanda herkes hançerle arkanda bekliyor oluyor, düşmeni ve sırtından hançerlemeyi
Teşekkür ederim deneyeceğim yüzleşmeye hazır değilim ama yine de deneyeceğim. Aslında psikoloğa gitmek istiyorum yeniden sorunum olan kişiye bak bana böyle dedin zamanında dediğimde sen herşeyi yanlış anlıyorsun diyorlar. Ah ah ben böyle kerim değildim. Anneme bile anlatmıyorum. Sorunum küçük olsa bile yıpratıyor beni

Teşekkür ederim deneyeceğim yüzleşmeye hazır değilim ama yine de deneyeceğim. Aslında psikoloğa gitmek istiyorum yeniden sorunum olan kişiye bak bana böyle dedin zamanında dediğimde sen herşeyi yanlış anlıyorsun diyorlar. Ah ah ben böyle kerim değildim. Anneme bile anlatmıyorum. Sorunum küçük olsa bile yıpratıyor beni
Ketum yazacaktım tövbeee

Psikolog Tülay Kök YouTube de sınırlar isimli podcast serisi var kesinlikle dinlemelisin.Sende çok büyük farkındalık oluşacak.Kesinlikle tavsiye ederim.

Öncelikle bu yollardan geçtim ve terapi süreci sancılı bunu aklınızda tutun
Madde madde gideyim

* şu an aklınıza bile getirip hatırlamak istemediğiniz şeylerle terapide yüzleşiyorsunuz

* en ketum insanı bile terapi konuşturuyor bu konuda çoook rahat olun ve terapiste dürüst olun onlar sizin en saçma sandığınız düşüncenizi bile yargılamazlar hiçbir açıdan

* özellikle insanlara, olaylara, etrafınızda olan ve olmaya devam eden her şeye bir bütün değil farklı pencerelerden bakıyorsunuz terapiye başlayınca

Ve bence tek eksi yönü geçmişe dönmek. Orayla yüzleşmek çok zor. Neden anlatamıyorsunuz mesela? Daha önce böyle değildim, diyorsunuz. Ne oldu o gençlik, yetişkinlik geçiş evresinde.
İşte tüm bunların cevabı terapide.

Onun dışında ben de insanlara güvenmemeyi çok acı ama anlattıklarımı başkalarından duyunca öğrendim.
Kolay kolay annem, ablam ve kocam harici kimseye bir şeyimi anlatmam.
Yakın arkadaş kavramım yok mesela.
Arkadaşlığını ve sohbetini sevdiğim birkaç kişi var.
Zaman zaman bu yalnızlıktan sıkıldığım oluyor ama inanın ki yazmak en büyük iç ferahlama olayı.
Yazarken karşınızda hiç kimse yok, yargılayacak, küçümseyici bakacak, alay edecek ya da anlattıklarınızı koz olarak kullanacak kimse yok.
Bembeyaz sayfa
Ne istiyorsanız yazın sayfalarca yazın yazın
Terapinin büyük bölümü yazmak zaten
Yazarak eksi yönlerinizi bulacaksınız
Daha da detaylı bir şeyler sorarsanız cevaplarım
Bu yoldan geçtim ve arada tökezlesem bile bu çizgiden çıkmadıkça sıkıntım olmuyor

Gücünüz yetiyorsa terapiye gitmenizi öneririm, yoksa youtube'ta Psikolog Tülay Kök'ün sınırlar eğitimi var, çok kişinin hayatına dokundu mutlaka izlemelisiniz.

Öncelikle bu yollardan geçtim ve terapi süreci sancılı bunu aklınızda tutun
Madde madde gideyim

* şu an aklınıza bile getirip hatırlamak istemediğiniz şeylerle terapide yüzleşiyorsunuz

* en ketum insanı bile terapi konuşturuyor bu konuda çoook rahat olun ve terapiste dürüst olun onlar sizin en saçma sandığınız düşüncenizi bile yargılamazlar hiçbir açıdan

* özellikle insanlara, olaylara, etrafınızda olan ve olmaya devam eden her şeye bir bütün değil farklı pencerelerden bakıyorsunuz terapiye başlayınca

Ve bence tek eksi yönü geçmişe dönmek. Orayla yüzleşmek çok zor. Neden anlatamıyorsunuz mesela? Daha önce böyle değildim, diyorsunuz. Ne oldu o gençlik, yetişkinlik geçiş evresinde.
İşte tüm bunların cevabı terapide.

Onun dışında ben de insanlara güvenmemeyi çok acı ama anlattıklarımı başkalarından duyunca öğrendim.
Kolay kolay annem, ablam ve kocam harici kimseye bir şeyimi anlatmam.
Yakın arkadaş kavramım yok mesela.
Arkadaşlığını ve sohbetini sevdiğim birkaç kişi var.
Zaman zaman bu yalnızlıktan sıkıldığım oluyor ama inanın ki yazmak en büyük iç ferahlama olayı.
Yazarken karşınızda hiç kimse yok, yargılayacak, küçümseyici bakacak, alay edecek ya da anlattıklarınızı koz olarak kullanacak kimse yok.
Bembeyaz sayfa
Ne istiyorsanız yazın sayfalarca yazın yazın
Terapinin büyük bölümü yazmak zaten
Yazarak eksi yönlerinizi bulacaksınız
Daha da detaylı bir şeyler sorarsanız cevaplarım
Bu yoldan geçtim ve arada tökezlesem bile bu çizgiden çıkmadıkça sıkıntım olmuyor
Öncelikle vakit ayırıp bu kadar güzel samimi yazınız için teşekkür ederim. Zamanında terapi aldım bir yıl amcak maddi imkansızlıktan dolayı yarım kaldı. Allah'tan isteyeceğim bu kezşifamı doktoruma çok güvendim derinlerde ilahlaştırdım. Yeniden doktor bakıyorum ankara'dayım büyükşehirinde ücretsiz psikologları var ancak bu sefer gerçekten çok ince detayına kadar araştırmadan içime sinen bir doktor ile devam edeceğim. Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. Bi önceki doktorum hayal kırıklığına uğrattı beni. Yazarak birşeyler ile yüzleşmek birine anlatmaktan da zor geliyor bana ne kadar güçsüz ve çaresiz olduğum aklıma geliyor. Sizin önereceğiniz doktorlar olur mu Ankara'da iseniz. Çok sevinirim.

Öncelikle vakit ayırıp bu kadar güzel samimi yazınız için teşekkür ederim. Zamanında terapi aldım bir yıl amcak maddi imkansızlıktan dolayı yarım kaldı. Allah'tan isteyeceğim bu kezşifamı doktoruma çok güvendim derinlerde ilahlaştırdım. Yeniden doktor bakıyorum ankara'dayım büyükşehirinde ücretsiz psikologları var ancak bu sefer gerçekten çok ince detayına kadar araştırmadan içime sinen bir doktor ile devam edeceğim. Hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum. Bi önceki doktorum hayal kırıklığına uğrattı beni. Yazarak birşeyler ile yüzleşmek birine anlatmaktan da zor geliyor bana ne kadar güçsüz ve çaresiz olduğum aklıma geliyor. Sizin önereceğiniz doktorlar olur mu Ankara'da iseniz. Çok sevinirim.
Ankarada değilim ama Instagram’dan aratarak bakabilirsiniz
Ankara psikolog yorumları yazarsanız muhakkak öneriler çıkar terapistleri araştırırsınız şifalar dilerim hepimize

Niye bu kadar dengede kalmadan hep veriyorsunuz ki.İnsanlar alışmış alisirlar.Buradan bakınca kendine mantıkla değer vermeyi bilmeyen kendini bozuk para gibi basklari için harcayan bir insan izlenimi edindim.Bu davranışlarınız çok afedersiniz ama iyi niyet değilki.Sınır çizmek elinizde bı kere dert dinliyorum iyi biriyim bu nedenle sevilir aranilirim fikrini çöpe atın.Ayrica hatayı kendinde aramayan size anlatip iki ağlayıp aynen hatalarına devam eden yani sizin önerilere kulak tıkayan insanları dinlemeyi bırakın.Onlardan bı halt olmaz.Bedava psikolog olmayın yani çünkü kendi iciniz kararir dert derdi keder kederi takip eder.Kendinizi kişiliğinizi guclendirmeniz lazım kendinize değer vermeniz size birşey katmayanlardam uzak durmanız.Hayatin üzgün yüzünü değil birazda eğlenceli yönünü kesfetmeniz.Kisisel gelişim kursu olabilir gittim ben sizin durum terapi psikolog gerektirir mi bilemem hassas duyarlı olmak yerine mantıklı olmak için bu kurslar başlangıç olabilir.Sonucta kendinize borçlusunuz ilk önce kendi iyi olmali dozunda bencillik hayat kurtarır.Dilerim degisirsinizKimseye güvenmemek olmaz guvenilecek insanı secmek daha doğru bir kavram.Guvenmek evet risk almak ama mecburuz yanilirsak o güveni alır gideriz hepsi bu

iye bu kadar dengede kalmadan hep veriyorsunuz ki.İnsanlar alışmış alisirlar.Buradan bakınca kendine mantıkla değer vermeyi bilmeyen kendini bozuk para gibi basklari için harcayan bir insan izlenimi edindim.Bu davranışlarınız çok afedersiniz ama iyi niyet değilki.Sınır çizmek elinizde bı kere dert dinliyorum iyi biriyim bu nedenle sevilir aranilirim fikrini çöpe atın.Ayrica hatayı kendinde aramayan size anlatip iki ağlayıp aynen hatalarına devam eden yani sizin önerilere kulak tıkayan insanları dinlemeyi bırakın.Onlardan bı halt olmaz.Bedava psikolog olmayın yani çünkü kendi iciniz kararir dert derdi keder kederi takip eder.Kendinizi kişiliğinizi guclendirmeniz lazım kendinize değer vermeniz size birşey katmayanlardam uzak durmanız.Hayatin üzgün yüzünü değil birazda eğlenceli yönünü kesfetmeniz.Kisisel gelişim kursu olabilir gittim ben sizin durum terapi psikolog gerektirir mi bilemem hassas duyarlı olmak yerine mantıklı olmak için bu kurslar başlangıç olabilir.Sonucta kendinize borçlusunuz ilk önce kendi iyi olmali dozunda bencillik hayat kurtarır.Dilerim degisirsinizKimseye güvenmemek olmaz guvenilecek insanı secmek daha doğru bir kavram.Guvenmek evet risk almak ama mecburuz yanilirsak o güveni alır gideriz hepsi b

Sanki hep bana değil de biraz da kendinize konuşuyorsunuz gibi hissettim bir an. Yapmam gerekenleri biliyorum sadece bunun için özümü sevmem saygı duymak sahip çıkmam gerekiyor. Bunlar olmadan ne kadar mantıklı hareketler etsende bir yerde eksik kalıyor. Benim terapi muhabbet etmek kaynatmak aslında beni anlayan değer veren insanlarla. Terapi şart aslında da şifamı Allah'tan istiyorum bir ehli vesile eder inşallah 😊

Tabi nasıl biliyorsanız öyle yapın yorumu kendime yazmadım sizin dediklerinize yorum yaptım gayret doktor çaba farklı bakış açısı olursa elbet Allah şifa verir.Sifalanirsiniz umarım.Mantikli hareket görmedim okumadım yazdiklarinizda tamamen duygusal yada yanlış yorumladım olabilir iyi forumlar dilerim size .

X