• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar çok acil yardım :(

ozlemsss381

Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2019
93
36
8
28
Evimiz de hint bulbulu iki kucuk kus var. Esime hediye gelmisti geride ceviremedik. Ben korktugum icin ilgilenemem esim her sabah yemini suyunu verip ise oyle gidiyordu. Bugun biranda evde otururken yerde kahverengi tuylu sisman kurt yurudugunu gordum 😭 ve birde ne gorelim kafes kurtlanmis 😭 suan kafesi oldugu gibi balkona koyduk. Bulundugu odanin bir kismina bocek ilaci sktik. Yalniz kurt bu cok cabuk yayilip urer. Mutlaka gitmistir bir yerlere biz fark edene kadar. Nasil kurtulabilirim. Ya da nasil kurtulduguma emin olabilirim yardim :(((

Herhangi bir bilgim veya tavsiyem yok ama ağzını açık unuttuğum mısır gevreğinin paketinde birkaç tane kurt görünce midem çok bulanmıştı. Tiksinmiştim. Sizi çok iyi anlıyorum.
Dilerim en kısa sürede çözüm bulursunuz

Yazık tabi cok uzulduk. Biz hic bilemedik kuslarin parazit olabilecegini. Nasil oldugunu bile bilmiyoruz . Ben evdekilerden nasil kurtulacagim
heryeri kaldirip guzelce silip supurceksiniz. gerekirse halinizi yikamaya vereceksiniz.
cok cabuk cogaldiklarini biliyorum. ilaci var midir bilmiyorum. ilaclama sirketinden de yardim alabilirsiniz

Bir canlı beslemek çok büyük sorumluluk keşke bakamayız ben korkuyorum gibi net olsaydınız vebaline girmezdiniz üzgünüm kurtlar ile ilgili bilgim yok ben o hayvanlara takılıp kaldım sadece

Benim arkadaşım yıllardır bahsettiğiniz cins kuşlara bakıyor hiç böle birşey olmadı.Canlı ve sağlıklı hayvanlar kurt üretmez kafesi iyi temizlemediniz demek yiyecekler filan yapmış olabilir.Keşke bakamayacağınız canlıyı almasaydınız
Aynen hic temizlenmemis yikamamis. Hayvan cagiz yiyip yiyip kirletmis ve haliyle kendide kirlenmis.. cok merak ettim en son pisligini ne zaman degistirdiniz kafesten ?

Kafesi balkona koymak çözüm değil. İyice temizlenmeli kafes. Kuşları da veterinere götürün lütfen. Yazık üzüldüm hayvanlara.

Ufacık bir araştırma yaptım da google'da yemi de kurtlanabilirmiş. Siz neyin kurtlandığını tespit edin ona göre önlem alın. Kafesi evi herşeyi dezenfekte edersiniz de yem kutusu kurtluysa yine yayılır eve.

Eşiniz kafesin altını açıp yıkasın dezenfekte etsin ,ıslanmıştır dökülen yemler vs kurtlanır

Aynen hic temizlenmemis yikamamis. Hayvan cagiz yiyip yiyip kirletmis ve haliyle kendide kirlenmis.. cok merak ettim en son pisligini ne zaman degistirdiniz kafesten ?
Kuşların parazit olacağını bilmezdik diye bir cümle kurmuş konu Sahibi birde!!Eminim isteyerek olmamıştır ama çok sinirlendim lütfen herkes bir canlıyı evinde bakmaya kalktığı zaman kendi çocuğu yeri koysun ona göre hareket etsin.İnsan korkabilir,yaklaşamayabilir ama bunu bahane ederek ilgilenemedim diye bir cümle kuramaz

Kuşları bir petshop a verin bence. Onlar da kurtulur siz de.

Kafes hayvanı pis olur yani. Siz de haklısınız.

Back
X