Kızlar bu testler nedir yaptıran varmı???

aydirik

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2008
169
1
116
İstanbul
İlk gebeliğimde bebeğim 11.haftalık iken kalbi durdu kürtaj oldum.36 gün oldu. fakat doktorum neden olduğuna dair test istemedi ilk düşüklerde istenmiyormuş sanırım.ama bazı arkadaşlar kan pıhtılaşması olabileceğini test gerekli die söyleyince huzursuz oldum. bir doktor sitesine üyeyim durumu önceden ününü duyduğum bir Prof. doktora sordum bana aşağıdaki cevabı verdi.bu testler nedir nerde yapılır maliyeti nedir? inanın kafam çok karıştı bilgi sahibi olanlar yardımınıza ihtiyacım var..benneyaptımki
"Literatürde ardarda iki veya daha fazla gebelik kaybı olmaksızın tetkik yapılmaması önerilmesine rağmen, yaşınız ve ilk gebeliğinizin geç düşük ile sonlanması, günümüz yaklaşımında belirli araştırmaların yapılmasını gerekli kılmaktadır. Bu amaçla antikardiyolipin IgG, Lupus antikoagülan, Protrombin gen mutasyonu, Faktör V (beş) Leiden, MTHFRC677T, MTHFRA1298C testlerini yapılmasının sizin için uygun olduğu kanısındayım"

oncelikle geçmiş olsun cnm...bende 2 tane düşük yaptım ve şuanda bende bazi teltleri yapmak zorundayım..bana dr.veren ilk testler
1-anti HıV
2-anti-HCV
3-protein C-S
4-APTT
5-promo virus-JGM-JG6 (galiba yazısını pek anlamadım)
6-toxoplame ve 2-3 tane daha var ama yazısı okadar tuhafki anlamıyorum yane toplam 10 tane falan yazıyordu..bir hastaneye sordum 450 tl başka hastaneye sordum 650 tl değişıyor...bende yaptırdım bugün sozde arıyecaklar beni hazır değil mı diye...bende beklıyorum....
senin ssk yok mu daha ucuz yaptırabilirsın...

bide bu testler 2-3 düşükten sonra yapılıyor galiba...ama ben yalan soyledim 3-4 tane düşük yaptım dedim oyle yaptılar...ne yapayım başka düşüğe katlanamam...

canım banada yapıldı bu testler bence arastırma hastanesıne gıdın ucret almıyolar ama ozelıne gıtmezsenız gun atıyolar gecmıs olsun canım rabbım yardımcınız olsun

ebruli senden istenen bu testler hamileliğin 5.ila 7. haftasında istenilen testler canım.bunları doktorum bana yaptırmıştı zaten ve hepsi iyi çıkmıştı. bana önerilen testler düşük yaptıktan sonra araştırma için istenen testler.ssk var tabiki hatta tüm bu ve artı başka testlerde vardı 270 ytl yaptırmıştım normalde 650 civarıydı. umarım seninkilerde iyi çıkar..

canım banada yapıldı bu testler bence arastırma hastanesıne gıdın ucret almıyolar ama ozelıne gıtmezsenız gun atıyolar gecmıs olsun canım rabbım yardımcınız olsun
peki bunları ben yaptımak istiyorum diyerek gidip araştırma hastanesinde yaptırabilirmiyim? benim doktorum özel hastanede görev yapıyor.

aydrik, ben de Cerrahpaşa Tıp'ta aşılama sonrası hamile kalmıştım. Dokuz haftalıkken kalbi durunca, aşılamayı yaptırdığım yere gidip durumu anlattım. Düşük sebebinin araştırılmasına yönelik testleri yaptırmak istediğimi söyledim. Kaçıncı düşük dedi doktor ilk olduğunu söyleyince ilk düşükte yapmıyoruz bir düşük daha yapmanız lazım dedi. Ben de zaten yaşımın 33 olduğunu, 4 sene üstüne aşılamayla hamile kaldığımı bir daha düşük yapmak istemediğimi söyledim. Ama bir işe yaramadı canım. En az iki düşük gerekiyormuş.Yalan da söyleyemedim tabii dosyam var sonuçta orada. ılk düşük olduğu belli. Ama sen gidip (genetik bölümü olan bir araştırma hastanesine) 3 düşük yaptım dersen sanırım bu testlerini yaparlar .

açıkçası sağlık konusunda yalan söylemek istemiyorum neden sanki insanı buna mecbur ediyorlar anlamıyorum.. neyse artık bir yolunu bulmaya çalışacağım gerekirse öyle demeye bile razıyım yeterki bidaha bebeğimi kaybetmeyeyimÇok üzgünüm çoook

merhaba arkadaşlarlar bende 2 kez düşük yaşadım.dr.bazı testler istedi.bende devlet hastanesine gittim düşük yaptığımı ve dr.bu testleri istedi yaptırmak istiyorum dedim.oradfaki dr.neden kendi hastanende yaptırmıyorsun tedavin nerede olduysa orada yaptır dedi.o ona gönderdi o başkasına sonunda bir dr.insafına geldi testleri yazdı.fakat dr.benden 13 tane test istemişti sadece 6 tanesini yazdılar.diğer testler gereksiz dediler.bende mecburen özelde yaptırıcam oda 450 civarı tutuyormuş.yani devlet hastanelerinde ayrıntı testler yapmıyorlar

merhaba

öncelikler geçmiş olsun

faktör 5 testi ni eğer doktor istediyse aileden geln kan pıhtılaşması ile ilgili bir sorun vardır demektir mutlaka yaptırmalısın

canım öncelikle geçmiş olsun ben de 2 kez bebeğimi kalp durması nedeniyle kaybettim ( bu testleri tıp fakülteleri ücretsiz olarak yapıyor bence bir tıp fakültesi doktoruna git kesinlikle ücretsiz olarak testlerini yaptırabilirsin tabi ki herhangibir güvencen varsa geçmiş olsun tekrar

Merhaba bana yardımcı olabilir misiniz bende hamileyim pohtilasma cikmisti fakat benimde doktorm 6. Haftada bu testi istedi. Sonuçlar kaç günde çıkıyor acaba geç mi çıkıyor ya yine birşey olursa sonuçlar çıkana kadar

Merhaba canım,Martta yaptırmışsın testi.Umarım gebeliğin sorunsuz devam ediyordur.Ben 13 haftalıkken kaybettim ve benim doktorum ilk olmasına rağmen kürtaj öncesi istedi.Bende de pıhtılaşma çıktı.Gebeliğin devam ediyorsa nasıl bir tedavi yolu izlediğin hakkında bilgi verebilir misin ?

Merhabalar.benimde 15er haftalık 3dusugum var.hsg çekildi temiz çıktı.dr um bu testleri istedi.sırayla yaptiriyorum.kanda pıhtılaşma varmı kan değerleri ile ilgili testler.ben fakültede ücretsiz yaptiriyorum.boş yere özele para vermeye gerek yok

Geçmiş olsun canım. Muhtemelen pıhtılaşma çıkacaktır sende de. Gebelik öncesi zorunlu olsaydı keşke bu testler.Belkide yavrularımızı kucağımıza almış olacaktık diyorum bazen ama ne olursa olsun hayırlısı böyleymiş Rabbimden diyorum.Allah hepimize sağlıkla sağlıklı bebişler versin.

Amin canım.evet keske gebelikten önce yapılsaydı.ama takdiri ilahi böyleymiş.eli ayağı sağlıklı hayırlı olsunda vardır elbet zamani

Senin kaç düşüğün var?tahlil oldun mu?
Benim ilk düşüğümdü.Normalde özel doktorlar dahil en az 2-3 düşük olmadan yaptırmıyorlar bu testleri ama benim doktorum sağolsun kürtaj günü hepsini yaptırdı.Çok fazla bekleme kürtajlar arasında bu problem nedeniyle 5-6 ay ara verenler var ama problemi öğrenene kadar ne kadar ara vermiş olurlarsa olsunlar yine düşük kürtaj olmuş.Teşhis konduktan sonra 1 adet döngüsü beklesen yeterli.Benim doktorum muayeneden sonra korunmana gerek yok dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…