İlk gebeliğimde bebeğim 11.haftalık iken kalbi durdu kürtaj oldum.36 gün oldu. fakat doktorum neden olduğuna dair test istemedi ilk düşüklerde istenmiyormuş sanırım.ama bazı arkadaşlar kan pıhtılaşması olabileceğini test gerekli die söyleyince huzursuz oldum. bir doktor sitesine üyeyim durumu önceden ününü duyduğum bir Prof. doktora sordum bana aşağıdaki cevabı verdi.bu testler nedir nerde yapılır maliyeti nedir? inanın kafam çok karıştı bilgi sahibi olanlar yardımınıza ihtiyacım var..benneyaptımki
"Literatürde ardarda iki veya daha fazla gebelik kaybı olmaksızın tetkik yapılmaması önerilmesine rağmen, yaşınız ve ilk gebeliğinizin geç düşük ile sonlanması, günümüz yaklaşımında belirli araştırmaların yapılmasını gerekli kılmaktadır. Bu amaçla antikardiyolipin IgG, Lupus antikoagülan, Protrombin gen mutasyonu, Faktör V (beş) Leiden, MTHFRC677T, MTHFRA1298C testlerini yapılmasının sizin için uygun olduğu kanısındayım"
"Literatürde ardarda iki veya daha fazla gebelik kaybı olmaksızın tetkik yapılmaması önerilmesine rağmen, yaşınız ve ilk gebeliğinizin geç düşük ile sonlanması, günümüz yaklaşımında belirli araştırmaların yapılmasını gerekli kılmaktadır. Bu amaçla antikardiyolipin IgG, Lupus antikoagülan, Protrombin gen mutasyonu, Faktör V (beş) Leiden, MTHFRC677T, MTHFRA1298C testlerini yapılmasının sizin için uygun olduğu kanısındayım"