• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar kızlar bu konuda cok cahilim yardım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

burcak09

b&a
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2008
1.334
0
116
İstanbul
[COLOR="Red"]bir öğrencimin sacında böle kepek gibi deri döküntüleri var ama asırı derece kabuklasmış gibi beyaz.sacını topladığı için de görünüyor ve diğer öğrenciler de bana söylüyor ayse nin sacına nolmuş öle fln diye yaklasmıyorlar yanına.ben böle bitmiş,sirkeymi,kepekmiş ayır edemem.bu ne ki acaba.ne yapmam gerek.[/COLOR]

bitse deri döküntüsü şeklinde olmaz muhtemelen saç derisiyle ilgili bir cilt problemi var.kafasına zeytinyağıyla masaj yapıp sonra yıkarsa çözülür büyük ihtimalle

saçlı deride sedef ya da egzama dır büyük ihtimal geçici değildir çok önemli bir hastalık değil saç derisi problemi çoğu kişide var abartılacak bir durum değil doktor uygun şampuan losyon verecektir saçları yağlı değilse zeytinyağını hafif ısıtıp birkaç saat sonra mesela 2 saat sonra yıkamak da iyi olabilir doktora sormak lazım gene de arkadaşlarının kaçmasına hiç gerek yok ondan çocuğun gururu incinir geçici değil herkesin başına gelebilecek bir rahatsızlık hemen geçer diyebilirsin onlara çocuğun moralini de düzeltmek çok önemli bu konuda

saç derisi kaşıntısı problemı vardır buyuk ıhtımalle,oda zaten kepek gıbı olur,sac kasıntısıda bı sorundur,onun ıcın ısısrgan otu ıyı gelır,,

250 ml elma sirkesini kaynama derecesine gelene kadar ısıtın (fakat kaynatmayın) ve içine bir avuç dolusu kadar ince kıyılmış ısırgan otu yaprağı ilave edin ve soğuyana kadar demlendirdikten sonra süzün. Saçlarınızı kafa derinize masaj yaparak ılık su ile durulayın.

anne veya babasına doktora götürülmediği takdirde saçlarının dökülebileceğini söyle ikna yoluna gir cnm konazol ketoral zetion şampuanlar büyük ihtimal geçirir losyon olarak da elocon dermovate losyon alınabilir

bit falan değildir öncelikle...
eğer kafa derisi kırmızı ve üzerinde beyaz pullu kabuklanmalar varsa büyük ihtimalle sedeftir, kepek değildir ve kepek sedefe dönüşmez o zaten sedeftir...
büyük ihtimalle öğrenciniz içe dönük ve fazla hassas bir yapıda...
o olmadığı bir zaman sınıfta arkadaşlarıyla konuşun...
alay etmesinler,dalga geçmesinler ve bu konuyu ona sormasınlar, zaten hasta çocuk iyice içine kapanmasın...
öğrencilerinizi uyarın...
yavrum benim neye sıkılmış ki o kadar...

deri döküntüsü olmuş sanırım...eczanelerde 8-9 ytl civarında bulunan Nizoral adında bir losyon var.Bunu tavsiye edebilirsin.Emin ol çok işe yarayacaktır...

Back