Kizlar bu bebek niye uyumuyor :(

yellowdaisyy

Guru
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2008
4.118
18
318
Uykusuzluktan yigilip kalicam artk. Dogdu dogali 3- 4 saat gece uykusuyla duruyorum. Ne yaparsam yapayim uyumuyor. Surekli emmek istiyor. Her gece sabahliyorum bu gecede onlardan biri. cunku hanimefendi memede kalmak , arada emmek ve orda uyumak istiyor tabi meme agzindan ciktigi an feryadi basiyor. 3 kilo ama saatlerce kucagimda tutmaktan kollarimin dermani kalmdi. Su anda bunu yazarken bile emziriyorum. Ne yapabilirim bilgisi olan var mi? :uhm:

çok uzun saatler emiyorsa ya sütün sulu geliyordur ve bebek doymuyordur.
ya da seni emzik olarak kullanıyordur.
emzik vermeyi denedin mi?

bir de gerçekten obur bir bebekse geceleri cok emdiği için sütün yetmiyor olabilir.
sadece geceleri az bir mama takviyesi de yapılabilir bu durumda..

Aynısı benm başıma gelmişti,çok sık emdiği için meğer memde süt kalmamış.
sende arada göğsünü kontrol et bakalım süt durumun nasıl.
Biz 3 .günden itibaren mama takviyesine başladık.O halde yetersiz beslenme yaşadığından susuz kalmış miniğim bu yüzden ateşi çıktı.

İyice bir kontrol et,doymadığından mı yapıyor yoksa memeyi sevdiğinden mi?

Emziğe alıştırmaya çalış.Emzirdikten sonra emziği dürt ağzına.
Ben emzik aldıktan sonra baya rahatladım.

Bazı bebekler istemiyor emziği,kızım mesela.Her türlü emziği denedik.
En iyi bakkal emziğini aldı.Madem büyük istiyor,gittim damaklı emziklerin büyük boyunu aldım.

arkadaşım daha bebişin küçük sabret bitecek bu meme bağımlılığı yani aza inece en azından senin de kendine başka şeylere vait ayıracağın günler yakındır..
benim de öyleydi nerdeyse her bebek gibi emzik almassa üzülme benimki almadı kabul etmedi kusturana kadar denedim nerdeyse öğürdü yani artı kusmak derken ama almadı amannn dedim bebeme işkence ediorum almaması daha iyi dedim çünü emzik yok düştü mü yok temiz mi bi de onun derdi devamlı onu yıka her düşüşünde falan,,,,o bebeği susturmak ben sevmiyorum bırak derdini anlatsın ağlası en doğal hali o yapay bişiyle nie kısasın bebeğini,,nese almadı sonuçta sabahtan gece 12 ye kadar mememde olduğunu bilirim haftalarca tek koltukta biblo gibi olmuştum eşim yemek yediriodu ama araştırmalarımın sonunda bunun çok doğal ve aslında tadı çıkarılası bir süreç olduğun öğrendim sonra bitiyo bebeğin midesi büyüyo emme düzeni oturuyo derken o memede durma süresi azaldıkça azalıyo bebeğin büyüdükçe her hafta değişiklikleri göreceksin algıları açılacak ilgisi başka şeylere yoğunlaşacak doyduğunu bilcek sen versen de o itecek bazen belki memeyi tok olduğundan,,,hele 40çıksın 3aylık falan olsun şimdi daha anakarnını arar o orayı ister o da en yakın senin kucağın düşünsene ne kadar daha böyle sürecekki dış ortama alıştıça bitecek bu durum sadece aç olduğundan gelecek memeye,,,hele diş kaşınmalara başlasın memeyi zor alcak kaşıntıdan yani çokkkkkkkkkkk değişecek
bana da dediler aman senin kokuna alışmış kucağa alışmış hepsi palavraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tabe emzircen bebeni tabe kokunu duycakki annesini hissetsin bağlansın sana
sen hiç dertlenme tadını çıkar o emerken müzik aç başucuna sakinleştirici falan sen de sıkılma komşunu çağır vs.
kitap aç oku koy koltuğun üstüne falan nebilim,
benmide orda uyurdu orda ağlardı orda yapardı tüm faaliyetlerini sabırrr başka bişi değil yeterki bebeğinin bir robot olmadığını dvevamlı değişeceğini bil,
geceçek bu günler ki özliceksin bile bolbol saçını okşa bebeğinin izle onu fırsatın bu fırsat

Tesekkur ederim ilginiz icin. Ben emzik denedim, cok karsiydim aslinda ama o kadar canim yandiki denedim. Ama almadi , kusucak gibi oldu. Bende israr etmedim, hem temizligide sorun diye dusundum.

Sutumun yetip yetmedi muamma. 3020 gr dogdu. sonra 2760 gr dustu sonra 100 gr aldi enson 16 gunlukken kontrole goturduk.3120 grdi son 6 gunde 250 gr falan almis. Hemsire dediki iyi almis. Doktor dediki az almis takip edicez, sali yine goturucem. Yani ne oldugu belli olmadi. Benimde kafam karisti. Elimle gogsumu sikinca sut geliyor yani oyle fiskirmiyor ama geliyor. Insallah duzelir gece uykusuna hasret kaldim valla. Yoksa insan nereye kadar dayanabilir boyle.suan uyuyor geceye hazirlik yapiyor sanirim Bende yattim sabah biraz

canım anladığım kadarıyla seninki süt yetmeme durumu değil. bebekler ilk aylarında hep anne kucağında uyumak istiyor.
emziği hep öyle yapıyorlar içini büyütüp itiyor. onların itme refleksi güçlü şu anda. ama bence bi kaç gün dene ve o sana itsin sen ona it emziği. özelliklede uyurken ağzına meme istediği zamanlar dene. bence emziğe alıştır rahat edeceksin. çünkü aynı durumu bende yaşadım.
öyle hemen mamaya başlama. mamaya başlayan bebekler anne sütünü çabuk bırakıyorlar. en kesin çözüm bence emzik. bende karşıydım emziğe ama kurtarıcı oldu.
yinede sen bilirsin tabi.

Aslinda emzige cok karsiydim ama dedigim gibi denedim olmadi. Bide gucunu ona harcar memeye gelince yorulur emmez sutun geri gider dediler. Ondan da biraz tedirginim. Bide bu emziklerin ucu bana sert gibi geldi acaba ondanmi almadi diyorum. Yumusak emzik belki ise yarar. Pekte emin degilim.

silikon damaklı emzik al. sütün geri gitmez. dediğim gibi bende senle aynı durumdaydım. devamlı vermeyeceksinki emziği, emdikten sonra kucağında uyurken göğsünü ağzından çıkarıp emziği vereceksin. uyurken güven sağlamak adına. bişey olmaz. o zaman senin göğsünü istemez sende rahat edersin.
ayrıca canım bu aylarda daha bebeğin emme ve itme refleksi yüksek. o nedenle itiyo. o ittikçe sende ona it. ara ver bi müddet sonra tekrar dene. ben 2 haftaya yakın uğraştım emziği alması için. yoksa hep göğsümde uyuyordu. yatırınca hemen uyanıyordu. emzik sayesinde kurtuldum.

bize dr bi ilk 2 haftası geçsin kilo almaya mı başlayaca vermeye mi yani sütünün durumunu o zaman anlarız dedi şişi iniyo kilo verio sonra alıyo falan siz emzirin
bakın günde 3lt su için ben elimde 1.5 lt su şişesi ile dolaşıyorum su su süt için tabe yiyin herşeyi ama susuz olmaz hoşaf yapın için sütününz artacaktır görün

Bu bebekler hep ayni oluyor galiba. Dedigin gibi de yapayim insallah ise yarar. Bide bakkaldan da emzik alip deniyim bari. Yani sadece geceleri vermeyi dusunuyorum emzigi, uyuyabilmek icin. Kotu bisey yapiyomusum gibi hissediyorum

Ben 2 surahi su iciyorum birgunde ama litresini tam bilmiyorum, sise almak en uygunu sanirim. Kac litre ictigimi bilirim.

Sali gunu kontrol var gecen hafta 3100 grdi Bakalim kac gram almis? Sutun yetip yetmedigi kesin belli olur herhalde

canım birde zaten emziğe alıştıktan bi müddet sonra, uyuyunca ağzından atıyor. emzik konusunda pek tereddüt etme. yada için daha rahat etsin istersen kontrolünüzde doktorunada sorabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…