• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları kızlar bronşiolit için yardım

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

asi_mavi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2010
78
0
36
Antalya
kızlar 4,5 aylık kızım bronşiolit oldu 1 gece hastanede yattık şimdi evde bhar makinası ile buhar veriyoruz ..bebişi bronşiolit olan varmı neler yaptınız? birde bebişime viicks sürmemin sakıncası olurmu?ıhlamur içirsem faydası dokunurmu? acil cvp bekliorummmmmmm

canım ya benım kızımda aynısı walla sasırdım agzı burnu tıkanıyo oksuruk saes kısılması var halsız mızmız bende onunla asta oluyorum salgın ama ....erkesde aaynı problem:58:

benim kızım 3 aylık biz 1 hafta yattık bu hastalık yüzünden
antibiyotik tedavisi ve ventolin uygulandı. bizde makineyi aldık evde uyguluyoruz. o da öyle bi öksirtiyor ki çocuğun kakası sırf balgam
bi de beslenmeyi kesti 1 hafta serum bağlıydı kilo verdi. :(
şimdi iyileştik buna rsv denen bir virüs neden oluyormuş abisinden geçti.

canım ya benım kızımda aynısı walla sasırdım agzı burnu tıkanıyo oksuruk saes kısılması var halsız mızmız bende onunla asta oluyorum salgın ama ....erkesde aaynı problem:58:

evet aynen kızımın seside kısıldı ağlıyamıyor bile içim gidio

benim kızım 3 aylık biz 1 hafta yattık bu hastalık yüzünden
antibiyotik tedavisi ve ventolin uygulandı. bizde makineyi aldık evde uyguluyoruz. o da öyle bi öksirtiyor ki çocuğun kakası sırf balgam
bi de beslenmeyi kesti 1 hafta serum bağlıydı kilo verdi. :(
şimdi iyileştik buna rsv denen bir virüs neden oluyormuş abisinden geçti.

bizede antibiotik ve ventolin verdi evde uyguluyoruz makineyle ..ses kısıklığı için ne yapabilirz acaba ?

bol bol icebildikleri kadar ilik su icirin yavrulariniza.Bu solunum yollaqrindaki tahrisi azaltiyor,dolayisi ile oksuruge cok iyi geliyor.Biliyorum cok basit ve ise yaramaz gibi geliyor ama yaptiginiz her uygulamanin yani sira bunu da yapin,ben bundan fayda gordum en cok.Gecmis olsun,Allahim sifalarini versin insallah.

oğlumda bronşiolit.hııltısı içimi acıtıyor valla.bizede ventolin verdi 3 gün yarım doz.alınca rahatlıyo ama şimdi yine var öksürükte kötü napcaz bilmiyorum doktoru ptesiye geçer dedi ama hala aynı.

kızlar bu bronsıolıtın belırtılerı tam olarak neler? benım kızımın burnunda sumuk var kuru,atesı hıc cıkmadı sımdıye kadar,bı aralar hapsırıyordu buğuseptil aldık gectı. hırıltımı tam olarak bılmıyorum dogdugunda da vardı dıyor annem.bır de acıkınca hızlı hızlı nefes alıyor acaba bu aclıktan dolayımı yoksa sızın dedıgınız bronsıolıt mı acaba.bu hafta doktora gıdecegız baktıracagım ben de cok endıselenıyorum.

2.5 hafta önce 4.5 aylık kızımda bende bronşit olduk evet vrs denilen virüsmüş birsey yapmnıza gerek yok antibiyotik ve ventolin iyi geliyor ıhlamurda ver icini yumusatır birde bebegi terletme cok kötü bi durum 1 hafta gece uykusu yoktu iştahı yoktu kızım kilo kaybetti gecmiş olsun

bızde gecırdık bronsıt... gecen hafata hastanede yattık 2 gun.. cıgerlerıne ınmeden gıttık ama ındı doktor kontrolunde nasıl olduysa...:::::::::::::(( bızde yarım kılo serum yedı uzum.. artı buhar makınesı ventolınle bı ılac daha verdı... onu verdık... bıde soguk buhar .. soguk buharın faydası oluyo... gecmıs olsunnn

öncelikle yastıkta yatırmanı tavsiye ederim biliyorum sakıncalı diyorlar ama tıkanmasını engelliyor iyileşince düz zeminde gene yatırmaya devam edersin ben de iki gün yattım hastanede hırıltısı hafif var öksürük geçti sayılır ama hırıltıya devam gecce uyku düzeni beslenme düzeni de değişti önceki dah iyiydi evin sıcaksa sık sık banyo yaptır buurnunu açıyor rahatlıyor

kızlar 4,5 aylık kızım bronşiolit oldu 1 gece hastanede yattık şimdi evde bhar makinası ile buhar veriyoruz ..bebişi bronşiolit olan varmı neler yaptınız? birde bebişime viicks sürmemin sakıncası olurmu?ıhlamur içirsem faydası dokunurmu? acil cvp bekliorummmmmmm

:32:geçmiş olsun canım ıhlamur verme bence bizde yeni yıla hastanede girdik öksürükle grip oldu doktora götürdüm 3 gün yatırdı solunum güçlügü var diye neye ugradıgımı şaşırdım birde hastalıgı ne dedim zatüre ile bronşiolit arası birşey dedi 11 igne yyedi yavrum nasıl o kadar ilerledi bilmiyorum doktora dedim ıhlamur veriyim mi sakın dedi daha solunum keseleri cok kücük oldugundan daha çok tıkar mış viks de tabi sadece burnu tıkanmasın dikkat et birde ben ufo kullanıyordum ısınmak için oda zararlı imiş

merhaba kızlar ,bebeğim 7 aylık cuma gününden beri bronşiolit olmuş ventolin ve iki ilaçla beraber kullanıyoruz buhar makinesiyle veriyorum kızımın iştahı da kesildi gögsümü emiyor onu da fazla emmiyor çok üzülüyorum geceleri yetişkin biri gibi inliyor adetta doktor her hangi bir vitaminde vermedi çok üzülüyorum dün biraz ıhlamur kaynattım onu vermeye çalıştım ama maalesef onuda içmedi su takviyesi yapıyorum ama fayda etmiyor bugün üçüncü günümüz hala öksürük var ya offffffff ne yapacağım bilmiyorum

bütün bebişlere geçmiş olsun. benim kızımda bronşiolit oldu. cumrtesiden beri ventolin, zinnat ve birde antialerjik damla kullanıyoruz. dün geceyi acilde geçirdik. ama bu gece daha iyi gibi, bende ne yapacağımı şaşırdım. acil deki doktor zinnat yetersiz geliyor değiştirelim yerine ağır bir antibiyotik başlayalım dedi. birde balgam söktürücü (seklor) verdi, kendi doktorumuz ventolinle seklor birlikte kullanılmaz hemde verdiği antibiyotik bebek için çok ağır diyor. ne yapacağımızı şaşırdık. şimdilik kendi dr verdiklerine devam ediyoruz inşallah iyi gelir. birde dr deterjan, çmşr suyu, yumuşatıcı kokusu, yün ve sigaradan mutlaka uzak tutun dedi. inşallah herkesin yavrusu iyileşir.

8 yaşını doldurmuş bir kızım var,tıpkı sizin ki gibi bu aylarda yakalandı...çok çok zor....
ne yazık ki,en ufak bir soğukta,terde tekrarlıyor,halen kızım bu hastalığı çeker,bebekliği resmen kabustu...bir yere gittiğimizde yolda durup buhar verdiğimizi biliyorum....
buhar makinası,bağışıklık güçlendiriciler(bunu henüz vereceklerini pek sanmıyorum ,çünkü çok küçük)zatürre aşısı,alerji testleri,bunlar bronşiolite ait kavramlar...
yediklerinize dikkat edin anne sütü ilaç şunları ısrarla tavsiye ederim(siyah kuru üzüm,hakiki pekmez,tahin,kuru dut vb.)bünyesini güçlü tutacak gıdalar bunlar siz yiyin sütünüzle aynı şeyleri alacaktır...
çok çektim,şimdi yeni bir bebeğim daha var,o yakalanmasın diye uğraşıyorum....

arkadaşlar birde bugün bebeğimin kakası yeşildi üstelik dört kez yaptı. normalde günde bir veya iki günde bir yapardı, acaba ilaçlardanmı yoksa bronşiolitdenmi sizin bebeklerinizde de böyle şeyler oldumu?

geçmiş olsun arkadaşım...benim oğlm 2 aylıkken zatürre olmuştu.3 gün hastanede yatmıştık iğne ilaç ventolin tedavisi vs.uygulandı.daha sonra tam düzelmeyince bitkisel bir tarif uyguladık hatta dr. bile şaşırmıştı ciğerleri nasıl temizlendi diye...1 bıldırcın yumurtası sarısı 1 ttatlı kaşığı bal 1 su bardağı sıcak süt çırp biberonda ılık bir şekilde içir.şimdi oğlum 13 yaşında maşh.kolay kolay hasta olmaz.gerçi şimdi 1 yaşına kadar süt bal yasak...ama o zaman biz kullandık devam sütünün içine yapılabilir belki...allah şifa versin...

Back