Kizlar bir soru size bilen varmi?

E

EU1

Ziyaretçi
Kizlar bugun birsey duydum hayret ettim.Sizlere sormak istedim.Arkadasimin dogumuna cok az kaldi 20 gun kadar.Doktora gitmis ve doktor bebek asagi donmemis doguma hazir sekilde degil eger boyle devam ederse sezeryan olmak zorunda kalirsin demis.Her neyse buraya kadar herkesin basina gelebilicek bir durum dedim.Sonra arkadasim tekrar gitmis doktora yine bebek donmemis arkadasimin karnina bastirarak artik nasil yaptiysa karnindan mudahale yaparak bebegi asagi dogru itmis.Suan bebek yerini aldi normal dogum olucak demis.Yani ben hic duymadim karindan mudahale yapilarak bebegi asagi dogru doguma hazirladiklarini.Arkadasim cok kotu olmus zor dayandim diyo aglicakmis nerdeyse.Ben anlamadim bilen varsa yazsin normal bir mudahalemidir bu CADIARZU

ilk kez duydum ama tehlikeli ve sakıncalı bir durum bence bilinçsizde bir seyler denemek yapmak kötü sonuçlar dogurabilir cocuk yerine...

ilk kez duydum ama tehlikeli ve sakıncalı bir durum bence bilinçsizde bir seyler denemek yapmak kötü sonuçlar dogurabilir cocuk yerine...

Valla canim doktor demis cocuk hicbirsey hisstemiyo arkadasim diyo resmen ayaklarini kafasini tuttu cevirdi diyo.Yani burdada oyle bilincsizce birsey yapmalari cok zor cunku cezasi buyuk doktor hatasinin.Anlamadim gitti yav :sm_confused:

Açıkcası bende ilk defa duyuyorum, bu konuda uzman olan birisinin cevaplaması iyi olur.Bizde öğrenmiş oluruz.

ben de ilk kez duyuyorum, genelde bebeğin kendisinin dönmesi beklenir, dönmezse sezeryan uygulanır

ilginç anne karnındayken çevirmek?risklidir bence.bebeğe bişey olsa dahamı iyi.normal doğuracam diye allah korusun bebekden olmak.yok kızlar dikkat edelim bencee

dogum anında karnımdan baskı yapmışlardı ama bunu ilk duydum

ugrasmaktan usenmeyen tecrubeli ebeler vey doktorlar bu islemi yapabiliyorlar daha once duymustum. hatta bebek donemz falan deniyor ama aslinda dogum aninda bile donen bebekler var olmazsa doktor ya da ebe karnin ustunden ters cevirebiliyor. arkadasin iyi doktora denk gelmis bence

ugrasmaktan usenmeyen tecrubeli ebeler vey doktorlar bu islemi yapabiliyorlar daha once duymustum. hatta bebek donemz falan deniyor ama aslinda dogum aninda bile donen bebekler var olmazsa doktor ya da ebe karnin ustunden ters cevirebiliyor. arkadasin iyi doktora denk gelmis bence

Bence sen haklisin canim az once esime soyledim dedi Turkiyede olsaydi arkadasin hic ugrasmazlardi direk sezeryan yaparlardi ugrasmazlardi.Bence kadin isinin ehliymis birde cesaretliymiski yapmis dedi.Bilemiyorum ama arastircam internetten.En onemlisi burda son caredir sezeryan yani kadin sezeryan yerine oturmus ugrasmis kadin.Birde yani burda acile bile gittiginde en basit mide gastiriti vardi bende gittim inanirmisin doktor 1 saat sorular sordu en son ne zaman kabiz olduguma kadar sonrasinda mudahale etti.Yani emin olmadan asla mudahale etmezler yani ondan da guvendim ama ilk defa duydugum icin sasirdim.

vayyy be hayret ettim bu işe ne yetenekli doktorlar varr heee gercekten cok ilginç

benim annem emekli hemşire çok doğum yaptırmış bebek dönmezse tam yerleşmezse yaparlarmış karına bastırarak çevirmeyi ama ben doğum anında yapılıyor diye biliyorum

Bende Ilk Defa Duydum Ama Bir Dr Bilinçsizce Böyle Bişey Yapicağini Sanmiyorum Sonuçta Uygulanan Bişeydir Biz Bilmesekte

Evet öyleki baska tekniklerde var mesela birde tütsü olayi var uzak dogu teknigi hamilenin ayagina özel birtütsü cubuguyla tütsü yapiyor cogu zaman ise yariyormus. olmadi hint köprüsü adinda bir yöntem varmi nasil yapiliyor bilmiyorum ama.

çok çok enterasan bi durum bence de amma ve lakin bunu yaqpan bi doktorsa güvenmek de lazım,vardır bi bildiği:????????????????

Kizlar arastirdim cok super bir doktormus ve her doktor yapmazmis onun yaptigini ugrasmazmis yani.Galiba doktorumu degistiricem o kadina gidicem.Cok yetenekli ve isini ciddiye alan ilgili bir bayanmis.Keske bastan ona gitseydim yav.

Ben de duymuştum o şekilde döndürüldüğünü. Ama Türkiye'de pek yapmıyolar sanırım çünkü zaten sezeryana mazeret arıyo çoğu doktor. Yurtdışında yaşayanlar bu açıdan çok şanslı. Ben de normal doğum istiyorum ve sezeryanlık bir durum olacak diye çok korkuyorum çünkü benim yaramaz da oturmayı tercih ediyo karnımda:)

EWET ARKADAŞLAR BENDE DUYDUM.komşumun arkadaşı öle doğum yapmış...bebek ters olunca doktor karnından döndürmüş.hatta sezaryan olacak sanmış kadın ama normal doğum yapmış...

X