Premature Bebekler Kızlar bir bakarmısınız....

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

DrGunay

Guru
Kayıtlı Üye
6 Haziran 2008
2.270
9
316
Diğer
Merhaba kızlar.Şu an 26+5 günlük ikizlerime hamileyim.Bir kaç gündür geceer sağa saola dönerken ağrıları oluyor.Vajinal akıntımda da bir artış var yapısı su gibi rengi süt rengi.kKasılmalarımda başladı az.Doktoru aradı magnezyum serum verdi.Bir de kasılma engelleyici ilaç verdi.Progestan kullanıyorum bir de.Kalka istirahat et dedi.Yarın doktora gidicem.Erken suyumun gelmesinden Çok korkuyorum bana akıl fikir verinn..Bunlan da kayb edersem artık ben de ölürümm..

Geçmiş olsun. Erken doğum için en büyük risklerden biri stres canım. Öncelikle erken doğurma korkusunu aklından atıp kendine hep bebeğinin zamanında doğacağını telkin et.
Bunun dışında kendini yorma, sırtüstü çok fazla kalkmadan dinlen, hafif kasılmalar zaten doktorunun verdiği ilaçlarla düzene girecektir.
Allah zamanında sağlıklı doğum nasip etsin.

Sakin ol canım..dinlen ..doktorun sana kasılman için ilaç vermiş..
ınşallah zamanı gelince doğum yapacaksın..
zaten kontollere gidiyorsun ...

hem neden kaybedeceksinki
sakın sakın öyle düşünme canım...
herşeyin güzel gideceğini ve kuzularını kollarına alacağın günlerin hayalini kur...

canım inşallah zamanını bekler bebişlerin doğmak için ama sana büyk bi görev düşüyo çok uyanık olman lazım doktor çok önemli herşeyi sor mümkünse araştırma hastaneisne prof git

Aynısını yapmaya çalışıyorum kızlar.Bu arada yanımda olduğunuz .için çok teşekkür ederim canlarr..

mehtabın sözüne katılıyorum..kendini gününde doğum yapacağına şartlandır canım..maalesef benim erken doğum riskim 24.haftada başlamıştı ve ben hep 28 haftalık olana kadar doğum yapmam inşallah diyodum..tam 28 haftalık olduğunda suyum gelmeye başaladı.2 gün bekletebildiler sonra doğuma alınmıştım..kendini telkin et canım.zamanında doğucaklar inşallah bebişlerin..kendini zorlama bol bol dinlen..geçmiş olsun...

teşekkür ederim her birinize kardeşlerimm...Bu gün doktora gittik.Bebişlerim oğlum 1000 gr kızım 1100 olmuş..Rahim ağzı da iyiymiş.39 mm olmuş.Doktor her şey yolunda gidiyor dedi..Bebişler büyüdükce rahime baskı yaptığı için ağrı olucakmış.Akıntı için de fitil verdi..Yanımda olup bana destek olduğunuz için çok teşekkür ederim kızlarrr...

canım ne güzel haber almışsın..Maşallah miniklerin kilosuna...
hem onlar bekliyecekler zamanlarını annesi...

cnm allah a sığın ve pozitif ol.Aynı zamanda da uyanık tabii ki.Ben gafil avlanmıştım mesela Tabii mantarı söylemeden geçemiycem. mantar enfeksiyonu vardı sanırım o sebep oldu.Hiç bi sorunum yokken birden 27 haftalıkken suyum geldi. . Bu arada hakkaten doktor musun merak ettim.

DR GÜNAY DıĞER BEBEĞıNE HAMıLEYKEN SENLE ÇOK KONUŞURDUK HATIRLAMAZSIN BELKı PKO yüzünden:)) şimdi tekrar hamileymişsin çok sevindim bana umut veriyordun pko sorun değil diye bende ikizlerime hamile kaldım biri öldü ama diğeri çok şükür benimle 5 aylık şimdi inş sen ikisinide sağ salim kucağına alırsın dinlen bol su iç yaz geldi malum magnezyum kasılmaları baya azaltıyor akıntı bendede vardı çok hemde fitille geçer fazla ayakta dolanma cnm inş az kalmış maşallah

Bebişinin senle olmasına çok sevindim canım..ınşallah benimkiler de beni bırakmazlar teyzeleri..Kaç haftanda doğurdun canım..?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…