Kizlar bir bakar mısınız Regl Günlerim??

Kızlar son 5 ay regl günlerim şöyle sizce normal mi bu?

24 Mayıs
1 Temmuz
8 Ağustos
11 Eylül
13 Ekim
Sırasıyla 39- 39- 33 gün de bir regl oluyorsunuz.
Hiç muayene oldunuz mu?
Reglin 2.günü bir doktora görünün ultasonla bakılsın yumurtalık görünümüne ve FSH, LH hormonlarınıza da bakılsın..
Geç yumurtluyor olabilirsiniz bir alternatifte polikistik over...

Canim özellikle bunun icin gitmedim hic ama kendimi bildim bileli böyleyim. 2-3 sene önce guatrdan şüphelendigimde dahiliyeye gitmistim orda hormon testi yapmislardi her sey normal cikmisti ama ondan belli olur mu ki yoksa ayrica bir hormon testi mi gerekir?

agdet tarihi 35 günden sonrası düzensiz agdet görme olarak söylüyorlar doktorlar. onlar troıt hotmonları bunlar kadındık hormonları ordakı dengesızlık bu hormonlarıda etkıleyebılır ama lh fsh hormonlarınıza ayrıca bakılmalı agdetın 3 günü tabı ultrason muaynesıde olsanız daha ıyı olur

Anladığım kadarıyla troid den şüphelenip TSH hormonuna bakılmış ama sadece bu yapıldıysa yetmez.
Dediğim gibi regl in 2. ya da 3.günü hem muayene ol hem de kan tahlilleri iste...
Diğer zamanda yapılan kan tahlilleri yanıltıcı olabilir...
Regl oluyorsun ciddi bir şey olduğunu düşünmüyorum ama yine de boşvermemek lazım..

Doktora gorunmelisin
Sadece hormon değil adet gecikmenin başka sevenleri de olabilir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…