Aile Planlaması Kizlar bir akil verin

Aile Planması nedir ? Doğum kontrol yöntemleri, gebeliği sonlandırma, kürtaj konularının işlendiği bölüm.

nnurayy

annesinin bal-kaymagi
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2008
2.577
14
Nihayet dogumdan sonra 6.aya yaklasirken adet oldum cok mutluyum simdi sorunum su bir arkadasim spiral taktirmis memnun baska bir arkadasimsa memnun degil hatta yerinden oynarsa hamile kalina biliyormus ustelikte 2cesit var dediler biri hormonlu biri hormonsuzmus adetken takilmasi gerekiyor da adetlerin uzun surmesi ve fazla kan kaybida spiralin eksi taraflari zaten benimki normalde uzun suruyor birde bu yuzden uzarsa yandim simdi onumde kisa bir sure var karar verip adetliyken takilacak yada hapa basliycam ama emziriyorumda kafam karisti sizler ne yaptiniz korunma yonteminiz ne fikirlerinize ihtiyacim var hap mi yoksa spiral mi ?:uhm:

ben yabancı bır maddenın vucudumda durmasına soguk bakıyorum ve hıc dusunmedım taktırmayı.bır tanıdıgım ıkıncı cocugu yasına gelmeden spıral kaydıgı ıcın 3.cocuguna hamıle kaldı.bunlarda olabılıyor.ama cevremde kullanıp memnun kalanda var.eger baska bır cocuk kaderde varsa hangı yontemle korunursan korun oluyor

ben yabancı bır maddenın vucudumda durmasına soguk bakıyorum ve hıc dusunmedım taktırmayı.bır tanıdıgım ıkıncı cocugu yasına gelmeden spıral kaydıgı ıcın 3.cocuguna hamıle kaldı.bunlarda olabılıyor.ama cevremde kullanıp memnun kalanda var.eger baska bır cocuk kaderde varsa hangı yontemle korunursan korun oluyor

kericim bende sana katiliyorum o yabanci bir madde fikri benimde icime sinmedi surekli kaydimi hamile kalirmiyim korkusu yasamakta insani gerer en az 3 4yil cocuk fikrim yok zaten

abimin hanımı da yeni doğum yaptı daha 2 aylık
emzirdiği için dr hap kullanma demiş ya iğne ya da spirall
o da bize sordu ve çoğu kişi spiral karşı çıkınca iğneye karar verdi 3 aylık iğnelerden kullanacak

canım bende doğum yapalı 1,5 ay oldu ve etrafımdakiler spirali önerdi bana göre hap kullanmaktan daha mantıklı yakın örnek annem olunca

canım bende hiç düşünmedim sipirali benimde memnun olan arkadaşlarım var yanlız bi tanıdığım da kayma yapmış 2. çocucuğuna hamile kalmıştı sürekli kontrol ettirmek gerekiyormuş sanırım

ben de bugün dr a gittim,doğum sonrası muayene için...
dr ultrasonda 1-2 hafta içinde adet olabileceğimi söyledi(nasıl anlıyorlarsa),adet olurken spiral taktırmaya gel dedi...açıkçası ben istiyorum çünkü tekrar hamile kalmaktan çoook korkuyorum...bi kere hamile kalınca 2.si daha kolay oluyormuş...
ama eşim istemiyor,ordaki hemşireyle biraz sohbet ettik onun eşi de istemiyormuş,o gizlica taktırmış ve eşi farketmemiş bile...ben spirali düşünüyorum çünkü hap kullanmak istemiyorum,malum kilolar dert bi de o kilo aldırmasın,iğneler de çok güvenilir değil diyorlar,spiral takınca 5 sene falan rahatsın...sonuçta bütün yöntemler de risk var..

nuraycım peki adet olunca zayıfladın mı?:asigim: :eek:
benim de derdim bu...birisi anlatmıştı,arkadaşı doğumdan sonra ilk adet olduğunda tam 5 kilo gitmiş.:1shok:
acaba sende nasıl olacak?bize haber ver olur mu tatlım? :1rolleyes:

benim de derdim bu...birisi anlatmıştı,arkadaşı doğumdan sonra ilk adet olduğunda tam 5 kilo gitmiş.:1shok:

arkadasım ben burda daha once yazdım gozunden kactı sanırım.ben dogumdan sonrakı ıkıncı ayda hastalandım ama tek gr zayıflamadım.adete guvenmeyın zayıflamak ıcın.

ben 3 yıl nasıl korunduysam yıne oyle korunmayı dusunuyorum yanı esım korunucak hem temızlık acısından guzel hemde guvendıqım yontem bu

ben spirale hiç güvenemiyorum taktırsam bile sürekli tedirgin olucam ayrıca spirale rağmen hamile kalan arkadaşlarım da oldu bana göre deil..

merhaba benimde 7 buçuk aylık bir oğlum var ve ben 3 aylık iğnelerden kullanıorum. henüz adet olmadım ama 24 kilo verdim 62 ile hamile kaldım 76 ile doğurdum şuan 52 kiloyum ve kilo almak için uğraşıyorum adet oluncada 5 kilo gidiyorsa yandık:bbo:

bence bünyeyle alakalı :içelim: