Kızlar bilgi verebilir misiniz

SsssSarmelek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2022
12
0
26
5haftalık hamileyim vajinal yoldan muayene oldum kese görünmedi boş kese olabilir dedi kan testi verdim gebelik yokmuş fakat keseye benzer bişey vardı bana progestan verdi vajinadan bunu kullan kanaman gelicek gebelik yok dedi başına gelen var mı arkadaşlar yardımcı olur musunuz

Canım başıma gelmedi ama burda okudum bir arkadaşa doktor dış gebelik demiş o da başka doktora gitmiş dış gebelik değil demişler. Sen bilirsin ama başka doktora git birde

Anlamadığım şu bana progestan 200mg verdi içeriğini okudum rahim duvarı kalınlaştırıcı ve erken gebelik düşüğü önler diyor bu ilaç ne için kullanıyor

Anlayamadım sadece tek bir beta değeri ile mi iki doktor sağlıksız gebelik dedi? Çünkü 34 iyi bir değer ve iki günde bir kan verip yükseliş takip edilmeden sağlıksız denilmesi mantikli gelmedi bana. Kaldı ki 5.hafta bebeği görmek neredeyse imkansız hic gören olmus mudur o hafta da ben duymadım.
Bende ilk gittiğimde betam yüksek olmasına rağmen kesem gözüktü bebeğim gözükmedi hatta kesenin boyutuna göre 7 haftalık demisti doktor. Boş gebelik olduğunu düşünüyorum yüzde 90 dedi ama yine de 10 gün bekletti. 10 gün sonra gidince bebeği gördüm şükür ve daha yeni 7 haftalikmis meğer.
Daha öncesinde bebek gözükmeyebiliyor. Su an kesenin gözükmesi ve beta değerinin artması daha önemli.
Beta takibi yapılmadı mi?
Edit pardon kese gözükmemiş sizde. Ama keseye benzer bir sey görmüşler yine de bekleyin derim.

Beta değeri 34. 02 progesteron 2.7 çıktı. Sağlıklı bir gebelik durmuyo progestanı kullan 4-5 gün sonra yine gel dediler

Yalancı kese halk arasında su gebeliği olarakda bilinir dedi sperm ve yumurtalık keseyi oluşturmuş sağlıklı sperm ve yumurtalık olmadığı için içinde bebek oluşmamış dedi

Beta değeri 34. 02 progesteron 2.7 çıktı. Sağlıklı bir gebelik durmuyo progestanı kullan 4-5 gün sonra yine gel dediler
Benim bildiğim betaya bir kere bakılmıyor iki günde bir kan verip artışa bakılıyor. Tabi iki doktor da böyle yorumladıysa illa değildir diyemem ama yerinizde olsam 3.bir doktordan da fikir almak icin en azindan bir hafta beklerdim.

bende kesinlikle 1 hafta daha beklemeni tavisye ederim ..ben 6+4 de gördüm bebeğimi alttan muayne olduğumda kese var içi boş dediler 5 haftalıkken sağlıksız olabilir dediler ama git düşür demediler 2 gün de bir kan vermen lazım artışlar düzenli giderse sağlıklı olabilir .yaa hadi diyelim ki sağlıksız yinede 1 hafta 10 gün daha bekle

Kullandığım progestanın propektüsünde rahim duvarını kalınlaştırır düşük riski en aza indirir diye yazıyordu kendim İnternetten okuduğum kadarıyla da sağlıksız gebelik var ise boş kese bi süre sonra kanama ile düşer anneyi zehirlemez yazıyordu. Progestan dışında bana farklı bi ilaç vermedi sizce geç döllenme olmuş da bebek bu yüzden mi görünmüyor yolk kesesini de görememiş doktor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…