- 25 Ocak 2011
- 1.120
- 901
-
- Konu Sahibi Beni nasil buluyorsun
Illa örgün öğretim mi olmalı açık öğretim Fakültesi olmaz mi Eskişehir Anadolu da var galiba.kızlar selamlar olsun. Ben özel üniversiteden 2 ssenelik çocuk gelişimi bölümünden bu sene mezun oldum. lisans tamamlamak istiyorum ama Dgs ile yerleşmemiz cok sıkıntı ve bu sefer özele verebilecegim paramda yok açıkçası.2 seneliğin ücretini bile sağdan soldan burs isteyerek toparladım zor oldu . Lisansımı devlette tamamlamak istiyorumm ama o kadar bakmama ragmen devlette lisans tamamlama göremedim. ne yapacagımı bilmiyorum ben , il dışına cıkamam çalışıyorum ve ev bakıyorum. Anaokullarına cv bırakmama ragmen 2senelik olunca ögretmen olarak bakmıyorlar tabii. Cok daraldım , ev bakarken okumak gercekten sıkıntı ve kısıtlı bir olayBu bölümle ilgili sizlerin bildikleri , şu şu şekilde olabilir dediginiz fikirlerinize ihtiyacım var , cunki benım beynim artık durduu !
Bende ayni dertten muzdaribim. Gecenlerde bende konus acmistim hatta. Bende 2yillik mezunum ve dgs ye bi yil hazirlandim zor geldi olmadi. Benimde bu konuda bi fikrim yok. Ne yapacagiz ne edecegiz hic bilmiyorum.. ama benim anlamadigim, liseden mezun olup cocuk gelisimi bolumunden direk universite okumadan is hayatina atilan arkadaslarim oldu benim. Ve suanda gayet guzel calisiyolar, kendilerine ogretmen olarak bakabiliyolar. Ben mesela bu yil ucretli ogretmenlik yaptim ve inan kendimi bi gun bile gercek bi ogretmen gibi hissetmedim..kızlar selamlar olsun. Ben özel üniversiteden 2 ssenelik çocuk gelişimi bölümünden bu sene mezun oldum. lisans tamamlamak istiyorum ama Dgs ile yerleşmemiz cok sıkıntı ve bu sefer özele verebilecegim paramda yok açıkçası.2 seneliğin ücretini bile sağdan soldan burs isteyerek toparladım zor oldu . Lisansımı devlette tamamlamak istiyorumm ama o kadar bakmama ragmen devlette lisans tamamlama göremedim. ne yapacagımı bilmiyorum ben , il dışına cıkamam çalışıyorum ve ev bakıyorum. Anaokullarına cv bırakmama ragmen 2senelik olunca ögretmen olarak bakmıyorlar tabii. Cok daraldım , ev bakarken okumak gercekten sıkıntı ve kısıtlı bir olayBu bölümle ilgili sizlerin bildikleri , şu şu şekilde olabilir dediginiz fikirlerinize ihtiyacım var , cunki benım beynim artık durduu !
Hayir sadece okul oncesine ve cocuk gelisimine gecis oluyo dgs ile ckcuk gelisimi bolumundenDGS sınavında;Lisans Programlarından;
-Ana Okulu Öğretmenliği
-Okul Öncesi Öğretmenliği
-Okul Öncesi Öğretmenliği (Açık Öğretim)
-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi
-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği
-Görme Engelliler Öğretmenliği
-İşitme Engelliler Öğretmenliği
-Zihinsel Engelliler Öğretmenliği
-Üstün Zekalılar Öğretmenliği
-Sosyal Hizmetler Yüksek Okulu
programlarını tercih edebileceklerdir.
diyor nette. bunlar devlette de olan bölümler nasıl bulamadınız
Kapattilar acik ogretim ogretmenlikleri 2yil onceIlla örgün öğretim mi olmalı açık öğretim Fakültesi olmaz mi Eskişehir Anadolu da var galiba.
evet 2015 klavuzunda dedikleriniz ve çocuk sağlığı ve gelişimi bölümü var. kapatmaları kötü olmuşHayir sadece okul oncesine ve cocuk gelisimine gecis oluyo dgs ile ckcuk gelisimi bolumunden
Bende ayni dertten muzdaribim. Gecenlerde bende konus acmistim hatta. Bende 2yillik mezunum ve dgs ye bi yil hazirlandim zor geldi olmadi. Benimde bu konuda bi fikrim yok. Ne yapacagiz ne edecegiz hic bilmiyorum.. ama benim anlamadigim, liseden mezun olup cocuk gelisimi bolumunden direk universite okumadan is hayatina atilan arkadaslarim oldu benim. Ve suanda gayet guzel calisiyolar, kendilerine ogretmen olarak bakabiliyolar. Ben mesela bu yil ucretli ogretmenlik yaptim ve inan kendimi bi gun bile gercek bi ogretmen gibi hissetmedim..
Iste ancak ozebenımde öyle arkadaslarım var tecrübede cok önemlii tabi ,ona bakarsan ilahiyat fakültesinden mezun olup ,kurslardan 6 aylık çocuk gelişimi eğitimini alanlar bile rahatca atanıp öğretmenlik yapabiliyor ama bizler böyle yerımızde sayıyoruzz !
Iste onlar anca ozel kreslerde ogretmenlik yapiyolar. Onada denirse tabi ogretmen. Ben sahsen cocugumu onlara emanet etmezdim..benımde öyle arkadaslarım var tecrübede cok önemlii tabi ,ona bakarsan ilahiyat fakültesinden mezun olup ,kurslardan 6 aylık çocuk gelişimi eğitimini alanlar bile rahatca atanıp öğretmenlik yapabiliyor ama bizler böyle yerımızde sayıyoruzz !