• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar bi yardım edin

gzmkrsd

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
15
0
36
Ankara
yatak odası için neler almak gerekli yani bir sürü bisey var yok cift kişil nevresim takımı yok dört mevsım bısey yatak örtüsü battanıyee böleee birsuru gıdıyo sızce en önemileri hangısıı kacar tane almak gerekıyo ben bu ceyız işine yenı gırdım ve ne yapacagımı bılmıyorumm

canım yerine,zevkine ve parana göre...

misafirin çok gelecek midir mesela? yani benim 6-7tane yorganım var. bana yetiyor ama kimisine yetmeyebilir. battaniyem 6-7tane vardı ama az kullanıyorum 2 tanesi bende kalanı annemin ev müsait orada tutuyorum. nevresim takımım 10 civarı. daha açılmamışlar var içlerinde. 10 tane yastık. pike takımlarım 3 tane hiç birini kullanmadım. hazı harici 4 tane de el işi pike takımım var 2 sini kayınvalidem kendi eliyle yapmış, biri annem birini aldık... 4tane yazık atsan atılmaz e kullanılmıyor da açıkçası.. bi doğum olacak o zaman sereceksin. el işi pike takımına çok gerek yok. bir tane çeyizlik süslü yatak örtüm, 1tane de günlük sade ama şık yatak örtüm var. şimdiki nevresim takımları çok şık zaten örtüsüz de olabilirsin. mesela benim yerim yok diye misafir yatağı almadım. küçük odamda 2 tane çek yat var orada yatırıyorum misafirleri. ama kalabalık gelen olunca koltuklara da yatırıyorum ne yapayım. yerin varsa yer yatağı alabilirsin. uyku seti çok da lazım değil. onu alana kadar nevresim takımına yorganını yastığını geçir. bana zorla dünyanın dantelini aldırdılar çeyizde olmazsa olmaz diye kullandığım falan yok. kullanmayacağım dantellere kaç bin liram gitti yazık vallahi sen kullanmayacağın şeyi alma. evlendikten sonra da eksik oldukça alınır sonuçta. şimdilik 6-7yorgan 2-3 battaniye 8-10 yastık 7-8 nevresim yeter bence.

Bence 3- 4 tane nevresim seti yeterlidir. Ama ben 5 tane aldım dayanamayıp. Bende 3 tane pamuk - saten nevresimlerden var, 2 adette pamuklu (bunlarıda desenini çok beğendiğim için aldım). Ama seçimini pamuk-satenlerden tercih etmeni tavsiye ederim. Ben uyku setini pek sevmiyorum eğer yatak örtüsü yerine de geçsin istersen bunlardan alabilirsin, fakat çeşit çeşit nevresim sermek bana daha iç açıcı geliyor açıkçası..

Eğer çok misafir ağırlayacağını düşünüyorsan 1-2 çift kişilik nevresimde onun için alabilirsin.. 1 tanede 4 mevsim alabilirsin böylece yazın pike olarak da kullanma şansınız var, ekstra olarak 1-2 tane de pike takımı aldın mı bence yeterli olur.

Bunların dışında bir kendine, bir de misafir için battaniye ve yorgan alabilirsin.. Bunları abartmaman yararına, çünkü ilerde koyacak yer bulamayabilirsin.
Yatağına sermek için mutlaka bir alez al ki yatağının ömrünü uzatmış olursun hem böylece daha hijyenik olur.

Marka olarakda Taç, Linens, Sarev, English Home'u önerebilirim.. En kalitelileri genellikle bu markalarda.. Umarım yardımcı olabilmişimdir :49:

benim nişanlım asker geziciyiz yani o yüzden misafir bi aile olur onlarda aradaa sırada ayy bilmem bide kayınvalıdee gelirmişş bir sürü kalırmışş :) senin birsürü ceyizin varmış allah kullanmak nasip etsin benim mesela çoğu seyim erciş te kaldı depremde malesef o yuzden kulllanmak nasip olması başka bişeymiş uyku seti bencede gerekli değil yatak örtüsüde bence gereksizz ben öğretmenim yataktan fırlaa okulaa bide yatak örtüsüylemi uğraşcam hiç sanmıyorum sanırım ondanda dedığın gıb 2 tane alsam yeter gıbii

Son düzenleme:
benim nişanlım asker geziciyiz yani o yüzden misafir bi aile olur onlarda aradaa sırada ayy bilmem bide kayınvalıdee gelirmişş bir sürü kalırmışş :) senin birsürü ceyizin varmış allah kullanmak nasip etsin benim mesela çoğu seyim erciş te kaldı depremde malesef o yuzden kulllanmak nasip olması başka bişeymiş uyku seti bencede gerekli değil yatak örtüsüde bence gereksizz ben öğretmenim yataktan fırlaa okulaa bide yatak örtüsüylemi uğraşcam hiç sanmıyorum sanırım ondanda dedığın gıb 2 tane alsam yeter gıbii

valla canım öncelikle Allah huzurla kullanmayı nasip etsin. ben 20günlük gelindim kayın validem 2 yeğeni görümcem kaynım geldi kamaya... 7kişi olduk. 5 ayrı yatak 5 ayrı nevresim takımı gerekti 7yastık... ordan diyorum. sığdırmak çok zor. ben hem gömmedolap yaptırdım hem yatağın altına koyuyorum anca sığıyor. ama misafir mi gelecek diye de bir sürü şey almaya gerek yok. sen gene ev kaç kişilik yatak açabilrsin bir hesap etmeye çalış. ama mesela bak benim sadece çarşafım yok. ondan nevresim takımı açıyorum misafire. sen misafir için ucuza tek çarşaf da alabilirsin. ben akıl edemedim onu çeyiz yaparken. hala annemde dünya şeyim var yazık valla israf.

Back