canım yerine,zevkine ve parana göre...
misafirin çok gelecek midir mesela? yani benim 6-7tane yorganım var. bana yetiyor ama kimisine yetmeyebilir. battaniyem 6-7tane vardı ama az kullanıyorum 2 tanesi bende kalanı annemin ev müsait orada tutuyorum. nevresim takımım 10 civarı. daha açılmamışlar var içlerinde. 10 tane yastık. pike takımlarım 3 tane hiç birini kullanmadım. hazı harici 4 tane de el işi pike takımım var 2 sini kayınvalidem kendi eliyle yapmış, biri annem birini aldık... 4tane yazık atsan atılmaz e kullanılmıyor da açıkçası.. bi doğum olacak o zaman sereceksin. el işi pike takımına çok gerek yok. bir tane çeyizlik süslü yatak örtüm, 1tane de günlük sade ama şık yatak örtüm var. şimdiki nevresim takımları çok şık zaten örtüsüz de olabilirsin. mesela benim yerim yok diye misafir yatağı almadım. küçük odamda 2 tane çek yat var orada yatırıyorum misafirleri. ama kalabalık gelen olunca koltuklara da yatırıyorum ne yapayım. yerin varsa yer yatağı alabilirsin. uyku seti çok da lazım değil. onu alana kadar nevresim takımına yorganını yastığını geçir. bana zorla dünyanın dantelini aldırdılar çeyizde olmazsa olmaz diye kullandığım falan yok. kullanmayacağım dantellere kaç bin liram gitti yazık vallahi sen kullanmayacağın şeyi alma. evlendikten sonra da eksik oldukça alınır sonuçta. şimdilik 6-7yorgan 2-3 battaniye 8-10 yastık 7-8 nevresim yeter bence.