Kızlar, bi bakın hele...

obiviyante

Zamansızım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
4.369
4.375
Hanımlar Selamlar...

Daha öncede sizlere danıştığım bir konunun son durumuyla ilgili fikirlerinizi almak istiyorum.

5 aylık bir oğlum var. Bebeğim 7 aylık olduğunda işe başlayacağım inşallah. Yıllık izinlerimi kullanıyorum şu anda.

Konumuza gelince;

Oğluma güvenilir bir bakıcı arıyorum. Eşimle aynı iş yerinde çalışan bir ağabeyimizin hanımı bu işe gönüllü olmuştu. Ben ablayı sevmiştim ama ben başkasının evinde çalışamam, evimde bakarım demişti. İçime sinmedi çünkü bebeğimin evimizden başka bir yere gitmesini istemiyorum henüz çok küçük.

Fakülteden bir hocam evinde çalışan bir kadının bebeğime bakabileceğini söyledi. Tanıştık oda çok samimi bir insan ancak 5 yaşındaki kızımla gelebilirim dedi ve evi çok uzak. Haliyle anlaşamadık. Bana görümcesinin benim evime yakın bir noktada oturduğunu onun bebeğime bakabileceğini söyledi.

Ablayla tanıştık. Sahiden evleri bize çok yakın. Bebeğime evimizde bakacak. Günlük ev işlerinde bana yardımcı olacak mesela haftada bir yerleri süpürüp silecek, toz alacak, banyo tuvaleti yıkayacak. Bunlar haftada bir kez yapılacak.

Arada fakülteden bir hocamız var dediğim gibi. Diğer ablaya haksızlık mı ettim acaba diye düşündüm ama oğlum evimizde bakılırsa ben çok daha rahat edeceğim. Bilemiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

Bence en makul olanı seçmişsiniz.
Sadece aklıma şu takıldı, yanında 5 yaşındaki kızı da olacak ya iki çocukla sil süpür işlerine hiç girmese mi ki?
Yalnızca çocuğunuzla ilgilenmesi daha iyi olmaz mı?

sana ve çocuğuna hangisi uyuyorsa o daha önemli

neden haksızlık olsun ki bence doğru karar başka evde olmasından kendi evinde olması daha doğru bebeğin için

anne değilim, haliyle bu işte bir tecrübem yok, size sadece empati yaparak cevap verebileceğim, ben olsam kışta soğukta ya da yazın sıcakta el kadar bebeğimin evden çıkmasına izin vermezdim. elbette alır dışarı gezdirilir, illa ki sokağa çıkacak ama yine de istemezdim. bence haklısınız, ben de sizin gibi evimde olsun isterdim.
bir de her ne kadar çok küçük de olsa mekan algılayabiliyor bebekler sanırım, dediğim gibi bir tecrübem yok, bir anne olarak hatalıysam düzeltin lütfen. o yüzden de evimizde oynamaya alışsın isterdim sanırım.
bence de evinizde baktırın, ben olsam öyle yapardım.

Yok canım. Yanında kızı olan kadınla anlaşamadık onun görümcesi gelecek.

Tabiki evinde bakılması daha iyi.ve 5 yaşındaki kızıyla gelecek,belki kız bebeği annesinden kıskanacak,yani bir sürü şey geliyor aklıma.ayrıca siz iş verensiniz hayır kurumu değil,niye kendinizi ötekine mecbur ve mahcup hissediyorsunuz.bence rahat bir şekilde seçiminizi yapın gerisini takmayın.kar kış kıyamet yol mesafe önemli

sana ve çocuğuna hangisi uyuyorsa o daha önemli

neden haksızlık olsun ki bence doğru karar başka evde olmasından kendi evinde olması daha doğru bebeğin için
Öyle değil mi? Ne biliyim ya ayıp mı oldu falan dedim ama bu şekilde ablayı gözlemleme şansım olmayacak. Ama şimdi anlaştığım ablayla ben işe başlamadan bir ay önce çalışmaya başlayacağız. Bebeğime nasıl baktığını gözlemleyebileceğim yani.

Haksızlık olmaz bence sonuçta bu bir tercih ve en uygununu tercih etmelisiniz.
Yanlış anlamayın korkutmak değil amacım ama imkanınız var ise kamera koyun evinize ve bakıcınızada söyleyin bunu baştan, bilsin ve öyle gelsin yada gelmesin.

Aynen öyle. Birde ablanın evine gelen gidende olacak haliyle. Yani bana böylesi daha makul geldi.

Aynen öyle. Birde ablanın evine gelen gidende olacak haliyle. Yani bana böylesi daha makul geldi.
yani bir de ne bileyim ben biraz titizimdir bu konularda evi ne kadar temiz, bebeğin yatacağı yer ne kadar temiz, gelen giden ne kadar temiz. tamam illa ki canınızı emanet ettiğinize göre içinize sinen biri olacak ama herkesin dıştan görünüşüyle evi de bir değil, hiç olmazsa sizin eviniz sizin kurallarınız olur.

bence onun nasıl bir bakıcı olduğunu anlamak için beraber vakit geçirmeniz mantıklı

sonuçta canınızı emanet ediceksiniz

diğerine ayıp olmaz sizin işinize gelen bu yani mantıklı olan digeride inşallah bulur başka birini

İyi bir seçim olmuş, yalnız bakıcı gelmeye başladığında mutlaka sizin için önceliğin bebek olduğunu belirtin. Ev işi yapacağım diye bebeği asla aksatmasın, geçen bir arkadaş konu açmıştı, bakıcı yemek yaparken çocuk uslu dursun diye, diğer odalarda öcü var diye korkutuyormuş.

kesinlikle evinde baktırmalısın. bir bebek 2 yasına kadar evinde olmalı. 0-2 yaş aidiyet ve güven duygusunun kazanıldığı yıllar. 0-2 yaş zihnin karakutusu, 0-2 yaş her sey demek. bundan daha önemli ne olabilir ki? kamera taktıracak mısın? bence taktırmalısın

işten çıkıp çocuğunuza siz baksanız olmaz mı?

Kızlar birde bakıcı konusunda en çok hangi noktalara dikkat etmem lazım? Bu konudaki önerileriniz neler?

işten çıkıp çocuğunuza siz baksanız olmaz mı?
Canım ben Araştırma Görevlisiyim. Memur değilim. Canım istediğinde işten çıkamam. Ziraat Fakültesindeyim ve sezonluk denemeler kuruyoruz. Önümüzdeki 6 aydan sonra eğer bazı şeyler planladığım gibi olursa 7 ay ücretsiz izin alacağım inşallah. Öyle...

Her anne evladını kendi büyütmek ister. Ama bende evladım için çalışıyorum. Keyfi değil yani.

tamam ozaman canım pardon, bilmiyodum:) haklısın böyle bi iş bırakılmaz tabi.. peki senin annen ya da eşinin annesi gelip baksa olmaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…