• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kizlar bi bakar misiniz lütfen

ceterissparibus

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Mart 2012
221
2
46
İstanbul
Kizlar bebegim 1 haftalik henuz. Yenidogan sariligi oldu ve degeri sinirda cikti. Doktor cok iyi beslemem gerektigini soyledi. Iki gogsumu 15 er dh emirdikten sonra geri kalan sutu sagip vermemi, doymazsa da mama vermemi soyledi. Gunduzleri sutum yetiyor ama geceleri doymuyor bebegim. Sabaha kadar huzursuz. Ben ise mama vermek istemiyorum. Bu gece mecburen vermek zorunda kaldim. Ben uzuldukce sutum daha da azaliyor. Cok korkuyorum ya biberona alisirsa beni emmezse diye. Sagdigim sutu de mecburen biberonw koyuyorum. Sizce ne yapmliyim ? Bu arada gogus ucu catlaklarim var aglaya aglaya emziriyorum resmen. Cok bunaldim. Yardimci olun lutfeeeennn

Canım rabbim analı babalı büyütsün en zor zamanlar ilk bir kaç ayı uykusuzluk lohusalık sarılık süt gelen giden derken en yıpratıcı zamanlar bende 8 ay önce doğum yaptım oğlum 1 haftalıktı öğrendim sarılığı 16 idi özelde topuktan kan alıp bakmışlardı devlette 20 yi geçince sınır kabul ediliyo sizin ne çıktı bilmiyorum ama önce sakin olmalısın hemen hemen çoğu bebek bunu geçiriyor inş sende bol bol emzirerek atlatıcaktır yavrun.geceleri özellikle 2 saatte bir uyandır emzir sarılık uyku yapar uyuyor deyip kıymamazlık yapma ben burnunu sıkıp uyandırıyordumki emsin diye öyle bi sonraki tahlilde 14 indi sonra göz bebeklerindende gidince o sarımsılık geçmiş oluyor sen sütünü arttırmaya çalış rezene ve bol bol su i. Kilod verirsin olmadı süt arttırıcı humananın çayı var almıştım bende eczaneden temin et mama vermeni tavsiye etmem anne sütü en önemli ilacı antibiyotiği bol bol emzirmeylew kurtardım ben oğlumu..göğüs çatlağın içinde bepanthenalmıştım bana çok iyi geldi benimde oldu tavsiye ederim göğsüne ilerlemeden bunu kullan derim bide lansinoh var ama bana iyi gelmedi onu silmenede gerek yokmuş ama bende işe yaramamıştı umarım iyi olcak bebeğin sen sakın üzülme geçmeyen bişey değil korkma cnm bol bol anne sütü

Ayrıca yüzüne ağzına dikkat ederek yatağına yüzüne doğru sarı tülbent örtmüştüm pek inanmam ama içim rahat olsun diye yapmıştım bide hiç altın takmamıştım geçene kadar...en azından içim rahat olsun diye dinledim büyüklerimi.sen bol bol anne sütünü arttırıcı su rezene nane çayı içmelisin üzülmemelisin sen üzgün olursan bebğinde hep mızmız olur hisseder çünkü....geçiyor cnm kendini yıpratma inş iyi olacak...tamamiyle geçtiğini göz bebeklerindeki aklardan anlıyacaksın ordaki sarımsılık gidince belli oluyo iyileştiği...zırt pırtta ölçtürme devletten el üstünden kal aldırmıştım ben oğlumdan aklım çıkmıştı minicik şey diye önce bol bol anne sütü ver baktım sarılığı azalmıyo ondan sonra tekrar bir kez daha kan aldırırsın...ayaklarına kadar sarılık inerse 20 yi geçerse artmış kabul ediliyo özellerde...ışğn tedavisi veriyorlarmış ama gerek kalmayacak inş

canm biberondan hiç korkma
bebekten bebeğe değişiyo bu durum
ben kızmn 40 ı çıktığndan beri hem anne sütü hem mama veriyorm biberonla.
şuan 2,5 aylk biberonla beslendiği halde göğsüme saldırıyo resmen :))
aç kalması sarılığı içn daha kötü sakn biberona alışır diye aç bırakma bebeğini sarılığı dahada yükselir
göğsünüde ılık suyla yıkamadan emzirme yumuşasn ılık suda ucu öyle emzir
banyodan sonra emdikten sonra mutlaka krem sür
hepimz aynı sıkıntıları çektik ama geçiyo zamnla herşy
Allah yardmcn olsn...

arkadaşların dediklerine ek olarak beyaz ışık kullan. gece beyaz ışıkta uyut bebeğini. biz odanın lambasını değiştirip beyaz ışıkta uyuttuk ve uyuduk 3 gün dr.un tavsiyesi üzerine.sarılığa iyi gelirmiş. ne derece doğru bilmiyorum, sık emzirdiğimden mi, sarı tülbentten mi, beyaz ışıktan mı bilmiyorum. hepsini aynı anda uygulayınca almadım haliyle ama atlattık şükür :) biberondan bence de korkma, sütüm az olduğundan 1 aylıktan bu yana hem mama hem süt veriyorum. bi ara göğsümü almamaya başlamıştı, 2 hafta kadar silikon göğüs ucu ile emzirdim, sonra tekrar almaya başladı. öyle bir problemin olursa aklında bulunsun. meme ucu yaraların içinde nemli tutmaya çalış. emzirmeden önce ya da sonra nemli sıcak havluyu biraz üzerlerinde bekletirsen hem süt kanallarını rahatlatır hem nemlendirmiş olursun. geçmiş olsun canım, atlatılmayacak bir şey değil korkma, hemen hemen her bebekte oluyor ;)

Son düzenleme:
benim kızın değeri 18 idi hastaneye yattığında.1 gece fototerapi aldı ve tabiki mama.fototerapi dedikleride beyaz florasan ışığı.doktor evde sizde beyaz ışığın altında uyutun dedi.yaptık mamaya da devam ettik çok şükür düzeldi.zaten sarılığı atabilmenin tek yolu idrar.çoçuk beslenirse idrar yapar.biberona alışır mı filan diye de sıkıntı yapma kızım 2.5 aylık hala biberonla mama yiyo aynı şekilde memeyi de alıyo.hatta bazen biberonu istemiyo mememe saldırıyo.meme ucu çatlağına gelince moralini bozmak istemem ama 1 ay ağlayarak emzirdim her denilenide yaptım hangisi iyi geldi bilemiyorum.zeytin yağı çatlak kremleri hepsini denedim.

Arkadaslar cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. Gogus ucu icin herseyi denedim. En son doktorumun tavsiyesi ile dun garmastan aldim. O da iyi gekmezse yapacak birsey kalmiyor. Bugun sarilik icin doktorra gidecegiz tekrar. Umarim dusmustur. 16 cikmisti bu arada 2 gun once. Sutum iyice azaldi. Herseyi yiyip içiyorum. Azaldikca daha cok uzuluyorum elimde olmadan. Tek sagista 40 cc falan cikiyor. O da haliyle yetmiyor. Ve istemeye istemeye mama vermeye basladim.kaka sayisi artti. Bu biraz rahatlatiyor beni sarilik konusunda. Dediginiz gibi herkes yasamis bu durumu. Ancak sanirim ben lohusalik donemini biraz fazla duygusal geclrlyorum.acemilik de var. Aglamaktan gozlerim sisti resmen bebegimi besleyemiyorum diye.. bu arada tek gozu capaklandi kizimin acamiyor. Bunun icin ne yapmaliyim??

Arkadaslar cok tesekkur ederim tavsiyeleriniz icin. Gogus ucu icin herseyi denedim. En son doktorumun tavsiyesi ile dun garmastan aldim. O da iyi gekmezse yapacak birsey kalmiyor. Bugun sarilik icin doktorra gidecegiz tekrar. Umarim dusmustur. 16 cikmisti bu arada 2 gun once. Sutum iyice azaldi. Herseyi yiyip içiyorum. Azaldikca daha cok uzuluyorum elimde olmadan. Tek sagista 40 cc falan cikiyor. O da haliyle yetmiyor. Ve istemeye istemeye mama vermeye basladim.kaka sayisi artti. Bu biraz rahatlatiyor beni sarilik konusunda. Dediginiz gibi herkes yasamis bu durumu. Ancak sanirim ben lohusalik donemini biraz fazla duygusal geclrlyorum.acemilik de var. Aglamaktan gozlerim sisti resmen bebegimi besleyemiyorum diye.. bu arada tek gozu capaklandi kizimin acamiyor. Bunun icin ne yapmaliyim??

aynen öyle canım, bu durumu hemen hemen hepimiz yaşıyoruz. sütün azalmasını strese bağlıyorlar genelde, ne kadar doğru bilmiyorum, sıkma canını diyeceğim ama dediğim gibi kalacak biliyorum çünkü aynı dertten muzdaribim :31:mama konusuna dikkat et derim, kakasının rengini kıvamını iyi takip et, her mama her bebeğe gelmiyor çünkü, bağırsak düzeniyle alakalı. kullandığın mamanın bebeğine yarayıp yaramadığını görmen için 1 hafta kullanman gerekir. ben aptamille başlangıcı yaptım, baktım ki kabızlığa doğru gidiyoruz bebelac'a geçtim 2 haftadır. şimdi daha iyi. çapak konusunda bilgim yok maalesef, geçmiş olsun :31:

öncelikle geçmiş olsun canım sarılık konusunda bencxe hiç korkma hepimiz bu yollardan geçtik seni çok iyi anlıyorum şu an en hassas dönemindesin ama şunu unutmaki 1 -2 ay sonra bu umutsuzluğundan eser kalmıcak:54:
biz sarılık yaşamadık şükür ama çevremde okadar çok yaşayan var ki yani çok sıradan gelşyo bana açıkçası hem senin bebeğinin durumu demeki tehlikeli boyutta değilki hastaneye yatırmamış dr yoksa mutlaka yatırıyolar .. yani endişe etme .. sarı tülbentin gerçekten bilimsel açıdan faydası varmış kitapta okumuştum sarılık karaciğerle ilgili old için o renk enerjisi iyi geliyomuş ..
bide bebeğini çok iyi besle sütün sanırım az 40cc bana az geldi ama mama vermekten korkma tabiki sütün geldikçe onu ver ama bebeğinde aç kalmasın ..,
bebeğin tam emme refleksinin güçlü olduğu anlar bol bol emzir emzirdikçe artıyomuş süt ..
benim ilk başlarda sütüm çoktu ama malesef bebeğim 3. ayına girmek üzere sütüm çok azaldı mamaya başladım aptamil veriyorum..
göğüs ucu yarası benim en yoğun yaşadığım sorundu bende çok başlıklar açtım çok yardım istedim ama yaptığın hiçbişeyin faydası olmucaktır nasılki bi yara kuruyupte geçiyosa göğüste öyle 1-2 haftaya bişi kalmaz biraz sabret ben lansinoh krem kullandım ama krem kullandıkça nemlendi ve daha çok acıdı kuruyunca kabuk tuttu ve geçti bikaçgüne...
çapak konusunda bi bilgim yok ama genelde mikrop kapması sonucu olur derler onu dra danış derim bence bilmediğin şeyleri sürme çocuğa göz malum önemli :40:
sana tavsiyem bunların çoğunu hatta daha fazlasını yaşamış bir anne olarak bu çektiğin sıkıntıların hepsi 1 -2 aya kadar geçicek ama hep yeni sorunlarla karşılaşıcaz güçlü olmamaız gerek ilk başlarda hepimiz bu sorunları yaşadık şimdi bebeklerimiz biraz büyüdü ve enfeksiyonlar kabızlıklar gripler vs lerle uğraşıyoruz ..

Cnm eğer bebeğin üşütmüyorsa benim oğlum üşütüncede gözü çapak oluyordu bebekkende göz kanalları tıkalı olabilir demişlerdi çocuk doktorumuz bi damla verdi 2 kez sıktım hemen geçmişti sende tahlil için gidince bi gö.ster bu zamanlar geçecek anlayamıyacaksn bile ne çabuk büyüdü diyeceksin üzülme ayrıca ne kadar emerse seni o kadar sütün gelir moralini bozup ağlarsan sütün kesilir devasız bişey değil bu bende yaşadım üzülmemeye çalış birde emzirirken beğin yüzük parmağının az altını sıkarsan daha çok emiyormuş anne sütü çok önemli lütfen arttırıcı şeyler iç bol bol su inş geçecek aç kalmasın ama..

canım Allah acil şifalar versin öncelikle. biberona alışır diye kendine stres yapma sütünü sağdığın sürece süt üretimini uyarıyorsun böylece sütün devamlı gelir sütü arttıran gıdalarla beslen senin sütün olsun biberonlada olsa ver önemli olan sen kendi moralini yüksek tut emin ol sütün herşeyden etkileniyor moral çok önemli emzirme döneminde

Back